Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí bude letos hledat nejlepší zelňačku

Frýdek-Místek |

Frýdek-Místek se opět připravuje na jeden z největších gastrofestivalů. Ožije jím historické centrum kolem zámku a náměstí. Pořadatelé slibují na 60 stánků s dobrým jídlem a pitím a další program. Vystoupí známé osobnosti a také se bude vařit a následně hodnocením hledat nejlepší zelňačka.

Frýdek-Místek čeká od pátku do neděle víkend nabitý řadou akcí. Hlavním tahákem bude sobotní gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí. Na ten už lákalo Turistické informační centrum vařením zelňačky.

Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Letošní ročník gastrofestivalu se bude konat na Zámeckém náměstí, s tím, že veškeré aktivity budou kolem frýdeckého zámku, kolem historického jádra. Aktivity budou i na frýdeckém zámku, tak i v okolních restauracích, obchodech. Pódium bude postaveno na náměstí, takže gastrozóna bude také tam."
Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Již nyní máme přislíbeno na 60 stánků s vybraným jídlem a pitím, které doplní vinný festiválek na zámku. A do programu se zařadily také vybrané podniky v okolí, které nechají nahlédnout do svého zákulisí. Celou gastro nabídku doplní také hudební vystoupení, tři cooking show v čele s Terezou Hybšovou, finalistkou soutěže MasterChef Česko, a zároveň vyhlásíme historicky první nejlepší zelňačku Frýdku-Místku."
Nikola Tabachová, TIC Frýdek-Místek: "Soutěž o nejlepší zelňačku bude začínat v 10:00 hodin, kdy soutěžící mohou mít už připraveny nakrájené suroviny. A budou vařit do 13:00 hodin. Potom začne hodnocení té zelňačky, kde bude hodnotit, jak veřejnost, tak odborná porota. A pak v 15:00 hodin bude probíhat vyhlášení."
Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Návštěvníci budou po celý den ochutnávat pokrmy české a zahraniční kuchyně, dezerty včetně třeba rolované zmrzliny, připravujeme rovněž stánky s vegetariánskými pokrmy, či low carb. Chybět nebudou vybrané nápoje, k mání bude sortiment od kávy, přes míchané nápoje, až po různé domácí limonády. Koncept frýdeckomísteckého gastrofestivalu je rodinná akce, proto se také děti zabaví v parku Pod Zámkem v dětské zóně, kde si kromě jiného upečou svou vlastní pizzu nebo budou pozorovat hvězdy v mobilním planetáriu. A protože mezi návštěvníky nechybí ani domácí mazlíčci, tak jsme pozvali i takzvanou pestauraci, kde pejskům naservírují pečlivě sestavené, vyvážené a chutné menu."

Celý program bude proložen koncerty, ať už cimbálem nebo pop-rockovou pohodou. V 19:00 hodin pak akce vyvrcholí koncertem Marty Jandové s kapelou.

Nahlásit chybu


K tématu

Pobočky Turistického informačního centra Frýdek-Místek projdou kompletní rekonstrukcí

Frýdek-Místek začal s velkou rekonstrukcí poboček turistického informačního centra. Aktuálně se pracuje na Zámeckém náměstí. Pobočka na náměstí Svobody je v provozu. Modernizace obou poboček vyjde na 7,5 milionu korun. Zhruba 70 procent nákladů ale pokryje dotace.

Akce Frýdek-Místek na cestách nabídne na Olešné inspiraci na výlety po Česku

Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den plný inspirace a zábavy na jedinečném místě u přehrady Olešná. Cestovatelský festival Frýdek≈Místek na cestách je skvělou příležitostí pro všechny, kteří touží po objevování krás naší země.

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí přilákal davy lidí, vařila se i nejlepší zelňačka

21. srpna 2023 9:42 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí ovládl historické centrum města. Vařilo se dobré jídlo a pití, vystoupily známé osobnosti a také se hledala ta nejlepší zelňačka.


Charitativní utkání osobností Opavy s REAL TOP Praha vyneslo 400 tisíc korun pro tři postižené děti

14. června 2024 11:43 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Na fotbalovém stadionu v Opavě se proti sobě utkaly osobnosti Opavy s týmem Real Top Praha. Charitativní utkání proběhlo v rámci oslav 800 let města. Výtěžek z něj byl v plné výši věnován třem zdravotně postiženým dětem.

90letý senior na elektrokoloběžce v Ostravě přehlédl tramvaj, následný střet nepřežil

Včera 9:49 | Ostrava-Poruba | Lukáš Zavadil

V Ostravě-Porubě, poblíž křižovatky ulic Martinovická a Třebovická, se během pátečního odpoledne stala tragická dopravní nehoda. Místem projížděl na elektrokoloběžce 90letý muž. Podle policejních informací při odbočování vlevo zřejmě přehlédl souběžně jedoucí tramvaj a srazil se s ní.

Pohádkovou stezkou v lesoparku Dubina se prošly desítky karvinských dětí

Lesopark Dubina se stal poprvé v historii místem, na kterém mohly děti potkat své oblíbené pohádkové hrdiny, a to v rámci Pohádkové stezky.

Zaměstnanci Liberty Ostrava mohou žádat stát o výplatu mzdy a kraj o bezúročnou půjčku

14. června 2024 12:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezský kraj nabízí pomocnou ruku zaměstnancům Liberty. Zřídil bezplatnou informační linku a připravil rychlé bezúročné půjčky. Firma na sebe podala insolvenci a přestala vyplácet mzdy.

Zastupitelé schválili programové dotace na příští rok, spolky, kluby a organizace podpoří 31 miliony

14. června 2024 12:51 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Jedním z nosných témat červnové schůze zastupitelů bylo schválení programových dotací na rok 2025. Jejich prostřednictvím město podporuje například sportovní kluby, kulturní, sociální a volnočasové organizace.

Město oslavuje své výročí kontrastními výstavami, jedna putuje, druhá je na radnici

14. června 2024 16:54 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Týden oslav výročí založení Studénky zahájily dvě výstavy. Ta první s názvem “Tři obce - jedno město” obsahuje fotografie, které připomínají zdejší historii. Ta druhá prezentuje budoucnost města očima dětí.

Porubští předškoláci prochází screeningem školní zralosti. Jde o unikátní službu v rámci ČR i Evropy

13. června 2024 19:41 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Městský obvod Ostrava-Poruba už 4. rokem organizuje pro své mateřské a základní školy screening školní zralosti. Je v tom unikání v rámci ČR i Evropy. Nikdo jiný tuto službu školám, rodičům a dětem neposkytuje.

Lidé v Moravské Ostravě a Přívozu mohou hlasovat pro další lokalitu k proměně v participaci

Obyvatelé centrálního ostravského obvodu mohou vybírat další místo k proměně. Z hlasování v participativním rozpočtu Náš obvod vyjde ze čtyř lokalit jedna, která projde příští rok revitalizací.

Ministr Petr Hladík navštívil pohornickou krajinu

13. června 2024 16:41 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Ministr životního prostředí Petr Hladík navštívil Moravskoslezský kraj. Jeho cesta vedla i na Karvinsko, konkrétně k bývalému dolu Gabriela, kde díky dotaci z Fondu pro spravedlivou transformaci vznikne návštěvnické, kulturní a technologické centrum.

Mezinárodní gymnastický trojboj v Bruntále otestoval novou podlahu zdejšího sálu

14. června 2024 7:05 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Novou kapitolu svých dějin nakousla bruntálská sportovní gymnastika TJ Praděd. V loňském roce se městu podařilo prosadit Zafinancovat novou pružnou podlahu, která splňuje podmínky pro mezinárodní závody. A právě ty si bruntálské gymnastky poprvé vyzkoušely.

Výtvarný obor ZUŠ Frýdek-Místek pořádá v Galerii F-M výstavu Tkanina vjemů

Výtvarný obor Základní umělecké školy Frýdek-Místek připravil výstavu s názvem Tkanina vjemů. V prostorách bývalé záložny mohou návštěvníci vidět obrazy, keramiku i látky, které mají připomenout historii a slávu textilu ve městě.

Studenti Střední školy v Jablunkově předvedli své roboty na výstavě

13. června 2024 13:30 | Jablunkov | Libor Běčák | Beskydský expres

Také v podhůří Beskyd žijí mladí lidé, kteří se v budoucnu chtějí věnovat práci s roboty. Studenti Střední školy v Jablunkově nedávno prezentovali své úspěchy na výstavě Invent arena v Třinci.

Frýdek-Místek koupí Český dům. Chce tam vybudovat centrum pro děti a mládež

Frýdek-Místek koupí Český dům. Nebytí nemovitosti s okolními pozemky za cenu téměř 20 milionů korun schválili po náročném jednání zastupitelé. Město chce v objektu vybudovat centrum pro děti s mládež a přestěhovat tam aktivity Střediska volného času Klíč.

Zastupitelé Frýdku-Místku mají za sebou náročné 9. zasedání. Trvalo 7,5 hodiny

Zastupitelé Frýdku-Místku mají za sebou další náročné zasedání. Probírala se na něm celá řada důležitých bodů. Od schválení výsledku hospodaření, přes dotace až po návrh na koupi Českého domu.

Oblastní kolo Wolframu opět pořádala i partyzánská obec Čeladná

12. června 2024 12:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Sportovní areál u Základní školy Čeladná byl dějištěm oblastního kola 7. ročníku branně vědomostní soutěže Wolfram. O postup do krajského kola tu soupeřilo 13 družstev, dvě domácí a další ze škol přilehlého regionu.

Frýdek-Místek se připravuje na 20. ročník festivalu Sweetsen fest

Největší frýdecko-místecký hudební, charitativní a divadelní festival. To je Sweetsen fest, který letos slaví 20 let od svého založení. I letos opět nabídne více než 100 programových bodů na sedmi scénách.

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí bude letos hledat nejlepší zelňačku
Vydáno 14. srpna 2023 15:49, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek se opět připravuje na jeden z největších gastrofestivalů. Ožije jím historické centrum kolem zámku a náměstí. Pořadatelé slibují na 60 stánků s dobrým jídlem a pitím a další program. Vystoupí známé osobnosti a také se bude vařit a následně hodnocením hledat nejlepší zelňačka.

Frýdek-Místek čeká od pátku do neděle víkend nabitý řadou akcí. Hlavním tahákem bude sobotní gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí. Na ten už lákalo Turistické informační centrum vařením zelňačky.

Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Letošní ročník gastrofestivalu se bude konat na Zámeckém náměstí, s tím, že veškeré aktivity budou kolem frýdeckého zámku, kolem historického jádra. Aktivity budou i na frýdeckém zámku, tak i v okolních restauracích, obchodech. Pódium bude postaveno na náměstí, takže gastrozóna bude také tam."
Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Již nyní máme přislíbeno na 60 stánků s vybraným jídlem a pitím, které doplní vinný festiválek na zámku. A do programu se zařadily také vybrané podniky v okolí, které nechají nahlédnout do svého zákulisí. Celou gastro nabídku doplní také hudební vystoupení, tři cooking show v čele s Terezou Hybšovou, finalistkou soutěže MasterChef Česko, a zároveň vyhlásíme historicky první nejlepší zelňačku Frýdku-Místku."
Nikola Tabachová, TIC Frýdek-Místek: "Soutěž o nejlepší zelňačku bude začínat v 10:00 hodin, kdy soutěžící mohou mít už připraveny nakrájené suroviny. A budou vařit do 13:00 hodin. Potom začne hodnocení té zelňačky, kde bude hodnotit, jak veřejnost, tak odborná porota. A pak v 15:00 hodin bude probíhat vyhlášení."
Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Návštěvníci budou po celý den ochutnávat pokrmy české a zahraniční kuchyně, dezerty včetně třeba rolované zmrzliny, připravujeme rovněž stánky s vegetariánskými pokrmy, či low carb. Chybět nebudou vybrané nápoje, k mání bude sortiment od kávy, přes míchané nápoje, až po různé domácí limonády. Koncept frýdeckomísteckého gastrofestivalu je rodinná akce, proto se také děti zabaví v parku Pod Zámkem v dětské zóně, kde si kromě jiného upečou svou vlastní pizzu nebo budou pozorovat hvězdy v mobilním planetáriu. A protože mezi návštěvníky nechybí ani domácí mazlíčci, tak jsme pozvali i takzvanou pestauraci, kde pejskům naservírují pečlivě sestavené, vyvážené a chutné menu."

Celý program bude proložen koncerty, ať už cimbálem nebo pop-rockovou pohodou. V 19:00 hodin pak akce vyvrcholí koncertem Marty Jandové s kapelou.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000038617/gastrofestival-frydek-mistek-plny-chuti-bude-letos-hledat-nejlepsi-zelnacku