Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pod estakádou ve Frýdku-Místku jsou první oficiální parkovací místa

Frýdek-Místek |

Plocha pod estakádou ve Frýdku-Místku získává oficiální parkovací místa. Původně neorganizované parkoviště kamionů a odkladiště návěsů dostalo první parkovací čáry a také koridor pro chodce a cyklisty. Parkoviště je zdarma a má být hlavně pro osobní auta a dodávky.

Z plochy pod estakádou ve Frýdku-Místku byly před časem vytlačeny všechny parkující kamiony i některé vraky návěsů. Město totiž chtělo z místa udělat oficiální veřejné parkoviště.

Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Nám se podařilo z této parkovací plochy dostat pryč nákladní automobily a různé návěsy a vytvořit tuto plochu pro parkování. Jak osobních automobilů, tak dodávkových automobilů."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Dlouhodobým cílem vedení města je dostat kamiony z veřejných prostranství, kam nepatří. Protože ve městě je dostatek areálů, kde mohou kamiony parkovat. My jsme nabídli tuto alternativu na jiných pozemních než v centru města. Zároveň je to v souladu s tím, že konečně se spustil obchvat v plném profilu. Takže i tranzit z toho města vymizel. A plochy, které byly částečně nelegálně užívané k parkování těch nákladních a velkých kamionů, tak my chceme využít k parkování."

Zároveň bylo na sídlišti Anenská a na Růžovém pahorku osazeno dopravní značení se zákazem stání vozidel nad 2,5 tuny v době od 18:00 do 7:00 hodin ráno.

Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Bylo to z důvodů, jelikož parkování dodávek nám zabíralo mnohdy i více než jedno parkovací místo. Pro ty účely parkování dodávek jsme vytvořili pod estakádou nově parkovací místa. Momentálně je jich tam 8, v budoucnu jich plánujeme až 19. Toto parkování pod estakádou je bezplatné. S tím, že ani do budoucna nepočítáme s tím, že by bylo zpoplatněno. V případě zájmu občanů o parkování pod estakádou, můžeme tuto plochu dále rozšířit."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Naším dalším cílem je postupně omezit parkování dodávek na sídlištích, kde je opravdu enormní nedostatek parkovacích míst, tak bychom rádi, aby na těch sídlištích opravdu parkovali lidé se svými osobními automobily. Tam, kde bydlí a tyto uvolněné plochy, jako třeba pod estakádou, bychom rádi, aby byly využívány právě dodávkami. A ulehčilo se těm sídlištím. A postupně budeme zákaz parkování v nočních hodinách zavádět v dalších místech ve městě."

Ve městě aktuálně chybí na 3 500 parkovacích míst. Radnice proto hledá stále další řešení, kde přidat nové parkovací plochy.

Nahlásit chybu


K tématu

Nápor návštěvníků v Zoo Ostrava způsobuje dopravní komplikace, čeká se na parkovací dům

9. května 2023 11:39 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Výstavba nového parkovacího domu výrazně omezila parkování kolem ostravské zoologické zahrady. S obdobím svátků a přicházejícího teplého počasí začíná zoo čelit velkému náporů návštěvníků. Slezská Ostrava i samotná zoo proto upozorňuje na z toho plynoucí dopravní komplikace i složité parkování.

Frýdek-Místek dočasně omezil parkování na Zámeckém náměstí

21. září 2023 16:06 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek na zkoušku omezil parkování ve středu Zámeckého náměstí. Připojilo se tak k Evropskému týdnu mobility, jehož smyslem je upozornit na problémy v dopravě a hledat řešení šetrná k životnímu prostředí. O další podobě parkování na náměstí chce město ještě dál jednat.

Zelené parkoviště na Slezské ve Frýdku-Místku má být hotové ještě letos

Výstavba nového parkoviště na sídlišti Slezská ve Frýdku-Místku je před spuštěním. Místo zde najde na čtyři desítky aut. Stavba by měla začít do konce května a hotovo má být ještě letos. Parkoviště bude zasazeno do zeleně, aby se nenarušoval ráz okolí betonovou plochou.


Na beskydskou Prašivou se slétly čarodějnice, jedna shořela na hranici

Prostranství před Horskou chatou Prašivá v Beskydech po roce patřilo tradičnímu loučení se zimou a pálení čarodějnic. Těch opět přiletělo několik a jedna skončila v ohni.

Studenti a dobrovolníci zalesňují kalamitní svahy na Javorníku

Pod vrcholem Velkého Javorníku se už podruhé sešli studenti středních škol a také dobrovolníci, kteří tam lesákům pomohli se zalesňováním svahů postižených kalamitou. Lesy tam zdecimoval kůrovec a také houba václavka.

Dopravu mezi Havířovem a Ostravou zkomplikovala tragická nehoda

Dnes 10:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Záchranné práce a následné vyšetřování tragické dopravní nehody zkomplikovalo v neděli dopravu na frekventovaném úseku mezi Havířovem a Ostravou. Kolize zablokovala Rudnou ulici poblíž křižovatky s Vratimovskou.

Žáci karvinských škol splnili zadání týkající se udržitelné architektury na výbornou

V Karviné se žáci základních a středních škol zapojili do evropského projektu se zaměřením na energetiku a udržitelnost. V březnu dostali zadání týkající se nového využití vyřazených krytů světel z budovy polikliniky. Ty nejlepší nápady zadavatelé projektu ocenili hodnotnými cenami.

V Bredě objevili historické schodiště. Jeho stáří se odhaduje na zhruba 100 let

Včera 13:30 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Bývalý obchodní dům Breda ukrýval historické schodiště. Objeveno byla náhodně při jeho kompletní rekonstrukci, která právě probíhá. Jeho stáří se odhaduje na zhruba 100 let.

Mendelovo gymnázium v Opavě pokřtilo nový almanach, který vznikl ke 140. výročí jeho vzniku

Včera 13:49 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Mendelovo gymnázium v Opavě slavnostně pokřtilo novou publikaci. Almanach 140, který vznikl ke 140. výročí vzniku prvního českého gymnázia na Opavsku.

Děti si v Palkovicích užily čarodějnické odpoledne a s dospělými postavily májku

Všichni malí čarodějové a čarodějky z Palkovic se poslední dubnový pátek sešli ve sportovním areálu, kde si společně užili zábavné čarodějnické odpoledne plné soutěží.

Medaile ukradené z hrobu policisty našli jeho kolegové pomocí DNA

Včera 9:51 | Ostrava-město | Libor Běčák

Zloděje, který v roce 2022 ukradl medaile z hrobu ostravského policisty zemřelého při tragické nehodě, usvědčila DNA nalezená na stužkách, které po krádeži ještě na vítkovickém hřbitově odhodil.

Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí

26. dubna 2024 12:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. Společnost ČEZ zde za 2 miliardy korun postaví novou nízkoemisní teplárnu, která zajistí dodávky tepla pro Bohumín a Orlovou na další desítky let.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Dny dobrovolnictví přibližují činnost dobrovolníků. ADRA Frýdek-Místek stále hledá lidi ochotné pomáhat

Dobrovolníci slaví své dny. Členové různých organizací, kteří pomáhají bez nároků na odměnu, jsou nepostradatelnou skupinou v sociálních službách ve Frýdku-Místku. Aktuálně si zájemci mohou práci dobrovolníků dokonce vyzkoušet nebo se o dobrovolnictví něco dozvědět.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Handicap centrum Škola života funguje ve Frýdku-Místku už 33 let

Handicap centrum Škola života letos oslaví své 33 narozeniny. Za tu dobu pomohlo už stovkám klientů s mentálním postižením. Stále s nimi pracuje a adaptuje je do společnosti. Od příštího roku se stacionář transformuje na centrum denních služeb.

Frýdek-Místek zve školy i veřejnost na Den Země ve znamení Světa zvířat

Sady Bedřicha Smetany v Místku se promění na „Svět zvířat“. Stane se tak v rámci oslav Dne Země. Letošní ročník proběhne v pátek 26. dubna. Dopoledne hlavně pro školy a odpoledne pro veřejnost. Připraven bude tradičně bohatý program zvířecích, ekologických a vzdělávacích aktivit.

Frýdek-Místek zpevní některé chodníky za Centrálním hřbitově

Procházení mezi hrobovými místy na Centrálním hřbitově ve Frýdku-Místku bude komfortnější. Radnice nechá ještě letos zpevnit některé travnaté chodníčky v urnovém háji. Dostanou pevné zatravňovací dlaždice. Město tak postupně pokračuje ve zlepšování komfortu pro návštěvníky hřbitova.

Pod estakádou ve Frýdku-Místku jsou první oficiální parkovací místa
Vydáno 31. července 2023 12:55, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Plocha pod estakádou ve Frýdku-Místku získává oficiální parkovací místa. Původně neorganizované parkoviště kamionů a odkladiště návěsů dostalo první parkovací čáry a také koridor pro chodce a cyklisty. Parkoviště je zdarma a má být hlavně pro osobní auta a dodávky.

Z plochy pod estakádou ve Frýdku-Místku byly před časem vytlačeny všechny parkující kamiony i některé vraky návěsů. Město totiž chtělo z místa udělat oficiální veřejné parkoviště.

Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Nám se podařilo z této parkovací plochy dostat pryč nákladní automobily a různé návěsy a vytvořit tuto plochu pro parkování. Jak osobních automobilů, tak dodávkových automobilů."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Dlouhodobým cílem vedení města je dostat kamiony z veřejných prostranství, kam nepatří. Protože ve městě je dostatek areálů, kde mohou kamiony parkovat. My jsme nabídli tuto alternativu na jiných pozemních než v centru města. Zároveň je to v souladu s tím, že konečně se spustil obchvat v plném profilu. Takže i tranzit z toho města vymizel. A plochy, které byly částečně nelegálně užívané k parkování těch nákladních a velkých kamionů, tak my chceme využít k parkování."

Zároveň bylo na sídlišti Anenská a na Růžovém pahorku osazeno dopravní značení se zákazem stání vozidel nad 2,5 tuny v době od 18:00 do 7:00 hodin ráno.

Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Bylo to z důvodů, jelikož parkování dodávek nám zabíralo mnohdy i více než jedno parkovací místo. Pro ty účely parkování dodávek jsme vytvořili pod estakádou nově parkovací místa. Momentálně je jich tam 8, v budoucnu jich plánujeme až 19. Toto parkování pod estakádou je bezplatné. S tím, že ani do budoucna nepočítáme s tím, že by bylo zpoplatněno. V případě zájmu občanů o parkování pod estakádou, můžeme tuto plochu dále rozšířit."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Naším dalším cílem je postupně omezit parkování dodávek na sídlištích, kde je opravdu enormní nedostatek parkovacích míst, tak bychom rádi, aby na těch sídlištích opravdu parkovali lidé se svými osobními automobily. Tam, kde bydlí a tyto uvolněné plochy, jako třeba pod estakádou, bychom rádi, aby byly využívány právě dodávkami. A ulehčilo se těm sídlištím. A postupně budeme zákaz parkování v nočních hodinách zavádět v dalších místech ve městě."

Ve městě aktuálně chybí na 3 500 parkovacích míst. Radnice proto hledá stále další řešení, kde přidat nové parkovací plochy.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000038462/pod-estakadou-ve-frydkumistku-jsou-prvni-oficialni-parkovaci-mista