Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Opava přispěje klubům na provoz a údržbu sportovišť. Z rozpočtu vyčlenila 2 miliony

Opava |  | Opavský expres

Opava zavedla novinku pro sportovní kluby. Schválila pravidla na přidělování finančních prostředků pro sportovní infrastrukturu. Za peníze města si tak mohou pořídit zařízení na údržbu a provoz sportovišť.

Sportovní kluby v Opavě dlouhodobě volaly po tom, aby si mohly pořídit vybavení pro údržbu a provoz sportovišť. Město jim vyšlo vstříc a změnilo pravidla pro podávání žádosti o přidělení investiční účelové dotace pro sportovní infrastrukturu.

Michal Kokošek (ANO), náměstek primátora Opavy: “My jsme v letošním roce zahájili pilotní program, předělali jsme pravidla, podle kterých si mohou sportovní kluby žádat a do rozpočtu města jsme dali částku 2 miliony korun, která by měla být vyčerpána v letošním roce. Věříme, že se tento pilotní program chytne a sportovní kluby tak budou mít možnost si pořídit vybavení pro údržbu a provoz sportovišť.”

Žádosti si mohou sportovní kluby podávat v průběhu celého roku.

Michal Kokošek (ANO), náměstek primátora Opavy: “Systém je nastavený tak, že vlastně pokud budou finanční prostředky, tak rada města může přidělit požadované finanční prostředky na nákup tohoto zařízení a je to do výše teda dvou milionů korun, přičemž je tam samozřejmě nutná spoluúčast jednotlivých sportovních klubů.”

Sportovní kluby to samozřejmě vítají. Na provoz a údržbu hřišť potřebují statisíce korun.

Dalibor Fišer, předseda, Fotbalový klub SLAVIA OPAVA: “Nebýt spolupráce se statutárním městem, tak tento klub už by dávno neexistoval. Teďka přijde konec sezóny a údržba hřiště stojí třeba 300 tisíc a to my sami dneska už nejsme schopni sehnat, takže budeme si žádat účelovou dotaci a věříme, že se s městem domluvíme. Máme tu 9 mančaftů momentálně, je nás tu 220 dětí asi do 20 let.”
Viktor Cvek, trenér, Basket Opava 2010: “My jsme začali tady s děvčaty pracovat asi před 3 lety, Aktuálně máme zhruba 60 děvčat ve 4 věkových kategoriích a příští rok nás čekají dvě soutěže celostátní, což je relativně rarita v Opavě, Samozřejmě s rostoucím počtem děvčat nám roste počet hodin, které musíme platit nájem tady, nájem haly. Samozřejmostí je vybavení co se týče dresů, tréninkových triček, případně dalších pomůcek a proto je pro nás ta podpora města, kraje a dalších organizací velmi důležitá.”
anketa: basketbalistky, Basket Opava 2010: “Asi bych se chtěla dostat do španělské ligy a jestli by to vyšlo a byla bych ještě lepší, tak bych se chtěla dostat do ženské NBA. Basket hraju asi 2 roky a stále mě to baví.”
“Já hraju basket už asi 3, 4 roky a hrála jsem i s klukama za BK Opava a zatím mě to strašně moc baví, takže asi bych to chtěla dělat co nejdýl.”

S žádostmi o dotace sportovním klubům pomáhá Česká unie sportu v Opavě.

Ladislav Kreisel, tajemník České unie sportu v Opavě: “V letošním roce jsme začali znovu a vrátili jsme se asi po 5 letech k zajišťování servisu dotací. Ty dotace jsou parádní, protože Opavě to závidí všechna města tady v okolí, protože opravdu má to smysl, pro kluby to má velký význam, dostanou peníze velice brzy, už v polovině ledna, což je pro ně vynikající.”

Kluby pouze pošlou podklady, které si od nich Česká unie sportu vyžádá a o nic víc se nemusí starat.

Nahlásit chybu


K tématu

Opava pořídila záchranářům speciální dýchací přístroj

19. září 2023 15:34 | Opava | Jiří Cileček

Záchranáři v Opavě získali nový speciální dýchací přístroj. Ten už pomáhá se záchranou i péčí o lidské životy. Stál 300 tisíc korun a záchranářům ho pořídilo město Opava.

Opava přispěje klubům na provoz a údržbu hřišť díky změně pravidel na přidělování finančních prostředků

7. června 2024 11:36 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Opava zavedla novinku pro sportovní kluby. Schválila pravidla na přidělování finančních prostředků pro sportovní infrastrukturu. Za peníze města si tak mohou pořídit zařízení na údržbu a provoz sportovišť.

Ostrava podpoří i letos rozvoj sociálních aktivit a služeb ve městě

30. června 2023 16:23 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Už od roku 2012 podporuje Ostrava prostřednictvím dotačního titulu Loterie rozvoj sociálních služeb. Zastupitelé na svém červnovém zasedání schválili podporu 29 projektů v celkové částce 5,5 milionů korun. Finance budou užity k úhradě rekonstrukcí, oprav a udržování objektů, pořízení automobilů k zajištění sociálních služeb i kompenzačních pomůcek pro zdravotně handicapované klienty a seniory.


Havířov se vrátil do doby krále Ludvíka XIII. a mušketýrů

Na náměstí Republiky v Havířově se konala dvoudenní akce Den historie pro všechny z doby mušketýrů a francouzského krále. Lidé mohli vidět dvorní tance, rytířské souboje i královský ples.

Běžci závodili na trasách rekultivovanou karvinskou krajinou, ti nejzdatnější si dali 50 kilometrů

Na několik tratí o délce 6, 10, 21 a dokonce i 50 kilometrů se v sobotu vydali běžci v Karviné. Trasy vedly podél řeky Olše a rekultivovanou pohornickou krajinou kolem Karvinského moře.

Folklorní festival Ve Frýdku-Místku přivítal i španělské dudáky, kteří hrají pro krále

Frýdek-Místek má za sebou 27. mezinárodní folklorní festival. Letos pořadatele opět potrápilo počasí. A tak museli program přestěhovat do haly Polárka. Přesto si návštěvníci užili soubory z šesti zemí světa, včetně deseti souborů a muzik z domácí scény.

Kvůli požáru se deváťáci se školou rozloučili o týden dříve

O týden dříve už převzali vysvědčení deváťáci ze Základní školy Butovická ve Studénce. Jejich loučení se školou uspíšil požár, který budovu vyřadil z provozu.

Zámek v Kuníně oslavil 20 let své existence dvěma dny plnými hudby a výstav

Zámek v Kuníně zažil svůj nejvýznamnější a současně nejkrásnější víkend v letošní sezóně. Oslavil totiž své 20. narozeniny v novodobé historii. Byl postaven rodinou Harrachů v polovině 18. století a po dalších změnách vlastníků a poválečné konfiskaci byl následně vypleněn vojáky Sovětské armády.

Jezdec na elektrokoloběžce se těžce zranil při pádu, policii mohou pomoci svědci

Včera 16:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Krvavé zranění si způsobil 42letý muž, který havaroval na Mánesově ulici v Havířově, když jí projížděl na silnější elektrokoloběžce.

Hasiči stále odklízejí následky bouřek. Povolal je krizový štáb v Českém Těšíně

Včera 11:22 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Bouřky, které přišly na začátku víkendu napáchaly poměrně velké škody. Hasiči je odstraňovali celou sobotu. V Českém Těšíně je krizový štáb povolal na pomoc i v neděli.

Budoucí zdravotní sestry školily v první pomoci osmáky

22. června 2024 14:06 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

První pomoc by měl umět poskytnout každý. To je myšlenka, kterou se žákům základních škol snaží vštípit jen o něco starší studentky zdravotnické školy. Vedou kurzy, které jsou založeny na praktických nácvicích, a přidávají i vlastní zkušenosti.

Frýdlantští skauti pořádali šifrovací soutěž, účastníky provedla přírodou i městem

Zajímavou a poměrně náročnou soutěž uspořádali skauti z Frýdlantu. Nazvali ji Nočník, protože končila až ve večerních hodinách. Kudy vede trasa, museli vyluštit z různě komplikovaných šifer.

Následky silné bouře opět zaměstnávají hasiče po celém regionu, nejčastěji zasahují u polámaných a vyvrácených stromů

22. června 2024 7:44 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Od pátečního večera prošly přes Moravskoslezský kraj další série intenzivních bouřek. Silný vítr lámal a vyvracel stromy. Lidé na některých místech hlásili také větší kroupy. Hasiči mají i během soboty opět plno práce.

Na multižánrovém festivalu Slunovrat se prezentovala i Charita Opava

22. června 2024 20:35 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Na festivalu Slunovrat se prezentovala i Charita Opava. Nabídla zajímavou přednášku nejen o historii v Kostele svatých Janů.

Návštěvníci festivalu Slunovrat si v Opavě prohlédli běžně nepřístupný Blücherův palác

22. června 2024 20:21 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Do festivalu Slunovrat se zapojily i různé organizace. Například Opavská kulturní organizace zdarma zpřístupnila výstavu Počátky Opavy, město Opava radniční věž a Mendelovo gymnázium si pro návštěvníky připravilo fyzikální a chemické pokusy. Slezské zemské muzeum výjimečně zpřístupnilo Blücherův palác, ve kterém uspořádalo komentované prohlídky.

Skvělá atmosféra, koncerty, besedy, dobré jídlo. Opavu ovládl tradiční multižánrový festival Slunovrat

22. června 2024 20:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Tisíce lidí se v Opavě každým rokem baví na letním multižánrovém festivalu Slunovrat. Nabízí nejen kvalitní hudbu, ale i kulturu a gastronomii. Na své si tak v historickém centru města přijdou jak dospělí, tak i děti.

Radikální a citlivý k historii. Mezinárodní soutěž na proměnu a využití Bredy má vítěze

20. června 2024 13:32 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

A je rozhodnuto. Odborná mezinárodní porota vybrala vítěze soutěže na proměnu opavského památkově chráněného Obchodního domu Breda. Stal se jím tým sdružení architektonických kanceláří z Brna a Bruselu: Atelier GRAM + OFFICE Kersten Geers + Spolka.

Opavská porodnice uspořádala Den otevřených dveří nejen pro budoucí maminky

19. června 2024 13:54 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opavská porodnice uspořádala tradiční Den otevřených dveří. Nejen budoucí maminky tak měly možnost prohlédnout si všechny prostory, popovídat si s lékaři a asistentkami a zjistit, jaké porodní možnosti nemocnice nabízí.

Houslisté z celého světa se utkali v mezinárodní soutěži Beethovenův Hradec

19. června 2024 13:47 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě proběhl už 59. ročník mezinárodní interpretační soutěže Beethovenův Hradec. Zúčastnilo se ho 38 talentovaných interpretů z celého světa, což je maximální počet a tentokrát se utkali ve hře na housle.

Opava přispěje klubům na provoz a údržbu sportovišť. Z rozpočtu vyčlenila 2 miliony
Vydáno 8. června 2024 11:18, Opava, Yvona Fajtová
Opava zavedla novinku pro sportovní kluby. Schválila pravidla na přidělování finančních prostředků pro sportovní infrastrukturu. Za peníze města si tak mohou pořídit zařízení na údržbu a provoz sportovišť.

Sportovní kluby v Opavě dlouhodobě volaly po tom, aby si mohly pořídit vybavení pro údržbu a provoz sportovišť. Město jim vyšlo vstříc a změnilo pravidla pro podávání žádosti o přidělení investiční účelové dotace pro sportovní infrastrukturu.

Michal Kokošek (ANO), náměstek primátora Opavy: “My jsme v letošním roce zahájili pilotní program, předělali jsme pravidla, podle kterých si mohou sportovní kluby žádat a do rozpočtu města jsme dali částku 2 miliony korun, která by měla být vyčerpána v letošním roce. Věříme, že se tento pilotní program chytne a sportovní kluby tak budou mít možnost si pořídit vybavení pro údržbu a provoz sportovišť.”

Žádosti si mohou sportovní kluby podávat v průběhu celého roku.

Michal Kokošek (ANO), náměstek primátora Opavy: “Systém je nastavený tak, že vlastně pokud budou finanční prostředky, tak rada města může přidělit požadované finanční prostředky na nákup tohoto zařízení a je to do výše teda dvou milionů korun, přičemž je tam samozřejmě nutná spoluúčast jednotlivých sportovních klubů.”

Sportovní kluby to samozřejmě vítají. Na provoz a údržbu hřišť potřebují statisíce korun.

Dalibor Fišer, předseda, Fotbalový klub SLAVIA OPAVA: “Nebýt spolupráce se statutárním městem, tak tento klub už by dávno neexistoval. Teďka přijde konec sezóny a údržba hřiště stojí třeba 300 tisíc a to my sami dneska už nejsme schopni sehnat, takže budeme si žádat účelovou dotaci a věříme, že se s městem domluvíme. Máme tu 9 mančaftů momentálně, je nás tu 220 dětí asi do 20 let.”
Viktor Cvek, trenér, Basket Opava 2010: “My jsme začali tady s děvčaty pracovat asi před 3 lety, Aktuálně máme zhruba 60 děvčat ve 4 věkových kategoriích a příští rok nás čekají dvě soutěže celostátní, což je relativně rarita v Opavě, Samozřejmě s rostoucím počtem děvčat nám roste počet hodin, které musíme platit nájem tady, nájem haly. Samozřejmostí je vybavení co se týče dresů, tréninkových triček, případně dalších pomůcek a proto je pro nás ta podpora města, kraje a dalších organizací velmi důležitá.”
anketa: basketbalistky, Basket Opava 2010: “Asi bych se chtěla dostat do španělské ligy a jestli by to vyšlo a byla bych ještě lepší, tak bych se chtěla dostat do ženské NBA. Basket hraju asi 2 roky a stále mě to baví.”
“Já hraju basket už asi 3, 4 roky a hrála jsem i s klukama za BK Opava a zatím mě to strašně moc baví, takže asi bych to chtěla dělat co nejdýl.”

S žádostmi o dotace sportovním klubům pomáhá Česká unie sportu v Opavě.

Ladislav Kreisel, tajemník České unie sportu v Opavě: “V letošním roce jsme začali znovu a vrátili jsme se asi po 5 letech k zajišťování servisu dotací. Ty dotace jsou parádní, protože Opavě to závidí všechna města tady v okolí, protože opravdu má to smysl, pro kluby to má velký význam, dostanou peníze velice brzy, už v polovině ledna, což je pro ně vynikající.”

Kluby pouze pošlou podklady, které si od nich Česká unie sportu vyžádá a o nic víc se nemusí starat.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/opavsko/opava/11000043462/opava-prispeje-klubum-na-provoz-a-udrzbu-sportovist-z-rozpoctu-vyclenila-2-miliony