Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

9. ročník Havířovské desítky nabídl opět skvělou atmosféru

Havířov |  | Havířovský expres

Havířovská desítka sklidila u sportovců, ale i široké veřejnosti opět velký úspěch. Velký zájem byl o všechny běžecké kategorie. Organizátoři slibují, že jubilejní 10. ročník bude ještě lepší.

Nedělní den patřil 9. ročníku Havířovské desítky. Na start se postavilo opět více než tisíc běžců od těch nejmenších až po seniory. Atmosféra na náměstí Republiky byla naprosto skvělá.

anketa: “Já jsem se přihlásila, protože mě do toho dotáhl kamarád. Trochu běhám, ale nejsem nějaký vášnivý běžec, ale baví mě to. Je to taková challenge a atmosféra je tady úžasná. Je tu hodně lidí, takže super. Sama jsem zdravotní sestřička, takže je to super, že se takto podporuje.”
anketa: “Je to super a syn běží každý rok a je to fajn, že ty děti tak sportují i ty malé. Je to dobrá akce.”
anketa: "Tady je úžasná atmosféra. Běháme tady už několik let a je to skvělé. Je to úžasný zážitek běžet přes město, kde je volno a člověk si to fakt užívá. Je to perfektně zorganizované, moc se nám to líbí a protože náš nejmladší rád běhá, tak s ním běžíme štafetu.”
anketa: “My máme vztah k Havířovské desítce věru pozitivní. Jedná se o to, že tento závod, který podporuje hendikepované sportovce, ale nejen sportovce, ale i hendikepované lidi, tak je to fajn událost, která se tady pravidelně v Havířově koná.”
anketa: "Já myslím, že to je super, že se lidé dokážou takto dohromady spojit a tak si to užít ten celý den, aby to bylo k dobru.” Co ty a sport? “Já jsem většinou divák, ale chodím na procházky a snažím se být venku, ale spíše se dívám.”

Velká účast závodníků i těch ze zahraničí organizátory těší. Stejně tak podpora široké veřejnosti.

Martin Kučera, organizátor a zakladatel Havířovské desítky: “Kombinace desítka a jednotlivců, dětský a rodinný běh také roste a je velký zájem mezi firmami o firemní štafety. Takže v součtu si myslím, že závod je čím dál více populárnější. Zaběhnou desítku pod třicet minut se nedaří ne vždy a ne všude a v tu chvíli nás už mají v hledáčku i závodníci, kteří si chtějí zaběhnout rychlý závod. Máme tady zajímavé odměny, takže i závodník, který zaběhne dobrý čas, si může něco vydělat a i v tomto kontextu se zahraniční závodníci začínají po nás dívat a to je ten směr, kterým chceme jít. My chceme přitahovat zahraniční závodníky, ale zároveň chceme přitahovat všechny, kteří pětku, nebo desítku běží poprvé v životě a překonají si nějakou svoji životní výzvu a bude to v Havířově.”

Vítězem letošního ročníku Havířovské desítky se stal Istvan Szogi z Maďarska v čase 30 minut a 7 sekund.

Istvan Szogi, vítěz Havířovské desítky: “Byl to perfektní den, pěkné počasí, spousta lidí ve městě okolo trati takže to bylo opravdu příjemné. Fandění mi v průběhu závodu hodně pomáhalo. Opravdu jsem si to užil."

Co vás přivedlo na tento závod?

Istvan Szogi, vítěz Havířovské desítky: "Většinou vyhledávám závody někde blízko. Jsem z Maďarska, víte, a pak se zase vracím k tréninku. Obvykle běhám patnáctistovku a pětikilometrovou trať a v rámci podzimního tréninku jsem si chtěl zaběhnout i desetikilometrovou."

Co si myslíte o tom, že závod podpoří lidi s hendikepem?

Istvan Szogi, vítěz Havířovské desítky: "Je to skvělé. Myslím si, že je to opravdu dobrý nápad, podpořit dobrou věc. Taky se podílí na závodě a měli možnost být součástí závodu, prostě být mezi námi běžci.”

Jako první žena proběhla cílovou pásku Barbora Vahalíková s časem 37 minut, 25 sekund.

Barbora Vahalíková, vítězka Havířovské desítky: “Bylo to náročnější, než jsem si myslela, že bude, ale nádherné počatí. A ti fanoušci po trati, to bylo úžasné. Lepší závod jsem tuto sezonu asi nezažila. Já jsem z Nového Jičína od Karla Davida a mám před jeho půlmaratonem, který bude příští týden v Ostravě a tento závod se nám hodil a běžela jsem ho poprvé a určitě ne naposledy.”

Co říkáš, že tento závod je věnovaný hendikepovaným sportovcům?

Barbora Vahalíková, vítězka Havířovské desítky: “To je naprosto nádherné. Mám radost, když můžeme pomoci někomu, kdo to opravdu potřebuje a můžeme to udělat jenom tím, že se můžeme hýbat. To je prostě úžasné.”

Havířovská desítka by se nemohla pořádat bez podpory partnerů. Jedním z nich je i radnice.

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: “Já jsem moc rád, že město podílí a já předpokládám, že se bude podílet i nadále a příští rok budeme čelit desátému ročníku, doufám, že bude jubilejní, že se podaří, že zase vyjde počasí a přijede tolik lidí a atmosféra je úžasná.”

Kdy se postaví hejtman na start?

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: “Hejtman se na start v běhu určitě nepostaví, nebo respektive, pokud jsem hejtman já, tak ne. Já neběhám, o mě se to ví, já to neumím.”

Desátý jubilejní ročník bude podle organizátorů výjimečný.

Martin Kučera, organizátor a zakladatel Havířovské desítky: "My se vrátíme do soboty, Havířovská desítka bude v sobotu po několika letech, protože bychom chtěli v rámci narozenin desátého jubilea Havířovské desítky udělat zase after party tady přímo na náměstí a takto oslavit. Udělat větší kampaň a hlavně bychom chtěli dostat na start konečně ty dva tisíce lidí, protože si myslím, že Havířov si to zaslouží. Ulice havířovské na to kapacitu mají a když máme ty desáté narozeniny, tak kdy jindy udělat rekord závodníků, než v příštím roce.”
Nahlásit chybu


Ministři jednali se zástupci povodní zasažených obcí v Moravskoslezském kraji

Financování obnovy území, pomoc státu, výstavba protipovodňových opatření i zpětná vazba ze strany povodněmi zasažených obcí. O tom všem jednali ministři práce a sociálních věcí, financí, místního rozvoje, životního prostředí, zemědělství a dopravy se starosty a zástupci měst a obcí Moravskoslezského kraje.

V Pustkovci začne rekonstrukce sportovní haly. Po opravě se do ní vrátí děti přilehlé ZŠ

V Ostravě-Pustkovci začne po letech příprav rekonstrukce sportovní haly. Objekt je v tak špatném stavu, že už do něj několik let nemohou chodit děti z přilehlé základní školy a energetická náročnost je extrémně vysoká. O náklady na opravu se dělí město a Národní sportovní agentura.

Imobilní muž zemřel po požáru rodinného domu na Opavsku

Dnes 11:48 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Všechny záchranné složky zasahovaly v pondělí večer u požáru rodinného domu v Pusté Polomi na Opavsku. Dům opustilo pět lidí, uvnitř ale zůstal imobilní muž. Toho vynesli až hasiči a museli ho oživovat. Záchranáři ho v kritickém stavu přepravili do nemocnice, kde bohužel zemřel. Zraněna byla i mladá žena. Oheň způsobil škodu 1,5 milionu korun. Příčina požáru je v šetření.

Miniveletrh sociálních služeb nabídl lidem poradenství i výrobky klientů

Centrální tržnice v Karviné patřila poskytovatelům sociálních a návazných služeb a to v rámci miniveletrhu, kde se všichni společně prezentovali. Návštěvníci tak mohli získat na jednom místě potřebné informace a měli možnost zakoupit si výrobky uživatelů.

Fajne školní bistro je velmi oblíbené. Jídelny se učí i inspirují

V Ostravě je velmi oblíbený projekt Fajne školní bistro, jehož cílem je učit i motivovat školní jídelny k vaření nejen zdravých, ale i chutných jídel. Letos pokračuje už pátou sezónu.

V Ostravě se konalo ustavující zastupitelstvo MS kraje. Hejtmanem byl zvolen Josef Bělica

Hejtmanem MS kraje se stal podle očekávání Josef Bělica z Hnutí ANO. Dosavadní hejtman získal na ustavujícím krajském zastupitelstvu 47 hlasů od 65 přítomných zastupitelů. Hnutí ANO tak povede náš kraj už třetí volební období.

Stavba železničního podjezdu a objízdné trasy začne na jaře, téměř deset let po srážce kamionu a Pendolina

Na jaře příštího roku začne stavba podjezdu pod železniční tratí v Nádražní ulici ve Studénce. Stane se tak zhruba 10 let po té, co zde došlo k tragické srážce kamionu a Pendolina.

Trh vzdělávání a uplatnění pomáhal žákům ve Frýdku-Místku s výběrem dalšího studia

Frýdek-Místek ve spolupráci s Úřadem práce uspořádal další ročník tradičního Trhu vzdělávání a uplatnění. Ten pomáhá především žákům základních škol s výběrem dalšího studia. Prezentaci zde mělo i několik zaměstnavatelů a nechyběla ani nabídka vzdělávání pro dospělé.

Někteří houbaři ignorují zákaz vstupu do beskydských lesů poškozených povodněmi

Letošní houbařská sezona v Beskydech je velmi dobrá a lidé nosí plné koše hřibů. Někteří však riskují své zdraví a životy, když vstupují do míst, kde je to po povodních zakázáno.

Na most v Ratibořské ulici v Opavě se v listopadou vrátí auta. Mostní provizorium už stojí

20. října 2024 20:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Náhradní most přes řeku Opavu už je téměř hotový. Ten stávající, který spojuje centrum Opavy s městskou částí Kateřinky poškodila zářijová povodeň natolik, že ho čeká demolice.


Během dvou dnů okradl muž z Karviné tři ženy, už sedí ve vazbě

Třiačtyřicetiletý muž z Karviné okradl během dvou dnů tři ženy. Vyhlédl si dvě seniorky a nezletilou dívku a vytrhl jim peněženky zrovna ve chvíli, kdy chtěly platit za nákup.

Děti z karvinské ZŠ Prameny zažily Týden dobrých skutků. Pomáhaly doma i cizím lidem

Základní a Mateřská škola Prameny se zapojila projektu Týden dobrých skutků. Jeho smyslem bylo, aby se malí školáci celý týden snažili pomáhat. Ať už doma rodičům nebo cizím lidem venku na ulici.

Lidé na benefičním koncertě havířovské nemocnice podpořili paliativní péči

Evangelický kostel v Havířově-Bludovicích se stal již tradičním místem, kde nemocnice pořádá benefiční koncerty. Tentokrát si mohli návštěvníci poslechnout písně od Martina Maxy. Výtěžek bude věnován na podporu paliativní péče, konkrétně na muzikoterapii.

Karvinské děti zažily Týden dobrých skutků. Pomáhaly doma i cizím lidem

Karvinská Základní a Mateřská škola Prameny se zapojila projektu Týden dobrých skutků. Jeho smyslem bylo, aby se malí školáci celý týden snažili pomáhat. Ať už doma rodičům nebo cizím lidem venku na ulici.

Muž z Karviné okradl tři ženy při placení. Už sedí ve vazbě

Třiačtyřicetiletý muž z Karviné okradl během dvou dnů tři ženy. Vyhlédl si dvě seniorky a nezletilou dívku a vytrhl jim peněženky zrovna ve chvíli, kdy chtěly platit za nákup.

9. ročník Havířovské desítky nabídl opět skvělou atmosféru
Vydáno 22. října 2024 10:09, Havířov, Bára Kelnerová
Havířovská desítka sklidila u sportovců, ale i široké veřejnosti opět velký úspěch. Velký zájem byl o všechny běžecké kategorie. Organizátoři slibují, že jubilejní 10. ročník bude ještě lepší.

Nedělní den patřil 9. ročníku Havířovské desítky. Na start se postavilo opět více než tisíc běžců od těch nejmenších až po seniory. Atmosféra na náměstí Republiky byla naprosto skvělá.

anketa: “Já jsem se přihlásila, protože mě do toho dotáhl kamarád. Trochu běhám, ale nejsem nějaký vášnivý běžec, ale baví mě to. Je to taková challenge a atmosféra je tady úžasná. Je tu hodně lidí, takže super. Sama jsem zdravotní sestřička, takže je to super, že se takto podporuje.”
anketa: “Je to super a syn běží každý rok a je to fajn, že ty děti tak sportují i ty malé. Je to dobrá akce.”
anketa: "Tady je úžasná atmosféra. Běháme tady už několik let a je to skvělé. Je to úžasný zážitek běžet přes město, kde je volno a člověk si to fakt užívá. Je to perfektně zorganizované, moc se nám to líbí a protože náš nejmladší rád běhá, tak s ním běžíme štafetu.”
anketa: “My máme vztah k Havířovské desítce věru pozitivní. Jedná se o to, že tento závod, který podporuje hendikepované sportovce, ale nejen sportovce, ale i hendikepované lidi, tak je to fajn událost, která se tady pravidelně v Havířově koná.”
anketa: "Já myslím, že to je super, že se lidé dokážou takto dohromady spojit a tak si to užít ten celý den, aby to bylo k dobru.” Co ty a sport? “Já jsem většinou divák, ale chodím na procházky a snažím se být venku, ale spíše se dívám.”

Velká účast závodníků i těch ze zahraničí organizátory těší. Stejně tak podpora široké veřejnosti.

Martin Kučera, organizátor a zakladatel Havířovské desítky: “Kombinace desítka a jednotlivců, dětský a rodinný běh také roste a je velký zájem mezi firmami o firemní štafety. Takže v součtu si myslím, že závod je čím dál více populárnější. Zaběhnou desítku pod třicet minut se nedaří ne vždy a ne všude a v tu chvíli nás už mají v hledáčku i závodníci, kteří si chtějí zaběhnout rychlý závod. Máme tady zajímavé odměny, takže i závodník, který zaběhne dobrý čas, si může něco vydělat a i v tomto kontextu se zahraniční závodníci začínají po nás dívat a to je ten směr, kterým chceme jít. My chceme přitahovat zahraniční závodníky, ale zároveň chceme přitahovat všechny, kteří pětku, nebo desítku běží poprvé v životě a překonají si nějakou svoji životní výzvu a bude to v Havířově.”

Vítězem letošního ročníku Havířovské desítky se stal Istvan Szogi z Maďarska v čase 30 minut a 7 sekund.

Istvan Szogi, vítěz Havířovské desítky: “Byl to perfektní den, pěkné počasí, spousta lidí ve městě okolo trati takže to bylo opravdu příjemné. Fandění mi v průběhu závodu hodně pomáhalo. Opravdu jsem si to užil."

Co vás přivedlo na tento závod?

Istvan Szogi, vítěz Havířovské desítky: "Většinou vyhledávám závody někde blízko. Jsem z Maďarska, víte, a pak se zase vracím k tréninku. Obvykle běhám patnáctistovku a pětikilometrovou trať a v rámci podzimního tréninku jsem si chtěl zaběhnout i desetikilometrovou."

Co si myslíte o tom, že závod podpoří lidi s hendikepem?

Istvan Szogi, vítěz Havířovské desítky: "Je to skvělé. Myslím si, že je to opravdu dobrý nápad, podpořit dobrou věc. Taky se podílí na závodě a měli možnost být součástí závodu, prostě být mezi námi běžci.”

Jako první žena proběhla cílovou pásku Barbora Vahalíková s časem 37 minut, 25 sekund.

Barbora Vahalíková, vítězka Havířovské desítky: “Bylo to náročnější, než jsem si myslela, že bude, ale nádherné počatí. A ti fanoušci po trati, to bylo úžasné. Lepší závod jsem tuto sezonu asi nezažila. Já jsem z Nového Jičína od Karla Davida a mám před jeho půlmaratonem, který bude příští týden v Ostravě a tento závod se nám hodil a běžela jsem ho poprvé a určitě ne naposledy.”

Co říkáš, že tento závod je věnovaný hendikepovaným sportovcům?

Barbora Vahalíková, vítězka Havířovské desítky: “To je naprosto nádherné. Mám radost, když můžeme pomoci někomu, kdo to opravdu potřebuje a můžeme to udělat jenom tím, že se můžeme hýbat. To je prostě úžasné.”

Havířovská desítka by se nemohla pořádat bez podpory partnerů. Jedním z nich je i radnice.

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: “Já jsem moc rád, že město podílí a já předpokládám, že se bude podílet i nadále a příští rok budeme čelit desátému ročníku, doufám, že bude jubilejní, že se podaří, že zase vyjde počasí a přijede tolik lidí a atmosféra je úžasná.”

Kdy se postaví hejtman na start?

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: “Hejtman se na start v běhu určitě nepostaví, nebo respektive, pokud jsem hejtman já, tak ne. Já neběhám, o mě se to ví, já to neumím.”

Desátý jubilejní ročník bude podle organizátorů výjimečný.

Martin Kučera, organizátor a zakladatel Havířovské desítky: "My se vrátíme do soboty, Havířovská desítka bude v sobotu po několika letech, protože bychom chtěli v rámci narozenin desátého jubilea Havířovské desítky udělat zase after party tady přímo na náměstí a takto oslavit. Udělat větší kampaň a hlavně bychom chtěli dostat na start konečně ty dva tisíce lidí, protože si myslím, že Havířov si to zaslouží. Ulice havířovské na to kapacitu mají a když máme ty desáté narozeniny, tak kdy jindy udělat rekord závodníků, než v příštím roce.”
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/11000045579/9-rocnik-havirovske-desitky-nabidl-opet-skvelou-atmosferu