Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Dolní náměstí ožilo Atletickým cirkusem. V exhibičním závodu ve skoku o tyči se předvedli nejlepší tyčkaři

Opava |  | Opavský expres

Dolní náměstí patřilo atletice. Po čtrnácté se tady uskutečnil Atletický cirkus, tedy tradiční exhibiční závod ve skoku o tyči. Jeho součástí byl už 3. ročník Memoriálu Jiřího Lesáka a také bohatý doprovodný program.

Sportovní den odstartoval přebor mládeže ve skoku o tyči, ve kterém poměřili své síly mladí talenti.

Kristýna Wowrová, TJ Sokol Opava: “Na stadionu je to trošku lepší, protože tady je jiný povrch. Můj rekord je 378 cm a dosáhnout bych samozřejmě chtěla olympiády v LA za 4 roky. Už tak 3 měsíce jsem se tu těšila, protože je tady fajn atmosféra, písničky hrají a rozhecuje vás to tak.”
Nina Petrová, Atletika Poruba” “Tady na ten závod jsem se těšila, je to zas něco jiného než na stadionu, protože je to pódium a můj rekord je 320 (((a do budoucna se uvidí jak to bude skákat a hlavně být zdravá. Mi rytmicky úplně nesedí tady to pódium, které trošku pruží, takže pro mě je mnohem lepší stadion.”
Eliška Giecková, TJ Sokol Opava: “Jsem tady potřetí, můj osobní rekord je 370 a moc jsem se těšila na tady ten závod, protože je to tu krásné, rozběh je z kopce, tudíž beru tvrdší tyče, které mě vyhodí výš, takže snad dneska padne osobák.”
Ondřej Honka, organizátor Atletického cirkusu: “Jsme jediný takový exhibiční závod ve skoku o tyči, který ještě takhle funguje už dlouhá léta a letos máme ještě i 3. ročník Memoriálu Jiřího Lesáka, který vlastně začal tyto závody organizovat a my jsme se rozhodli pokračovat v jeho tradici, uctít jeho památku a vlastně pokračovat v závodech.Vytrénoval historicky nejlepší české tyčkaře jako je Jan Kudlička, Michal Barna, Adam Ptáček.”

V hlavní soutěži se utkali nejlepší tyčkaři z Česka, Slovenska a Polska. Největší hvězdou letošního ročníku byl mnohonásobný medailista z Mistrovství ČR Filip Bartoněk.

Rekord mítinku, který drží Jan Kudlička z roku 2013 výkonem 575, ani letos nikdo nepřekonal.

Připraveny byly i soutěže pro veřejnost jako například trojboj pro děti a proběhl také nábor dětí do atletické přípravky.

Ondřej Honka, organizátor Atletického cirkusu: “Takovými akcemi se snažíme přiblížit tento sport veřejnosti, ukázat jaké to je a taky máme možnost // děti pozvat na tréninky, ukázat jak to chodí a jestli se jim to bude líbit, tak taky samozřejmě můžou s náma trénovat.”

Kdo na Atletickém cirkusu nebyl a skok o tyči ho láká, může kontaktovat Sokol Opava. Veškeré důležité informace a kontakty najdete na webu.

Nahlásit chybu


K tématu

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Opavě sledovalo zcela zaplněné Dolní náměstí

29. listopadu 2023 15:29 | Opava | Yvona Fajtová

V Opavě se slavnostně rozsvítil vánoční strom na Dolním náměstí a s ním i celá vánoční výzdoba ve městě. Včetně druhého vánočního stromu na Horním náměstí. Vánoční výzdoba je letos bohatší než loni.

Průvod městem, ochutnávka mladých vín, pestrý program. Opava ožila Svatomartinskými slavnostmi

16. listopadu 2023 21:43 | Opava | Yvona Fajtová

Opava opět po roce ožila Svatomartinskými slavnostmi. Sv. Martin sice nepřijel na bílém koni, ale za to Opavy přivezl jak slunečné počasí, tak kvalitní a svěží mladé víno.


ON-LINE: Extrémní povodně hrozí podle meteorologů v celé zemi

Včera 15:30, vydáno včera 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Celá Česká republika se připravuje na situaci, která tady ještě nebyla. Až do neděle jsou hlášeny extrémní srážky, které mají způsobit výrazný nárůst hladin řek. Meteorologové zároveň hlásí riziko extrémních povodní. V Moravskoslezském kraji má napršet v úhrnu až 300 milimetrů srážek, což je v přepočtu 300 litrů na metr čtvereční.

Lidé v Moravskoslezském kraji se připravují na velkou vodu, přehrady snižují hladiny

12. září 2024 13:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na varování meteorologů před hrozícím nebezpečím při extrémně vydatných srážkách reagují jednotlivci, radnice obcí a měst, kraj a nejrůznější spolky či instituce, které mohou učinit opatření k zabránění škod.

Olympiáda dětí a mládeže produkuje reprezentanty a olympioniky

Maskotem 22. Olympiády dětí a mládeže, která se uskuteční od 26. do 30. ledna 2025 v Moravskoslezském kraji, je elegantní rys. Slavnostní představení maskota se uskutečnilo v Campusu Ostravské univerzity a odtajnily se i další podrobnosti akce.

V celém MS kraji hrozí povodně. Pršet má až do neděle a přidá se i silný vítr

12. září 2024 12:31 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Meteorologové vydali výstrahu před povodněmi a silným větrem. Pršet má až do neděle a na některých místech může napadnout lokálně i extrémní množství srážek. Ve čtvrtek se proto sešla krajská povodňová komise, které předsedá hejtman Josef Bělica, aby byli na hrozící nebezpečí všichni připraveni.

Alegorické vozy v průvodu slavnosti byly zahraniční inspirací

Součástí letošní slavnosti města byl průvod s alegorickými vozy. Jejich tvůrci navíc soutěžili o to, který bude nejkrásnější. Pořadatelé z městského kulturního střediska se pro tuto novinku inspirovali v partnerském městě ve Francii.

Za zavinění nehody, při které zemřeli dva spolucestující rybáři, dostal řidič podmínku a zákaz řízení

12. září 2024 17:23 | Těrlicko | Libor Běčák

Cesta na rybolov k Těrlické přehradě se 11. října 2023 v okamžiku změnila v tragédii. Řidič osobního auta se na silnici otáčel tak nešťastně, že nacouval na silnici přímo před další auto, které v té chvíli předjíždělo jiné.

V krnovské nemocnici otevřeli novou přístavbu rehabilitace a rehabilitační park s respiriem

12. září 2024 14:30 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V krnovské nemocnici slavnostně otevřeli unikátní stavbu, kterou je rehabilitační budova, respirium a rehabilitační park. Po více než tok trvajících pracích získali pacienti i personál nemocnice jedinečný komplex pro svou rekonvalescenci po lékařských výkonech.

Gigafactory i blízké domy ve Věřňovicích mají ochránit protipovodňová opatření

Nová továrna, kterou chce na polích v Dolní Lutyni na Karvinsku stavět zahraniční investor, už začíná mít svou konkrétní podobu. Odborníci už také spočítali, jaká opatření musí při stavbě provést, aby ji neohrozila povodeň.

Házenkáři Frýdku-Místku chtějí pozvednout úroveň klubu, dostat se do play off i do Polárky

Play off, takový je opět cíl frýdecko-místeckých házenkářů. Tým sice opustili výrazní hráči, ale klub věří, že je kvalitně nahradil. Dlouhodobou ambicí nového vedení je také zvýšit úroveň klubu a jednou také dostat největší zápasy do haly Polárka.

Podobu historické části města může ovlivnit veřejnost, dotazník je aktivní do neděle

12. září 2024 12:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Radnice nechává zpracovat studii, která navrhne podobu historické části města v oblasti ulic Tyršova a Generála Hlaďo. Vyjádřit se k ní může i veřejnost, a to prostřednictvím dotazníku.

Opava zřídila kvůli hrozícím povodním krizovou linku

Včera 10:49 | Opava | Yvona Fajtová

Opava zřídila kvůli hrozícím povodním krizovou linku 553 756 621. Fungovat bude denně od 8 do 19 hodin a v případě potřeby i déle. V případě vážného ohrožení života by se lidé měli obracet přímo na tísňovou linku hasičů 150.

V Opavě se už po 18. uskutečnily silniční in line závody. Vyvrcholily MČR v In line půlmaratonu

11. září 2024 13:40 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě se už po 18. uskutečnily silniční in line závody. Šlo o závody O pohár primátora a Mistrovství ČR v in line půlmaratonu, tedy na 21 km. Jde o největší a nejstarší silniční závod v Česku.

O komentované prohlídky Bredy je velký zájem. Nabízejí i pohled ze střechy památkově chráněné budovy

11. září 2024 13:27 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opava spustila komentované prohlídky bývalého obchodního domu Breda. Lidé tak mají jedinečnou příležitost prohlédnout si tento památkově chráněný objekt od přízemí až po střechu.

Technické služby Opava si připsaly další úspěch. Získaly Cenu za společenskou odpovědnost

11. září 2024 12:51 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Hejtman MS kraje ocenil firmy, subjekty i osobnosti za Společenskou odpovědnost v roce 2023. Stalo se tak při slavnostním galavečeru v kulturním domě Akord v Ostravě – Zábřehu. Cenu si odsud odnesly i Technické služby Opava.

Obchodní dům Breda v Opavě se po letech otevírá lidem. Dostanou se až na střechu

10. září 2024 12:45 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Opava spustila komentované prohlídky bývalého obchodního domu Breda. Lidé tak mají jedinečnou příležitost prohlédnout si tento památkově chráněný objekt od přízemí až po střechu.

Městská policie v Opavě už potřetí uspořádala sportovní odpoledne pro děti

7. září 2024 17:34 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Městská policie v Opavě už potřetí uspořádala sportovní odpoledne pro děti a jejich rodiče. Probíhalo v Městských sadech a smyslem této akce bylo zapojit co nejvíce dětí do sportovních aktivit.

Dolní náměstí ožilo Atletickým cirkusem. V exhibičním závodu ve skoku o tyči se předvedli nejlepší tyčkaři
Vydáno 28. srpna 2024 17:01, Opava, Yvona Fajtová
Dolní náměstí patřilo atletice. Po čtrnácté se tady uskutečnil Atletický cirkus, tedy tradiční exhibiční závod ve skoku o tyči. Jeho součástí byl už 3. ročník Memoriálu Jiřího Lesáka a také bohatý doprovodný program.

Sportovní den odstartoval přebor mládeže ve skoku o tyči, ve kterém poměřili své síly mladí talenti.

Kristýna Wowrová, TJ Sokol Opava: “Na stadionu je to trošku lepší, protože tady je jiný povrch. Můj rekord je 378 cm a dosáhnout bych samozřejmě chtěla olympiády v LA za 4 roky. Už tak 3 měsíce jsem se tu těšila, protože je tady fajn atmosféra, písničky hrají a rozhecuje vás to tak.”
Nina Petrová, Atletika Poruba” “Tady na ten závod jsem se těšila, je to zas něco jiného než na stadionu, protože je to pódium a můj rekord je 320 (((a do budoucna se uvidí jak to bude skákat a hlavně být zdravá. Mi rytmicky úplně nesedí tady to pódium, které trošku pruží, takže pro mě je mnohem lepší stadion.”
Eliška Giecková, TJ Sokol Opava: “Jsem tady potřetí, můj osobní rekord je 370 a moc jsem se těšila na tady ten závod, protože je to tu krásné, rozběh je z kopce, tudíž beru tvrdší tyče, které mě vyhodí výš, takže snad dneska padne osobák.”
Ondřej Honka, organizátor Atletického cirkusu: “Jsme jediný takový exhibiční závod ve skoku o tyči, který ještě takhle funguje už dlouhá léta a letos máme ještě i 3. ročník Memoriálu Jiřího Lesáka, který vlastně začal tyto závody organizovat a my jsme se rozhodli pokračovat v jeho tradici, uctít jeho památku a vlastně pokračovat v závodech.Vytrénoval historicky nejlepší české tyčkaře jako je Jan Kudlička, Michal Barna, Adam Ptáček.”

V hlavní soutěži se utkali nejlepší tyčkaři z Česka, Slovenska a Polska. Největší hvězdou letošního ročníku byl mnohonásobný medailista z Mistrovství ČR Filip Bartoněk.

Rekord mítinku, který drží Jan Kudlička z roku 2013 výkonem 575, ani letos nikdo nepřekonal.

Připraveny byly i soutěže pro veřejnost jako například trojboj pro děti a proběhl také nábor dětí do atletické přípravky.

Ondřej Honka, organizátor Atletického cirkusu: “Takovými akcemi se snažíme přiblížit tento sport veřejnosti, ukázat jaké to je a taky máme možnost // děti pozvat na tréninky, ukázat jak to chodí a jestli se jim to bude líbit, tak taky samozřejmě můžou s náma trénovat.”

Kdo na Atletickém cirkusu nebyl a skok o tyči ho láká, může kontaktovat Sokol Opava. Veškeré důležité informace a kontakty najdete na webu.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/opavsko/opava/11000044596/dolni-namesti-ozilo-atletickym-cirkusem-v-exhibicnim-zavodu-ve-skoku-o-tyci-se-predvedli-nejlepsi-tyckari