Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Karviná ocenila nejlepší pedagogy karvinských škol

Karviná |  | Karvinský expres

28.březen patří všem pedagogům a také odkazu velkého učitele národů Jana Amose Komenského. U této příležitosti se také vedení města každoročně setkává s těmi nejlepšími kantory, kteří svým přístupem k žákům a způsobem výuky vynikají nad ostatními.

V obřadní síni městského domu kultury se konalo slavnostní ocenění nejlepších pedagogů. Za jejich práci s dětmi a mládeží jim osobně poděkovali zástupci města.

Andrzej Bizoń (nestr. za SOCDEM), náměstek primátora Karviné: "Práce učitele je opravdu neocenitelná. Já jsem dnes ve svém proslovu děkoval nejen za to, že připravují naše děti ve vzdělávacím procesu, ale i za tu výchovnou činnost a to, že pro ně vytváří bezpečné podporované prostředí, ve kterém se mladý člověk může realizovat. Vím, že je to náročná práce, je to mise, smekám před všemi. Chci jim poděkovat a vyřknout naději, aby jim to vydrželo, aby ta trpělivost a elán šlo v páru se zdravím, protože bez zdraví to nejde.” 

Oceňovalo se ve dvou kategoriích: Výrazná pedagogická osobnost a dlouholetá pedagogická činnost. Cenu převzali pedagogové a vychovatelé napříč celým školním systémem. Pro ocenění za dlouholetou tvůrčí pedagogickou činnost si přišel například Pavel Kubíček ze Základní školy Mendelova. Učí na prvním stupni, jeho praxe ve školství trvá už 33 let. Ocenění si váží.

Pavel Kubíček, oceněný pedagog: "Stejně dobrých kolegů je na naší škole spousty, takže kdybych měl jmenovat dalších pět, kteří by si to stejně zasloužili jako já. Díky tomu, že mě to baví, tak jsem asi vydržel tolik let pracovat v tom školství a těším se, že ještě vydržím.”

Mladým lidem před vstupem do dospělosti se věnuje ve Střední odborné škole ochrany osob a majetku další oceněný, v kategorii Výrazná pedagogická osobnost roku s 3, letou praxí středoškolský učitel Petr Godál.

Petr Godál, oceněný pedagog: "Pořád dělám tělocvikáře, výcvikáře v profesní sebeobraně, která směřuje k bezpečnostním složkám. Každý ten ročník je jiný, ale poslední dobou je trend, takových sedm osm let jsou děvčata dravější než kluci, i v soutěžích, zápasech, mají větší tendenci prosadit se v bezpečnostních složkách a podobně.” 

Pro ocenění za dlouholetou pedagogickou činnost si přišla i další oceněná, Helena Kriegelová z Mateřské, Základní a Střední školy Slezské Diakonie. Její praxe ve školství trvá už 37 let. Svou energii, čas, úsměv a vzdělávání předává žákům s mentálním a vícečetným postižením. I ona měla z ocenění radost.

Helena Kriegelová, oceněná pedagožka: "Určitě mě to zahřálo, potěšilo a mám radost, že ta práce, kterou dělám tolik let, byla oceněna. Cítím se dobře, hrdě a jsem opravdu ráda. Je hlavně důležité dítě zaujmout, dostat ho do kolektivu, naučit ho spoustu základních věcí, které nemá z domu a vytvořit si se třídou trochu i rodinné pouto, protože ta třída je s námi pořád. Takže je to náročné jak se zdravými dětmi, tak s postiženými."

Na závěr ceremoniálu pogratulovall náměstek primátora Andrzej Bizoň řediteli karvinského gymnázia Miloši Kučerovi za ocenění, které obdržel z Moravskoslezského kraje a také poděkoval za práci ve Středisku volného času Juventus řediteli Bronislavu Drobnému, který letos odchází do důchodu. Všem oceněným pedagogům gratulujeme i my.

Nahlásit chybu


K tématu

Moravskoslezský kraj ocenil dvacítku výjimečných pedagogů

27. března 2024 14:27 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

U příležitosti Dne učitelů byli stejně jako v minulých letech oceněni výjimeční pedagogové z Moravskoslezského kraje. Ocenění získali za svůj přístup k výuce i žákům, inovativní postupy a další mimořádné aktivity. Ceny i poděkování si převzali pracovníci krajských středních, základních i mateřských škol, ale i základních uměleckých škol a dětských domovů.

ZŠ a MŠ Naděje ve Frýdku-Místku chce vylepšit zahradu a zřídit Snoezelen místnosti

20. listopadu 2023 12:36 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Základní a mateřská škola Naděje ve Frýdku-Místku usiluje o další speciální vybavení a také unikátní terapeutické místnosti. Město v tomto ohledu vyjde školce vstříc a společně s ní připraví vylepšení herních prvků na zahradě a také zřízení a vybavení místností Snoezelen.

ZŠ a MŠ Naděje Frýdek-Místek slaví 30 let. Žáci připravili školní akademii

Základní a mateřská škola Naděje Frýdek-Místek slaví letos 30 let od svého založení. K tomuto výročí připravila soubor představení z řad žáků pod vedením pedagogů. Program měl název Strojem času.


Ostrava bude mít nové divadlo ve Vítkovicích. Město už pro budovu schválilo prodej pozemků

Ostrava bude mít nové divadlo. Unikátní projekt herce Alberta Čuby navazuje na jeho úspěšné Divadlo Mír a bude to v podstatě další scéna v těsné blízkosti současného divadla ve Vítkovicích. Město už schválilo prodej pozemku, kde je dnes parkoviště.

Kanonáda Baníku v Konferenční lize nadchla přes 13 tisíc fanoušků

Fotbalisté Baníku Ostrava se po 14 letech představili v evropském poháru. Ve druhém předkole Konferenční ligy smetli doma arménské Urartu 5:1 a udělali tak rázný krok k postupu do další fáze soutěže.

Studénka plánuje přidat desítky nových parkovacích míst

Studénka pracuje na tvorbě studie parkování ve městě. V ideálním případě by tu mohlo přibýt 180 odstavných míst. Na realizaci všech by byla potřeba částka zhruba 20 milionů korun.

Dopravní policista z Karviné se ve volném čase stává známým saxofonistou

25. července 2024 20:26 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Teď vás seznámíme s karvinským dopravním policistou, který svůj život nedávno obohatil novým koníčkem a to hře na saxofon. Ve volném čase hraje známé skladby na různých místech v naší zemi i za hranicemi a naplňuje tak svůj život nevšední zážitky.

Orlovský Gulášfest přilákal stovky návštěvníků

V letošním ročníku se jednalo o rekordní počet přihlášených kuchařů, a to nejen z Orlové. Pětičlenná porota měla nelehký úkol, ale nakonec zvítězil fazolový guláš s uzeným masem.

Letošní sezona na letním koupališti v Porubě je zatím slabší. Může za to nestálé počasí

25. července 2024 17:50 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Tropické teploty lákají k vodě. V Porubě si lidé mohou bezpečně zaplavat na letním koupališti, které nabízí i jiné sportovní vyžití jako plážový volejbal, ping pong nebo badminton.

Zastávka Jana Šoupala má novou image. Pro velký úspěch projdou opravou i další zděné zastávky v Porubě

25. července 2024 15:44 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Původní zděné autobusové zastávky v Porubě jsou po letech v neutěšeném stavu. Postupně proto projdou revitalizací. První z nich, která se změnila v umělecké dílo, je zastávka Jana Šoupala.

Při shodě hlasů určili vítěze letošních občanských projektů radní

Participativní rozpočet na letošní rok zná své vítěze. Rozhodovala o nich až druhá veřejná anketa. Respektive, vzhledem k naprosté shodě hlasů, nakonec musela vyřknout definitivní verdikt rada města.

Ostravskou městskou policii posílili nováčci. Bezpečnost ve městě se stále zlepšuje

25. července 2024 10:48 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Magazín 112

V Ostravě bude zase o trochu bezpečněji. Do rukou primátora Jana Dohnala složilo slib 13 nových městských policistů, kteří okamžitě nastupují na služebny po celém městě. Své úkoly ale samozřejmě budou plnit především přímo v ulicích.

Lidé opět obdivují květinovou louku před havířovskou nemocnicí

25. července 2024 12:00 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Nemocnice v Havířově i v letošním roce nechala před hlavním vstupem vysadit květinovou louku. Ta hraje doslova všemi barvami a nečekaně na ní vykvetly i slunečnice.

Lidé opět obdivují květinovou louku v areálu havířovské nemocnice

Nemocnice v Havířově i v letošním roce nechala před hlavním vstupem vysadit květinovou louku. Ta hraje doslova všemi barvami a nečekaně na ní vykvetly i slunečnice.

Děti na příměstském táboře městské knihovny cestovaly kolem světa

Městská knihovna uspořádala již třetí ročník příměstského táboru, tentokrát na téma Cesta kolem světa, kterou ale musely děti zvládnou za pět dní.

Hornosušané se společně bavili v letním kině při promítání komedie

Lidé v Horní Suché se společně mohli bavit při sledování komedie. Promítání v letním kině se uskuteční ještě jednou v srpnu.

Mládež je nadšená z nových trampolín v areálu minigolfu, který prochází celkovou modernizací

24. července 2024 15:57 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

V Havířově se povedl další velký projekt v rámci participativního rozpočtu. Areál minigolfu prošel celkovou modernizací. Mládež má největší radost z nové sestavy trampolín.

Stonavská pouť 2024

24. července 2024 14:45 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Máří Magdalénská pouť opět návštěvníkům nabídla bohatý dvoudenní program. Na své si přišly všechny věkové generace.

Zaproszenie na 77. Święto Góralskie w Jabłonkowie

24. července 2024 14:44 | Stonava | Otýlie Tobolová | Stonavský expres

Trzydniowe Gorolskie Święto w Jabłonowie odbywa się co roku w pierwszy sierpniowy weekend i jest częścią Tygodnia Kultury Beskidzkiej w Polsce. Dlatego program jest wzbogacony o występy zespołów z różnych części świata.

Karviná ocenila nejlepší pedagogy karvinských škol
Vydáno 6. dubna 2024 14:28, Karviná, Monika Danková
28.březen patří všem pedagogům a také odkazu velkého učitele národů Jana Amose Komenského. U této příležitosti se také vedení města každoročně setkává s těmi nejlepšími kantory, kteří svým přístupem k žákům a způsobem výuky vynikají nad ostatními.

V obřadní síni městského domu kultury se konalo slavnostní ocenění nejlepších pedagogů. Za jejich práci s dětmi a mládeží jim osobně poděkovali zástupci města.

Andrzej Bizoń (nestr. za SOCDEM), náměstek primátora Karviné: "Práce učitele je opravdu neocenitelná. Já jsem dnes ve svém proslovu děkoval nejen za to, že připravují naše děti ve vzdělávacím procesu, ale i za tu výchovnou činnost a to, že pro ně vytváří bezpečné podporované prostředí, ve kterém se mladý člověk může realizovat. Vím, že je to náročná práce, je to mise, smekám před všemi. Chci jim poděkovat a vyřknout naději, aby jim to vydrželo, aby ta trpělivost a elán šlo v páru se zdravím, protože bez zdraví to nejde.” 

Oceňovalo se ve dvou kategoriích: Výrazná pedagogická osobnost a dlouholetá pedagogická činnost. Cenu převzali pedagogové a vychovatelé napříč celým školním systémem. Pro ocenění za dlouholetou tvůrčí pedagogickou činnost si přišel například Pavel Kubíček ze Základní školy Mendelova. Učí na prvním stupni, jeho praxe ve školství trvá už 33 let. Ocenění si váží.

Pavel Kubíček, oceněný pedagog: "Stejně dobrých kolegů je na naší škole spousty, takže kdybych měl jmenovat dalších pět, kteří by si to stejně zasloužili jako já. Díky tomu, že mě to baví, tak jsem asi vydržel tolik let pracovat v tom školství a těším se, že ještě vydržím.”

Mladým lidem před vstupem do dospělosti se věnuje ve Střední odborné škole ochrany osob a majetku další oceněný, v kategorii Výrazná pedagogická osobnost roku s 3, letou praxí středoškolský učitel Petr Godál.

Petr Godál, oceněný pedagog: "Pořád dělám tělocvikáře, výcvikáře v profesní sebeobraně, která směřuje k bezpečnostním složkám. Každý ten ročník je jiný, ale poslední dobou je trend, takových sedm osm let jsou děvčata dravější než kluci, i v soutěžích, zápasech, mají větší tendenci prosadit se v bezpečnostních složkách a podobně.” 

Pro ocenění za dlouholetou pedagogickou činnost si přišla i další oceněná, Helena Kriegelová z Mateřské, Základní a Střední školy Slezské Diakonie. Její praxe ve školství trvá už 37 let. Svou energii, čas, úsměv a vzdělávání předává žákům s mentálním a vícečetným postižením. I ona měla z ocenění radost.

Helena Kriegelová, oceněná pedagožka: "Určitě mě to zahřálo, potěšilo a mám radost, že ta práce, kterou dělám tolik let, byla oceněna. Cítím se dobře, hrdě a jsem opravdu ráda. Je hlavně důležité dítě zaujmout, dostat ho do kolektivu, naučit ho spoustu základních věcí, které nemá z domu a vytvořit si se třídou trochu i rodinné pouto, protože ta třída je s námi pořád. Takže je to náročné jak se zdravými dětmi, tak s postiženými."

Na závěr ceremoniálu pogratulovall náměstek primátora Andrzej Bizoň řediteli karvinského gymnázia Miloši Kučerovi za ocenění, které obdržel z Moravskoslezského kraje a také poděkoval za práci ve Středisku volného času Juventus řediteli Bronislavu Drobnému, který letos odchází do důchodu. Všem oceněným pedagogům gratulujeme i my.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/karvina/11000042395/karvina-ocenila-nejlepsi-pedagogy-karvinskych-skol