Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

FRÝDLANT n. O: sdělení a opatření úřadů na území Frýdlantu nad Ostravicí k pandemii COVID-19 AKTUALIZACE UKONČENA 17.5.

Čeladná |

V tomto článku shrnujeme důležitá oznámení a opatření Města Frýdlant nad Ostravicí a dalších institucí, které je důležité sdělovat občanům žijící na území města. Pokud máte další důležité informace k publikaci v tomto článku, zašlete je prosím na email: internet@polar.cz. Článek průběžně aktualizujeme.

Krizový štáb 

tel. 558 604 100, 558 604 102
e-mail: krizovystab@frydlantno.cz

Základní informace:

www: https://www.frydlantno.cz/index.asp
Facebook: https://www.facebook.com/MestoFrydlantNadOstravici/?ref=bookmarks

Budovy Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí

S ohledem na opatření přijatá usnesením vlády ze dne 09.04.2020 o mimořádných opatřeních Ministerstva zdravotnictví k podmínkám činnosti orgánů veřejné moci a správních orgánů oznamujeme, že nově, od pondělí 20.04.2020, obnovujeme činnost Městského úřadu ve Frýdlantu nad Ostravicí ve standardním rozsahu úředních hodin za níže uvedených pravidel pro provoz úřadu, a to do odvolání takto:

Pravidla provozu:

Budovy MěÚ na Náměstí čp. 3, čp. 9 a ul. Hlavní 139 budou uzamčeny a vstup pro vyřízení úředních záležitostí bude umožněn klientům (žadatelům) v úředních hodinách pouze po předchozí telefonické dohodě – objednávce s jednotlivými referenty daného odboru, popř. přes elektronický rezervační systém (občanské průkazy, cestovní doklady, řidičské průkazy, technické průkazy). Pokračování zde: https://www.frydlantno.cz/nastaveni-urednich-hodin-meu-frydlant-nad-ostravici-od-20-04-2020-do-odvolani/d-23536

Vstup do budov je možný pouze po předchozí domluvě s příslušným referentem, který si návštěvu u vchodu osobně vyzvedne. Vstup do budov bez ochranné roušky není možný.

VYUŽÍVEJTE BEZKONTAKTNÍHO STYKU!
Tel: 558 604 111
Kontakty na jednotlivé zaměstnance najdete ve spodní části webových stránek. Rozděleny jsou podle jednotlivých odborů: https://www.frydlantno.cz

Služba SENIOR TAXI je dočasně pozastavena

Školství

Mateřská škola Frýdlant nad Ostravicí, Janáčkova 1444, příspěvková organizace a její odloučená pracoviště v Lubně, Nové Vsi a na ulici Smetanova uzavřeny.

Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, nám. T. G. Masaryka 1260 a Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420 otevřena od 11. 5. 2020 pro žáky devátých ročníků. Organizaci konzultačních dnů najdete na webových stránkách: www.zsfrydlant.cz, www.zskomenskehofno.cz.

    Od 25. 5. 2020 začíná výuka pro žáky I. stupně základních škol. 

    Zápis na frýdlantských základních školách

      V souvislosti s mimořádnými opatřeními Ministerstva zdravotnictví k ochraně obyvatelstva a rozhodnutím vlády ČR o vyhlášení nouzového stavu se zápis k povinné školní docházce na obě frýdlantské základní školy uskutečnil v termínu 1. – 24. dubna 2020 bez osobní přítomnosti zapisovaných dětí a jejich zákonných zástupců. Na webových stránkách jednotlivých škol najdete rozhodnutí o přijetí k základnímu vzdělávání. (www.zskomenskehofno.cz , www.zsfrydlant.cz ).

      Zápis do Mateřské školy Janáčkova, MŠ Smetanova, MŠ Nová Ves, MŠ Lubno se uskuteční v termínu od 2.5. do 16.5.2020 bez osobní přítomnosti dětí a jejich zákonných zástupců. Žádost o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání na školní rok 2020/2021 a čestné prohlášení k očkování je ke stažení stránkách mateřské školy https://msjanackova.cz/informace-k-zapise/.

        Zajištění služeb

        Prostřednictvím společnosti ADRA zajišťujeme nákup základních potravin a drogistického zboží občanům v nařízené karanténě nebo starším občanům, kterým je doporučováno nevycházet z domu.

        Tel: 739 172 522, a to pondělí a středa 8:00-17:00, úterý a čtvrtek 8:00-14:00 a pátek 8:00-12:00.

        Mobilní rozhlas

        Občanům města doporučujeme stažení aplikace Mobilní rozhlas města Frýdlantu nad Ostravicí, kde pravidelně zveřejňujeme aktuální informace: https://frydlantno.mobilnirozhlas.cz/

        Ostatní

        TURISTICKÉ INFORMAČNÍ CENTRUM je od 27. dubna 2020 otevřeno.

        Kulturní centrum, kino od 12. 5. 2020 otevřeno, Městská knihovna otevřena. Více na www.kcfno.cz.

        Nahlásit chybu


        O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

        Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

        Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

        Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

        Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

        Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

        Město žádá dotace na investice do sportovišť, na rekonstrukci šaten a stavbu haly

        Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, druhá stavby nové multifunkční haly.

        Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

        Dnes 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

        Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

        Dražba dresů opavských basketbalistů pro mobilní hospic Pokojný přístav vynesla přes 108 tisíc

        Včera 19:38 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

        Charitativní dražba originálních červených dresů opavských basketbalistů s logem Opava 800 vynesla více než 108 tisíc korun. Dražilo se na Aukru a peníze pomohou mobilnímu hospici Pokojný přístav Charity Opava.

        I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

        Dnes 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

        Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

        Novojičínská radnice se otevřela jako historická památka

        Nový Jičín se připojil k výzvě Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - v rámci akce Brány památek dokořán otevřel veřejnosti prostory radnice, které nejsou běžně přístupné. Akci využili k návštěvě úřední budovy i školní skupiny.

        Fajne školní bistro Ostravě závidí i okolní města. Špičkoví kuchaři pomáhají v jídelnách

        Kvalita jídla ve školních jídelnách se v posledních letech výrazně zlepšila a v Ostravě na tom má podíl i velmi oblíbený a úspěšný projekt Fajne školní bistro. Školy objíždějí špičkoví kuchaři a pomáhají kuchařkám s přípravou chutných jídel podle norem a děti jsou nadšené.

        Na náměstí Osvoboditelů v Opavě vyvrcholily oslavy Dne Země

        Včera 19:26 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

        V Opavě si hned několika akcemi připomněli Den Země. Lidé se mohli zapojit třeba do úklidu svého okolí, prohlédnout si čističku odpadních vod, nebo vyrazit za obojživelníky na Raduňský mokřad a za ptáky do Městských sadů. Vše vyvrcholilo oslavou Dne Země na náměstí Osvoboditelů.

        Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

        Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

        Dny dobrovolnictví přibližují činnost dobrovolníků. ADRA Frýdek-Místek stále hledá lidi ochotné pomáhat

        Dobrovolníci slaví své dny. Členové různých organizací, kteří pomáhají bez nároků na odměnu, jsou nepostradatelnou skupinou v sociálních službách ve Frýdku-Místku. Aktuálně si zájemci mohou práci dobrovolníků dokonce vyzkoušet nebo se o dobrovolnictví něco dozvědět.

        Handicap centrum Škola života funguje ve Frýdku-Místku už 33 let

        Handicap centrum Škola života letos oslaví své 33 narozeniny. Za tu dobu pomohlo už stovkám klientů s mentálním postižením. Stále s nimi pracuje a adaptuje je do společnosti. Od příštího roku se stacionář transformuje na centrum denních služeb.

        Frýdek-Místek zve školy i veřejnost na Den Země ve znamení Světa zvířat

        Sady Bedřicha Smetany v Místku se promění na „Svět zvířat“. Stane se tak v rámci oslav Dne Země. Letošní ročník proběhne v pátek 26. dubna. Dopoledne hlavně pro školy a odpoledne pro veřejnost. Připraven bude tradičně bohatý program zvířecích, ekologických a vzdělávacích aktivit.

        Frýdek-Místek zpevní některé chodníky za Centrálním hřbitově

        Procházení mezi hrobovými místy na Centrálním hřbitově ve Frýdku-Místku bude komfortnější. Radnice nechá ještě letos zpevnit některé travnaté chodníčky v urnovém háji. Dostanou pevné zatravňovací dlaždice. Město tak postupně pokračuje ve zlepšování komfortu pro návštěvníky hřbitova.

        Kynologové z Frýdlantu nad Ostravicí pořádali Memoriál J. Kaštovského

        V kynologickém areálu ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal 28. ročník Memoriálu Kaštovského, v jehož disciplínách museli své dovednosti prokázat nejen psi, ale také jejich vůdci.

        FRÝDLANT n. O: sdělení a opatření úřadů na území Frýdlantu nad Ostravicí k pandemii COVID-19 AKTUALIZACE UKONČENA 17.5.
        Vydáno 18. března 2020 18:35, Čeladná, Petr Rehanek
        V tomto článku shrnujeme důležitá oznámení a opatření Města Frýdlant nad Ostravicí a dalších institucí, které je důležité sdělovat občanům žijící na území města. Pokud máte další důležité informace k publikaci v tomto článku, zašlete je prosím na email: internet@polar.cz. Článek průběžně aktualizujeme.

        Krizový štáb 

        tel. 558 604 100, 558 604 102
        e-mail: krizovystab@frydlantno.cz

        Základní informace:

        www: https://www.frydlantno.cz/index.asp
        Facebook: https://www.facebook.com/MestoFrydlantNadOstravici/?ref=bookmarks

        Budovy Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí

        S ohledem na opatření přijatá usnesením vlády ze dne 09.04.2020 o mimořádných opatřeních Ministerstva zdravotnictví k podmínkám činnosti orgánů veřejné moci a správních orgánů oznamujeme, že nově, od pondělí 20.04.2020, obnovujeme činnost Městského úřadu ve Frýdlantu nad Ostravicí ve standardním rozsahu úředních hodin za níže uvedených pravidel pro provoz úřadu, a to do odvolání takto:

        Pravidla provozu:

        Budovy MěÚ na Náměstí čp. 3, čp. 9 a ul. Hlavní 139 budou uzamčeny a vstup pro vyřízení úředních záležitostí bude umožněn klientům (žadatelům) v úředních hodinách pouze po předchozí telefonické dohodě – objednávce s jednotlivými referenty daného odboru, popř. přes elektronický rezervační systém (občanské průkazy, cestovní doklady, řidičské průkazy, technické průkazy). Pokračování zde: https://www.frydlantno.cz/nastaveni-urednich-hodin-meu-frydlant-nad-ostravici-od-20-04-2020-do-odvolani/d-23536

        Vstup do budov je možný pouze po předchozí domluvě s příslušným referentem, který si návštěvu u vchodu osobně vyzvedne. Vstup do budov bez ochranné roušky není možný.

        VYUŽÍVEJTE BEZKONTAKTNÍHO STYKU!
        Tel: 558 604 111
        Kontakty na jednotlivé zaměstnance najdete ve spodní části webových stránek. Rozděleny jsou podle jednotlivých odborů: https://www.frydlantno.cz

        Služba SENIOR TAXI je dočasně pozastavena

        Školství

        Mateřská škola Frýdlant nad Ostravicí, Janáčkova 1444, příspěvková organizace a její odloučená pracoviště v Lubně, Nové Vsi a na ulici Smetanova uzavřeny.

        Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, nám. T. G. Masaryka 1260 a Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420 otevřena od 11. 5. 2020 pro žáky devátých ročníků. Organizaci konzultačních dnů najdete na webových stránkách: www.zsfrydlant.cz, www.zskomenskehofno.cz.

          Od 25. 5. 2020 začíná výuka pro žáky I. stupně základních škol. 

          Zápis na frýdlantských základních školách

            V souvislosti s mimořádnými opatřeními Ministerstva zdravotnictví k ochraně obyvatelstva a rozhodnutím vlády ČR o vyhlášení nouzového stavu se zápis k povinné školní docházce na obě frýdlantské základní školy uskutečnil v termínu 1. – 24. dubna 2020 bez osobní přítomnosti zapisovaných dětí a jejich zákonných zástupců. Na webových stránkách jednotlivých škol najdete rozhodnutí o přijetí k základnímu vzdělávání. (www.zskomenskehofno.cz , www.zsfrydlant.cz ).

            Zápis do Mateřské školy Janáčkova, MŠ Smetanova, MŠ Nová Ves, MŠ Lubno se uskuteční v termínu od 2.5. do 16.5.2020 bez osobní přítomnosti dětí a jejich zákonných zástupců. Žádost o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání na školní rok 2020/2021 a čestné prohlášení k očkování je ke stažení stránkách mateřské školy https://msjanackova.cz/informace-k-zapise/.

              Zajištění služeb

              Prostřednictvím společnosti ADRA zajišťujeme nákup základních potravin a drogistického zboží občanům v nařízené karanténě nebo starším občanům, kterým je doporučováno nevycházet z domu.

              Tel: 739 172 522, a to pondělí a středa 8:00-17:00, úterý a čtvrtek 8:00-14:00 a pátek 8:00-12:00.

              Mobilní rozhlas

              Občanům města doporučujeme stažení aplikace Mobilní rozhlas města Frýdlantu nad Ostravicí, kde pravidelně zveřejňujeme aktuální informace: https://frydlantno.mobilnirozhlas.cz/

              Ostatní

              TURISTICKÉ INFORMAČNÍ CENTRUM je od 27. dubna 2020 otevřeno.

              Kulturní centrum, kino od 12. 5. 2020 otevřeno, Městská knihovna otevřena. Více na www.kcfno.cz.

              Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/celadna/11000019551/frydlant-n-o-sdeleni-a-opatreni-uradu-na-uzemi-frydlantu-nad-ostravici-k-pandemii-covid19