Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Tříkrálová sbírka letos probíhá hlavně online, na různých místech jsou ale rozmístěny i statické pokladničky

Frýdek-Místek |

Tři králové letos bohužel do ulic nevyšli. Ale o tradiční sbírku lidé rozhodně nepřijdou. Přesunula se totiž hlavně na internet. Zájemci mohou také přispět bezhotovostně formou převodu na účet, ale ve městech se najdou i fyzické kasičky. Například ve Frýdku-Místku na magistrátu, v budově charity a podobně.

Tři krále letos hlídá PES. A protože je na nejvyšším pátém stupni, tak bohužel nemohli koledníci vyjít do ulic. Rozhodně to ale neznamená, že by se nekonala ani významná Tříkrálová sbírka, pouze dostala moderní rozměr.

Martin Hořínek, ředitel Charity Frýdek-Místek: "My jsme uzpůsobili trošičku ten model koledy a jedna možnost, jak se zapojit do tříkrálové sbírky nebo prožít tříkrálovou sbírku je prostřednictvím webových stránek na www.trikralovabirka.cz je natočena online koleda, je možné přispět přes platební bránu do online kasičky. Stejně tak je možné ten příspěvek tříkrálový zaslat přímo pod variabilním symbolem 77708004 přímo Charitě Frýdek-Místek."

Charita se tak snažila i přes přenesení do online prostoru zachovat maximum toho, co běžně tříkrálová sbírka lidem nabízí.

Martin Hořínek, ředitel Charity Frýdek-Místek: "Kromě koledy a koledování, které si mohou lidé pustit a takhle ty koledníky pustit k sobě přes monitor, je možné si stáhnout nálepky, je možné si objednat křídy a podobně tak, aby maximum toho bylo zachováno i při těch opatřeních, které jsou v platnosti."

Přesto mysleli tvůrci letošní sbírky také na starší, kteří by rádi přispěli, ale neovládají tak dobře internet. Kromě primární online sbírky najdou lidé kasičky také na mnoha místech ve městě, například v kostelech.

Martin Hořínek, ředitel Charity Frýdek-Místek: "Protože pro velkou část dárců tříkrálové sbírky to není úplně preferovaná forma, tak jsme rozmístili a stále ještě rozmísťujeme, protože ta síť se rozšiřuje statické pokladničky, které jsou k nalezení třeba tady jsme viděli teď po cestě v charitních zařízeních, obecní úřady, kostely, často lékárny a podobně."
Marcel Sikora, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Bohužel letos neuvidíme kvůli vládním opatřením koledující tři krále v ulicích. Na tradiční sbírku, která se koná každoročně, se dá přispět buď online, ale také do kasiček, které jsou umístěny na některých místech ve městě. Jedním z takových míst jsou právě informace Magistrátu ve Frýdku-Místku na ulici Radniční."
Martin Hořínek, ředitel Charity Frýdek-Místek: "V rámci Charity Frýdek-Místek jich máme přes 70 v terénu a ten jejich seznam je na našich webových stránkách, kde podle jednotlivých obcích je možné najít, kde tříkrálová kasička je a pokud někdo má ten zájem se zapojit do tříkrálové sbírky, tak ten příspěvek tam může fyzicky vhodit. A i takto si tu koledu prožít."
Marcel Sikora, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Moc prosím všechny, kteří mají tu možnost a mohou dle svých možností přispět. Pomůžete tím dobré věci, zejména uživatelům Charity Frýdek-Místek, což jsou senioři, zdravotně, ale i duševně nemocní spoluobčané Frýdku-Místku."
Martin Hořínek, ředitel Charity Frýdek-Místek: "Statické pokladničky budou venku do 24. ledna a online koleda, ta bezhotovostní forma bude fungovat do konce dubna."

Tříkrálová sbírka je největší sbírkovou akcí v České republice a v celostátním měřítku probíhá od roku 2001, loni se v Česku vybralo přes rekordních 119 milionů korun.

Nahlásit chybu


K tématu

Tříkrálová sbírka má letos na Frýdecko-Místecku 350 pokladniček

Tříkrálová sbírka je opět v plném proudu. Charita Frýdek-Místek má letos v celém okrese na 350 pokladniček, které mají převážně koledníci v terénu. Ale pokladničky najdou lidé také na různých veřejných místech. Přispěním letos podpoří čtyři různé záměry.

Tříkrálový průvod i letos propojil Frýdek a Místek. Zapojilo se velké množství lidí

Početná družina složená ze Tří králů, jejich doprovodu a také zástupu božího lidu, prošla o víkendu z Frýdku až do Místku. Konal se tady další ročník tradičního Tříkrálového průvodu. I přes nepřízeň počasí ho přišlo podpořit velké množství lidí. Průvod je vždy spojen s Tříkrálovou sbírkou.

Tříkrálová sbírka byla na Frýdecko-Místecku opět úspěšná, vybralo se přes 2,7 milionu korun

Lidé i letos hojně podpořili oblíbenou Tříkrálovou sbírku. Na Frýdecko-Místecku se vybralo přes 2,7 milionu korun. Charita letos využije peníze na čtyři záměry. Nákup nového vybavení, obnovu vozového parku a podporu dvou služeb.


ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

Mateřská škola v Horní Suché oslavila 100 let

Mateřská škola na Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché oslavila v Dělnickém domě krásných 100 let. Program byl bohatý a hlavně barevný.

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Dny dobrovolnictví přibližují činnost dobrovolníků. ADRA Frýdek-Místek stále hledá lidi ochotné pomáhat

Dobrovolníci slaví své dny. Členové různých organizací, kteří pomáhají bez nároků na odměnu, jsou nepostradatelnou skupinou v sociálních službách ve Frýdku-Místku. Aktuálně si zájemci mohou práci dobrovolníků dokonce vyzkoušet nebo se o dobrovolnictví něco dozvědět.

Handicap centrum Škola života funguje ve Frýdku-Místku už 33 let

Handicap centrum Škola života letos oslaví své 33 narozeniny. Za tu dobu pomohlo už stovkám klientů s mentálním postižením. Stále s nimi pracuje a adaptuje je do společnosti. Od příštího roku se stacionář transformuje na centrum denních služeb.

Frýdek-Místek zve školy i veřejnost na Den Země ve znamení Světa zvířat

Sady Bedřicha Smetany v Místku se promění na „Svět zvířat“. Stane se tak v rámci oslav Dne Země. Letošní ročník proběhne v pátek 26. dubna. Dopoledne hlavně pro školy a odpoledne pro veřejnost. Připraven bude tradičně bohatý program zvířecích, ekologických a vzdělávacích aktivit.

Frýdek-Místek zpevní některé chodníky za Centrálním hřbitově

Procházení mezi hrobovými místy na Centrálním hřbitově ve Frýdku-Místku bude komfortnější. Radnice nechá ještě letos zpevnit některé travnaté chodníčky v urnovém háji. Dostanou pevné zatravňovací dlaždice. Město tak postupně pokračuje ve zlepšování komfortu pro návštěvníky hřbitova.

Kynologové z Frýdlantu nad Ostravicí pořádali Memoriál J. Kaštovského

V kynologickém areálu ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal 28. ročník Memoriálu Kaštovského, v jehož disciplínách museli své dovednosti prokázat nejen psi, ale také jejich vůdci.

Sezóna Beskydských farmářských trhů ve Frýdku-Místku začne letos dřív

Frýdek-Místek opět připravilo další sezónu oblíbených Beskydských farmářských trhů. Letos začínají ještě dříve než loni a probíhat budou vždy jednou za 14 dní. Sezónu pak tradičně završí na konci listopadu oblíbená zabijačka.

Tříkrálová sbírka letos probíhá hlavně online, na různých místech jsou ale rozmístěny i statické pokladničky
Vydáno 14. ledna 2021 11:42, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Tři králové letos bohužel do ulic nevyšli. Ale o tradiční sbírku lidé rozhodně nepřijdou. Přesunula se totiž hlavně na internet. Zájemci mohou také přispět bezhotovostně formou převodu na účet, ale ve městech se najdou i fyzické kasičky. Například ve Frýdku-Místku na magistrátu, v budově charity a podobně.

Tři krále letos hlídá PES. A protože je na nejvyšším pátém stupni, tak bohužel nemohli koledníci vyjít do ulic. Rozhodně to ale neznamená, že by se nekonala ani významná Tříkrálová sbírka, pouze dostala moderní rozměr.

Martin Hořínek, ředitel Charity Frýdek-Místek: "My jsme uzpůsobili trošičku ten model koledy a jedna možnost, jak se zapojit do tříkrálové sbírky nebo prožít tříkrálovou sbírku je prostřednictvím webových stránek na www.trikralovabirka.cz je natočena online koleda, je možné přispět přes platební bránu do online kasičky. Stejně tak je možné ten příspěvek tříkrálový zaslat přímo pod variabilním symbolem 77708004 přímo Charitě Frýdek-Místek."

Charita se tak snažila i přes přenesení do online prostoru zachovat maximum toho, co běžně tříkrálová sbírka lidem nabízí.

Martin Hořínek, ředitel Charity Frýdek-Místek: "Kromě koledy a koledování, které si mohou lidé pustit a takhle ty koledníky pustit k sobě přes monitor, je možné si stáhnout nálepky, je možné si objednat křídy a podobně tak, aby maximum toho bylo zachováno i při těch opatřeních, které jsou v platnosti."

Přesto mysleli tvůrci letošní sbírky také na starší, kteří by rádi přispěli, ale neovládají tak dobře internet. Kromě primární online sbírky najdou lidé kasičky také na mnoha místech ve městě, například v kostelech.

Martin Hořínek, ředitel Charity Frýdek-Místek: "Protože pro velkou část dárců tříkrálové sbírky to není úplně preferovaná forma, tak jsme rozmístili a stále ještě rozmísťujeme, protože ta síť se rozšiřuje statické pokladničky, které jsou k nalezení třeba tady jsme viděli teď po cestě v charitních zařízeních, obecní úřady, kostely, často lékárny a podobně."
Marcel Sikora, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Bohužel letos neuvidíme kvůli vládním opatřením koledující tři krále v ulicích. Na tradiční sbírku, která se koná každoročně, se dá přispět buď online, ale také do kasiček, které jsou umístěny na některých místech ve městě. Jedním z takových míst jsou právě informace Magistrátu ve Frýdku-Místku na ulici Radniční."
Martin Hořínek, ředitel Charity Frýdek-Místek: "V rámci Charity Frýdek-Místek jich máme přes 70 v terénu a ten jejich seznam je na našich webových stránkách, kde podle jednotlivých obcích je možné najít, kde tříkrálová kasička je a pokud někdo má ten zájem se zapojit do tříkrálové sbírky, tak ten příspěvek tam může fyzicky vhodit. A i takto si tu koledu prožít."
Marcel Sikora, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Moc prosím všechny, kteří mají tu možnost a mohou dle svých možností přispět. Pomůžete tím dobré věci, zejména uživatelům Charity Frýdek-Místek, což jsou senioři, zdravotně, ale i duševně nemocní spoluobčané Frýdku-Místku."
Martin Hořínek, ředitel Charity Frýdek-Místek: "Statické pokladničky budou venku do 24. ledna a online koleda, ta bezhotovostní forma bude fungovat do konce dubna."

Tříkrálová sbírka je největší sbírkovou akcí v České republice a v celostátním měřítku probíhá od roku 2001, loni se v Česku vybralo přes rekordních 119 milionů korun.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000023620/trikralova-sbirka-letos-probiha-hlavne-online-na-ruznych-mistech-jsou-ale-rozmisteny-i-staticke-pokladnicky