Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Mateřské školky opět fungují bez omezení, děti se nemohly dočkat návratu

Frýdek-Místek |

Na začátku týdne se mohly ty nejmenší děti opět vrátit do školky. Mateřinky tak jedou už v běžném režimu, a dokonce i bez testování dětí. Děti se nemohly dočkat kamarádů a rodiče jsou rádi, že nemusejí být doma na ošetřovném a mohou opět chodit do práce.

Mateřské školky jsou od pondělí 10. května opět plné dětí. Jak je vidět, návrat do školky si většinou všechny nesmírně užívají, některé se ho nemohly dočkat, jiné se zase těší pomalu na přípravu do školních lavic.

Anketa děti: 1.) Já jsem ráda, že chodím do školky a můžu tady být, protože já už jdu tady toto září do školy." 2.) "Dobrý, mě to nebavilo být doma." 3.) "Já jsem se chtěl už těšit do školy. Mě už to tady moc nebaví, tak jsem se chtěl těšit do školy." 4.) "Je to tady super a moc jsem ráda, že tady mám svoje přátele."

Mateřská škola Pohádka ve Frýdku-Místku nebyla během omezení úplně zavřená. Starala se totiž o děti rodičů pracujících v integrovaném záchranném systému.

Kateřina Dušková, zástupkyně ředitelky MŠ Pohádka F-M: "Přiznám se, že my už jsme se strašně moc těšili na děti, až se vrátí a že budeme mít zase plné třídy, protože doteď jsme jeli v naplněnosti 15 dětí na třídu. To znamená, že byli předškoláci a pár dětí z těch integrovaných záchranných složek, takže my jsme strašně rádi, že už jsou všechny děti zpátky ve školkách a že už jedeme tak, jak máme."

Zároveň si oddechla i většina rodičů, kteří museli být s dětmi například doma na ošetřovném a nyní se tak mohou vrátit zpátky do práce.

Anketa rodiče: 1.) "Jsme rádi, určitě už kvůli dětem, protože jsou zase s dětmi a mají velkou radost." 2.) "Hodně dobré, musím do práce, takže jsem musela dát dítě do školky."

A jak jste to řešila během té doby, co to bylo zavřené?

Anketa rodiče: 2.) "No nijak, musela jsem být na ošetřovném, protože žiju sama se synem, tatínek musel do práce." 3.) "Manželka je na mateřské, takže nás se to ani tak netýkalo." 4.) "Do školky, do školy, ať to otevřou všechno, protože to je super. Můžu do práce volně chodit, nijak mě to neomezuje, takže super. My jsme se s manželem střídali, takže celkem pohoda, vždycky jsme to nějak s rodinou vymysleli."

Zdejší mateřská škola má v 11 třídách 280 dětí a zpátky nastoupil téměř plný počet. Zároveň všichni uvítali, že se u dětí zrušilo testování.

Kateřina Dušková, zástupkyně ředitelky MŠ Pohádka F-M: "Zpočátku jsme se testovali 2x týdně, tak jak nám bylo nařízeno. Poté se testovalo už jenom jednou týdně a pedagogové jsou stále v režimu jednou týdně."

Během testování tady neznamenali žádný záchyt nakažených dětí, podobě jako tomu bylo i v řadě dalších mateřinek.

Kateřina Dušková, zástupkyně ředitelky MŠ Pohádka F-M: "Náročný možná byl první týden, kdy rodiče ještě úplně nevěděli, jak manipulovat s těmi testy, jak se testovat. Trošičku jsme měli obavy z toho, jak k tomu budou přistupovat děti, ale děti to vzaly úplně sportovně a naopak, když jsme teď to testování zrušily, tak samy se toho testování domáhají."

Pro děti, které nemohly v minulých měsících do školky, dokonce zdejší mateřinka připravila aktivitu nazvanou Za pohádkou do Pohádky, na kterou byl velký ohlas.

Kateřina Dušková, zástupkyně ředitelky MŠ Pohádka F-M: "Paní učitelky namalovaly pohádkové postavičky a vymyslely k nim úkoly, takové motivační. Děti, když chodily s rodiči na vycházky, ono těch aktivit moc se nenabízelo, když jsme byli zavření, tak se mohly podívat, prošly se kolem školky, podívaly se, co je nového a mohly si přečíst alespoň nějaký úkol s rodiči."

Teď už si děti užívají plno aktivit přímo ve školkách.

Nahlásit chybu


K tématu

K zápisu se do opavských mateřských škol hlásí 662 dětí

6. května 2023 16:40 | Opava | Adéla Pluhaříková

Na začátku května tradičně probíhají zápisy nejmenších dětí do školek. Opava nabízí dvacet sedm mateřských škol. Oproti minulému roku se navýšil počet přihlášených dětí, na druhé straně se zvětšily i kapacity. I tak se může stát, že se na všechny děti nedostane.

MŠ Resslova v Havířově oslavila Den matek folklorem

9. května 2023 10:33 | Havířov | Bára Kelnerová

Den matek se bude slavit sice až 14. května. Mateřská škola Resslova svátek oslavila už nyní, a to velkolepou akcí na zahradě. Zábavné odpoledne si užily děti, ale i rodiče či prarodiče.

V Ostravě hrají šachy děti ve školkách. Rozvíjí děti v mnoha směrech

27. dubna 2023 11:28 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ačkoliv se to může zdát neuvěřitelné, v Ostravě hrají šachy už děti v mateřských školách a není to jen bezmyšlenkovité posunování figurek po šachovnici. I ony už umí připravit pěknou past na soupeře.


Krnovská nemocnice má jako první v Česku unikátní transportní systém vzorků

Včera 18:41 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Jamajský sprinter Usain Bolt uběhne 250 metrů za cca 23 sekund. Stejnou rychlostí nyní běhají po areálu krnovské nemocnice laboratorní vzorky v novém přepravním systému. Rychlostí 8 až 10 metrů za sekundu jsou transportovány z vyšetřoven do laboratoří nemocnice.

Domovníci preventisté se mariánskohorské radnici osvědčili. Problémy řeší rychle a zodpovědně

Obvod Ostrava-Mariánské Hory a Hulváky postupně zlepšuje technický stav bytových domů, jejich okolí a také bezpečnost. Za vším stojí domovníci preventisté, kteří se momentálně starají o 15 lokalit v obvodu.

Zelené parkoviště na Slezské ve Frýdku-Místku má být hotové ještě letos

Výstavba nového parkoviště na sídlišti Slezská ve Frýdku-Místku je před spuštěním. Místo zde najde na čtyři desítky aut. Stavba by měla začít do konce května a hotovo má být ještě letos. Parkoviště bude zasazeno do zeleně, aby se nenarušoval ráz okolí betonovou plochou.

Památník životické tragédie čeká rekonstrukce, lidé to vítají

Muzeum Těšínska se chystá zahájit práce na rekonstrukci životického památníku v Havířově. Práce by měly být dokončeny do srpna, aby se zde mohl uskutečnit pietní akt k uctění památky zavražděných mužů gestapem.

Marica ožívá. Strašák Poruby se po letech mění na bytový dům

Marica. Ruina, která několik let strašila obyvatele porubského 5. obvodu, se konečně mění k lepšímu. Poté, co získala nového majitele, vzniká tady moderní bytový dům.

Studenti slezskoostravského gymnázia se chystají do Tanzánie, jejich projekt podporuje místní školu

Studenti hladnovského gymnázia možná vycestují ze Slezské Ostravy až do Tanzánie, a to díky projektu Hakuna Matata. Projekt sami vypracovali od píky s cílem zlepšit výuku na partnerské škole, podpořit výstavbu internátu, a zároveň si rozšířit vlastní obzory. Africkou expedici plánují už na leden.

Cyklistická doprava se stává v Ostravě fenoménem. Důležité ale je dbát na bezpečnost

Cyklistická doprava se v Ostravě stává fenoménem. Mnozí obyvatelé města i okolí využívají kolo denně a díky husté síti cyklostezek je to stále bezpečnější způsob dopravy. Na oblibě získává také sdílení jízdních kol. Strážníci proto často pořádají nejrůznější preventivní akce a vzdělávají cyklisty.

Kamerami jsou už vybaveny všechny vozy MHD v Ostravě. Velmi to zvyšuje bezpečnost

Jedním z důležitých faktorů při snaze o přilákání pasažérů do městské hromadné dopravy je její bezpečnost. Ostravský dopravní podnik na to velmi dbá a proto byla všechna vozidla vybavena kamerovým systémem. Nejen že to působí preventivně na zloděje a výtržníky, ale pomáhá to také policistům při odhalování pachatelů trestných činů.

Ve Slezské Ostravě se po zimě opravují výtluky, silnice se ale v obvodu opravují celoročně

Slezská Ostrava začala stejně jako ostatní městské obvody po zimě s opravou výtluků. Ve Slezské ale probíhá oprava silnic celoročně. Zajišťují ji slezskoostravské technické služby.

Studenti VŠB zkoumali možnosti rychvaldských veřejných prostranství a jejich využití

17. dubna 2024 20:00 | Rychvald | Michal Slonina | Rychvaldský miniexpres

Workshop studentů Vysoké školy báňské naplno odstartoval spolupráci s městem Rychvald. Cílem projektu bude zvelebit veřejná prostranství a navrhnout jejich možné další využití.

Sezóna Beskydských farmářských trhů ve Frýdku-Místku začne letos dřív

Frýdek-Místek opět připravilo další sezónu oblíbených Beskydských farmářských trhů. Letos začínají ještě dříve než loni a probíhat budou vždy jednou za 14 dní. Sezónu pak tradičně završí na konci listopadu oblíbená zabijačka.

Dívka poděkovala členům IZS za záchranu. Vytáhli ji z řeky Ostravice ve Frýdku-Místku

Chtěla chytit padající mobilní telefon, jenže uklouzla a skončila pod splavem v řece Ostravici. Mladá dívka pak se štěstím ve vodě dlouhé minuty čekala na záchranu. Tu nakonec díky perfektní spolupráci bleskově zvládli strážníci, policisté a hasiči.

Frýdek-Místek udržuje tradici Podbeskydského ještěra

17. dubna 2024 21:46 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Podbeskydský ještěr je už zavedená značka soutěže mladých cukrářů. Pořádá ji SŠ gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku-Místku a rovněž na letošním ročníku jsme mohli obdivovat umění cukrářských talentů.

Dívka se topila v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Zachránili ji policisté a hasiči

Strážníci, policisté a hasiči zachraňovali 21letou dívku, která se topila v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Díky perfektní spolupráci a také velkému štěstí se dívka neutopila pod jezem. Dlouhé minuty totiž čekala na záchranu, než si jí někdo ve vodě všimne.

O vodě se školáci z Nové Vsi na Den Země učili v planetáriu

Děti ze základní školy v Nové Vsi se u příležitosti Dne Země učily v mobilním planetáriu, které bylo postavené v tělocvičně.

Dívka se topila v řece Ostravici, spadl jí tam telefon. Zachránili ji policisté a hasiči

17. dubna 2024 8:34 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

21leté dívce padl mezi kameny v řece Ostravici ve Frýdku-Místku telefon. Chtěla ho vytáhnout, spadla do vody a strhl ji proud. Náhodný svědek zburcoval záchranné složky. Jako první byl na místě strážník městské policie, který držel dívku na laně. Do vody se pak pro dívku vrhl státní policista.

Mateřské školky opět fungují bez omezení, děti se nemohly dočkat návratu
Vydáno 13. května 2021 14:46, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Na začátku týdne se mohly ty nejmenší děti opět vrátit do školky. Mateřinky tak jedou už v běžném režimu, a dokonce i bez testování dětí. Děti se nemohly dočkat kamarádů a rodiče jsou rádi, že nemusejí být doma na ošetřovném a mohou opět chodit do práce.

Mateřské školky jsou od pondělí 10. května opět plné dětí. Jak je vidět, návrat do školky si většinou všechny nesmírně užívají, některé se ho nemohly dočkat, jiné se zase těší pomalu na přípravu do školních lavic.

Anketa děti: 1.) Já jsem ráda, že chodím do školky a můžu tady být, protože já už jdu tady toto září do školy." 2.) "Dobrý, mě to nebavilo být doma." 3.) "Já jsem se chtěl už těšit do školy. Mě už to tady moc nebaví, tak jsem se chtěl těšit do školy." 4.) "Je to tady super a moc jsem ráda, že tady mám svoje přátele."

Mateřská škola Pohádka ve Frýdku-Místku nebyla během omezení úplně zavřená. Starala se totiž o děti rodičů pracujících v integrovaném záchranném systému.

Kateřina Dušková, zástupkyně ředitelky MŠ Pohádka F-M: "Přiznám se, že my už jsme se strašně moc těšili na děti, až se vrátí a že budeme mít zase plné třídy, protože doteď jsme jeli v naplněnosti 15 dětí na třídu. To znamená, že byli předškoláci a pár dětí z těch integrovaných záchranných složek, takže my jsme strašně rádi, že už jsou všechny děti zpátky ve školkách a že už jedeme tak, jak máme."

Zároveň si oddechla i většina rodičů, kteří museli být s dětmi například doma na ošetřovném a nyní se tak mohou vrátit zpátky do práce.

Anketa rodiče: 1.) "Jsme rádi, určitě už kvůli dětem, protože jsou zase s dětmi a mají velkou radost." 2.) "Hodně dobré, musím do práce, takže jsem musela dát dítě do školky."

A jak jste to řešila během té doby, co to bylo zavřené?

Anketa rodiče: 2.) "No nijak, musela jsem být na ošetřovném, protože žiju sama se synem, tatínek musel do práce." 3.) "Manželka je na mateřské, takže nás se to ani tak netýkalo." 4.) "Do školky, do školy, ať to otevřou všechno, protože to je super. Můžu do práce volně chodit, nijak mě to neomezuje, takže super. My jsme se s manželem střídali, takže celkem pohoda, vždycky jsme to nějak s rodinou vymysleli."

Zdejší mateřská škola má v 11 třídách 280 dětí a zpátky nastoupil téměř plný počet. Zároveň všichni uvítali, že se u dětí zrušilo testování.

Kateřina Dušková, zástupkyně ředitelky MŠ Pohádka F-M: "Zpočátku jsme se testovali 2x týdně, tak jak nám bylo nařízeno. Poté se testovalo už jenom jednou týdně a pedagogové jsou stále v režimu jednou týdně."

Během testování tady neznamenali žádný záchyt nakažených dětí, podobě jako tomu bylo i v řadě dalších mateřinek.

Kateřina Dušková, zástupkyně ředitelky MŠ Pohádka F-M: "Náročný možná byl první týden, kdy rodiče ještě úplně nevěděli, jak manipulovat s těmi testy, jak se testovat. Trošičku jsme měli obavy z toho, jak k tomu budou přistupovat děti, ale děti to vzaly úplně sportovně a naopak, když jsme teď to testování zrušily, tak samy se toho testování domáhají."

Pro děti, které nemohly v minulých měsících do školky, dokonce zdejší mateřinka připravila aktivitu nazvanou Za pohádkou do Pohádky, na kterou byl velký ohlas.

Kateřina Dušková, zástupkyně ředitelky MŠ Pohádka F-M: "Paní učitelky namalovaly pohádkové postavičky a vymyslely k nim úkoly, takové motivační. Děti, když chodily s rodiči na vycházky, ono těch aktivit moc se nenabízelo, když jsme byli zavření, tak se mohly podívat, prošly se kolem školky, podívaly se, co je nového a mohly si přečíst alespoň nějaký úkol s rodiči."

Teď už si děti užívají plno aktivit přímo ve školkách.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000025494/materske-skolky-opet-funguji-bez-omezeni-deti-se-nemohly-dockat-navratu