Zatímco
Borůvkové hody letos byly kvůli pandemii koronaviru zrušeny,
Festival řízků si v Karlově a Malé Morávce vzít nenechali. A
udělali dobře. Restaurace, ve kterých řízky připravovaly, je
nestíhaly smažit.
Anketa:
návštěvníci Festivalu řízků: „Mám rád hodně řízky. Já
jsem je jedl celé prázdniny musím přiznat a dal bych si ještě
řízek, je dobrý.“
"Jsem řízkový, to se přiznám, dneska jsem si dal kuřecí."
„Já
jsem si dala telecí, protože mám ráda telecí a málo kdy se k
tomu dostanu. Takže jsme moc rádi, že tady jsme a je tu krásně,
takže chutná hrozně.“
„Výborné,
výborné, jako spokojeni, nemělo to chybu.“
„My
jsme dva si dali kuřecí s bramborovým salátem, teď si dáme
palačinku ještě s kafíčkem. Spokojeni.“
„Dal
jsem si česnekový kuřecí řízek a je výborný, chutná mi.“
„Já
jsem si dal kuřecí řízek s vařenýma bramborama a ještě nevím,
jak chutná.“
„Klasický
řízek s bramborovým salátem. Už máme skoro vánoce,“
„Já
jsem měla stripsy s domácím bramborovým salátem a byl
vynikající, opravdu.“
Kromě
klasiky byly na festivalu připraveny připraveny i netradiční
řízky jako třeba klokaní nebo pštrosí.
Jaroslav
Petřík, vedoucí provozu: „My jsme se zúčastnili letos popáté,
protože je to pátým rokem, co stojí kulatá restaurace Kazmarka a
jako taková funguje. Je to vždycky podle nabídky těch dodavatelů,
bizoní, pštrosí, klokaní řízky, které jsou a samozřejmě
kuřecí a vepřové, které jsou jako každoročně. Pak jsou spíše
speciality udělané tím, že ten klokaní řízek je se švestkovou
omáčkou a podobně."
Návštěvnost
byla vysoká a vyšlo i počasí. Lidé sem mohli přijet nejen
autem, ale také historickým vlakem, který jezdí z Bruntálu do
Malé Morávky a zpět.. Letošní sezónu ukončí už o tomto
víkendu.