Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek se přihlásil do Plavecké soutěže měst. Zabojovat o nejlepší výsledek může přijít úplně každý

Frýdek-Místek |

Máte rádi plavání? Přijďte pomoc zabojovat o výhru v Plavecké soutěži měst. Rozhodně nemusíte být žádní sportovní přeborníci, soutěž je určena všem bez ohledu na věk. Stačí ve středu 30. září libovolně uplavat pouhých 100 metrů v jednom ze dvou městských bazénů. Na Olešné nebo na školním bazénu Základní školy Jiřího z Poděbrad.

Staňte se na chvíli plaveckým reprezentantem svého města. Frýdek-Místek se totiž přihlásil do 29. ročníku Plavecké soutěže měst a potřebuje k tomu každého vodomila, který zvládne uplavat pouhých sto metrů v plaveckém bazénu.

Jana Adamczyk Vicherová, vedoucí Aquaparku Olešná: "Aquapark Olešná se přihlásil do celorepublikové sportovní soutěže, kdy součástí tohoto sportovního týdne je i plavecký den. Takže jsme se připojili se všemi našimi bazény, se kterými jsme mohli. Na Aquaparku Olešná ten den od začátku otevírací doby do sedmi do večera bude probíhat měření času těchto reprezentantů."

Kromě aquaparku se bude soutěžit i na bazénu Základní školy Jiřího z Poděbrad, kde se navíc přidají v rámci povinné plavecké výuky i školy, sportovní kluby a samozřejmě libovolně také veřejnost. U obou bazénů získají zájemci navíc slevu na vstupné.

Lada Bezručová, pracovnice Aquaparku Olešná: "Pokud klient přijde na recepci, zeptáme se ho, jestli se bude chtít zúčastnit plavecké soutěže měst. Pokud ano, dostane desetiprocentní slevu z ceny vstupného, poté půjde na bazén a tam proběhne měření a zapisování."
Jana Adamczyk Vicherová, vedoucí Aquaparku Olešná: "Pak si ho odchytí takzvaný regulovčík, který mu ukáže, kde může tu stovečku zaplavat a on si to může uplavat libovolným způsobem, tak jak to zvládne."

Plavecká soutěž měst oslovuje zájemce všech věkových kategorií. Od předškoláků až po seniory. Za dobu svojí existence se stala důležitou součástí propagace kondičního plavání jako vděčné, celoročně i celoživotně využitelné pohybové aktivity. Do akce se může zapojit každý, kdo ve městě bydlí, pracuje či studuje. Stejně tak pořadatelé umožní účast všem přespolním zájemcům z řad pravidelných či příležitostných plavců.

Jana Adamczyk Vicherová, vedoucí Aquaparku Olešná: "My samozřejmě jeho účast zapíšeme do listiny, kterou budeme následně posílat k vyhodnocení organizátorům."

Soutěž nemá podobu klasické štafety a jednotliví účastníci, kteří budou mít zájem vylepšit si dosažený čas, mohou organizátory požádat, aby jim umožnili absolvovat stometrovou trať ještě jednou. To ale není pevně daným pravidlem, záležet bude tedy pouze a jedině na dobré vůli rozhodčích.

Jana Adamczyk Vicherová, vedoucí Aquaparku Olešná: "Našim reprezentantům z daného města, kteří přijdou naše město podpořit nabízíme deseti procentní slevu a těšíme se na hojnou účast."

Hlavním organizátorem akce je Česká asociace Sport pro všechny, v tomto případě tak bude jednoznačně platit, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se, nebo si spíš hlavně zaplavat.

Nahlásit chybu


K tématu

Frýdek-Místek se opět zapojil do Plavecké soutěže měst

9. října 2023 14:08 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek se opět zapojil do plavecké soutěže měst. Ta propaguje kondiční plavávání jako vděčnou, celoročně i celoživotně využitelnou pohybovou aktivitu. Zúčastnit se mohli plavci všech věkových kategorií a stačilo jenom na čas uplavat 100 metrů.

Na Olešnou bude jezdit letní autobusová linka MHD z Frýdku-Místku

11. května 2023 13:42 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek dohodl zavedení nové autobusové linky na Olešnou. Ta bude jezdit od konce června do konce září ve čtyřech párech spojů přes týden a v devíti o víkendu. Cílem je zajistit obyvatelům města jednodušší a pohodlnou dopravu do rekreační oblasti.

Letní autobusová linka MHD z Frýdku-Místku na Olešnou je oblíbená

17. července 2023 11:58 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Od začátku prázdnin jezdí z Frýdku-Místku na Olešnou každý den nová autobusová linka. Čtyři páry spojů přes týden a devět o víkendu budou vozit cestující až do konce září. Lidé na spoji nejvíce oceňují, že nemusejí při cestě na Olešnou přestupovat.


Ostravané tvoří prostor. Podpořeno bylo dalších 5 projektů

V Ostravě už několik let funguje oblíbený dotační program, který umožňuje obyvatelům města zvelebit si okolí svého bydliště. Nese název Tvoříme prostor a v těchto dnech zastupitelé schválili dalších 5 zajímavých projektů.

Provoz na D1 před Ostravou půl roku omezí oprava mostu, další se opravuje v opačném směru

Dnes 9:42 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nejbližších 5 měsíců budou muset řidiči strpět omezení na dálnici D1, kde na 340. kilometru ve směru na Ostravu probíhá celková rekonstrukce mostů.

Komisariát MP v Balzacově ulici se bude stěhovat

Už příští týden se otevře zrekonstruovaná budova pro městskou policii v Kubelíkově ulici. Právě zde se přestěhuje komisariát z Podlesí. Přípravy si vyžádají částečné omezení provozu.

Žena se poranila o jehlu v zahradnickém substrátu, testy budou trvat rok

Velmi nepříjemná událost se stala jedné zaměstnankyni Muzea Těšínska. Při práci v archeoparku se poranila o injekční jehlu, která byla v zahradnickém substrátu. Žena teď podstupuje testy, zda není nakažená některou z infekčních nemocí.

V opavské nemocnici pokračuje stavba nadzemních koridorů mezi pavilony

Včera 17:31 | Opava | Jiří Cileček

Ve Slezské nemocnici Opava se staví nadzemní koridory mezi pavilony S,V a L,N. Zakázku ve výši 150 milionů korun financuje zřizovatel nemocnice, Moravskoslezský kraj. První část by měla být hotová do konce roku.

Krojovaní horníci si pietním aktem připomněli důlní neštěstí na Dole Gabriela

Před 100 lety zahynulo při důlním neštěstí na Dole Gabriela 15 horníků. Tuto tragickou událost si připomněli krojovaní horníci v Karviné-Dolech pietním aktem a také bohoslužbou v šikmém kostele sv. Petra z Alkantary.

Klauni z Balónkova baví děti na dětském oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku

Pravidelně navštěvují dětská oddělení v nemocnicích a baví tamní děti. Návštěvy klaunů patří mezi nedílnou součást péče o malé pacienty i v Nemocnici ve Frýdku-Místku. Samotní klauni svou práci berou jako poslání.

Senioři se mohou hlásit o místo v novém Domově pod Bílou horou v Kopřivnici

Včera 15:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Domov pod Bílou horou v Kopřivnici ode dneška přijímá žádosti o službu v domově pro seniory a v domově se zvláštním režimem. Celkem nabízí 84 míst. Nový domov buduje Moravskoslezský kraj od konce roku 2021, aktuálně se stavba dokončuje a připravuje se spuštění provozu domova jako nové krajské příspěvkové organizace. Slavnostní otevření je naplánováno na 18. červen.

Novojičínští rodáci uctili čestného občana Karla Kryla

Klub rodáků a přátel města vyhlásil v Novém Jičíně jaro Karla Kryla. Uctil tak kulaté výročí narození i úmrtí tohoto novojičínského čestného občana.

V průběhu jara vysadí ve Frýdku-Místku na 100 stromů a 400 keřů

Frýdek-Místek bude bohatší o další stovky kusů dřevin. Právě v těchto dnech totiž probíhá pravidelná jarní výsadba stromů a keřů. Letos do ní město investuje 880 tisíc korun.

Aktivní senioři uspořádali ve Frýdku-Místku turnaj v badmintonu

Sportem předcházejí krizi středního věku. Takové je pořekadlo seniorů ve spolku Aktivní senioři Frýdek-Místek. Aktuálně mají za sebou třetí ročník turnaje v badmintonu, který měl tradičně velký úspěch. Desítky seniorů mezi sebou s velkým nasazením soupeřili o medaile a nejlepší umístění.

Hasiči z Čeladné připomínají sté výročí založení výstavou

Sezona v Památníku Josefa Kaluse začala po zimní přestávce hned velkou událostí, výstavou ke 100. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů v Čeladné. K vidění je tu i zakladatelská listina a zápis z ustavující schůze z 21. dubna 1924.

V Palkovicích si lidé pochutnali na obecní zabijačce

13. dubna 2024 16:31 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Na tradičním setkávacím místě před požární zbrojnicí v Palkovicích se v sobotu konala obecní zabijačka. K dobré náladě hrála dechová hudba a lidé mohli dobroty od řezníka ochutnat přímo na místě nebo si nakoupit domů.

Někteří řidiči nerespektují zákaz zastavení při blokovém čištění ve Frýdku-Místku

Ulice Frýdku-Místku opět brázdí úklidové čety a čisticí technika. Naplno už probíhá jarní úklid, který je spojený s blokovým čištěním. To tradičně komplikují neukáznění řidiči, kteří nepřeparkují svá auta. Dopravní značení přitom na blokové čištění upozorňuje týden dopředu.

Zájemci o byt v Penzionu pro seniory Frýdek-Místek musejí aktualizovat své žádosti

Žadatelé o byt v Penzionu pro seniory Frýdek-Místek musejí znovu aktualizovat své žádosti. O bydlení je totiž velký zájem a v pořadníku jsou desítky lidí. Penzion prošel před časem náročnou rekonstrukcí bytových jader a celkově má 167 bytových jednotek.

Soutěž Podbeskydský ještěr ve Frýdku-Místku opět hledala nejlepší cukráře

Slavnostní dort do čtyř kilogramů na libovolné téma. To bylo úkolem tradiční soutěže Podbeskydský ještěr, kde mezi sebou pravidelně měří síly studenti oboru cukrář. Jejím cílem je motivovat studenty, aby u oboru zůstali i po škole a dál se mu věnovali naplno.

Frýdek-Místek se přihlásil do Plavecké soutěže měst. Zabojovat o nejlepší výsledek může přijít úplně každý
Vydáno 24. září 2020 12:06, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Máte rádi plavání? Přijďte pomoc zabojovat o výhru v Plavecké soutěži měst. Rozhodně nemusíte být žádní sportovní přeborníci, soutěž je určena všem bez ohledu na věk. Stačí ve středu 30. září libovolně uplavat pouhých 100 metrů v jednom ze dvou městských bazénů. Na Olešné nebo na školním bazénu Základní školy Jiřího z Poděbrad.

Staňte se na chvíli plaveckým reprezentantem svého města. Frýdek-Místek se totiž přihlásil do 29. ročníku Plavecké soutěže měst a potřebuje k tomu každého vodomila, který zvládne uplavat pouhých sto metrů v plaveckém bazénu.

Jana Adamczyk Vicherová, vedoucí Aquaparku Olešná: "Aquapark Olešná se přihlásil do celorepublikové sportovní soutěže, kdy součástí tohoto sportovního týdne je i plavecký den. Takže jsme se připojili se všemi našimi bazény, se kterými jsme mohli. Na Aquaparku Olešná ten den od začátku otevírací doby do sedmi do večera bude probíhat měření času těchto reprezentantů."

Kromě aquaparku se bude soutěžit i na bazénu Základní školy Jiřího z Poděbrad, kde se navíc přidají v rámci povinné plavecké výuky i školy, sportovní kluby a samozřejmě libovolně také veřejnost. U obou bazénů získají zájemci navíc slevu na vstupné.

Lada Bezručová, pracovnice Aquaparku Olešná: "Pokud klient přijde na recepci, zeptáme se ho, jestli se bude chtít zúčastnit plavecké soutěže měst. Pokud ano, dostane desetiprocentní slevu z ceny vstupného, poté půjde na bazén a tam proběhne měření a zapisování."
Jana Adamczyk Vicherová, vedoucí Aquaparku Olešná: "Pak si ho odchytí takzvaný regulovčík, který mu ukáže, kde může tu stovečku zaplavat a on si to může uplavat libovolným způsobem, tak jak to zvládne."

Plavecká soutěž měst oslovuje zájemce všech věkových kategorií. Od předškoláků až po seniory. Za dobu svojí existence se stala důležitou součástí propagace kondičního plavání jako vděčné, celoročně i celoživotně využitelné pohybové aktivity. Do akce se může zapojit každý, kdo ve městě bydlí, pracuje či studuje. Stejně tak pořadatelé umožní účast všem přespolním zájemcům z řad pravidelných či příležitostných plavců.

Jana Adamczyk Vicherová, vedoucí Aquaparku Olešná: "My samozřejmě jeho účast zapíšeme do listiny, kterou budeme následně posílat k vyhodnocení organizátorům."

Soutěž nemá podobu klasické štafety a jednotliví účastníci, kteří budou mít zájem vylepšit si dosažený čas, mohou organizátory požádat, aby jim umožnili absolvovat stometrovou trať ještě jednou. To ale není pevně daným pravidlem, záležet bude tedy pouze a jedině na dobré vůli rozhodčích.

Jana Adamczyk Vicherová, vedoucí Aquaparku Olešná: "Našim reprezentantům z daného města, kteří přijdou naše město podpořit nabízíme deseti procentní slevu a těšíme se na hojnou účast."

Hlavním organizátorem akce je Česká asociace Sport pro všechny, v tomto případě tak bude jednoznačně platit, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se, nebo si spíš hlavně zaplavat.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000022041/frydekmistek-se-prihlasil-do-plavecke-souteze-mest-zabojovat-o-nejlepsi-vysledek-muze-prijit-uplne-kazdy