Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu, rozhodnou o něm návštěvníci třinácti restaurací

Frýdek-Místek |

Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu. V rámci ochutnávek a následného hlasování o něm rozhodnou návštěvníci třinácti restaurací, které se zapojily do akce Týden plný chutí. Ta trvá do neděle 16. srpna. Organizátoři nultého ročníku chtějí, aby se tato akce stala nedílnou součástí vyhlášeného Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Slezská, poctivá Česká, Beskydská, Italská, Francouzská nebo středomořská kuchyně. Tak to je jen pár tipů, ze kterých se vám budou sbíhat sliny v rámci akce Týden plný chutí. Frýdek-Místek prostřednictvím něj hledá nejchutnější menu a že je opravdu z čeho vybírat. Do projektu se zapojilo 13 restaurací ve městě.

Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Jako hlavní chod máme výborné konfitované kachní stehno, dále tam máme králíka dělaného v takovém Sous - Vide režimu, výborná věc doporučujeme. Co se dezertu týče, tak máme Opilého Francka, je to zajímavý název, doporučuji vyzkoušet a zároveň knedlík, takový klasický slezský selský, zároveň sladký knedlík."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Máme tam Toskánskou paštiku, hovězí carpaccio, chioppio, což je vlastně rajská polévka s mořskými plody, máme tam speciální Linguine alla gricia a plumu vepřovou s marinovanými bramborami."
Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Od této akce si slibujeme učit se vzájemně spolupracovat s místními podnikateli, přinášet návštěvníkům města i obyvatelům něco navíc zážitkového v oblasti gastronomie a nejen to. Pevně věříme, že se provozovatelům restaurací podaří do budoucna navázat spolupráci i s regionálními výrobci potravin, kterých zde máme mnoho a kvalitních a využívat tak jejich produkty v místní Frýdecko-Místecké kuchyni."

Přesně této myšlenky se restaurace zhostily na výbornou. Tradiční domácí kuchyně i zážitková gastronomie podpořená právě surovinami od lokálních producentů.

Tomáš Novák - restaurace Carbon: "Vzhledem k tomu, že my jako restaurace se věnujeme spíše Evropské kuchyni, tak tentokrát jsme to vzali úplně za jiný konec a řekli jsme si, že uděláme něco vyloženě lokálního. Takže jsme se centralizovali na tu Slezskou kuchyni, tady zde na Moravu a chtěli jsme zároveň jakoby podpořit lokální výrobce a vůbec celkově lokální suroviny zde z Frýdecko-Místecka."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "My jsme žánrová restaurace, my se specializujeme na italskou kuchyni, takže jsme v zásadě připravili nějaké novinky, které jsme dali na ten speciální lístek, jinak jsou to věci, které jsme už v minulosti podávali, takže si myslím, že to máme zvládnuté."

I my jsme v Týdnu plném chutí neodolali a vyzkoušeli jsme konfitované kachní stehno s domácím bramborovým knedlíkem.

Vítěz získá titul Nejchutnější menu 2020

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "V rámci ochutnávek budou mít návštěvníci možnost hodnotit chuť a vzhled menu a také přístup personálu. Z jejich hodnocení pak vzejde vítěz celého Gastrotýdne, který se bude moci pyšnit titulem nejchutnější menu 2020."
Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Máme hned zpětnou vazbu od servisu, takže lidé chodí, hodnotí, jsme za to rádi. Samozřejmě, že jako provozní jsme velice rádi, že Frýdecko-Místecko něco takového pořádá." A musím poděkovat i celému týmu Carbonu, který za tím vším stojí. Děkujeme."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Já můžu říct, že podle tržeb za ty první 3 až 4 dny asi 40 procent tržeb je z tohoto jídelníčku."

Nejzdařilejší fotka i vylosovaní hlasující

Do soutěže se automaticky zapojí také každý hlasující. Ze všech odpovědí bude totiž v úterý 18. srpna vylosováno 18 z nich, kteří získají poukázky na gastronomické zážitky v zapojených restauracích. A soutěžit mohou i fotografové, kteří si rádi fotí nazdobená jídla.

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Současně mohou do stejného data sdílet své fotky z tohoto Gastrotýdne s hashgtagem tydenplnychutifm na svých sociálních sítích a zapojit se tak do soutěže o nejzdařilejší fotku. Vítěz této soutěže vyhraje Instax mini k zachycení dalších výjimečných okamžiků."

Organizátoři by rádi tímto nultým ročníkem odstartovali novou tradiční akci ve městě, která bude předzvěstí největšího svátku jídla a pití v Moravskoslezském kraji, a to Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Nahlásit chybu


Cyklista ležel na zemi v bezvědomí. Ve vážném stavu byl vrtulníkem přepraven do nemocnice

Dnes 11:54 | Celý MS kraj | Anna Břenková

Cyklista byl v bezvědomí, bez dechu a srdce mu přestalo bít. Záchranáři vyjížděli k muži, který ležel na silnice vedle svého kola bez známek života. Okamžitě zahájili resuscitaci. V kritickém stavu byl muž letecky přepraven do nemocnice.

Spolykala léky a chtěla skočit pod tramvaj. Policie zachránila mladou dívku

Dnes 10:08 | Ostrava-město | Anna Břenková

Na linku 158 oznámila, že spolykala několik prášků, má u sebe nůž a že skočí pod tramvaj. Policisté dívku našli během deseti minut v lesíku v Ostravě-Zábřehu. Dívka nejdříve nespolupracovala, ale díky profesionálnímu přístupu hlídky nůž nakonec odložila. Byla předána záchranářům.

Poruba pečuje o stromy a zeleň také v zimním období. Zaměřuje se na ořezy

Včera 14:00 | Ostrava-Poruba | Jana Lipowská

Ostrava-Poruba nepřestává pečovat o stromy a zeleň také v podzimním a zimním období. Takzvaný vegetační klid využívá především k bezpečnostním a zdravotním ořezům stromů a k odstraňování parazitujícího jmelí.

Nový Jičín ocenil hrdiny všedního dne, bylo jich více než čtyřicet

Včera 9:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín ocenil bezpříspěvkové dárce krve. Do auly radnice pozvalo přes 40 mužů a žen, kteří vzácnou tekutinu dávají pravidelně, a poděkovalo jim za projevenou solidaritu.

Cizinec uškrtil krajanku a její tělo hodil do potoku, našli ji za 12 dnů

Včera 13:01 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezská mordparta vyřešila další brutální vraždu. 33letý cizinec připravil o život o 10 let mladší krajanku. Kriminalisté ji nejprve pohřešovali. Později našli její tělo v říčce Olešná u Staříče.

Zastupitelstvo města Karviné na svém 23. zasedání schválilo rekordní rozpočet na rok 2026

Včera 13:55 | Karviná | Gabriela Stašová

Uskutečnilo se 23. zasedání Zastupitelstva města Karviné, na kterém zastupitelé schválili rozpočet na rok 2026. Celkový rozpočet se blíží 1,9 miliardy korun. I přes plánovaný schodek bude město dál pokračovat v rozvojových projektech a nadále podporovat své obyvatele.

Třinecká CirkArena bude přínosem pro celý MS kraj

8. prosince 2025 14:33 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Na místě bývalé hokejové haly Werk Arena v Třinci byla slavnostně zahájena stavba ambiciózního projektu CirkArena. Nové výzkumné a vzdělávací centrum zaměřené na cirkulární ekonomiku, materiálové procesy a technologie budoucnosti, by mělo vyrůst do dvou let.

Žáci SOŠ Frýdek-Místek vyrobili pokladničku pro Vánoční sbírku

Včera 7:29 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

Obyvatelé Frýdku-Místku se mohou na Vánoce těšit nejen na vánoční strom na Zámeckém náměstí ve Frýdku, ale také na zbrusu novou pokladničku pro charitativní sbírku. Zajímavé na ni je, že ji vyrobili žáci místní Střední odborné školy.

V Karviné se měnily během podzimu zpomalovací pruhy napříč částmi města

Včera 14:31 | Karviná | Gabriela Stašová

V Karviné podnikli další krok k bezpečnosti dopravy i chodců - nově zrekonstruované zpomalovací pruhy napříč městem upozorní na místa, která jsou kritická.

Předvánoční polévka Armády spásy pomáhá lidem v nouzi

8. prosince 2025 12:49 | Havířov | Bára Kelnerová

Myslet na druhé a pomoci tam, kde je potřeba. To je hlavním posláním Armády spásy. Právě proto k předvánočnímu období už neodmyslitelně řadí i tradiční rozlévání polévky potřebným na náměstí Republiky v Havířově.

Den otevřených dveří v Masarykově základní škole v Návsí byl plný ukázek

Dnes 8:59 | Návsí | Libor Běčák

Masarykova základní škola Návsí pořádala Den otevřených dveří. Návštěvníci mohli nahlédnout dopoledne do vyučovacích hodin a odpoledne byl připraven program pro celé rodiny.

Populární sbírka se rozjela, pokladničky jsou na obou náměstích

8. prosince 2025 19:00 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

Advent ve Frýdku-Místku každým rokem provází sbírka Vánoční strom. Tentokrát jsou pokladničky pro dobrou věc umístěné na obou hlavních náměstích. A výtěžek využije domácí zdravotní péče Salvie.

Osobnosti se shodují: Nová Osmička je vynikající projekt!

8. prosince 2025 18:33 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

Nová Osmička má být centrum, které budou ostatní města Frýdku-Místku závidět. Pojďme se podívat, jak vznik unikátního projektu vnímají osobnosti, které se slavnostního představení zúčastnily.

Frýdek-Místek ožije kulturně společenským centrem Nová Osmička

8. prosince 2025 18:32 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

Ve Frýdku-Místku vyroste jedno z nejvýraznějších kulturních a komunitních center v MS kraji. Vzniká v areálu bývalé textilní továrny dosud známé pod názvem Přádelna bratří Neumannů. Aktuální název je nyní Nová Osmička.

Moderní kotelna s kogeneračními jednotkami zajistí jablunkovskému sanatoriu citelné úspory

8. prosince 2025 8:56 | Jablunkov | Libor Běčák

Historické sanatorium v Jablunkově prošlo další zásadní modernizací. Nákladem bezmála 45 milionů korun byla rekonstruována stará plynová kotelna.

Předvánoční atmosféru navodily jarmarky v Janovicích a na Bystrém

7. prosince 2025 9:04 | Janovice | Libor Běčák

Tradice rozsvícení vánočních stromů se drží i v Janovicích. Vánoční jarmark s mnoha stánky a hudebním programem se konal také v místní části Bystré.

Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu, rozhodnou o něm návštěvníci třinácti restaurací
Vydáno 13. srpna 2020 15:40, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu. V rámci ochutnávek a následného hlasování o něm rozhodnou návštěvníci třinácti restaurací, které se zapojily do akce Týden plný chutí. Ta trvá do neděle 16. srpna. Organizátoři nultého ročníku chtějí, aby se tato akce stala nedílnou součástí vyhlášeného Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Slezská, poctivá Česká, Beskydská, Italská, Francouzská nebo středomořská kuchyně. Tak to je jen pár tipů, ze kterých se vám budou sbíhat sliny v rámci akce Týden plný chutí. Frýdek-Místek prostřednictvím něj hledá nejchutnější menu a že je opravdu z čeho vybírat. Do projektu se zapojilo 13 restaurací ve městě.

Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Jako hlavní chod máme výborné konfitované kachní stehno, dále tam máme králíka dělaného v takovém Sous - Vide režimu, výborná věc doporučujeme. Co se dezertu týče, tak máme Opilého Francka, je to zajímavý název, doporučuji vyzkoušet a zároveň knedlík, takový klasický slezský selský, zároveň sladký knedlík."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Máme tam Toskánskou paštiku, hovězí carpaccio, chioppio, což je vlastně rajská polévka s mořskými plody, máme tam speciální Linguine alla gricia a plumu vepřovou s marinovanými bramborami."
Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Od této akce si slibujeme učit se vzájemně spolupracovat s místními podnikateli, přinášet návštěvníkům města i obyvatelům něco navíc zážitkového v oblasti gastronomie a nejen to. Pevně věříme, že se provozovatelům restaurací podaří do budoucna navázat spolupráci i s regionálními výrobci potravin, kterých zde máme mnoho a kvalitních a využívat tak jejich produkty v místní Frýdecko-Místecké kuchyni."

Přesně této myšlenky se restaurace zhostily na výbornou. Tradiční domácí kuchyně i zážitková gastronomie podpořená právě surovinami od lokálních producentů.

Tomáš Novák - restaurace Carbon: "Vzhledem k tomu, že my jako restaurace se věnujeme spíše Evropské kuchyni, tak tentokrát jsme to vzali úplně za jiný konec a řekli jsme si, že uděláme něco vyloženě lokálního. Takže jsme se centralizovali na tu Slezskou kuchyni, tady zde na Moravu a chtěli jsme zároveň jakoby podpořit lokální výrobce a vůbec celkově lokální suroviny zde z Frýdecko-Místecka."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "My jsme žánrová restaurace, my se specializujeme na italskou kuchyni, takže jsme v zásadě připravili nějaké novinky, které jsme dali na ten speciální lístek, jinak jsou to věci, které jsme už v minulosti podávali, takže si myslím, že to máme zvládnuté."

I my jsme v Týdnu plném chutí neodolali a vyzkoušeli jsme konfitované kachní stehno s domácím bramborovým knedlíkem.

Vítěz získá titul Nejchutnější menu 2020

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "V rámci ochutnávek budou mít návštěvníci možnost hodnotit chuť a vzhled menu a také přístup personálu. Z jejich hodnocení pak vzejde vítěz celého Gastrotýdne, který se bude moci pyšnit titulem nejchutnější menu 2020."
Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Máme hned zpětnou vazbu od servisu, takže lidé chodí, hodnotí, jsme za to rádi. Samozřejmě, že jako provozní jsme velice rádi, že Frýdecko-Místecko něco takového pořádá." A musím poděkovat i celému týmu Carbonu, který za tím vším stojí. Děkujeme."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Já můžu říct, že podle tržeb za ty první 3 až 4 dny asi 40 procent tržeb je z tohoto jídelníčku."

Nejzdařilejší fotka i vylosovaní hlasující

Do soutěže se automaticky zapojí také každý hlasující. Ze všech odpovědí bude totiž v úterý 18. srpna vylosováno 18 z nich, kteří získají poukázky na gastronomické zážitky v zapojených restauracích. A soutěžit mohou i fotografové, kteří si rádi fotí nazdobená jídla.

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Současně mohou do stejného data sdílet své fotky z tohoto Gastrotýdne s hashgtagem tydenplnychutifm na svých sociálních sítích a zapojit se tak do soutěže o nejzdařilejší fotku. Vítěz této soutěže vyhraje Instax mini k zachycení dalších výjimečných okamžiků."

Organizátoři by rádi tímto nultým ročníkem odstartovali novou tradiční akci ve městě, která bude předzvěstí největšího svátku jídla a pití v Moravskoslezském kraji, a to Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000021448/frydekmistek-hleda-nejchutnejsi-menu-rozhodnou-o-nem-navstevnici-trinacti-restauraci