Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Děti ve Frýdku-Místku soutěžily na dopravním hřišti o Putovní pohár

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Městská policie pořádala na dopravním hřišti ve Frýdku-Místku soutěž Putovní pohár. Žáci čtvrtých tříd mezi sebou poměřili znalosti z teorie i v praktickém simulovaném provozu. Ti nejlepší si odnesli pohár i věcné ceny.

Dopravní hřiště ve Frýdku-Místku obsadily děti ze čtvrtých tříd základních škol. Městská policie tady pro ně uspořádala ve spolupráci s partnery dopravní soutěž Putovní pohár.

Tomáš Zapletal, vedoucí operativní skupiny MP Frýdek-Místek: "Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 88 dětí ze základních škol sídlících ve Frýdku-Místku a blízkém okolí. Jedná se o školy, kterým oddělení prevence Městské policie Frýdek-Místek zajišťuje výuku dopravní výchovy."

Dvaadvacet přihlášených týmů muselo splnit čtyři disciplíny, za které se sbíraly body. Strážníkům pomáhali s hodnocením státní policisté, členové Besip týmu i Českého červeného kříže.

Radka Veselková, ZŠ Sviadnov: "Měli jsme za úkol udělat první pomoc, jízdu zručnosti a nějaký dopravní test ještě. A taky jízdu městem."
Tomáš Zapletal, vedoucí operativní skupiny MP Frýdek-Místek: "Soutěž o Putovní pohár je celoročním vyvrcholením výuky dopravní výchovy pro žáky čtvrtých tříd základních škol. Ta v sobě zahrnuje teoretickou průpravu, testy a praktickou část. Čili jízdu na kole v simulovaném provozu na dopravním hřišti."

Vyhodnoceny a oceněny byly tři nejlepší týmy. První místo si odneslo putovní pohár. A dva nejlepší jednotlivci, kluk a holka, kteří získali nejvíce bodů, dostali úplně nová kola od partnera soutěže, nošovické automobilky.

Radka Veselková, ZŠ Sviadnov: Jak jste se umístili vy v této soutěži celkově? A co říkáš na výsledek? – "Byli na prvním místě a jsem moc šťastná." – A co říkáš na to, že jsi vyhrála i toto kolo? – "Jo, jsem moc šťastná, že jsem ho vyhrála."
Anotnín Felcman, ZŠ Raškovice: Umístili jste se v soutěži jako škola? – "My jako škola druzí." – A co na to říkáš na ten výsledek? – "Bomba." – A co říkáš na to, že si vyhrál kolo? – "Skvělé, já jsem dostal od bráchy, to bylo starší z bazoše, ale teď mám nové, a to staré prodám."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Město se snaží ve spolupráci s partnery, s městskou policií zajišťovat pro žáky základních škol, nejen z města, ale i z okolí, všemožné programy, které mají zvýšit jejich bezpečnost a povědomí o tom, jak funguje integrovaný záchranný systém. A proto tady dneska probíhá tradiční akce o Putovní pohár na dopravním hřišti. Tato akce, která je vždycky na konci roku, je i takovou prevencí před prázdninami. Kdy děti často vyjíždějí do cizích měst, s rodiči na dovolenou, na kolech. A měly by se chovat bezpečně. A my proto samozřejmě děláme všechno. A děkuji všem, kteří se do této akce zapojují, od učitelů po partnery."
Tomáš Zapletal, vedoucí operativní skupiny MP Frýdek-Místek: "Zjednodušeně lze říci, že čím větší počet mladých lidí bude seznámeno s pravidly provozu na pozemních komunikacích a tyto správné návyky si vezme i do dospělosti, tím méně práce městská policie bude následně mít. Z hlediska dopravy je dobře instruovaný školák naším cílem."

Strážníci ve Frýdku-Místku se během léta zapojí několikrát do akce Prázdniny ve městě, kdy připraví na dopravním hřišti další program pro děti. Harmonogramy najdete na webu Střediska volného času Klíč.

Nahlásit chybu


K tématu

Ostrava má kvalitní a propracovaný systém dopravní výuky dětí

11. května 2024 19:59 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Mezi časté úrazy dětí patří často ty, které se stanou při různých nehodách v silničním provozu. Ostrava se proto snaží věnovat velkou pozornost výuce začínajících cyklistů na dopravních hřištích. Žáci základních škol mají dopravní výuku, ale se zásadami bezpečného chování v silničním provozu se seznamují už i děti v mateřských školkách.

Rodiče v dotazníku potvrdili, že školy ve Frýdku-Místku jsou kvalitní

Jak jsou kvalitní základní školy ve Frýdku-Místku? Na to se přímo rodičů ptal online dotazník, který město připravilo v loňském roce. Zaměřen byl hlavně na komunikaci a bezpečnost. Město už má k dispozici výsledky, které potvrdily, že školy jsou kvalitní. Každá má navíc jinou silnou stránku.

V okrajové části Frýdku-Místku se rozšiřuje veřejné osvětlení

14. září 2023 15:38 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Podchod a podjezd pod dálnicí D48 v Zelinkovicích se dočká osvětlení. Nově ho tam postupně budují Technické služby. Důvodem je zajištění pocitu většího bezpečí pro občany. Stejně tak se chystá vybudování úplně nových autobusových zálivů na Panských Nových Dvorech, poblíž Frýdecké skládky.


Investice spojené s dopravním omezením jsou pro centrum Ostravy klíčové

5. července 2024 10:10 | Ostrava-Centrum | Jiří Cileček | Miniexpres centra Ostravy

Centrum Ostravy čekají v následujících 5 letech velké investice. Nový koncertní sál, výstavba knihovny Černá kostka, proměna sadu Dr. Milady Horákové, revitalizace Náměstí republiky a Frýdlantských mostů, výstavba parkovacích domů a další stavby. Vše je bohužel spojeno i s řadou dopravních omezení. Ale tyto investice jsou klíčové pro další rozvoj města.

Na zámku Hošťálkovy objevili dosud neznámé fresky

4. července 2024 19:24 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Na zámku Hošťálkovy mezi Krnovem a Bruntálem objevili provozovatelé nové malby, o kterých nevěděli ani restaurátoři. Zámek měl v historii velké štěstí v tom, že nebyl zásadně devastován, pouze výmalby byly kompletně zatřeny. Před válkou patřil rodu Skrbenských a následně rodu Arco.

V Havířově se konalo diskuzní fórum zástupců zdravotnictví v MSK

5. července 2024 9:37 | Havířov | Monika Danková | Havířovský expres

Ředitelé nemocnic a pověření zástupci zdravotních pojišťoven společně se zástupci vedení Moravskoslezského kraje a Lékařské fakulty OU diskutovali o situaci ve zdravotnictví a problémech, se kterými se v našem kraji potýkají.

Jednotka dobrovolných hasičů ve Městě Albrechticích je nejstarší v okrese, oslavila 150 let

4. července 2024 19:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

V MS kraji působí na 260 profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Z toho je téměř 250 jednotek dobrovolných. Nejdéle existující Sbor dobrovolných hasičů v okrese působí ve Městě Albrechticích a velkou akcí právě oslavil svých 150 let.

Na návěsu kamionu ve Zbyslavicích začal hořet koks, škoda milion korun

5. července 2024 12:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V noci na pátek 5. července začal hořet koks na návěsu kamionu ve Zbyslavicích. Po telefonátu na tísňovou linku v jednu hodinu v noci na místo zamířily tři jednotky hasičů. Požár napáchal škodu za zhruba milion korun.

Mariánskohorská radnice dál opravuje silnice. Teď přišla na řadu ulice Karasova, která byla samá boule

Ulice Karasova v Ostravě-Mariánských Horách prochází kompletní rekonstrukcí. Potřebovala ji už dlouhou dobu, byla totiž tak zvlněná, že připomínala spíše přírodní tankodrom, po kterém se téměř nedalo jezdit.

Na rozvoj sociálních služeb přispěje Ostrava 6 mil. korun. Podpoří 29 žádostí

4. července 2024 8:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava podpoří celkem 29 projektů, které rozvíjejí sociální služby. Nejčastěji se jedná o podporu zlepšování životních podmínek pro seniory nebo osoby se zdravotním postižením.

Mladí lidé z několika zemí řešili digitální technologie, umělou inteligenci nebo fake news

4. července 2024 8:58 | Jablunkov | Libor Běčák

V rámci mezinárodního výměnného programu Erasmus+ se na Jablunkovsku opět setkaly skupiny studentů z několika evropských zemí, které tam řešily problematiku související s jejich studijními obory nebo zájmy.

Zastupitelé Ostravy schválili memorandum k Bazalům. Nový stadion pojme asi 17 tisíc lidí

4. července 2024 13:23 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Zastupitelstvo Ostravy se napříč politickým spektrem shodlo, že Baník potřebuje nový fotbalový stadion na Bazalech. Bylo schváleno memorandum, které deklaruje další konkrétní kroky k přípravě projektu. Stavba by měla být zahájena za 3 roky.

Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek připravilo pro děti letní tábory i jednodenní akce

Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek se opět zapojilo do letní akce Prázdniny ve městě. Kromě jednodenních akcí pro děti, ale připravilo také několik vlastních příměstských táborů.

Rekonstrukce pobočky Domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením

Rekonstrukce pobočky domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením. Dodělávají se vnitřní stavební práce a v průběhu prázdnin by měl být objekt předán provozovateli, který ho následně začne vybavovat. V domově bude 27 lůžek s vysokým komfortem.

Opilý mladík a jeho kamarád seděli se zbraněmi nedaleko festivalu ve Frýdku-Místku, lidé je v obavě nahlásili policistům

2. července 2024 8:58 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Policisté ve Frýdku-Místku byli v sobotu večer informováni, že u řeky Ostravice nedaleko festivalu FM City Fest se pohybuje muž s dlouhou zbraní. Na místo okamžitě vyrazili společně se strážníky a zajistili 19letého mladíka. Ten seděl na trávě se svým známým a vedle sebe měl skutečně položenou dlouhou zbraň a igelitovou tašku.

Frýdek-Místek chce ihned po nabytí Českého domu začít se záchovnými pracemi na objektu

Nákup Českého domu je pro Frýdek-Místek významnou událostí. V průběhu let se navíc podařilo dohodami snížit jeho cenu o více než 5 milionů. Jakmile bude objekt přepsán na město, okamžitě začnou záchovné práce.

ZUŠ Frýdek-Místek pořádala Galakoncert populárních melodií

Základní umělecká škola Frýdek-Místek připravila unikátní akci. Pěvecké sbory a smyčcové orchestry spojily síly a společně připravili Galakoncert populárních melodií. Na akci, která sklidila velký úspěch vystoupilo na 130 účinkujících.

Školáci z Chlebovic u Frýdku-Místku dostávali vysvědčení ve včelařském muzeu

Školáci mají za sebou předávání vysvědčení. V Chlebovicích letos pro tuto událost zvolili prostory včelařského muzea. Prvňáčkům sem přijel předat vysvědčení osobně i primátor Frýdku-Místku.

Děti ve Frýdku-Místku soutěžily na dopravním hřišti o Putovní pohár
Vydáno 4. července 2024 9:54, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Městská policie pořádala na dopravním hřišti ve Frýdku-Místku soutěž Putovní pohár. Žáci čtvrtých tříd mezi sebou poměřili znalosti z teorie i v praktickém simulovaném provozu. Ti nejlepší si odnesli pohár i věcné ceny.

Dopravní hřiště ve Frýdku-Místku obsadily děti ze čtvrtých tříd základních škol. Městská policie tady pro ně uspořádala ve spolupráci s partnery dopravní soutěž Putovní pohár.

Tomáš Zapletal, vedoucí operativní skupiny MP Frýdek-Místek: "Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 88 dětí ze základních škol sídlících ve Frýdku-Místku a blízkém okolí. Jedná se o školy, kterým oddělení prevence Městské policie Frýdek-Místek zajišťuje výuku dopravní výchovy."

Dvaadvacet přihlášených týmů muselo splnit čtyři disciplíny, za které se sbíraly body. Strážníkům pomáhali s hodnocením státní policisté, členové Besip týmu i Českého červeného kříže.

Radka Veselková, ZŠ Sviadnov: "Měli jsme za úkol udělat první pomoc, jízdu zručnosti a nějaký dopravní test ještě. A taky jízdu městem."
Tomáš Zapletal, vedoucí operativní skupiny MP Frýdek-Místek: "Soutěž o Putovní pohár je celoročním vyvrcholením výuky dopravní výchovy pro žáky čtvrtých tříd základních škol. Ta v sobě zahrnuje teoretickou průpravu, testy a praktickou část. Čili jízdu na kole v simulovaném provozu na dopravním hřišti."

Vyhodnoceny a oceněny byly tři nejlepší týmy. První místo si odneslo putovní pohár. A dva nejlepší jednotlivci, kluk a holka, kteří získali nejvíce bodů, dostali úplně nová kola od partnera soutěže, nošovické automobilky.

Radka Veselková, ZŠ Sviadnov: Jak jste se umístili vy v této soutěži celkově? A co říkáš na výsledek? – "Byli na prvním místě a jsem moc šťastná." – A co říkáš na to, že jsi vyhrála i toto kolo? – "Jo, jsem moc šťastná, že jsem ho vyhrála."
Anotnín Felcman, ZŠ Raškovice: Umístili jste se v soutěži jako škola? – "My jako škola druzí." – A co na to říkáš na ten výsledek? – "Bomba." – A co říkáš na to, že si vyhrál kolo? – "Skvělé, já jsem dostal od bráchy, to bylo starší z bazoše, ale teď mám nové, a to staré prodám."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Město se snaží ve spolupráci s partnery, s městskou policií zajišťovat pro žáky základních škol, nejen z města, ale i z okolí, všemožné programy, které mají zvýšit jejich bezpečnost a povědomí o tom, jak funguje integrovaný záchranný systém. A proto tady dneska probíhá tradiční akce o Putovní pohár na dopravním hřišti. Tato akce, která je vždycky na konci roku, je i takovou prevencí před prázdninami. Kdy děti často vyjíždějí do cizích měst, s rodiči na dovolenou, na kolech. A měly by se chovat bezpečně. A my proto samozřejmě děláme všechno. A děkuji všem, kteří se do této akce zapojují, od učitelů po partnery."
Tomáš Zapletal, vedoucí operativní skupiny MP Frýdek-Místek: "Zjednodušeně lze říci, že čím větší počet mladých lidí bude seznámeno s pravidly provozu na pozemních komunikacích a tyto správné návyky si vezme i do dospělosti, tím méně práce městská policie bude následně mít. Z hlediska dopravy je dobře instruovaný školák naším cílem."

Strážníci ve Frýdku-Místku se během léta zapojí několikrát do akce Prázdniny ve městě, kdy připraví na dopravním hřišti další program pro děti. Harmonogramy najdete na webu Střediska volného času Klíč.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000043872/deti-ve-frydkumistku-soutezily-na-dopravnim-hristi-o-putovni-pohar