Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Moravskoslezském Kočově se již podeváté konala soutěž Kočovský kotlík

Na gulášovou soutěž od Moravskoslezského Kočova se sjely soutěžní party ze širokého okolí. Již 9. ročník kuchařského klání se do minulých odlišoval především pestrostí druhů gulášů i surovin. Celkem 12 soutěžních týmů předvedlo své umění i různé recepty tohoto oblíbeného jídla.

Ukázalo se, že dobrý guláš je možné vyrobit i z jiného, než hovězího masa

Josef Havlík (nez.), starosta MS Kočova: "Jsem rád, že po době se zase objevilo trošku exotiky, máme tu pštrosí guláš. Jinak samozřejmě ten kraj je tady horský, takže převažují zvěřinové guláše, hovězí, vepřové."

Kromě chutí gulášů bylo součástí hodnocení také čistota, originalita i nápaditost výzdoby týmů.

Anketa, soutěžní týmy: „Jsme Tři chlapi v chalupě, dva jsem ze Světlé, jeden ze Staráku a máme chalupářský guláš. Z hovězího masa. Kližka. Klasika.“

„Tak my jsme z Kočova a děláme srnčí guláš od nás, od Masařek. Protože se jmenujeme Masařové.“

„Jsme Vodáci. Jsme vlastně částečně Dlouhá Stráň, částečně Valšov,lze to nazvat jako vodácký guláš. Říkali jsme si, že v tom budeme plavat, tak uvidíme, jestli doplaveme až na bednu a když ne, budeme rádi, že doplaveme, že ho dovaříme. Maso máme hovězí zadní a hovězí přední z krku, takže snažíme se poprvé, uvidíme, snad se nám to podaří.“

„My jsme z Bruntálu a z Moravského Berouna a máme pštrosí guláš na pštrosím sádle a na australském víně to bude.“

„Takže my jsme z Nové Pláně, to je vedlejší dědina tady za Valšovem, už jsme tady asi pátým nebo šestým rokem, a tím, že se jmenujeme Specialisté z Nové Pláně, letos jsme si udělali guláš z Jelence viržinského.“

„Jsme z Bruntálu, Lesanka tým a gulášek máme z divočáka. Každý rok vaříme pravidelně z divočáka. Ve středu ulovený mojí flintou, dva dny vyvěšený v dece, aby pěkně vyzrál a výsledek bude za hodinu.“

„My jsme tady místní sdružení, tady máme honitbu, no a máme srnčí guláš. Klasicky, myslivci – srnčí guláš.“

Soutěž hodnotili degustací jak diváci, tak i odborná porota, akci doprovázela stylová country kapela.

Josef Havlík (nez.), starosta MS Kočova: „Máme tady pětičlennou hodnotící komisi, která bude jako odborná porota hodnotit guláše a pak samozřejmě dáme průchod veřejnosti, aby se vyjádřila, to znamená vyhodnocení divácké soutěže.“

Anketa, návštěvníci akce: „Mám vybraného favorita, dobré dneska byly myslivecké guláše.“

„Dá se to říct, favorita mám, mám favorita s označením číslo 1, označení guláše Mezinská srna a výborné. Perfektně doladěný guláš, lehce doladěná chilli, výborné.“

„U mě pštrosí, včetně jejich domácího chleba. Vynikající.“

„No u mě tady tihleti, co už jsme dostali jenom šťávu, ale i ta šťáva byla vynikající.“

„Máme, asi třináctku a nebo jedničku. Byly výborné.“

Návštěvníci nakonec vybrali jako nejlepší guláš Mezinská srna od Tří chlapů v chalupě, odborná porota srnčí guláš týmu místních myslivců. Nejoriginálnější stánek a výzdobu měl místní tým Masařky.

Nahlásit chybu

K tématu


Nejčtenější zprávy