Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Házenkáři uspořádali pro děti z Frýdku-Místku tábor plný různých aktivit

Frýdek-Místek |

Extraligoví házenkáři Frýdku-Místku uspořádali letos druhý ročník příměstského tábora pro děti. Určen byl nejen pro mládež z klubu, ale i pro další děti. Ty zažily týden plný her a dobrodružství. Vrcholem bylo dopoledne strávené u kynologů. Házenkáři věří, že k tomuto sportu i díky letním táborům přilákají další děti.

Třicítka dětí z Frýdku-Místku si užila příměstský tábor házenkářů plný různých nejen sportovních aktivit.

Tomáš Sklenák, garant rozvoje mládežnické házené ve Frýdku-Místku: "Děti měly spoustu her, co se týče házené. Měly beach handbal na Olešné, měly koloběžky, měly celodenní program. Zhruba osmihodinový, z toho asi šest hodin cvičily, takže si myslím, že to je náročné."

Poslední den pětidenního tábora zavítaly na ukázky sportovní i služební kynologie a některé si mohly doslova na vlastní kůži vyzkoušet, jak probíhá takový výcvik zadržení pachatele.

Anketa: 1.) "Já jsem si dal na ruku takové to a potom on mě začal kousat." 2.) "Mě se asi nejvíc líbilo, jak jsme jezdili na koloběžkách. A ještě jak jsme hráli na písku, ale všechno bylo, jak jsem si představoval." – A co zážitek dneska s pejsky? – "Hodně dobré a líbí se mi tady, jak nám vypráví o všem, co ti psi umí dělat." 3.) "Já jsem se na něj musel trošku naštvat, aby na mě zaútočil. Ale jinak to bylo úžasné." – A co celý tábor? – "Celý tábor byl velmi zábavný."
Vladimír Šmířák, předseda oddílu kynologie SKP Frýdek-Místek: "Na dnešní den jsme si připravili hlavně poslušnost těch psů. Jak se začíná, s tím výkladem, jakého psa si pořídit ze začátku a tak dále. Dále jsme se věnovali speciálním pachovým pracím, vyhledávání střelného prachu. Máme tady kolegyni, jejíž pes se to naučil, zvládá to pěkně. Děti byly spokojené. A dále jsme předvedli několik věcí z obrany, ze služební kynologie i ze sportovní kynologie."

V rámci tábora všichni ocenili, že děti nesedí doma u počítačů. A i v létě mohou mít klubově vedenou sportovní aktivitu.

Daniel Valo, trenér hlavního týmu Pepino SKP Frýdek-Místek: "Já jsem z toho nadšený a věřím, že i děti, protože je to důležité, aby se hýbaly o prázdninách a neseděly doma. My jsme se snažili pomoct i rodičům, protože určitě přes ty prázdniny je moc práce a děti nemá kdo hlídat, takže jsme spojili příjemné s užitečným a věřím, že se to vydařilo."

Tábora se mohly zúčastnit i děti, které nejsou členy házenkářského klubu.

Daniel Valo, trenér hlavního týmu Pepino SKP Frýdek-Místek: "I to je ten důvod, proč tento tábor děláme. Aby děti trošku přičichly k házené a viděly, že se snažíme. A pevně věříme, že najdeme i tady v těch malých dětech nějaké příští odchovance."
Tomáš Sklenák, garant rozvoje mládežnické házené ve Frýdku-Místku: "Nábory jsou pořád. Minulý rok jsem chodil do tělocviku na základní školu, abychom děti nějak seznámily s házenou a myslím si, že je to na dobré cestě. A od nového školního roku by měly být kroužky přímo na házenou zaměřené. S tím, že se budeme snažit, aby vyrostlo zase více házenkářů."
Tomáš Pyško (NMFM), radní Frýdku-Místku: "Velmi si ceníme jako město klubů, které v rámci letních prázdnin umožňují dětem zúčastnit se těchto kempů. A jsou to nejenom členové oddílu házené. Takže to je velmi cenné zase, že se mohou účastnit i děti z jiných odvětví. Nebo dokonce děti z žádných klubů. A o co víc mě těší to, že kluby, které mají příspěvek našeho města, se opravdu snaží o děti starat. A například i tento oddíl a mnohé další se účastní i akce Vraťme dětem pohyb."

Kvůli velkému zájmu uvažují házenkáři, že by příští rok udělali příměstské tábory rovnou dva, pro menší a větší děti.

Nahlásit chybu


K tématu

Děti se o jarních prázdninách ve Frýdku-Místku v SVČ Klíč nenudí

Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku tradičně připravilo program i na jarní prázdniny. Děti si tak mohly vybrat z pestré nabídky technických, výtvarných i pohybových každodenních aktivit. Největší zájem byl tradičně o příměstský tábor. Letošní má název Kokosy na sněhu a věnuje se hlavně pohybu.

Házenkáři Frýdku-Místku chtějí vylepšit výsledek z minulé sezóny, cílem je opět play off

18. září 2023 15:51 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Házenkáři Frýdku-Místku jsou na letošní sezónu dobře připraveni. Tým sice opustilo několik špičkových hráčů, ale přišly další významné posily. Cílem je opět zaútočit na nejvyšší příčky a dostat se do vyřazovacích bojů v play off. Podobně jako tomu bylo v loňské sezóně.

Děti ve Frýdku-Místku o prázdninách nezahálí, mohou si zkusit i lekce brazilského jiu-jitsu

13. července 2023 13:57 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Prázdniny ve městě – vraťme dětem pohyb. To je název projektu, který připravil Frýdek-Místek ve spolupráci se Střediskem volného času Klíč. V průběhu letních prázdnin baví děti různými aktivitami. Jednou z nich byla například i lekce brazilského JIU-JITSU.


Polární záře opět přináší nádhernou podívanou i u nás

Včera 22:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pátek večer se nad naším územím opět objevila nádherná polární záře. Úchvatnou podívanou hlásili lidé napříč celým Moravskoslezským krajem, ale také na různých místech celého Česka. Podle meteorologů je vidět velmi silně, ale její intenzita se může měnit. Důležitý je čistý výhled nad severní obzor. Polární záře má být navíc nejsilnější od roku 2003.

Startují stavební akce, začala oprava domu na Hřbitovní a chodníku v Bludovicích

Začíná stavební sezona, město v dubnu zahájilo několik investičních akcí. Mezi nimi je například revitalizace bytového domu nebo oprava poslední části chodníku v Bludovicích.

Sběrné dvory v Opavě jsou v neustálé permanenci. Nový, moderní sběrný dvůr se staví v Kylešovicích

Starý nábytek, suť po rekonstrukci bytu či domu, posekaná tráva, ojeté pneumatiky. To vše nepatří do kontejnerů, ale do sběrných dvorů. V Opavě jsou momentálně tři sběrné dvory plus Reuse centrum. Nový, moderní sběrný dvůr se pak staví v Kylešovicích.

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě provázejí komplikace, v ulici současně probíhá oprava domů

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě v Havířově musí Technické služby dělat na etapy, jelikož podél chodníku probíhá revitalizace domů soukromého vlastníka.

Sdílko Poruba už klepe na dveře. Probíhat bude od 14. května v prostoru u Floridy

9. května 2024 23:19 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Poruba bude po dvouleté pauze opět patřit oblíbenému Sdílku. Probíhat bude od 14. května tentokrát na Hlavní třídě v prostoru u Floridy, který čeká celková revitalizace.

Odpadů bylo více a lidé méně třídili, Studénka zaplatila téměř jedenáct a půl milionu

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

V DK Poklad se rozdávaly Ceny Jantar. Umělci si za mimořádné výkony odnesli 15 skleněných sošek

9. května 2024 22:06 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V kulturním domě Poklad v Ostravě-Porubě se slavnostně předávaly moravskoslezské umělecké Ceny Jantar za rok 2023. Na sedmém ročníku bylo ve všech kategoriích rozdáno celkem čtrnáct cen a také dvě ceny za celoživotní přínos.

Stovky vozidel a tisíce návštěvníků zahájily pod Slezskoostravským hradem veteránskou sezónu

Téměř čtyři stovky historických vozidel mohli návštěvníci vidět na prvního máje před slezskoostravským hradem. Už po desáté tu byla zahájena veteránská sezóna a do Slezské Ostravy se tak sjeli majitelé veteránů ze širokého okolí.

Na letním koupališti Jindřich už stojí nová skokanská věž a začíná stavba tobogánů

Na letním koupališti už stojí nová desetimetrová skokanská věž a do areálu byla přivezena i konstrukce na tobogány. Práce probíhají i na výstavbě volnočasového areálu v ulici Jurije Gagarina. Radnice věří, že firmy práce dokončí včas.

Moravskoslezský kraj pokračuje v opravě silnice mezi Hvězdou a Ovčárnou

9. května 2024 16:31 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pondělí 13. května začne další oprava části silnice na Praděd. Pracovat se bude na 740 metrech vozovky, které využívají hlavně turisté. Původní silnice mezi parkovištěm Hvězda a Ovčárnou už dosluhuje. Je potřeba zajistit stabilitu dalšího úseku a pracovat se bude i na odvodnění.

Folklorní soubor Zaolzi slavil 20 let činnosti v rockovém klubu čertovskou pohádkou

Trochu jinému repertoáru patřil jablunkovský rockový klub. Své 20. výročí tam totiž slavil folklorní soubor, který ze svých tanců vytvořil pohádku O čertově mlýnu na Gírové hoře.

Lidé bez domova uklízejí za stravenky Frýdek-Místek. Město chce projekt rozšířit

Lidé bez domova mají velký zájem pravidelně uklízet Frýdek-Místek. Za odvedenou práci totiž dostávají stravenky. Aktuálně se uklízí jednou týdně dvě hodiny. Město chce program rozšířit. Uklízelo by se dva dny v týdnu a zapojilo by se více lidí bez domova.

Akademie Podnikej F-M radila drobným podnikatelům s výzdobou výloh a poutavými texty

Vzdělávací akademie pro obchodníky Podnikej F-M radí už několik let drobným podnikatelům ve městě. Na posledním workshopu se zaměřila na to, jak správně vyzdobit výlohu nebo napsat poutavou ceduli. Sledovat moderní trendy je totiž podle odborníků velmi důležité.

Žáci ZUŠ Frýdek-Místek vyhráli krajskou soutěž tanečních a jazzových orchestrů

Na 300 žáků základních uměleckých škol z celého kraje soutěžilo v Havířově na postupové soutěži orchestrů. Absolutním vítězem se stal orchestr z Frýdku-Místku, který díky tomu postoupil do celostátního kola soutěže.

Dobráci z Myslíku pořádali soutěž v požárním útoku, poprvé do boje nasadili i ženský tým

8. května 2024 18:05 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Soutěž v klasickém požárním útoku uspořádali na své trati dobrovolní hasiči z Myslíku.

David Palkovský přivezl z US Open v pickleballu čtvrté místo

7. května 2024 20:30 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

Jedním z menších, ale nejrychleji se rozšiřujících sportů na světě je pickleball. Vznikl v roce 1965 v USA a v posledních letech zakořenil i u nás. Baštou pickleballu v našem kraji je Dobrá u Frýdku-Místku. Zatím se zde provozuje tento mladý sport v hale, ale velmi brzy vyroste velký venkovní areál specializovaný právě na pickleball.

Házenkáři uspořádali pro děti z Frýdku-Místku tábor plný různých aktivit
Vydáno 1. srpna 2022 14:57, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Extraligoví házenkáři Frýdku-Místku uspořádali letos druhý ročník příměstského tábora pro děti. Určen byl nejen pro mládež z klubu, ale i pro další děti. Ty zažily týden plný her a dobrodružství. Vrcholem bylo dopoledne strávené u kynologů. Házenkáři věří, že k tomuto sportu i díky letním táborům přilákají další děti.

Třicítka dětí z Frýdku-Místku si užila příměstský tábor házenkářů plný různých nejen sportovních aktivit.

Tomáš Sklenák, garant rozvoje mládežnické házené ve Frýdku-Místku: "Děti měly spoustu her, co se týče házené. Měly beach handbal na Olešné, měly koloběžky, měly celodenní program. Zhruba osmihodinový, z toho asi šest hodin cvičily, takže si myslím, že to je náročné."

Poslední den pětidenního tábora zavítaly na ukázky sportovní i služební kynologie a některé si mohly doslova na vlastní kůži vyzkoušet, jak probíhá takový výcvik zadržení pachatele.

Anketa: 1.) "Já jsem si dal na ruku takové to a potom on mě začal kousat." 2.) "Mě se asi nejvíc líbilo, jak jsme jezdili na koloběžkách. A ještě jak jsme hráli na písku, ale všechno bylo, jak jsem si představoval." – A co zážitek dneska s pejsky? – "Hodně dobré a líbí se mi tady, jak nám vypráví o všem, co ti psi umí dělat." 3.) "Já jsem se na něj musel trošku naštvat, aby na mě zaútočil. Ale jinak to bylo úžasné." – A co celý tábor? – "Celý tábor byl velmi zábavný."
Vladimír Šmířák, předseda oddílu kynologie SKP Frýdek-Místek: "Na dnešní den jsme si připravili hlavně poslušnost těch psů. Jak se začíná, s tím výkladem, jakého psa si pořídit ze začátku a tak dále. Dále jsme se věnovali speciálním pachovým pracím, vyhledávání střelného prachu. Máme tady kolegyni, jejíž pes se to naučil, zvládá to pěkně. Děti byly spokojené. A dále jsme předvedli několik věcí z obrany, ze služební kynologie i ze sportovní kynologie."

V rámci tábora všichni ocenili, že děti nesedí doma u počítačů. A i v létě mohou mít klubově vedenou sportovní aktivitu.

Daniel Valo, trenér hlavního týmu Pepino SKP Frýdek-Místek: "Já jsem z toho nadšený a věřím, že i děti, protože je to důležité, aby se hýbaly o prázdninách a neseděly doma. My jsme se snažili pomoct i rodičům, protože určitě přes ty prázdniny je moc práce a děti nemá kdo hlídat, takže jsme spojili příjemné s užitečným a věřím, že se to vydařilo."

Tábora se mohly zúčastnit i děti, které nejsou členy házenkářského klubu.

Daniel Valo, trenér hlavního týmu Pepino SKP Frýdek-Místek: "I to je ten důvod, proč tento tábor děláme. Aby děti trošku přičichly k házené a viděly, že se snažíme. A pevně věříme, že najdeme i tady v těch malých dětech nějaké příští odchovance."
Tomáš Sklenák, garant rozvoje mládežnické házené ve Frýdku-Místku: "Nábory jsou pořád. Minulý rok jsem chodil do tělocviku na základní školu, abychom děti nějak seznámily s házenou a myslím si, že je to na dobré cestě. A od nového školního roku by měly být kroužky přímo na házenou zaměřené. S tím, že se budeme snažit, aby vyrostlo zase více házenkářů."
Tomáš Pyško (NMFM), radní Frýdku-Místku: "Velmi si ceníme jako město klubů, které v rámci letních prázdnin umožňují dětem zúčastnit se těchto kempů. A jsou to nejenom členové oddílu házené. Takže to je velmi cenné zase, že se mohou účastnit i děti z jiných odvětví. Nebo dokonce děti z žádných klubů. A o co víc mě těší to, že kluby, které mají příspěvek našeho města, se opravdu snaží o děti starat. A například i tento oddíl a mnohé další se účastní i akce Vraťme dětem pohyb."

Kvůli velkému zájmu uvažují házenkáři, že by příští rok udělali příměstské tábory rovnou dva, pro menší a větší děti.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000032680/hazenkari-usporadali-pro-deti-z-frydkumistku-tabor-plny-ruznych-aktivit