Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V pondělí se uzavře severní sjezd a nájezd na estakádu ve Frýdku-Místku, začne druhá etapa opravy ramp

Frýdek-Místek |

V pondělí se uzavře sjezd a nájezd na estakádu u haly Polárka ve Frýdku-Místku. Důvodem je pokračování rekonstrukce severních ramp. MHD už kvůli tomu najela od března na výlukový jízdní řád. Opravy jsou naplánovány do konce letošního roku, je ale možné, že stavbaři je stihnou dřív, podobně jako tomu bylo u jižních ramp.

V pondělí 15. března se stavbaři pustí naplno do druhé části oprav sjezdů a nájezdů na estakádu. Rekonstrukce začala už loni opravou jižní části. Po zimní přestávce se tak nyní plynule přejde na severní stranu.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: "Harmonogram stavby do konce roku obsahuje úplné uzavírky sjezdu i výjezdu silnice I/48, tím pádem nebude možné sjet od Frýdku směrem ke sportovní hale Polárka a nebude umožněn ani výjezd od této haly ve směru na Místek. Značená objížďka povede stejně jako loni přes třídu T. G. Masaryka a ulici Nádražní."
Karel Deutscher, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Firma avizovala, že od 15. března začne stavební práce. Do té doby bude dělat přípravné práce, to znamená v okolí, bude se připravovat staveniště a my jsme na to už reagovali. V tuto chvíli jezdí autobusy po objízdné trase, jezdí podle výlukových jízdních řádů, které jsou zveřejněny a my jsme vlastně tím pádem nachystáni na tuto opravu."
Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: "Rekonstrukce spočívá ve výměně mostního svršku včetně hydroizolace, dále projekt počítá se sanací opěr, křídel a poškozených povrchů nosné konstrukce. Před dokončením budou osazeny nové zádržné systémy, takzvaná svodidla. Celková cena oprav jižních i severních ramp ve Frýdku-Místku vychází na 49 milionů korun."

Výlukové jízdní řády zavedlo město už na začátku března, byly totiž zapracovány do tištěných jízdních řádů platných od začátku letošního roku, nemusely se tak vydávat zvlášť a lidé by v tom neměli mít zmatek.

Karel Deutscher, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Autobusy, které dneska jezdily směrem na Místek a vyjížděly od vlakového nádraží, popřípadě z autobusového nádraží vyjížděly nahoru na estakádu a pokračovaly buď nahoru na 8. pěší pluk nebo do nějaké jiné části Místek, tak jet nemohou a budou všechny vyjíždět přes ulici T. G. Masaryka a tady lze očekávat teda mnohem větší zatížení, stejně jako v loňském roce a tím bych apeloval na řidiče, aby si na to dávali pozor, popřípadě volili objízdné trasy a této ulici se vyhýbali."

Výlukové jízdní řády mají platit do konce října, samotnou opravu severních ramp má pak Ředitelství silnic a dálnic pro jistotu rozplánovanou do konce roku. Hotovo by ale mohlo být právě mnohem dřív, podobně jako v případě jižní strany.

Nahlásit chybu


K tématu

Zastávka Jana Šoupala má novou image. Pro velký úspěch projdou opravou i další zděné zastávky v Porubě

25. července 2024 15:44 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Původní zděné autobusové zastávky v Porubě jsou po letech v neutěšeném stavu. Postupně proto projdou revitalizací. První z nich, která se změnila v umělecké dílo, je zastávka Jana Šoupala.

V pondělí začne oprava kruhového objezdu nad Mariánskohorskou v Ostravě, potrvá asi týden

12. listopadu 2023 15:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ředitelství silnic a dálnic začne v pondělí 13. listopadu s opravou frekventovaného kruhového objezdu I/56 nad ulicí Mariánskohorskou. Podle mluvčího Jana Rýdla budou dělníci měnit poškozené asfaltové vrstvy a rekonstrukce bude trvat zhruba týden.

ŘSD má připraveno na zimní údržbu 213 sypačů a 672 řidičů

2. listopadu 2023 18:30 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V listopadu se zahajuje sezóna zimní údržby na dálnicích a silnicích I. třídy. Během letošní zimy se o průjezdné komunikace v rámci ŘSD bude starat v rámci 21 středisek správy a údržby dálnice 822 zaměstnanců. Do připravených směn je zařazeno celkem 672 řidičů a 150 dispečerů. Další kapacity, především pro údržbu silnic I. třídy, jsou na zimu v pohotovosti u dodavatelských firem.


Životy padlých legionářů při bojích za samostatné Československo lidé uctili i v centru Ostravy

U památníku bitvy u Zborova v Husově sadu v centru Ostravy si lidé v pondělí připomněli vznik samostatného Československa. Uctili ostravské legionáře a všechny další bojovníky, kteří obětovali své životy.

Odhalte se skauty Tajemství vzniku republiky, hra je aktivní do konce týdne

Výročí vzniku československého státu připomněla vzpomínková akce na Masarykově náměstí. Skauti pro tuto příležitost připravili tématickou hru “Tajemství vzniku republiky”. Aktivní bude do 3. listopadu.

V Tylově sadu ve Slezské Ostravě se konalo Sousedské vinobraní

V nedávno rekonstruovaném Tylově parku na Hladnově ve Slezské Ostravě se konalo první Sousedské vinobraní.

Obrazy vystavené v zahradě byly oslavou čtvrt století na volné noze

Výstava s názvem “Setkání nad obrazy” nezavedla návštěvníky do galerie, ale do zahrady. Obrazy, většinou s přírodními motivy, vystavoval pod širým nebem studénecký malíř Martin Fabián Rusek.

Při volbě školy pomáhá deváťákům třicet let kontaktní Gemma

Už třicet let pomáhá deváťáků s výběrem střední školy nebo učiliště přehlídka Gemma. Do letošního ročníku vstoupil i Moravskoslezský kraj s prezentací kampaně Řemeslo má respekt.

Domov Bílá Opava už vyčíslil škody, které napáchala zářijová povodeň

26. října 2024 16:21 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Domov Bílá Opava už vyčíslil škody, které napáchala zářijová povodeň. Částka se vyšplhala na více než 330 milionů korun. Voda zničila kotelnu, kuchyň, prádelnu a také nádvoří u hlavní budovy.

Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

Popravený polský student má v Opavě opravený hrob a novou pamětní desku

25. října 2024 20:56 | Opava | Jiří Cileček

V Opavě byl odhalený pomník na hrobu Frantiszka Kubici. Studenta teologie, občana Polské republiky, který byl v Opavě zatčený, mučený a následně popravený v Oticích fašisty za II. světové války.

Z hořícího auta po nárazu do domu lidé vytáhli posádku a dva mladé pasažéry oživovali

26. října 2024 22:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do velmi náročné záchranné akce se v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku okamžitě po nárazu osobního vozidla do rodinného domu zapojili svědci, včetně dvou policistů mimo službu. Auto okamžitě začalo hořet. Dva pasažéry museli oživovat.

Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

25. října 2024 10:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

Vrátní

Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

Asistenti prevence kriminality se ve Frýdku-Místku osvědčili

Ve Frýdku-Místku působí už 4 asistenti prevence kriminality. Dohlížejí na veřejný pořádek, budují vztahy s lidmi ve vyloučených lokalitách a spolupracují s městskou policí. Projekt dotuje Ministerstvo vnitra a radnice v něm chce pokračovat i v dalších letech.

Beskydské ortopedické dny přivítaly přední české ortopedy a traumatology

Lékaři, fyzioterapeuti i sestry se sjeli na jubilejní 10. Beskydské ortopedické dny. Předávali si zde zkušenosti z léčby i řešení různých problémů. Součástí sympozia byla také prezentace nejmodernější zdravotnické techniky a farmacie.

Ve Skalici u Frýdku-Místku je nová veřejná venkovní posilovna

Frýdek-Místek zřídil ve Skalici veřejnou venkovní posilovnu. Pět cvičebních prvků a trampolínu mohou využívat především dospělí, ale i senioři. Cílem je umožnit veřejnosti jednoduché cvičení. Realizace vyšla na 270 tisíc korun.

Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

V pondělí se uzavře severní sjezd a nájezd na estakádu ve Frýdku-Místku, začne druhá etapa opravy ramp
Vydáno 11. března 2021 15:53, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
V pondělí se uzavře sjezd a nájezd na estakádu u haly Polárka ve Frýdku-Místku. Důvodem je pokračování rekonstrukce severních ramp. MHD už kvůli tomu najela od března na výlukový jízdní řád. Opravy jsou naplánovány do konce letošního roku, je ale možné, že stavbaři je stihnou dřív, podobně jako tomu bylo u jižních ramp.

V pondělí 15. března se stavbaři pustí naplno do druhé části oprav sjezdů a nájezdů na estakádu. Rekonstrukce začala už loni opravou jižní části. Po zimní přestávce se tak nyní plynule přejde na severní stranu.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: "Harmonogram stavby do konce roku obsahuje úplné uzavírky sjezdu i výjezdu silnice I/48, tím pádem nebude možné sjet od Frýdku směrem ke sportovní hale Polárka a nebude umožněn ani výjezd od této haly ve směru na Místek. Značená objížďka povede stejně jako loni přes třídu T. G. Masaryka a ulici Nádražní."
Karel Deutscher, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Firma avizovala, že od 15. března začne stavební práce. Do té doby bude dělat přípravné práce, to znamená v okolí, bude se připravovat staveniště a my jsme na to už reagovali. V tuto chvíli jezdí autobusy po objízdné trase, jezdí podle výlukových jízdních řádů, které jsou zveřejněny a my jsme vlastně tím pádem nachystáni na tuto opravu."
Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: "Rekonstrukce spočívá ve výměně mostního svršku včetně hydroizolace, dále projekt počítá se sanací opěr, křídel a poškozených povrchů nosné konstrukce. Před dokončením budou osazeny nové zádržné systémy, takzvaná svodidla. Celková cena oprav jižních i severních ramp ve Frýdku-Místku vychází na 49 milionů korun."

Výlukové jízdní řády zavedlo město už na začátku března, byly totiž zapracovány do tištěných jízdních řádů platných od začátku letošního roku, nemusely se tak vydávat zvlášť a lidé by v tom neměli mít zmatek.

Karel Deutscher, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Autobusy, které dneska jezdily směrem na Místek a vyjížděly od vlakového nádraží, popřípadě z autobusového nádraží vyjížděly nahoru na estakádu a pokračovaly buď nahoru na 8. pěší pluk nebo do nějaké jiné části Místek, tak jet nemohou a budou všechny vyjíždět přes ulici T. G. Masaryka a tady lze očekávat teda mnohem větší zatížení, stejně jako v loňském roce a tím bych apeloval na řidiče, aby si na to dávali pozor, popřípadě volili objízdné trasy a této ulici se vyhýbali."

Výlukové jízdní řády mají platit do konce října, samotnou opravu severních ramp má pak Ředitelství silnic a dálnic pro jistotu rozplánovanou do konce roku. Hotovo by ale mohlo být právě mnohem dřív, podobně jako v případě jižní strany.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000024488/v-pondeli-se-uzavre-severni-sjezd-a-najezd-na-estakadu-ve-frydkumistku-zacne-druha-etapa-opravy-ramp