Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Moravskoslezský kraj postaví v Klimkovicích a Rychvaldě další kruhové objezdy

Celý MS kraj |

Moravskoslezský kraj se dohodl s obcemi Klimkovice a Rychvald na výstavbě nových okružních křižovatek. Díky nim se zvýší bezpečnost dopravy a plynulost silničního provozu. Další memorandum kraj uzavřel s obcemi Šenov, Vratimov a Václavovice. Společně plánují vybudování přeložky místní silnice, ta nahradí stávající železniční přejezd, který bude rušit Správa železnic.

Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK pro dopravu: "V oblasti dopravy jsou naše priority jasné, pracujeme na tom, aby se silniční síť rozvíjela, komunikace byly kvalitní, bezpečné a doprava plynulá. V této oblasti jsou ideálním řešením okružní křižovatky. Dvě nové se na území naše regionu chystají v Klimkovicích a v Rychvaldě. Investorem bude Moravskoslezský kraj, na přípravách se budou podílet i obce. Rychvald zpracuje investiční záměr, obec Klimkovice zajistí kompletní přípravu stavby a finančně přispěje i na vybrané stavební objekty, jako jsou chodníková tělesa nebo třeba veřejné osvětlení. Zatím je vše v přípravách, nemáme stanoveny termíny začátku prací ani odhady nákladů, nicméně jsou pro nás oba projekty důležité a věřím, že je odstartujeme v dohledné době."

Oba kruhové objezdy významně zvýší bezpečnost a plynulost dopravy v obou obcích. Na přípravách projektu se kraj s obcemi shodl podepsáním memoranda o spolupráci.

Nový kruháč nahradí velmi rušnou křižovatku v Klimkovicích, kde se protínají krajské silnice II/647 a III/4782. V tomto místě se tvořívají kolony, které mimo jiné zpožďují autobusové spoje. Pro zvýšení bezpečnosti chodců zde vznikne nový přechod pro chodce a chodník z centra obce směrem na Václavovice. Kruhovou křižovatku kraj vybuduje ve spolupráci s obcí i v Rychvaldě, v místě křížení ulic Petřvaldská a Orlovská, tedy komunikací II/470 a III/4727.

Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK pro dopravu: "Této lokalitě se v Rychvaldu říká U pekárny. Je tu poblíž i řeznictví, kadeřnictví nebo autobusová zastávka, což z této oblasti dělá poměrně rušné místo. I tady je nadmíru vhodné zvýšit bezpečnost a plynulost dopravy a chodců."

Další memorandum o spolupráci na přípravách projektu uzavřel Moravskoslezský kraj s obcemi Šenov, Vratimov a Václavovice.

Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK pro dopravu: "Společně plánujeme realizaci přeložky silnice v Šenově, v ulici Václavovická. Místo stávajícího železničního přejezdu nově přeložka propojí ulice Václavovická a Datyňská v Šenově. Opět bude investorem Moravskoslezský kraj, Šenov zajistí kompletní přípravu stavby a bude se finančně podílet na nových chodnících, veřejném osvětlení a dalších objektech stavby."

Termín realizace ani náklady tohoto projektu zatím nejsou upřesněny.

Nahlásit chybu


K tématu

Kamerami jsou už vybaveny všechny vozy MHD v Ostravě. Velmi to zvyšuje bezpečnost

18. dubna 2024 10:24 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Jedním z důležitých faktorů při snaze o přilákání pasažérů do městské hromadné dopravy je její bezpečnost. Ostravský dopravní podnik na to velmi dbá a proto byla všechna vozidla vybavena kamerovým systémem. Nejen že to působí preventivně na zloděje a výtržníky, ale pomáhá to také policistům při odhalování pachatelů trestných činů.

Na bezpečnost dětí u škol dohlédnou strážníci. I rodiče by měli školáky znovu poučit

29. srpna 2024 9:21 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Blíží se začátek školního roku, který sebou přinese také zvýšení dopravy. Po celé Ostravě proto budou zesíleny hlídky strážníků v okolí škol, aby dohlédly na bezpečnost dětí. I rodiče by měli se školáky o zásadách bezpečného chování na ulici znovu promluvit.

Křižovatka na Opavské ulici je hotova. Zlepší plynulost i bezpečnost

1. prosince 2023 10:08 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dopravní situace ve Ostravě-Porubě se vrací do normálu. Byla totiž dokončena křižovatka mezi Opavskou a Studentskou ulicí, která zlepší bezpečnost i zvýší plynulost dopravy. Benefitem je nový přechod pro chodce.


ON-LINE: Sledujeme ničivé povodně v Moravskoslezském kraji, voda stále sužuje region

Včera 18:09, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj čelí jedné z nejhorších povodní v historii. Silné deště způsobily katastrofu, která region sužuje naplno. Situace se každou hodinou mění. Aktuální dění a vývoj sledujeme podrobně v naší online reportáži.

U nemocných a seniorů v zaplaveném Přívoze zasahovalo 5 zdravotnických týmů

Včera 22:44 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Rozsáhlé evakuace lidí z oblasti zaplaveného Přívozu asistovaly posádky záchranné služby. Nasazeny byly čtyři posádky rychlé zdravotnické pomoci a tým speciálního vozidla Volvo.

Silné deště způsobily v Havířově sesuv půdy na hřbitově

V Havířově postupně zjišťují, kde silný déšť a povodně napáchaly škody. Radnice bude muset zabezpečit ujíždějící svah, na kterém se nachází jeden z městských hřbitovů.

Hejtman žádá armádu o pomoc s odklizením následků povodní, voda si vyžádala další dva lidské životy

Včera 17:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji nadále probíhá boj s povodněmi, voda stále neopadla. Krajský krizový štáb se proto rozhodl požádat Armádu České republiky o pomoc s odklízecími pracemi.

Řeka Opava v Opavě pomalu klesá. Stále probíhají záchranné a likvidační práce

Velká voda v Opavě ustupuje. Řeka Opava kulminovala včera okolo půl 10. večer a postupně odhaluje, co všechno napáchala. Mimo jiné poškodila most v Ratibořské ulici a zničila železniční trať z Opavy do Malých Hoštic, kam kvůli zatopeným silnicích nejezdí ani náhradní doprava.

Ulici Na Olšinách v Českém Těšíně voda zaplavila nejvíc, lidé zjišťují škody

I v Českém Těšíně čelili obyvatelé velké vodě. Několik stovek z nich muselo být evakuováno. Nejhorší situace byla v lokalitě kolem Těšínských jatek.

Hráz na Odře ve Slezské Ostravě vydržela a voda opadává, nejhorší je situace v Koblově a Antošovicích

Stejně jako většina Ostravy a Moravskoslezského kraje se ani Slezská Ostrava nevyhnula záplavám, souvisejícím s dlouhotrvajícími intenzivními dešti. Zasaženy byly hlavně části Koblov a Antošovice, které přímo sousedí s řekou Odrou. Lidé museli opustit své domovy a několik desítek nemovitostí skončilo pod vodou. Momentálně už hladina Odry ve Slezské Ostravě klesá.

Havířov připravuje zázemí a lůžka pro lidi z Ostravy, kteří by se museli evakuovat

Havířov připravuje lůžka pro obyvatele Ostravy, kteří by se museli kvůli protržení protipovodňové hráze případně evakuovat. Dočasný azyl bude připraven v tělocvičně na krytém bazénu.

Policie v Moravskoslezském kraji řeší první případy rabování evakuovaných objektů

Včera 12:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Tvrdé tresty žádá hejtman Moravskoslezského kraje pro všechny, kteří se pokusí parazitovat na povodňovém neštěstí.

Velká voda řádila i ve Frýdku-Místku, město řeší následky

Velká voda se převalila i přes Frýdek-Místek. Díky vodní nádrži Šance ale nebyly následky katastrofální. Město řeší hlavně odklízení povodňového odpadu z cyklostezky a zatopené kolektory. Evakuace obyvatel nutná nebyla.

Svářeči

Ostrava Nástup: od 1. října 2024 od 35 000 do 44 000 Kč/měsíc

S velkou vodou nejen z řeky Opavy bojují na Hlučínsku

Včera 15:48 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Řeka Opava, která posbírala obrovské množství vody z Jeseníků a podhůří se vybřežila také na Hlučínsku. V Děhylově kulminovala v pondělí ráno ve 3.30 hodin na výšce 618 centimetrů, a od té doby její hladina pomalu klesá. Mnoho oblastí je však zaplaveno.

Bruntál – humanitární sbírka pro postižené povodněmi, vyhlášená Městem Bruntálem

Město Bruntál vyhlásilo o víkendu humanitární sbírku pro povodní postižené obce a jejich obyvatele.

Aktuální ničivé povodně uspíší stavbu přehrady Nové Heřminovy, která ochrání Krnov a Opavu

Včera 11:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Současná pohroma, která postihla Krnovsko a Opavsko bude patrně pádným argumentem pro zrychlení příprav stavby nové vodní nádrže Nové Heřminovy.

I v Petrovicích na Karvinsku stále čerpají vodu, hasiče čekají náročné dny

I když je největší povodňová vlna již minulostí, s následky se města a obce budou potýkat ještě další dny a týdny. Například v Petrovicích na Karvinsku ještě stále hasiči odčerpávají vodu ze zatopených domů a lagun. Hasiči jsou vyčerpaní, přesto nepolevují.

Mladíka na procházce překvapil silný proud, zachránili ho hasiči

Včera 10:55 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Až s pomocí hasičů se dostal v neděli večer domů mladý muž, kterého v Ostravě zaskočil silný proud vody a neměl dost sil na to, aby ho překonal.

Na soutoku Odry a Opavy se protrhla hráz, voda zalila Přívoz, jeden most je v ohrožení

Včera 10:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nečekanou pohromu řeší od pondělního dopoledne v Ostravě. Jedna hráz nevydržela a voda zaplavila Přívoz.

Moravskoslezský kraj postaví v Klimkovicích a Rychvaldě další kruhové objezdy
Vydáno 9. září 2024 17:39, Celý MS kraj, Jiří Cileček
Moravskoslezský kraj se dohodl s obcemi Klimkovice a Rychvald na výstavbě nových okružních křižovatek. Díky nim se zvýší bezpečnost dopravy a plynulost silničního provozu. Další memorandum kraj uzavřel s obcemi Šenov, Vratimov a Václavovice. Společně plánují vybudování přeložky místní silnice, ta nahradí stávající železniční přejezd, který bude rušit Správa železnic.

ilustrační snímek; zdroj foto: Moravskoslezský kraj

Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK pro dopravu: "V oblasti dopravy jsou naše priority jasné, pracujeme na tom, aby se silniční síť rozvíjela, komunikace byly kvalitní, bezpečné a doprava plynulá. V této oblasti jsou ideálním řešením okružní křižovatky. Dvě nové se na území naše regionu chystají v Klimkovicích a v Rychvaldě. Investorem bude Moravskoslezský kraj, na přípravách se budou podílet i obce. Rychvald zpracuje investiční záměr, obec Klimkovice zajistí kompletní přípravu stavby a finančně přispěje i na vybrané stavební objekty, jako jsou chodníková tělesa nebo třeba veřejné osvětlení. Zatím je vše v přípravách, nemáme stanoveny termíny začátku prací ani odhady nákladů, nicméně jsou pro nás oba projekty důležité a věřím, že je odstartujeme v dohledné době."

Oba kruhové objezdy významně zvýší bezpečnost a plynulost dopravy v obou obcích. Na přípravách projektu se kraj s obcemi shodl podepsáním memoranda o spolupráci.

Nový kruháč nahradí velmi rušnou křižovatku v Klimkovicích, kde se protínají krajské silnice II/647 a III/4782. V tomto místě se tvořívají kolony, které mimo jiné zpožďují autobusové spoje. Pro zvýšení bezpečnosti chodců zde vznikne nový přechod pro chodce a chodník z centra obce směrem na Václavovice. Kruhovou křižovatku kraj vybuduje ve spolupráci s obcí i v Rychvaldě, v místě křížení ulic Petřvaldská a Orlovská, tedy komunikací II/470 a III/4727.

Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK pro dopravu: "Této lokalitě se v Rychvaldu říká U pekárny. Je tu poblíž i řeznictví, kadeřnictví nebo autobusová zastávka, což z této oblasti dělá poměrně rušné místo. I tady je nadmíru vhodné zvýšit bezpečnost a plynulost dopravy a chodců."

Další memorandum o spolupráci na přípravách projektu uzavřel Moravskoslezský kraj s obcemi Šenov, Vratimov a Václavovice.

Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK pro dopravu: "Společně plánujeme realizaci přeložky silnice v Šenově, v ulici Václavovická. Místo stávajícího železničního přejezdu nově přeložka propojí ulice Václavovická a Datyňská v Šenově. Opět bude investorem Moravskoslezský kraj, Šenov zajistí kompletní přípravu stavby a bude se finančně podílet na nových chodnících, veřejném osvětlení a dalších objektech stavby."

Termín realizace ani náklady tohoto projektu zatím nejsou upřesněny.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000044806/moravskoslezsky-kraj-postavi-v-klimkovicich-a-rychvalde-dalsi-kruhove-objezdy