Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Aktivní senioři uspořádali ve Frýdku-Místku turnaj v badmintonu

Celý MS kraj |  | Frýdeckomístecký expres

Sportem předcházejí krizi středního věku. Takové je pořekadlo seniorů ve spolku Aktivní senioři Frýdek-Místek. Aktuálně mají za sebou třetí ročník turnaje v badmintonu, který měl tradičně velký úspěch. Desítky seniorů mezi sebou s velkým nasazením soupeřili o medaile a nejlepší umístění.

Jsou v seniorském věku a badminton hrají, skoro jako mladíci.

Anketa: 1.) "No je to legrace, samozřejmě, protože senioři se umí bavit. A umí sportovat. A dokazujeme, že ještě na to máme. Abychom něco vyhráli a zasportovali. A hlavně je u toho spousta legrace. Takže každé úterý se scházíme. A vrcholí to vždycky nějakým tím turnajem. A jak to dopadne, to teprve uvidíme."
Anketa: 2.) "Akce, které se tady pořádají, v ASEČ, tak ty jsou super. Teď budeme dělat vaječinu 17. 5. zase na Pohodě." - A jaká byla hra? - "Strašně výživná. To těch 16 setů dá zabrat." - Jak dlouho jste hráli? - "Od 9:00 a teď jsme skončili. Bylo toho hodně." - A jak jste si vedli? - "Nic moc. To vždycky záleží na losu, koho chytnete. Když máme slabšího partnera, tak bohužel. Můžete se uštvat a nepomůže vám nic." - Ale asi je to hlavně o tom, se zúčastnit a zahrát si. - "Přesně tak, že se hýbeme, že hrajeme. No ale jsme tady perfektní kolektiv."

Aktivní senioři uspořádali už třetí ročník turnaje v badmintonu.

Dagmar Kaňoková, předsedkyně ASEČ F-M: "Je nás v tom sportovním kroužku asi dvacet a zastáváme názor, že tím turnajem a tím hraním toho badmintonu předcházíme krizi středního věku. Protože se chceme udržet fit a máme se dobře tím pádem. Abych nezapomněla, máme podporu magistrátu, což je pro nás velice důležité, protože máme větší nadšení a hrajeme rádi."

Každý účastník získal perníkovou medaili a pro nejlepší byly připraveny i cenné kovy, diplomy a odměny.

Dagmar Kaňoková, předsedkyně ASEČ F-M: "Připravili jsme originální medaile, opravdu bronzové, stříbrné, zlaté. Každý výherce dostal diplom. A plus první tři místa jsme odměňovali poukázkami do jednoho nejmenovaného řetězce, ve výši 400, 300 a 200 korun. Takže každý účastník byl spokojený, myslím si."

Kolik má vaše organizace členů? A děláte určitě i spousty jiných akcí.

Dagmar Kaňoková, předsedkyně ASEČ F-M: "Naše organizace má k dnešku 258 členů. Jiné akce, které děláme, tak ve sportu ještě ping pong hrajeme. Děláme gastro-turistické výlety, což je naše specialita. Máme ještě divadelní kroužek. To jsou milovníci divadel, kteří jezdí do Ostravy na divadelní představení."
Marcel Sikora (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Velmi rád jsem dnes předal ceny vítězům badmintonového turnaje, který pořádali Aktivní senioři ve Frýdku-Místku. My tady ve Frýdku-Místku máme dvě organizace, které sdružují seniory. Celkem zhruba kolem tří tisíc seniorů. Město Frýdek-Místek je i finančně podporuje a spolupracujeme s oběma organizacemi. Já osobně jsem zastáncem takzvaného zdravého stárnutí, kdy podporujeme právě seniory v jejich sportovních aktivitách."

Město pro seniory vybudovalo dvě workoutová hřiště a rovněž uvažuje o znovuobnovení Pochodů pro seniory.

Nahlásit chybu


K tématu

Děti se o jarních prázdninách ve Frýdku-Místku v SVČ Klíč nenudí

Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku tradičně připravilo program i na jarní prázdniny. Děti si tak mohly vybrat z pestré nabídky technických, výtvarných i pohybových každodenních aktivit. Největší zájem byl tradičně o příměstský tábor. Letošní má název Kokosy na sněhu a věnuje se hlavně pohybu.

Děti ve Frýdku-Místku o prázdninách nezahálí, mohou si zkusit i lekce brazilského jiu-jitsu

13. července 2023 13:57 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Prázdniny ve městě – vraťme dětem pohyb. To je název projektu, který připravil Frýdek-Místek ve spolupráci se Střediskem volného času Klíč. V průběhu letních prázdnin baví děti různými aktivitami. Jednou z nich byla například i lekce brazilského JIU-JITSU.

Frýdek-Místek se opět zapojil do Plavecké soutěže měst

9. října 2023 14:08 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek se opět zapojil do plavecké soutěže měst. Ta propaguje kondiční plavávání jako vděčnou, celoročně i celoživotně využitelnou pohybovou aktivitu. Zúčastnit se mohli plavci všech věkových kategorií a stačilo jenom na čas uplavat 100 metrů.


Náročný zásah hasičů hluboko v pralese Mionší, vodu k požáru museli nosit v zádových vacích

Dnes 8:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náročný zásah mají za sebou čtyři jednotky hasičů, které 1. května večer a následně až do čtvrtečních ranních hodiny zasahovaly u požáru hluboko v pralese Mionší v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku.

Studénka v lednu převzala areál TJ, aby jej mohli sportovci využívat, musí do něj investovat

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu ve Studénce je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí se provést rekonstrukce rozvodů. Město tento majetek převzalo do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

U hraničního přechodu Bumbálka havarovala motorkářka, lékaře museli vysadit z vrtulníku

Včera 20:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve středu 1. května odpoledne zasahoval vrtulník LZS Ostrava a posádka rychlé zdravotnické pomoci z Rožnova pod Radhoštěm u nehody motocyklu. Nehoda se stala mezi obcí Bílá a hraničním přechodem Bumbálka, na rozhraní Moravskoslezského a Zlínského kraje. Informaci o události získali operátoři tři minuty před půl třetí odpoledne.

Žáci těrlických základních škol hráli tradiční prvomájový turnaj ve fotbale o Sladký míč

Na fotbalovém stadionu se 1. května odehrál tradiční turnaj žáků základních škol o Sladký míč.

První část opravené ulice Borovského je průjezdná, uzavírka začala v dalším úseku

30. dubna 2024 18:57 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

SDH Svinov vznikl před více než 130 lety. Oddíl mladých hasičů existuje od jeho založení

Historie Sboru dobrovolných hasičů ve Svinově sahá až do roku 1889 a hned od jeho založení existuje také oddíl mladých hasičů.

DIAMO zveřejní možnosti sanace heřmanické haldy 20. června

30. dubna 2024 11:03 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková | Eko magazín

Heřmanická halda. Je jí sto let, leží na okraji Ostravy, kousek od čtvrtí Hrušov a Heřmanice. Její rozloha je 60 hektarů, na kterých je uloženo 30 milionů tun hlušiny z bývalých dolů. Materiál, který obsahuje také uhlí, hoří. A i když jsou podzemní požáry uhelných odvalů běžné, například v sousedním Polsku jich doutná a prohořívá na 15, u Heřmanické haldy to je možné vnímat jako problém. Je tam totiž uložen také nebezpečný odpad z koksoven.

Protest proti továrně v Dolní Lutyni neslábne, atmosféra setkání s občany byla opět napjatá

Kulturní dům v Dolní Lutyni znovu naplnili občané nespokojení s plánovanou stavbou továrny v obci. Vadí jim zabírání úrodné půdy a rozdělení vesnice, ale taky to, že stále nevědí, kdo je investorem. Spíš než pro odpovědi na otázky přišli na pondělní setkání protestovat.

AZ Havířov do 1. ligy nepostoupil, zklamání bylo velké

30. dubna 2024 20:35 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Rozhodující hokejový zápas mezi AZ Havířov a Chomutovem byl nesmírný boj. Přesto, že hráči do posledního domácího utkání dali všechno, stejně jako fanoušci, postup do první ligy si zajistil Chomutov.

Uplynulo 79 let od osvobození Ostravy. Vzpomínka na padlé se uskutečnila v Komenského sadech

30. dubna 2024 11:16 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava si 30. dubna tradičně připomněla osvobození města od fašistických okupantů. Vyvrcholila tak Ostravsko-opavská operace, která byla největší bitvou 2. světové války na našem území. Průmyslové město osvobodili kromě Rudé armády také příslušníci 1. čs. armádního sboru.

Pro opařené dítě přiletěl na šumbarské sídliště vrtulník

29. dubna 2024 21:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Přistání záchranářského vrtulníku na sídlišti mohli sledovat v pondělí dopoledne lidé v Havířově-Šumbarku. Zdravotníci tam spěchali k opařenému dítěti.

Zlatorudná chalupa v Suché Rudné se dočkala záchrany díky nadšení nových majitelů, dobrovolníků a přátel

29. dubna 2024 19:39 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Před více než sto lety si nechal továrník a podnikatel v textilnictví Alois Plischke v podhůří Jeseníků postavit dům, kterému se tehdy říkalo Plischeho vila. Po poválečné konfiskaci objekt připadl Lesům České republiky jako bydlení pro lesníky. Byl bohužel téměř neudržován a chátral. Teprve noví majitelé se pustili do jeho záchrany.

Policisté z celého kraje přišli darovat krev. Byli mezi nimi i prvodárci

29. dubna 2024 13:13 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Nedostatečné zásoby krve trápí Krevní centrum Ostrava už delší dobu a navíc začíná období, kdy se každý rok situace ještě zhorší. Proto už tradičně pořádají policisté celokrajskou akci Daruj krev-zachráníš život.

Muzeum Beskyd uspořádalo prohlídku s názvem Zmizelý duch starých frýdeckých hospod po desítkách bývalých podniků

29. dubna 2024 12:53 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Kulturní okénko

Teď vás zveme na krátkou procházku po Frýdku Místku. Jedná se o další ze série komentovaných prohlídek Frýdku i Místku. Společně s historikem Muzea Beskyd a průvodcem si účastníci mohli připomenout zašlou slávu Fýdeckých hospod, restaurací i domů které už dnes mají jiné využití, nebo ani neexistují.

Divadelní Kopřiva otevřela jednu ze scén i v muzeu Tatra

29. dubna 2024 11:50 | Celý MS kraj | Petra Dorazilová

Už po osmatřicáté ovládla Kopřivnici přehlídka netradičních divadel s názvem Kopřiva. Velký divadelní svátek nabídl osm představení, jedno z nich se odehrálo i nevšedních prostorách Muzea nákladních automobilů Tatra.

V mošnovské zóně vyrůstá továrna na vinuté vodiče. Práci v ní najde 60 - 90 pracovníků

29. dubna 2024 9:14 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Jak už jsme vás informovali, Ostravě se podařilo přilákat do mošnovské průmyslové zóny důležitého investora. Jde o italskou společnost IRČE, která patří mezi přední světové výrobce vinutých vodičů pro nejrůznější stroje. Závod rychle roste a na podzim by už v něm mělo pracovat téměř 100 lidí.

Aktivní senioři uspořádali ve Frýdku-Místku turnaj v badmintonu
Vydáno 15. dubna 2024 12:39, Celý MS kraj, Jiří Cileček
Sportem předcházejí krizi středního věku. Takové je pořekadlo seniorů ve spolku Aktivní senioři Frýdek-Místek. Aktuálně mají za sebou třetí ročník turnaje v badmintonu, který měl tradičně velký úspěch. Desítky seniorů mezi sebou s velkým nasazením soupeřili o medaile a nejlepší umístění.

Jsou v seniorském věku a badminton hrají, skoro jako mladíci.

Anketa: 1.) "No je to legrace, samozřejmě, protože senioři se umí bavit. A umí sportovat. A dokazujeme, že ještě na to máme. Abychom něco vyhráli a zasportovali. A hlavně je u toho spousta legrace. Takže každé úterý se scházíme. A vrcholí to vždycky nějakým tím turnajem. A jak to dopadne, to teprve uvidíme."
Anketa: 2.) "Akce, které se tady pořádají, v ASEČ, tak ty jsou super. Teď budeme dělat vaječinu 17. 5. zase na Pohodě." - A jaká byla hra? - "Strašně výživná. To těch 16 setů dá zabrat." - Jak dlouho jste hráli? - "Od 9:00 a teď jsme skončili. Bylo toho hodně." - A jak jste si vedli? - "Nic moc. To vždycky záleží na losu, koho chytnete. Když máme slabšího partnera, tak bohužel. Můžete se uštvat a nepomůže vám nic." - Ale asi je to hlavně o tom, se zúčastnit a zahrát si. - "Přesně tak, že se hýbeme, že hrajeme. No ale jsme tady perfektní kolektiv."

Aktivní senioři uspořádali už třetí ročník turnaje v badmintonu.

Dagmar Kaňoková, předsedkyně ASEČ F-M: "Je nás v tom sportovním kroužku asi dvacet a zastáváme názor, že tím turnajem a tím hraním toho badmintonu předcházíme krizi středního věku. Protože se chceme udržet fit a máme se dobře tím pádem. Abych nezapomněla, máme podporu magistrátu, což je pro nás velice důležité, protože máme větší nadšení a hrajeme rádi."

Každý účastník získal perníkovou medaili a pro nejlepší byly připraveny i cenné kovy, diplomy a odměny.

Dagmar Kaňoková, předsedkyně ASEČ F-M: "Připravili jsme originální medaile, opravdu bronzové, stříbrné, zlaté. Každý výherce dostal diplom. A plus první tři místa jsme odměňovali poukázkami do jednoho nejmenovaného řetězce, ve výši 400, 300 a 200 korun. Takže každý účastník byl spokojený, myslím si."

Kolik má vaše organizace členů? A děláte určitě i spousty jiných akcí.

Dagmar Kaňoková, předsedkyně ASEČ F-M: "Naše organizace má k dnešku 258 členů. Jiné akce, které děláme, tak ve sportu ještě ping pong hrajeme. Děláme gastro-turistické výlety, což je naše specialita. Máme ještě divadelní kroužek. To jsou milovníci divadel, kteří jezdí do Ostravy na divadelní představení."
Marcel Sikora (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Velmi rád jsem dnes předal ceny vítězům badmintonového turnaje, který pořádali Aktivní senioři ve Frýdku-Místku. My tady ve Frýdku-Místku máme dvě organizace, které sdružují seniory. Celkem zhruba kolem tří tisíc seniorů. Město Frýdek-Místek je i finančně podporuje a spolupracujeme s oběma organizacemi. Já osobně jsem zastáncem takzvaného zdravého stárnutí, kdy podporujeme právě seniory v jejich sportovních aktivitách."

Město pro seniory vybudovalo dvě workoutová hřiště a rovněž uvažuje o znovuobnovení Pochodů pro seniory.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000042577/aktivni-seniori-usporadali-ve-frydkumistku-turnaj-v-badmintonu