Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Při nehodě na Místecké v Ostravě se zranilo několik lidí

Celý MS kraj |

V pátek odpoledne se na Místecké ulici v Ostravě stala dopravní nehoda mezi 5 vozidly. Několik lidí muselo být ošetřeno z různě závažnými zraněními.

Soňa štětínská, mluvčí Policie ČR MSK: "Kolem 14:15 hodin začala komplikovat provoz v Ostravě vážná dopravní nehoda. Stala se na ulici Místecké ve směru od Frýdku-Místku do centra krajského města, na úrovni autobusového nádraží po levé ruce a lávky nad silnicí vedoucí do nákupního centra. Z dosud nezjištěných příčin došlo ke střetu dvou kamionů a tří osobních vozidel. Na místo vyrazily okamžitě všechny složky integrovaného záchranného systému. Zdravotníci si převzali k ošetření tři osoby. Zasahovali také hasiči. Policisté provedli až na jednoho u všech řidičů dechové zkoušky s negativním výsledkem. Řidič jednoho z kamionů byl převezen do nemocnice, bude u něj proveden odběr krve. Ulice Místecká je frekventovaná, aby se netvořily kolony, zajišťují i v této chvíli policisté odklon dopravy a navádějí řidiče jedoucí z Frýdku-Místku na objízdnou trasu. Těžko odhadnout, kdy bude silnice (byť jen částečně) zprůjezdněna, jeden z kamionů je napříč komunikace a čeká se na těžkou techniku k jeho vyproštění. Policisté ostravského dopravního inspektorátu provádějí stále na místě potřebnou dokumentaci, zajišťují okolnosti dopravní nehody a samotného nehodového děje."
Jakub Kozák, mluvčí HZS MSK: "Informaci o události v Místecké ulici převzali operátoři tísňové linky deset minut před půl třetí, k zásahu byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Fifejdy a spolu s nimi dobrovolní hasiči z městské části Radvanice. Hasiči po příjezdu na místo události zahájili vyproštění řidiče jednoho z nákladních vozidel, ze zdemolovaných trosek kabiny ho vytáhli na páteřové desce a předali do péče zdravotníků. Policisté v průběhu zásahu odkláněli dopravu, po vyšetření nehody hasiči komunikaci uklidili."
Nahlásit chybu


K tématu

Mladý řidič osobního auta skončil po srážce s dodávkou u Hrabyně v ohrožení života

1. července 2023 21:09 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Těžká nehoda zablokovala v sobotu odpoledne průjezd po staré cestě z Hrabyně na Mokré Lazce. Mladý řidič osobního auta tam přejel do protisměru a srazil se s dodávkou. Následně skončil v ohrožení života v nemocnici. Tam byla přepravena se zraněním i řidička dodávky.

Motorka i osobní auto začaly po srážce v Třanovicích hořet

1. července 2023 22:10 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Tři jednotky hasičů zasahovaly v sobotu v podvečer u dopravní nehody osobního automobilu a motocyklu v Třanovicích na Frýdecko-Místecku. Motorka i osobní auto začaly po srážce hořet.

V létě hrozí vyšší riziko nehod na cestách. Policisté apelují na bezpečnost

1. července 2023 13:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Bezpečí v dopravě a začátek letních prázdnin spojuje vícero faktů. V určitých dnech hustší provoz na silnicích kvůli cestám na dovolenou, neznalost cílových destinací řidiči, zvýšená zátěž pro řidiče vlivem letních teplot, současně vyšší počet motorkářů a hlavně malých cyklistů nebo chodců v provozu a jejich roztěkanost. To je základní výčet prázdninových dopravních rizik, na které upozorňují policisté. Pro všechny platí dodržování pravidel silničního provozu, ale také nezbytná dávka ohleduplnosti a respektu vůči druhým.


Bouřky opět zaměstnávají hasiče, vyjeli k desítkám událostí, výstraha meteorologů platí do jedné ráno

Dnes 23:01, vydáno dnes 19:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči v Moravskoslezském kraji během neděle, od sedmé do osmnácté hodiny, museli vyjet celkem k 60 událostem spojených se silným větrem. Prozatím nejsou evidovány větší hmotné škody. Na projíždějící vozidlo ve Vrbně pod Pradědem ale dopoledne spadl vzrostlý strom, který vážně zranil cestující v projíždějícím osobním vozidle. Jeho řidička už nestihla zastavit. Jednoho člověka museli ve spolupráci se záchrannou službou na místě oživovat.

Na auto v Jeseníkách spadl silný strom, tři zranění, jednoho člověka resuscitovali

Dnes 18:36 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na projíždějící vozidlo ve Vrbně pod Pradědem spadl vzrostlý strom, který vážně zranil cestující v projíždějícím osobním vozidle. Jeho řidička už nestihla zastavit. Jednoho člověka museli ve spolupráci se záchrannou službou na místě oživovat.

RÚ Hrabyně prochází rozsáhlou modernizací. Péči poskytuje už 70 let

Včera 23:24 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Rehabilitační ústav Hrabyně je místo, které lidem navrací chuť a radost do života. Patří mezi 3 největší a nejmodernější rehabilitační centra v Česku a je jediný svého druhu na Moravě. Aktuálně prochází modernizací za 350 milionů korun.

Část ulice K Celnici v Opavě-Vávrovicích má název na Oreo. První ulice s tímto názvem je v New Yorku

Včera 23:12 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Na světě teď existují dvě ulice Oreo. První je mezi 9. a 10. třídou v New York City, kde se s pečením stejnojmenných sušenek začalo v době, kdy podnik Fiedorů z Opavy nejvíce rozkvétal. Druhá je nově právě v Opavě.

Motorka na závodech v Těrlicku srazila a vážně zranila diváka

Včera 19:59 | Těrlicko | Lukáš Zavadil

U vážně zraněného muže na motocyklových závodech zasahovali zdravotníci v sobotu odpoledne v Těrlicku. Podle mluvčího záchranářů Lukáše Humpla byl na místě sražen divák, kterého zasáhl závodní motocykl.

Zařízení školního stravování Opava oslavilo 20 let. Nabídlo ochutnávky a Den otevřených dveří

Včera 22:54 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Zařízení školního stravování uspořádalo Den otevřených dveří ve svých sedmi opavských školních jídelnách. Oslavilo tak 20 let od svého vzniku.

Požár zničil stodolu a roubenku v Lubně, škoda pět milionů korun

V pátek 28. června 2024 v podvečer zasahovali hasiči z osmi jednotek požární ochrany u rozsáhlého požáru stodoly a nedalekého domu - roubenky v místní části Frýdlantu nad Ostravicí, Lubně. Požár byl ohlášen na tísňovou linku v půl šesté odpoledne. Celkem bylo nasazeno třináct hasičských vozidel.

Žáci ZŠ Gen. Janka poprvé tvořili rozpočet. Mariánskohorská radnice se chce od dětí inspirovat

Mariánskohorskou radnici zajímá, jak vidí obvod děti. Žáci ZŠ Gen. Janka tak dostali za úkol vytvořit rozpočet a vyplnit pocitové mapy. Do akce se zapojili všichni žáci druhého stupně.

Město prodává bývalou hasičárnu v Kojetíně, místní nesouhlasí

28. června 2024 14:37 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Město prodá bývalou požární zbrojnici v Kojetíně. Tento záměr přijalo potřebnou většinou zastupitelstvo. Nesouhlas s prodejem přišli do auly radnice vyslovit členové osadního výboru a občané této místní části.

V Karviné se poprvé konal Běh se žlutou stužkou. Zapojilo se 18 odsouzených

V parčíku poblíž karvinské věznice se konal Běh se žlutou stužkou. Projekt Žlutá stužka je realizován v České republice už 9. rokem a má za cíl šířit osvětu o práci s vězněnými osobami a jejich obtížném začleňování do společnosti po výkonu trestu.

V příborském CETRATu jste se mohli přenést v čase do dávné minulosti Slovanů a Vikingů

Každý návštěvník Příbora se rázem mohl přenést v čase zpět o několik století. V místním Centru tradičních technologií proběhl Den s oživlou historií. Každý se tady rázem mohl ocitnout v 9. až 10. století a mohl si prožít den s našimi předky.

Oslavy 100 let velké Ostravy a Ostravská muzejní noc zcela zaplnily centrum města

Ostrava zažila jeden z nejnabitějších víkendů v centru města i mimo něj. Na oslavu stého výročí velké Ostravy navazovala totiž Ostravská muzejní noc. Té se aktivně účastnilo více než 30 partnerů z řad muzeí, galerií a kulturních center. V centru Ostravy se mohly aktivně bavit děti i dospělí.

Závody dračích lodí mládeže se konaly na Slezské Hartě úplně poprvé

Dnes 14:31 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Závody dračích lodí mládeže na Slezské Hartě měly být původně jen malou pozvánkou na velké závody dospělých v srpnu. Účast celkem 14 posádek základních i středních škol a atmosféra závodů si však za těmi velkými vůbec nezaostávala.

Na Bruntálsku se konaly vyšší myslivecké zkoušky retrívrů tří plemen

28. června 2024 12:41 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Končící červen – měsíc myslivosti sebou přinesl také několik zajímavých mysliveckých akcí. Tou nejvyšší byly zkoušky retrívrů z celé republiky. Konaly se ve spolupráci s Klubem chovatelů loveckých slídičů pro získání lovecké upotřebitelnosti i titulů šampionů.

Město Albrechtice - Nejstarší jednotka dobrovolných hasičů v okrese oslavila 150. výročí

27. června 2024 19:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

V MS kraji působí na 260 profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Z toho je téměř 250 jednotek dobrovolných. Nejdéle existující Sbor dobrovolných hasičů v okrese působí ve Městě Albrechticích a velkou akcí právě oslavil svých 150 let.

Při nehodě na Místecké v Ostravě se zranilo několik lidí
Vydáno 28. června 2024 17:14, Celý MS kraj, Libor Běčák
V pátek odpoledne se na Místecké ulici v Ostravě stala dopravní nehoda mezi 5 vozidly. Několik lidí muselo být ošetřeno z různě závažnými zraněními.

Dopravní nehoda v Místecké ulici v Ostravě. Zdroj: Policie ČR

Soňa štětínská, mluvčí Policie ČR MSK: "Kolem 14:15 hodin začala komplikovat provoz v Ostravě vážná dopravní nehoda. Stala se na ulici Místecké ve směru od Frýdku-Místku do centra krajského města, na úrovni autobusového nádraží po levé ruce a lávky nad silnicí vedoucí do nákupního centra. Z dosud nezjištěných příčin došlo ke střetu dvou kamionů a tří osobních vozidel. Na místo vyrazily okamžitě všechny složky integrovaného záchranného systému. Zdravotníci si převzali k ošetření tři osoby. Zasahovali také hasiči. Policisté provedli až na jednoho u všech řidičů dechové zkoušky s negativním výsledkem. Řidič jednoho z kamionů byl převezen do nemocnice, bude u něj proveden odběr krve. Ulice Místecká je frekventovaná, aby se netvořily kolony, zajišťují i v této chvíli policisté odklon dopravy a navádějí řidiče jedoucí z Frýdku-Místku na objízdnou trasu. Těžko odhadnout, kdy bude silnice (byť jen částečně) zprůjezdněna, jeden z kamionů je napříč komunikace a čeká se na těžkou techniku k jeho vyproštění. Policisté ostravského dopravního inspektorátu provádějí stále na místě potřebnou dokumentaci, zajišťují okolnosti dopravní nehody a samotného nehodového děje."
Jakub Kozák, mluvčí HZS MSK: "Informaci o události v Místecké ulici převzali operátoři tísňové linky deset minut před půl třetí, k zásahu byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Fifejdy a spolu s nimi dobrovolní hasiči z městské části Radvanice. Hasiči po příjezdu na místo události zahájili vyproštění řidiče jednoho z nákladních vozidel, ze zdemolovaných trosek kabiny ho vytáhli na páteřové desce a předali do péče zdravotníků. Policisté v průběhu zásahu odkláněli dopravu, po vyšetření nehody hasiči komunikaci uklidili."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000043804/pri-nehode-na-mistecke-v-ostrave-se-zranilo-nekolik-lidi