V malém parčíku u Tesarčíka v Karviné-Hranicích se opět po roce sešli myslivci a jejich přátelé, aby uspořádali tradiční srnčí hody. Nechyběl výborný guláš, myslivecké klobásky, dobré pití ani doprovodný program pro děti.
Petr Bičej, předseda Mysliveckého sdružení Karviná-Ráj: "My chceme svým způsobem popularizovat tradiční mysliveckou kuchyni."
Každoročně proto myslivci a jejich přátelé nabízí k prodeji srnčí guláš a svíčkovou a také zvěřinové klobásky. O tyto pochoutky je každoročně obrovský zájem, klobásky zmizely z pultu za pouhou hodinu.
Barbora Bičejová, členka sdružení: "O klobásky je veliký zájem a je neustále fronta."
Napilno měli i v kuchyni. Fronty zájemců o výborný guláš a svíčkovou se tvořily až ven.
Ignác Sirek, člen sdružení: "V pátek se vařil gulášek, tak jsme udělali asi 350 porcí, svíčkové máme kolem 60 a klobásek je kolem 100 kilo. Děláme to opravdu poctivě, takže i ty porce jsou velké."
K dobrému jídlu a pití patří i dobrá zábava. O tu se postarala nejen kapela Proxima, ale i sokolník Jaroslav Oszelda, který návštěvníky seznamoval se svými dravci.