Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Studénka zahájila rok oslav 65. výročí vzniku města, má narozeninové logo a zněllku

Studénka |

Studénka si v letošním roce připomíná 65. výročí vzniku města, tedy oficiální spojení místních částí - Studénky a Butovic. Toto výročí bude provázet i nové logo a slavnostní znělka.

Výroční logo a znělku k letošním 65. narozeninám začala Studénka hledat už loni v létě, a to formou veřejné soutěže.

Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “Pro tento výběr byla ustanovena pracovní skupina z řad občanů, byli tam zástupci kulturních a sportovních spolků, a tito prováděli výběr na základě došlých návrhů. U loga nám přišly tři návrhy, vítězem se stal pan Ladislav Mako. U znělky nám došlo dokonce sedm návrhů, vítězem byl vyhodnocen pan Andrej Capovský.”

Ve vítězném logu se snoubí téma výročí a je v něm skryt odkaz na místní tradiční výrobu, tedy na železniční vůz. Vytvoření vždy nového loga a znělky v rámci výročí se už ve Studénce stalo tradicí.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Znělka provází zejména vysílání městského rozhlasu a logo se objevuje na propagačních předmětech města. Připravujeme i několik akcí, které se tématický celým rokem budou prolínat a budou vždy pro určité skupiny občanů zajímavé.”
Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “Znak bude použit na všech dokumentech, které se týkají letošního roku. Už je na nástěnném kalendáři, který je v infocentru.”

Samotné oslavy 65. výročí se pak budou prolínat celým rokem.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Začíná se městským plesem, který bude v únoru, samozřejmě v rámci týdne města dojde i k vyhlášení úspěšných občanů města, takže to byl měl být jeden z vrcholů. Ten hlavní vrchol pak nastane při rozsvícení vánočního stromu, kdy plánujeme překvapení v rámci dronové světelné show.”
Olga Svobodová, vedoucí odboru školství, kultury a komunitního plánování: “V rámci 65. výročí pracovní skupina sestavila harmonogram oslav, které budou provázet celý rok 2024. Například jak už byl zmíněn Týden města, prohlídka MSV metal a Vagonářského muzea, sportovně rekreační akce, připravujeme mimo jiné i besedu s významnými sportovci spojenou se sportovním odpolednem. Výstavní a uměleckou činnost budeme prezentovat výtvarnými díly z našich základních škol a zajímavá určitě bude putovní venkovní výstava, která bude mapovat historické objekty ve Studénce.”

Radnice také vydá pamětní mince s novým logem. S celou historií i současností města, které je nejmladším v okrese Nový Jičín, se pak bude moci veřejnost seznámit díky filmu, jehož premiéra proběhne v rámci Týdne Studénky.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Studénka vznikla na začátku roku 1959, kdy došlo k oficiálnímu správnímu sloučení obcí Studénka a Butovice, ke kterým se pak v roce 1975 připojila i Nová Horka.”

Přispět k pestrosti oslav může kdokoliv z obyvatel, pokud doma najde historické fotografie zajímavých míst Studénky, Butovic nebo Nové Horky, může je poskytnout pro zařazení do zmíněné připravované výstavy. Čas na prohlídku domácích archivů je do konce února.




Nahlásit chybu


K tématu

Studénka chce mít na oslavy výročí města novou znělku a logo

18. července 2023 11:20 | Studénka | Petra Dorazilová

Studénka hledá logo a znělku pro oslavy 65. výročí vzniku města, které připadají na příští rok. Vítězné návrhy budou provázet veškeré jubilejní akce.

Nejmladší město Novojičínska letos prožívá rok oslav

11. ledna 2024 13:00 | Studénka | Petra Dorazilová

Studénka si v letošním roce připomíná 65. výročí vzniku města, tedy oficiální spojení místních částí - Studénky a Butovic. Je to nejmladší město bývalého novojičínského okresu.

Nejmladší město okresu hledá na oslavy 65 let znělku a logo

21. července 2023 15:16 | Studénka | Petra Dorazilová

Studénka hledá logo a znělku pro oslavy 65. výročí vzniku města, které připadají na příští rok. Vítězné návrhy budou provázet veškeré jubilejní akce.


Opavské Senior taxi už má 1300 zaregistrovaných klientů. Služba je mezi seniory velmi oblíbená

Už čtvrtým rokem v Opavě funguje zvýhodněná služba Senior taxi. A je čím dál oblíbenější. V současné době ji pravidelně využívá na 1300 lidí ve věku 70 let více, pro které je určena.

Hasiči kličkovali Novým Jičínem, testovali průjezd ulic

Hasiči s velkou technikou projížděli Novým Jičínem a testovali průjezdnost problémových ulic. Doprovázela je i hlídka městské policie a společně upozorňovali na špatně zaparkovaná vozidla.

Majitelé s dobrovolníky společně zachránili a rekonstruují zlatorudnou chalupu v Suché Rudné

Před více než sto lety si nechal továrník a podnikatel v textilnictví Alois Plischke v podhůří Jeseníků postavit dům, kterému se tehdy říkalo Plischkeho vila. Po poválečné konfiskaci objekt připadl Lesům České republiky jako bydlení pro lesníky. Byl bohužel téměř neudržován a chátral. Teprve noví majitelé se pustili do jeho záchrany.

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos

7. května 2024 17:05 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos. Projektová dokumentace je připravena, schváleno je i stavební povolení. Město má v plánu přestavět objekt na kulturně komuniktní centrum a inhalátorium.

Dívka spadla z koně, muž se poranil bruskou, dalšího našli v kolejišti

Dnes 9:12 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři zasahovali ve středu u několika velmi vážných úrazů na několika místech Moravskoslezského kraje. Vyjížděly k nim pozemní posádky a startoval také vrtulník letecké záchranné služby.

Rekonstrukce budovy nádraží Ostrava-Vítkovice začne v květnu

Včera 10:38 | Ostrava-Vítkovice | Jiří Cileček

Správa železnic začne tento měsíc s rekonstrukcí nádražní budovy v Ostravě-Vítkovicích. Oprava památkově chráněného objektu vyjde na téměř 275 milionů korun. Ve spolupráci s obvodem Vítkovice navíc projde revitalizací také přednádražní prostor. Hotovo by mělo být do dvou let.

Dobráci z Myslíku pořádali soutěž v požárním útoku, poprvé do boje nasadili i ženský tým

Soutěž v klasickém požárním útoku uspořádali na své trati dobrovolní hasiči z Myslíku.

Historická rekonstrukce v Zábřehu připomněla osvobozování Ostravy

7. května 2024 13:59 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Jak se ke konci druhé světové války osvobozovala Ostrava mohli díky ukázky s využitím těžké techniky vidět návštěvníci sobotní Bojové cesty. Jednalo se součást třídenního programu, který připomínal postup 1. Československé tankové brigády.

Den vítězství uctili u Pomníku obětem válek

Den vítězství připomněli představitelé města, legionářů a dalších organizací u Památníku obětem válek na městském hřbitově. Položením květin a zapálením svíček uctili památku padlých i těch, kteří bojovali a přežili.

Oslavy výročí Velké Ostravy jsou v plném proudu, vyvrcholí 15. června

Oslavy sta let Velké Ostravy jsou v plném proudu a nabízejí bohatý program všeho druhu. Nachystány jsou přednášky, výstavy, hudební produkce, taneční workshopy a mnoho dalšího. Významné výročí si Ostrava připomíná ve velkém stylu.

Čarodějnice ze Sjednocení se opět proletěly Studénkou

7. května 2024 17:54 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Čarodějný průlet městem také letos upozornil na to, že na zahradě Základní školy Sjednocení se koná velká čarodějnická párty. Pořádal ji spolek rodičů pro všechny žáky i příznivce školy z řad veřejnosti.

Čarodějnice se slétly i v Novém Jičíně, obsadily náměstí, zámek a Žerotínovou ulici

7. května 2024 13:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Tradiční Čarodějnice si poslední dubnový den podmanily centrum města. Magický večer se nesl v duchu her pro děti, lidových zvyků - a dobré zábavy a koncertů na Žerotínově ulici.

Autobusy začnou na opačné straně Riegrovy zastavovat na podzim

6. května 2024 14:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Na území města je přes padesát autobusových zastávek a letos k nim přibude jedna zcela nová. Stavba autobusového zálivu s přístřeškem začala na ulici Riegrova. Hotova bude v září.

Studéňáci ve třídění polevili, odpadu je v popelnicích více

6. května 2024 10:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

Hráči a fanoušci basketbalu oslavili čtvrtstoletí od titulu

Uplynulo čtvrtstoletí od doby, kdy basketbalisté Nového JIčína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.

Policie potřebuje posily, umožnila fyzické testy na zkoušku

Novojičínská policie umožnila zájemcům absolvovat fyzické prověrky na zkoušku. Otestovat svou zdatnosti se tu rozhodlo více než pětadvacet lidí, muži i ženy.

Studénka zahájila rok oslav 65. výročí vzniku města, má narozeninové logo a zněllku
Vydáno 12. ledna 2024 13:20, Studénka, Petra Dorazilová
Studénka si v letošním roce připomíná 65. výročí vzniku města, tedy oficiální spojení místních částí - Studénky a Butovic. Toto výročí bude provázet i nové logo a slavnostní znělka.

Výroční logo a znělku k letošním 65. narozeninám začala Studénka hledat už loni v létě, a to formou veřejné soutěže.

Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “Pro tento výběr byla ustanovena pracovní skupina z řad občanů, byli tam zástupci kulturních a sportovních spolků, a tito prováděli výběr na základě došlých návrhů. U loga nám přišly tři návrhy, vítězem se stal pan Ladislav Mako. U znělky nám došlo dokonce sedm návrhů, vítězem byl vyhodnocen pan Andrej Capovský.”

Ve vítězném logu se snoubí téma výročí a je v něm skryt odkaz na místní tradiční výrobu, tedy na železniční vůz. Vytvoření vždy nového loga a znělky v rámci výročí se už ve Studénce stalo tradicí.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Znělka provází zejména vysílání městského rozhlasu a logo se objevuje na propagačních předmětech města. Připravujeme i několik akcí, které se tématický celým rokem budou prolínat a budou vždy pro určité skupiny občanů zajímavé.”
Jiří Švagera (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), místostarosta Studénky: “Znak bude použit na všech dokumentech, které se týkají letošního roku. Už je na nástěnném kalendáři, který je v infocentru.”

Samotné oslavy 65. výročí se pak budou prolínat celým rokem.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Začíná se městským plesem, který bude v únoru, samozřejmě v rámci týdne města dojde i k vyhlášení úspěšných občanů města, takže to byl měl být jeden z vrcholů. Ten hlavní vrchol pak nastane při rozsvícení vánočního stromu, kdy plánujeme překvapení v rámci dronové světelné show.”
Olga Svobodová, vedoucí odboru školství, kultury a komunitního plánování: “V rámci 65. výročí pracovní skupina sestavila harmonogram oslav, které budou provázet celý rok 2024. Například jak už byl zmíněn Týden města, prohlídka MSV metal a Vagonářského muzea, sportovně rekreační akce, připravujeme mimo jiné i besedu s významnými sportovci spojenou se sportovním odpolednem. Výstavní a uměleckou činnost budeme prezentovat výtvarnými díly z našich základních škol a zajímavá určitě bude putovní venkovní výstava, která bude mapovat historické objekty ve Studénce.”

Radnice také vydá pamětní mince s novým logem. S celou historií i současností města, které je nejmladším v okrese Nový Jičín, se pak bude moci veřejnost seznámit díky filmu, jehož premiéra proběhne v rámci Týdne Studénky.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Studénka vznikla na začátku roku 1959, kdy došlo k oficiálnímu správnímu sloučení obcí Studénka a Butovice, ke kterým se pak v roce 1975 připojila i Nová Horka.”

Přispět k pestrosti oslav může kdokoliv z obyvatel, pokud doma najde historické fotografie zajímavých míst Studénky, Butovic nebo Nové Horky, může je poskytnout pro zařazení do zmíněné připravované výstavy. Čas na prohlídku domácích archivů je do konce února.




Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/studenka/11000040976/studenka-zahajila-rok-oslav-65-vyroci-vzniku-mesta-ma-narozeninove-logo-a-znellku