Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

HCB Karviná bude útočit opět na přední příčky, tým posílil Srb Dušan Živanov

Karviná |

Na tiskové konferenci karvinských extraligových házenkářů představilo novinářům vedení klubu nové posily týmu. Do hry by se znovu rád zapojil i špičkový střelec Dominik Solák, který se zotavuje po zranění z předešlé sezony.

Extraligoví házenkáři jsou ve skvělé formě připraveni na nadcházející sezónu. I v ní chtějí útočit o přední příčky, v nejlepším by rádi znovu získali titul. K dosažení cíle mají pomoci i nové tváře v týmu.

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: “Chyběl nám levoruký hráč na pravé spojce, my jsme měli jen jednoho levorukého hráče, Patrika Fulneka, jemu chceme pomoc tím, že nebude na něho tak fyzický a psychický tlak, protože on 60 minut musí hrát, teď jsme přivedli pravou spojku levorukého Srba, Dušana Živanova, je kamarád s naším bývalým brankářem Marjanovičem, do šatny zapadl dobře, teď čekáme, jak se bude vyvíjet na hřišti.”

Mezi nové posily patří i čtyři mladí hráči, kteří do Karviné přicházejí na hostování z týmu Polanky.

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: “Zatím se o nich nedá říct, že je to posila, ale přišli tady na hostování, na výchovu a budou mít rok na to, aby u nás získali profesionální smlouvu.”

Klíčový střelec týmu Dominik Solák se momentálně léčí a rehabilituje po zranění, které utrpěl ve finálovém zápase, kdy si při srážce s protihráčem zlomil klíční kost a musel se podrobit operaci.

Dominik Solák, hráč HCB Karviná: "Jsem opatrný, chci se dát pořádně dokupy, jsme ve fázi dokončování rehabilitace, čekám na výslednou kontrolu primáře Vojkůvky, která by měla rozhodnout, jestli se budu moct naplno připojit ke klukům nebo ještě ne. Cítím se lépe, ale ještě nemám zelenou.” 

Letní příprava začala hráčům 10. července, do ní se už noví hráči zapojili.

Jan Užek, kapitán HCB Karviná: "Na kondici se hodně pracovalo, potom i obrana, útok, museli jsme zapracovat Dušana a mladé kluky, kteří přišli z Polanky, to byl hlavní cíl přípravy. Stmeleni jsme hodně, v Karviné je dobrá parta, jsme spíše rodina než spoluhráči, na sezonu se těšíme, už odpočítáváme hodiny, kdy bude první zápas, nemůžeme se dočkat.” 

Fanoušci se také mohou těšit na další utkání v rámci Evropského poháru. Klubu se chce i v letošní sezoně zaměřit na děti a mládež a v plánu má pokračovat v charitativních, motivačních a smysluplných akcích mimo palubovku.

Marek Michalisko, manažer HCB Karviná: "HCB Karviná není jen A tým dospělých, ale je to plno lidí v zázemí, co se týká mládeže, trenérů mládeže, máme kolem 15, probíhají spolupráce se školami, školkami, s městem, krajem, spolupracujeme v krajské akademii, která jde hodně nahoru, věnujeme se charitativní činnosti, A tým chodí pravidelně na krev do nemocnice, snažíme se být aktivní na tomto poli, něco vracet tomu městu, kraji, to, co oni dávají nám.”

První kolo nové sezony je za dveřmi a fanoušci jsou už teď zváni na 2. září, kdy se na domácí palubovce karvinští potkají s týmem ze Strakonic v 18 hodin.

Nahlásit chybu


K tématu

HCB Karviná bude útočit opět na přední příčky

17. srpna 2023 16:55 | Celý MS kraj | Monika Danková

Na tiskové konferenci karvinských extraligových házenkářů představilo novinářům vedení klubu nové posily týmu. Do hry by se znovu rád zapojil i špičkový střelec Dominik Solák, který se zotavuje po zranění z předešlé sezony.

To byl nervák! O vítězi dalšího boje v házené mezi Karvinou a Plzní rozhodly sedmičky

12. května 2023 8:01 | Karviná | Monika Danková

Strhující podívaná čekala na diváky v karvinské házenkářské hale, kde se konal další finálový zápas mezi Karvinou a Plzní. Napětí se dalo doslova krájet, zvláště v posledních minutách zápasu, který nakonec vyhrála Karviná.

Karvinští házenkáři nezklamali, ve finále vedou 2:0 na zápasy. Plzeň porazili na sedmičky

11. května 2023 15:01 | Celý MS kraj | Monika Danková

Strhující podívaná čekala na diváky v karvinské házenkářské hale, kde se konal další finálový zápas mezi Karvinou a Plzní. Napětí se dalo doslova krájet, zvláště v posledních minutách zápasu, který nakonec vyhrála Karviná.


Náročný zásah hasičů hluboko v pralese Mionší, vodu k požáru museli nosit v zádových vacích

Dnes 8:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náročný zásah mají za sebou čtyři jednotky hasičů, které 1. května večer a následně až do čtvrtečních ranních hodiny zasahovaly u požáru hluboko v pralese Mionší v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku.

Třinečtí mistři slavili triumfální jízdou ulicemi a setkáním s fanoušky

Do ulic Třince za svými fanoušky vyrazili hokejisté, kteří se letos už popáté v řadě stali extraligovými šampiony. Na trase spanilé jízdy se s fanoušky zdravili a děkovali jim za podporu.

Studénka v lednu převzala areál TJ, aby jej mohli sportovci využívat, musí do něj investovat

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu ve Studénce je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí se provést rekonstrukce rozvodů. Město tento majetek převzalo do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

U hraničního přechodu Bumbálka havarovala motorkářka, lékaře museli vysadit z vrtulníku

Včera 20:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve středu 1. května odpoledne zasahoval vrtulník LZS Ostrava a posádka rychlé zdravotnické pomoci z Rožnova pod Radhoštěm u nehody motocyklu. Nehoda se stala mezi obcí Bílá a hraničním přechodem Bumbálka, na rozhraní Moravskoslezského a Zlínského kraje. Informaci o události získali operátoři tři minuty před půl třetí odpoledne.

Žáci těrlických základních škol hráli tradiční prvomájový turnaj ve fotbale o Sladký míč

Na fotbalovém stadionu se 1. května odehrál tradiční turnaj žáků základních škol o Sladký míč.

První část opravené ulice Borovského je průjezdná, uzavírka začala v dalším úseku

30. dubna 2024 18:57 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

SDH Svinov vznikl před více než 130 lety. Oddíl mladých hasičů existuje od jeho založení

Historie Sboru dobrovolných hasičů ve Svinově sahá až do roku 1889 a hned od jeho založení existuje také oddíl mladých hasičů.

DIAMO zveřejní možnosti sanace heřmanické haldy 20. června

30. dubna 2024 11:03 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková | Eko magazín

Heřmanická halda. Je jí sto let, leží na okraji Ostravy, kousek od čtvrtí Hrušov a Heřmanice. Její rozloha je 60 hektarů, na kterých je uloženo 30 milionů tun hlušiny z bývalých dolů. Materiál, který obsahuje také uhlí, hoří. A i když jsou podzemní požáry uhelných odvalů běžné, například v sousedním Polsku jich doutná a prohořívá na 15, u Heřmanické haldy to je možné vnímat jako problém. Je tam totiž uložen také nebezpečný odpad z koksoven.

Protest proti továrně v Dolní Lutyni neslábne, atmosféra setkání s občany byla opět napjatá

Kulturní dům v Dolní Lutyni znovu naplnili občané nespokojení s plánovanou stavbou továrny v obci. Vadí jim zabírání úrodné půdy a rozdělení vesnice, ale taky to, že stále nevědí, kdo je investorem. Spíš než pro odpovědi na otázky přišli na pondělní setkání protestovat.

AZ Havířov do 1. ligy nepostoupil, zklamání bylo velké

30. dubna 2024 20:35 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Rozhodující hokejový zápas mezi AZ Havířov a Chomutovem byl nesmírný boj. Přesto, že hráči do posledního domácího utkání dali všechno, stejně jako fanoušci, postup do první ligy si zajistil Chomutov.

Májový den v životických sadech navštívily stovky lidí, kteří si odnesli nejen jablka

Radnice v Havířově jakožto nový vlastník životických sadů uspořádala v areálu Májový den s bohatým programem. Což mělo u veřejnosti velký ohlas. Nicméně, tak jako v celé České republice, i zde budou kvůli počasí sčítat ztráty.

Děti z MŠ absolvovaly školku v přírodě

Včera 13:50 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Pro děti ze stonavských mateřských škol byl konec dubna týdnem plný dobrodružství a nezapomenutelných zážítků. Děti se společně se svými pedagogy vydaly do Školky v přírodě do hotelu Bauer na Bílé, kde prožily dny plné her, učení a objevování okolní přírody.

Muži SK Stonava body doma nevybojovali

Včera 13:46 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Stonavští fotbalisté mají za sebou další zápas jarní sezóny. Na domácím hřišti hostili tabulkově slabší Krásné Pole. Zápas se domácímu týmu nepovedl, body si odvezli hosté.

Lekcja ze strażakami

Rok temu pogadanka na temat ochrony przeciwpożarowej cieszyła się wśród uczniów polskiej szkoły w Stonawie-Hołkowicach żywym zainteresowaniem, tak więc członkowie Ochotniczej Straży Pożarowej w Suchej Górnej obiecali powtórkę – wzbogaconą o część poglądową. Zajęcia prowadzone w gwarze zaczęły się od teorii, ponieważ należało....

První moduly nového pavilonu Karvinské hornické nemocnice už dorazily

30. dubna 2024 17:12 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Do další fáze se uplynulý týden posunula výstavba nového pavilonu chirurgických oborů Karvinské hornické nemocnice (KHN). Na připravenou základovou desku začínají stavaři ukládat jednotlivé moduly. Vznikne tak zázemí pro operace nádorových onemocnění prsu, jednodenní chirurgii a laparoskopické výkony.

V Karviné začala II. etapa opravy ulice Borovského, první část je průjezdná

30. dubna 2024 16:57 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

HCB Karviná bude útočit opět na přední příčky, tým posílil Srb Dušan Živanov
Vydáno 22. srpna 2023 16:55, Karviná, Monika Danková
Na tiskové konferenci karvinských extraligových házenkářů představilo novinářům vedení klubu nové posily týmu. Do hry by se znovu rád zapojil i špičkový střelec Dominik Solák, který se zotavuje po zranění z předešlé sezony.

Extraligoví házenkáři jsou ve skvělé formě připraveni na nadcházející sezónu. I v ní chtějí útočit o přední příčky, v nejlepším by rádi znovu získali titul. K dosažení cíle mají pomoci i nové tváře v týmu.

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: “Chyběl nám levoruký hráč na pravé spojce, my jsme měli jen jednoho levorukého hráče, Patrika Fulneka, jemu chceme pomoc tím, že nebude na něho tak fyzický a psychický tlak, protože on 60 minut musí hrát, teď jsme přivedli pravou spojku levorukého Srba, Dušana Živanova, je kamarád s naším bývalým brankářem Marjanovičem, do šatny zapadl dobře, teď čekáme, jak se bude vyvíjet na hřišti.”

Mezi nové posily patří i čtyři mladí hráči, kteří do Karviné přicházejí na hostování z týmu Polanky.

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: “Zatím se o nich nedá říct, že je to posila, ale přišli tady na hostování, na výchovu a budou mít rok na to, aby u nás získali profesionální smlouvu.”

Klíčový střelec týmu Dominik Solák se momentálně léčí a rehabilituje po zranění, které utrpěl ve finálovém zápase, kdy si při srážce s protihráčem zlomil klíční kost a musel se podrobit operaci.

Dominik Solák, hráč HCB Karviná: "Jsem opatrný, chci se dát pořádně dokupy, jsme ve fázi dokončování rehabilitace, čekám na výslednou kontrolu primáře Vojkůvky, která by měla rozhodnout, jestli se budu moct naplno připojit ke klukům nebo ještě ne. Cítím se lépe, ale ještě nemám zelenou.” 

Letní příprava začala hráčům 10. července, do ní se už noví hráči zapojili.

Jan Užek, kapitán HCB Karviná: "Na kondici se hodně pracovalo, potom i obrana, útok, museli jsme zapracovat Dušana a mladé kluky, kteří přišli z Polanky, to byl hlavní cíl přípravy. Stmeleni jsme hodně, v Karviné je dobrá parta, jsme spíše rodina než spoluhráči, na sezonu se těšíme, už odpočítáváme hodiny, kdy bude první zápas, nemůžeme se dočkat.” 

Fanoušci se také mohou těšit na další utkání v rámci Evropského poháru. Klubu se chce i v letošní sezoně zaměřit na děti a mládež a v plánu má pokračovat v charitativních, motivačních a smysluplných akcích mimo palubovku.

Marek Michalisko, manažer HCB Karviná: "HCB Karviná není jen A tým dospělých, ale je to plno lidí v zázemí, co se týká mládeže, trenérů mládeže, máme kolem 15, probíhají spolupráce se školami, školkami, s městem, krajem, spolupracujeme v krajské akademii, která jde hodně nahoru, věnujeme se charitativní činnosti, A tým chodí pravidelně na krev do nemocnice, snažíme se být aktivní na tomto poli, něco vracet tomu městu, kraji, to, co oni dávají nám.”

První kolo nové sezony je za dveřmi a fanoušci jsou už teď zváni na 2. září, kdy se na domácí palubovce karvinští potkají s týmem ze Strakonic v 18 hodin.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/karvina/11000038644/hcb-karvina-bude-utocit-opet-na-predni-pricky-tym-posilil-srb-dusan-zivanov