Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu, rozhodnou o něm návštěvníci třinácti restaurací

Frýdek-Místek |

Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu. V rámci ochutnávek a následného hlasování o něm rozhodnou návštěvníci třinácti restaurací, které se zapojily do akce Týden plný chutí. Ta trvá do neděle 16. srpna. Organizátoři nultého ročníku chtějí, aby se tato akce stala nedílnou součástí vyhlášeného Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Slezská, poctivá Česká, Beskydská, Italská, Francouzská nebo středomořská kuchyně. Tak to je jen pár tipů, ze kterých se vám budou sbíhat sliny v rámci akce Týden plný chutí. Frýdek-Místek prostřednictvím něj hledá nejchutnější menu a že je opravdu z čeho vybírat. Do projektu se zapojilo 13 restaurací ve městě.

Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Jako hlavní chod máme výborné konfitované kachní stehno, dále tam máme králíka dělaného v takovém Sous - Vide režimu, výborná věc doporučujeme. Co se dezertu týče, tak máme Opilého Francka, je to zajímavý název, doporučuji vyzkoušet a zároveň knedlík, takový klasický slezský selský, zároveň sladký knedlík."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Máme tam Toskánskou paštiku, hovězí carpaccio, chioppio, což je vlastně rajská polévka s mořskými plody, máme tam speciální Linguine alla gricia a plumu vepřovou s marinovanými bramborami."
Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Od této akce si slibujeme učit se vzájemně spolupracovat s místními podnikateli, přinášet návštěvníkům města i obyvatelům něco navíc zážitkového v oblasti gastronomie a nejen to. Pevně věříme, že se provozovatelům restaurací podaří do budoucna navázat spolupráci i s regionálními výrobci potravin, kterých zde máme mnoho a kvalitních a využívat tak jejich produkty v místní Frýdecko-Místecké kuchyni."

Přesně této myšlenky se restaurace zhostily na výbornou. Tradiční domácí kuchyně i zážitková gastronomie podpořená právě surovinami od lokálních producentů.

Tomáš Novák - restaurace Carbon: "Vzhledem k tomu, že my jako restaurace se věnujeme spíše Evropské kuchyni, tak tentokrát jsme to vzali úplně za jiný konec a řekli jsme si, že uděláme něco vyloženě lokálního. Takže jsme se centralizovali na tu Slezskou kuchyni, tady zde na Moravu a chtěli jsme zároveň jakoby podpořit lokální výrobce a vůbec celkově lokální suroviny zde z Frýdecko-Místecka."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "My jsme žánrová restaurace, my se specializujeme na italskou kuchyni, takže jsme v zásadě připravili nějaké novinky, které jsme dali na ten speciální lístek, jinak jsou to věci, které jsme už v minulosti podávali, takže si myslím, že to máme zvládnuté."

I my jsme v Týdnu plném chutí neodolali a vyzkoušeli jsme konfitované kachní stehno s domácím bramborovým knedlíkem.

Vítěz získá titul Nejchutnější menu 2020

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "V rámci ochutnávek budou mít návštěvníci možnost hodnotit chuť a vzhled menu a také přístup personálu. Z jejich hodnocení pak vzejde vítěz celého Gastrotýdne, který se bude moci pyšnit titulem nejchutnější menu 2020."
Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Máme hned zpětnou vazbu od servisu, takže lidé chodí, hodnotí, jsme za to rádi. Samozřejmě, že jako provozní jsme velice rádi, že Frýdecko-Místecko něco takového pořádá." A musím poděkovat i celému týmu Carbonu, který za tím vším stojí. Děkujeme."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Já můžu říct, že podle tržeb za ty první 3 až 4 dny asi 40 procent tržeb je z tohoto jídelníčku."

Nejzdařilejší fotka i vylosovaní hlasující

Do soutěže se automaticky zapojí také každý hlasující. Ze všech odpovědí bude totiž v úterý 18. srpna vylosováno 18 z nich, kteří získají poukázky na gastronomické zážitky v zapojených restauracích. A soutěžit mohou i fotografové, kteří si rádi fotí nazdobená jídla.

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Současně mohou do stejného data sdílet své fotky z tohoto Gastrotýdne s hashgtagem tydenplnychutifm na svých sociálních sítích a zapojit se tak do soutěže o nejzdařilejší fotku. Vítěz této soutěže vyhraje Instax mini k zachycení dalších výjimečných okamžiků."

Organizátoři by rádi tímto nultým ročníkem odstartovali novou tradiční akci ve městě, která bude předzvěstí největšího svátku jídla a pití v Moravskoslezském kraji, a to Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Nahlásit chybu


"Mami, tati, mám nový telefon!" Pachatelé zneužívají důvěru přes SMS a WhatsApp

Včera 22:27 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezská policie varuje před novou vlnou internetových podvodů. Pachatelé se přes SMS zprávy vydávají za děti obětí a pod různými legendami žádají o zaslání peněz. Několik důvěřivých rodičů už přišlo o stovky tisíc korun.

Bruntálský pohyblivý Betlém je největším mechanickým betlémem v MS kraji

Včera 10:54 | Bruntál | Karel Soukop

Během Vánoc je v celém regionu k vidění spousta různých betlémů různých provedení. Ten největší mechanický v našem kraji je však v Bruntále ve farním kostele. Má celkem 37 objektů, z toho je 27 pohyblivých a 227 figur včetně 80 ovcí.

Vánoční vzkazy od vedení města a zastupitelů, kteří svá přání adresovali obyvatelům Karviné

21. prosince 2024 21:17 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Vánoční vzkazy od vedení města a zastupitelů, kteří svá přání adresovali obyvatelům Karviné

V Havířově se konala Moravskoslezská taneční liga

Ve společenském domě Reneta se uskutečnila soutěž ve společenských a latinskoamerických tancích pod hlavičkou Českého svazu tanečního sportu. A ani tam naše kamera nemohla chybět.

Na unikátní výstavě v Jablunkově jsou k vidění Mona Lisa, díla Rembrandta nebo vzácné knihy

Jen po velmi krátkou dobu bude k vidění výstava několika skvostů, mezi nimiž je například mistrovská replika slavného obrazu Mony Lisy nebo grafické listy od Rembrandta. Muzeum bible umístilo expozici do prostor radnice v Jablunkově.

Muzeum Novojičínska představuje nálezy z dymné jizby

Muzeum Novojičínska představuje unikátní středověké objevy, které vzešly z archeologického průzkumu v domě na Křižíkově ulici. Prezentuje je jako součást výstavy s názvem „Od hradu k předměstí”.

Osobní vůz narazil do stromu ve Starojické Lhotě, těžce se zranil třináctiletý chlapec, řidička vyvázla s lehkým poraněním

21. prosince 2024 20:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tři týmy zdravotnické záchranné služby, hasiči i policisté zasahovali dnes na Novojičínsku u vážné dopravní nehody ve Starojické Lhotě. Osobní automobil tam narazil do stromu, přičemž v autě zůstal zaklíněn třináctiletý chlapec s těžkými zraněními. Padesátiletá řidička utrpěla lehčí poranění.

Nemocnice v Havířově díky dárcům obdarovala vánočními dárky pacienty

20. prosince 2024 13:28 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Vánoce chce každý strávit v rodinném kruhu. Bohužel některé děti, ale i dospělí je prožijí na nemocničním lůžku. Právě tyto pacienty obdarovali hodní dárci. Nemocnice věří, že se z akce stane tradice.

Tříkrálová bude v lednu slavnostní, pomáhá už čtvrt století

21. prosince 2024 12:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Charita v těchto dnech finišuje s přípravami Tříkrálové sbírky. Do ulic města vyrazí koledníci v prvních dvou lednových týdnech. Sbírka bude letos o něco svátečnější, koná se už čtvrt století.

Betlémské světlo roku 2024 již přijelo i do Jeseníků

21. prosince 2024 14:25 | Bruntál | Karel Soukop

Letošní Betlémské světlo dorazilo do Bruntálu. Jako symbol míru a přátelství ho již od roku 1989 přivážejí skauti z Brna, kteří tak navazují na původní aktivitu exilových skautů z Rakouska.

Sbor dětí a učitelů zazpíval na vánočním koncertě k 50. výročí ZŠ Jablunkov

20. prosince 2024 9:31 | Jablunkov | Libor Běčák | Jablunkovský miniexpres

Základní škola v Jablunkově letos slaví 50 let. Tímto výročím byl motivován i vánoční koncert.

Klienti Domova pro seniory Frýdek-Místek dostali od města vánoční dárky

Dárky pod stromeček i přání k narozeninám. Nejen to dostali klienti Domova pro seniory Frýdek-Místek od zástupců vedení města. Ti se opět zapojili do projektu Ježíškova vnoučata a v průběhu návštěvy popřáli i jubilantům.

Nošovice přivítaly Vánoce rozsvícením stromu i lampionovým průvodem

19. prosince 2024 14:00 | Nošovice | Michal Slonina | Nošovický miniexpres

Obyvatelé Nošovic oslavili příchod Vánoc v sobotu před prvním adventem rozsvícením vánočního stromu. Tradiční akci ale předcházel i každoroční lampionový průvod. Ten byl zakončen u Radegastova šenku, kde čekal návštěvníky jako obvykle bohatý program.

Pejsci v útulku Sedliště čekají na nový domov, obdarovalo je i město Frýdek-Místek

Ve Frýdku-Místku se tradice vánoční pomoci nevyhýbá ani zvířatům. Letos vedení města navštívilo psí útulek v Sedlištích, kde přineslo krmivo pro pejsky, kteří zde čekají na nové domovy. Město dlouhodobě podporuje i další organizace, které se starají o zvířata v nouzi.

Frýdek-Místek opět oživuje Zámecké náměstí. Bez aut a s adventním programem

Pohodové Vánoce ve Frýdku. To je název unikátní akce, která dostala cíl opět oživit Zámecké náměstí. To se opět uzavřelo automobilům a připravil se i drobný kulturní program se zapojením řady zdejších obchodníků.

Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu, rozhodnou o něm návštěvníci třinácti restaurací
Vydáno 13. srpna 2020 15:40, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu. V rámci ochutnávek a následného hlasování o něm rozhodnou návštěvníci třinácti restaurací, které se zapojily do akce Týden plný chutí. Ta trvá do neděle 16. srpna. Organizátoři nultého ročníku chtějí, aby se tato akce stala nedílnou součástí vyhlášeného Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Slezská, poctivá Česká, Beskydská, Italská, Francouzská nebo středomořská kuchyně. Tak to je jen pár tipů, ze kterých se vám budou sbíhat sliny v rámci akce Týden plný chutí. Frýdek-Místek prostřednictvím něj hledá nejchutnější menu a že je opravdu z čeho vybírat. Do projektu se zapojilo 13 restaurací ve městě.

Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Jako hlavní chod máme výborné konfitované kachní stehno, dále tam máme králíka dělaného v takovém Sous - Vide režimu, výborná věc doporučujeme. Co se dezertu týče, tak máme Opilého Francka, je to zajímavý název, doporučuji vyzkoušet a zároveň knedlík, takový klasický slezský selský, zároveň sladký knedlík."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Máme tam Toskánskou paštiku, hovězí carpaccio, chioppio, což je vlastně rajská polévka s mořskými plody, máme tam speciální Linguine alla gricia a plumu vepřovou s marinovanými bramborami."
Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Od této akce si slibujeme učit se vzájemně spolupracovat s místními podnikateli, přinášet návštěvníkům města i obyvatelům něco navíc zážitkového v oblasti gastronomie a nejen to. Pevně věříme, že se provozovatelům restaurací podaří do budoucna navázat spolupráci i s regionálními výrobci potravin, kterých zde máme mnoho a kvalitních a využívat tak jejich produkty v místní Frýdecko-Místecké kuchyni."

Přesně této myšlenky se restaurace zhostily na výbornou. Tradiční domácí kuchyně i zážitková gastronomie podpořená právě surovinami od lokálních producentů.

Tomáš Novák - restaurace Carbon: "Vzhledem k tomu, že my jako restaurace se věnujeme spíše Evropské kuchyni, tak tentokrát jsme to vzali úplně za jiný konec a řekli jsme si, že uděláme něco vyloženě lokálního. Takže jsme se centralizovali na tu Slezskou kuchyni, tady zde na Moravu a chtěli jsme zároveň jakoby podpořit lokální výrobce a vůbec celkově lokální suroviny zde z Frýdecko-Místecka."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "My jsme žánrová restaurace, my se specializujeme na italskou kuchyni, takže jsme v zásadě připravili nějaké novinky, které jsme dali na ten speciální lístek, jinak jsou to věci, které jsme už v minulosti podávali, takže si myslím, že to máme zvládnuté."

I my jsme v Týdnu plném chutí neodolali a vyzkoušeli jsme konfitované kachní stehno s domácím bramborovým knedlíkem.

Vítěz získá titul Nejchutnější menu 2020

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "V rámci ochutnávek budou mít návštěvníci možnost hodnotit chuť a vzhled menu a také přístup personálu. Z jejich hodnocení pak vzejde vítěz celého Gastrotýdne, který se bude moci pyšnit titulem nejchutnější menu 2020."
Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Máme hned zpětnou vazbu od servisu, takže lidé chodí, hodnotí, jsme za to rádi. Samozřejmě, že jako provozní jsme velice rádi, že Frýdecko-Místecko něco takového pořádá." A musím poděkovat i celému týmu Carbonu, který za tím vším stojí. Děkujeme."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Já můžu říct, že podle tržeb za ty první 3 až 4 dny asi 40 procent tržeb je z tohoto jídelníčku."

Nejzdařilejší fotka i vylosovaní hlasující

Do soutěže se automaticky zapojí také každý hlasující. Ze všech odpovědí bude totiž v úterý 18. srpna vylosováno 18 z nich, kteří získají poukázky na gastronomické zážitky v zapojených restauracích. A soutěžit mohou i fotografové, kteří si rádi fotí nazdobená jídla.

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Současně mohou do stejného data sdílet své fotky z tohoto Gastrotýdne s hashgtagem tydenplnychutifm na svých sociálních sítích a zapojit se tak do soutěže o nejzdařilejší fotku. Vítěz této soutěže vyhraje Instax mini k zachycení dalších výjimečných okamžiků."

Organizátoři by rádi tímto nultým ročníkem odstartovali novou tradiční akci ve městě, která bude předzvěstí největšího svátku jídla a pití v Moravskoslezském kraji, a to Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000021448/frydekmistek-hleda-nejchutnejsi-menu-rozhodnou-o-nem-navstevnici-trinacti-restauraci