Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Opava spustila nový systém registrace školáků do školních jídelen. Přihlásit obědy lze online

Opava |  | Opavský expres

Opava spustila nový systém registrace školáků do školních jídelen. Rodiče tak nemusí chodit osobně a vše vyřídí online z pohodlí domova. Dosavadní papírová podoba zůstane i nadále v platnosti.

Už žádné fronty ve školních jídelnách. Nově si mohou rodiče dětí objednávat obědy v základních školách elektronicky.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “Do současné doby museli rodiče chodit fyzicky se přihlásit, mnohdy si kvůli tomu museli brát také volno, vystát si frontu, doložit potřebné doklady a jsem moc rád, že je zaveden právě nový systém toho přihlašování, a to formou online. Ale stále existuje možnost přihlášení se fyzicky. Připravili jsme tento systém pro děti základních škol a připravuje se také systém pro děti mateřských škol, který v současné chvíli není, protože povinnost zajistit jim stravu je právě ze zákona.”

Nový systém už prošel testováním na dvou školách a fungoval bezchybně. Proto byl spuštěn ostrý provoz, a to na webu skolnijidelny.cz. a také na webových stránkách jednotlivých škol. Odkaz najdete i na webových stránkách města.

Dalibor Zeman, ředitel městského Zařízení školního stravování Opava: “Mělo by to opravdu usnadnit rodičům kontakt s našimi jídelny. Důležitá věc je, že rodiče budou muset být zodpovědní při vyplňování té přihlášky, aby se nedostalo k nějakým nesrovnalostem, ale myslím si, že systém je připravený dobře, že by ani k tomuto nemuselo dojít.”

Původní systém byl kvůli spoustě papírování komplikovaný i pro zaměstnance jídelen, takže se uleví i jim.

Dalibor Zeman, ředitel městského Zařízení školního stravování Opava: “Samozřejmě ze začátku to bude trošku bolet, protože ten systém najíždí, takže účetní budou mít trošku víc práce, ale myslím si, že až systém bude spuštěn dlouhodobě, tak jim to tu práci ušetří. Samozřejmě každý rok musí rodič tu přihlášku aktivovat tím, že ty předvyplněné údaje, které jsou vložené v elektronickém systému, jenom potvrdí a má vyřešeno zase na další školní rok.”

Zařízení školního stravování vaří v sedmi školních jídelnách přes 9 tisíc obědů v pracovní dny denně.

Dalibor Zeman, ředitel městského Zařízení školního stravování Opava: “7 a půl tisíce jsou děti základních a mateřských škol a dva tisíce je cizích strávníků. To jsou naši senioři, jsou to někteří pracovníci magistrátu, sociálky, celní správa a občas nějaká firma, která si přijde pro jídlo do jídelny. Na všech jídelnách vaříme výběr ze dvou jídel. Teďka se najíždí, nebo spouštěl se pilotní program na nové stravování, kde se bude podávat více bezmasých jídel, bude se více upozaďovat maso.”

Strávníci se tak mohou těšit na modernější a zdravější kuchyni.

Nahlásit chybu


K tématu

Už žádné fronty v jídelnách. Obědy pro školáky v Opavě lze nově objednávat online

19. srpna 2024 8:48 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Opava spustila nový systém registrace školáků do školních jídelen. Rodiče tak nemusí chodit osobně a vše vyřídí online z pohodlí domova. Dosavadní papírová podoba zůstane i nadále v platnosti.

Opava se dočkala západní části severního obchvatu. Denně odkloní desetitisíce aut z centra města

13. září 2023 12:40 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Opavě slavnostně otevřeli dlouho očekávaný západní úsek severního obchvatu města. Urychlí dopravu z Ostravy na Krnov a dále do Jeseníků a opačným směrem. Zároveň uleví dopravou přetíženému centru Opavy.

Díky projektu “na dálku” vydají školáci z Butovické mezinárodní magazín

22. března 2024 12:08 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Základní škola Butovická se opět zapojila do online projektu, který ji na dálku propojuje s dalšími pěti školami v Evropě. Výsledkem spolupráce bude mezinárodní internetový magazín, ve kterém budou účastníci psát o dění ve svých školách.


Lidé v Moravskoslezském kraji se připravují na velkou vodu, přehrady snižují hladiny

Dnes 16:56, vydáno dnes 13:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na varování meteorologů před hrozícím nebezpečím při extrémně vydatných srážkách reagují jednotlivci, radnice obcí a měst, kraj a nejrůznější spolky či instituce, které mohou učinit opatření k zabránění škod.

V celém MS kraji hrozí povodně. Pršet má až do neděle a přidá se i silný vítr

Meteorologové vydali výstrahu před povodněmi a silným větrem. Pršet má až do neděle a na některých místech může napadnout lokálně i extrémní množství srážek. Ve čtvrtek se proto sešla krajská povodňová komise, které předsedá hejtman Josef Bělica, aby byli na hrozící nebezpečí všichni připraveni.

Za zavinění nehody, při které zemřeli dva spolucestující rybáři, dostal řidič podmínku a zákaz řízení

Dnes 18:01, vydáno dnes 17:23 | Těrlicko | Libor Běčák

Cesta na rybolov k Těrlické přehradě se 11. října 2023 v okamžiku změnila v tragédii. Řidič osobního auta se na silnici otáčel tak nešťastně, že nacouval na silnici přímo před další auto, které v té chvíli předjíždělo jiné.

V krnovské nemocnici otevřeli novou přístavbu rehabilitace a rehabilitační park s respiriem

Dnes 14:30 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V krnovské nemocnici slavnostně otevřeli unikátní stavbu, kterou je rehabilitační budova, respirium a rehabilitační park. Po více než tok trvajících pracích získali pacienti i personál nemocnice jedinečný komplex pro svou rekonvalescenci po lékařských výkonech.

Gigafactory i blízké domy ve Věřňovicích mají ochránit protipovodňová opatření

Nová továrna, kterou chce na polích v Dolní Lutyni na Karvinsku stavět zahraniční investor, už začíná mít svou konkrétní podobu. Odborníci už také spočítali, jaká opatření musí při stavbě provést, aby ji neohrozila povodeň.

Podobu historické části města může ovlivnit veřejnost, dotazník je aktivní do neděle

Radnice nechává zpracovat studii, která navrhne podobu historické části města v oblasti ulic Tyršova a Generála Hlaďo. Vyjádřit se k ní může i veřejnost, a to prostřednictvím dotazníku.

Srážka tramvaje a nákladního auta v Ostravě

Ve čtvrtek ráno se v Ostravě-Martinově srazila tramvaj s nákladním autem. Náraz byl tak silný, že tramvaj vykolejila. Podle policie se naštěstí nikomu nic nestalo.

Neurologové MNO získali Diamantové ocenění v iktové péči

Neurologové z Iktového centra Městské nemocnice Ostrava se pyšní nejvyšším Diamantovým oceněním za péči o pacienty s cévní mozkovou příhodou. Ocenění získali již po několikáté a je důkazem, že patří ke špičce ve svém oboru.

Charita Studénka je stavět připravena, čeká zprávu z ministerstva

Charita Studénka se zahradní slavností rozloučila s létem. Pokud se vše bude vyvíjet dobře, tak příští rok se tu žádná konat nebude. V sousedství by totiž mohla začít stavba nového domova svatého Jáchyma.

O komentované prohlídky Bredy je velký zájem. Nabízejí i pohled ze střechy památkově chráněné budovy

Včera 13:27 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opava spustila komentované prohlídky bývalého obchodního domu Breda. Lidé tak mají jedinečnou příležitost prohlédnout si tento památkově chráněný objekt od přízemí až po střechu.

V Opavě se už po 18. uskutečnily silniční in line závody. Vyvrcholily MČR v In line půlmaratonu

Včera 13:40 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě se už po 18. uskutečnily silniční in line závody. Šlo o závody O pohár primátora a Mistrovství ČR v in line půlmaratonu, tedy na 21 km. Jde o největší a nejstarší silniční závod v Česku.

Technické služby Opava si připsaly další úspěch. Získaly Cenu za společenskou odpovědnost

Včera 12:51 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Hejtman MS kraje ocenil firmy, subjekty i osobnosti za Společenskou odpovědnost v roce 2023. Stalo se tak při slavnostním galavečeru v kulturním domě Akord v Ostravě – Zábřehu. Cenu si odsud odnesly i Technické služby Opava.

Obchodní dům Breda v Opavě se po letech otevírá lidem. Dostanou se až na střechu

10. září 2024 12:45 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Opava spustila komentované prohlídky bývalého obchodního domu Breda. Lidé tak mají jedinečnou příležitost prohlédnout si tento památkově chráněný objekt od přízemí až po střechu.

Městská policie v Opavě už potřetí uspořádala sportovní odpoledne pro děti

7. září 2024 17:34 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Městská policie v Opavě už potřetí uspořádala sportovní odpoledne pro děti a jejich rodiče. Probíhalo v Městských sadech a smyslem této akce bylo zapojit co nejvíce dětí do sportovních aktivit.

Multižánrový festival Bezručova Opava letos vzdává hold opavským umělcům

7. září 2024 14:47 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opava patří už tradičnímu multižánrového festivalu Bezručova Opava. 67. ročník je vzhledem k oslavám 800 let od první písemné zmínky o městě výjimečný a vzdává hold opavským umělcům.

Záchranáři uvedli do provozu čtyři nová vozidla, k pacientům vyjíždějí v takzvaném rendez-vous systému

6. září 2024 8:53 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Na základnách zdravotnické služby v MS kraji přibyla ve vozovém parku 4 nová vozidla. K pacientům vyjíždějí v takzvaném rendez-vous (čti rendevu) systému. Určeny jsou k dopravě a zásahu lékaře a zdravotnického záchranáře.

Opava spustila nový systém registrace školáků do školních jídelen. Přihlásit obědy lze online
Vydáno 22. srpna 2024 15:40, Opava, Yvona Fajtová
Opava spustila nový systém registrace školáků do školních jídelen. Rodiče tak nemusí chodit osobně a vše vyřídí online z pohodlí domova. Dosavadní papírová podoba zůstane i nadále v platnosti.

Už žádné fronty ve školních jídelnách. Nově si mohou rodiče dětí objednávat obědy v základních školách elektronicky.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “Do současné doby museli rodiče chodit fyzicky se přihlásit, mnohdy si kvůli tomu museli brát také volno, vystát si frontu, doložit potřebné doklady a jsem moc rád, že je zaveden právě nový systém toho přihlašování, a to formou online. Ale stále existuje možnost přihlášení se fyzicky. Připravili jsme tento systém pro děti základních škol a připravuje se také systém pro děti mateřských škol, který v současné chvíli není, protože povinnost zajistit jim stravu je právě ze zákona.”

Nový systém už prošel testováním na dvou školách a fungoval bezchybně. Proto byl spuštěn ostrý provoz, a to na webu skolnijidelny.cz. a také na webových stránkách jednotlivých škol. Odkaz najdete i na webových stránkách města.

Dalibor Zeman, ředitel městského Zařízení školního stravování Opava: “Mělo by to opravdu usnadnit rodičům kontakt s našimi jídelny. Důležitá věc je, že rodiče budou muset být zodpovědní při vyplňování té přihlášky, aby se nedostalo k nějakým nesrovnalostem, ale myslím si, že systém je připravený dobře, že by ani k tomuto nemuselo dojít.”

Původní systém byl kvůli spoustě papírování komplikovaný i pro zaměstnance jídelen, takže se uleví i jim.

Dalibor Zeman, ředitel městského Zařízení školního stravování Opava: “Samozřejmě ze začátku to bude trošku bolet, protože ten systém najíždí, takže účetní budou mít trošku víc práce, ale myslím si, že až systém bude spuštěn dlouhodobě, tak jim to tu práci ušetří. Samozřejmě každý rok musí rodič tu přihlášku aktivovat tím, že ty předvyplněné údaje, které jsou vložené v elektronickém systému, jenom potvrdí a má vyřešeno zase na další školní rok.”

Zařízení školního stravování vaří v sedmi školních jídelnách přes 9 tisíc obědů v pracovní dny denně.

Dalibor Zeman, ředitel městského Zařízení školního stravování Opava: “7 a půl tisíce jsou děti základních a mateřských škol a dva tisíce je cizích strávníků. To jsou naši senioři, jsou to někteří pracovníci magistrátu, sociálky, celní správa a občas nějaká firma, která si přijde pro jídlo do jídelny. Na všech jídelnách vaříme výběr ze dvou jídel. Teďka se najíždí, nebo spouštěl se pilotní program na nové stravování, kde se bude podávat více bezmasých jídel, bude se více upozaďovat maso.”

Strávníci se tak mohou těšit na modernější a zdravější kuchyni.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/opavsko/opava/11000044517/opava-spustila-novy-system-registrace-skolaku-do-skolnich-jidelen-prihlasit-obedy-lze-online