Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Opavě vařil mišelinský kuchař G. Feliciani

Opava |

Italský šéfkuchař Gabriele Feliciani, který se pyšní třemi mišelinskými hvězdami, vařil pro milovníky gastronomie v Opavě. Během tří dnů servíroval pětichodová menu, která připravil z výhradně čerstvých surovin, přivezených přímo z Itále.

Gabriele Feliciani působil v nejlepších restaurantech v na celém světě. Vařil třeba pro modelku Naomi Campbell, zpěváka Seala nebo papeže Benedikta XVI. Do Opavy si kromě svého kuchařského týmu také veškeré suroviny.

Marcel Witek, Restaurece U soudu, Opava: “Pro nás to byl šok, když přijeli a my jsme věděli, že potřebují volnou lednici, volný mražák,nějaké skladovací prostory pro zeleninu. Ale s tím, co přivezli, tak my jsme měli asi poloviční kapacitu.”

Gabriele Feliciani, šéfkuchař: „Přivezli jsme humry ze Sardinie, červené krevety – nejlepší na světě ze Sicilie, speciální nebo krásně žlutá vajíčka ze soukromé farmy.

Italský původ mělo i veškeré maso, ovoce a zelenina a dokonce i cukr nebo mouka. Kuchyň Gabriela Felicianiho je totiž založená na kvalitních potravinách a jemných chutích. Což hosté ocenili.

Hosté mohli během tří dnů ochutnat třeba humra v krustě z parmazánu na bazalkovém kuskusu s citronovou pěnou, smažené kalamáry s wasabi majonézou, nebo ravioly plněné ricottou na šalvějovém másle a spoustu dalších lahůdek. Gabriele Feliciani naopak ochutnával českou kuchyni: “ Vyzkoušel jsem v restauraci třeba kachnu nebo guláš.”

Z českých pochutin mu učaroval ocet. A tak možná jím v budoucnu italskou gastronomii obohatí.

Nahlásit chybu


Frýdek-Místek už má své vánoční stromy. Letos se chystá rozsvícení na obou náměstích

Adventní přípravy ve Frýdku-Místku pomalu vrcholí. Na obě náměstí dorazily vánoční stromy, které čeká nazdobení a následně slavnostní rozsvícení. Jedno bude v komorním duchu a druhé doprovodí tradičně nabitý kulturní program. Obě akce navodí kulturní atmosféru v obou částech města.

Přípravy Olympiády dětí a mládeže běží, poháry a medaile jsou vyrobeny

Už za dva měsíce v našem kraji vypukne zimní Olympiáda dětí a mládeže. Přípravy jsou tak v plném proudu, my jsme se zajeli podívat na výrobu medailí.

Veletrh středních škol a zaměstnanosti nabídl škálu možností studia i praktických řemesel

Veletrh Artifex je pravidelnou příležitostí pro vycházející žáky základních škol, jak získat cenné informace. Na prezentacích středních škol i firem ze širokého regionu si mohou své budoucí povolání nebo studium na místě přímo osahat.

Téma kyberkriminality znělo v novojičínské knihovně, poslouchat přišli hlavně rodiče

Novojičínská knihovna pořádala přednášku s názvem Rodičem v digitální době. Konala se v rámci Týdne pro Digitální Česko. Praktické rady a informace na téma kyberkriminality předávali posluchačům odborníci Policie České republiky.

Zlodějská hyena ukradla plyšáka, který ve výloze sloužil jako kasička sbírky pro nevidomé

Dnes 8:13 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Plyšový pes stojící za výlohou jedné havířovské prodejny, do kterého lidé házeli peníze na pomoc nevidomým a slabozrakým, se stal obětí 29letého recidivisty, který výlohu rozbil, psa rozpáral a peníze ukradl.

Obchodní akademie i Střední škola ochrany osob a majetku pozvaly deváťáky na prohlídku

23. listopadu 2024 18:24 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Střední školy pořádají pro stále nerozhodnuté deváťáky dny otevřených dveří. Tuto příležitost měli i v Karviné, například při prohlídce budovy, ve které sídlí hned dvě různé střední školy.

Turistka se zranila na zledovatělé stezce pod Lysou horou u Ivančeny

Dnes 8:57 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Těžký úraz nohy si pravděpodobně při sestupu z Lysého hory přivodila turistka, která v neděli odpoledne uklouzla na zledovatělém povrchu beskydské horské stezky poblíž Ivančeny nad Malenovicemi.

Absolutní vítěz mezi úřady: Moravskoslezský kraj triumfuje v Národní ceně kvality ČR

Včera 13:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Krajský úřad Moravskoslezského kraje obdržel nejvyšší možné ocenění za kvalitu ve veřejné správě. V Národní ceně kvality České republiky získal v programu Excelence titul excelentní organizace ve veřejném sektoru a stal se absolutním vítězem soutěže.

Dvě aleje na Opavsku soutěží o titul Alej roku. Tu ve Vávrovicích částečně poškodila povodeň

23. listopadu 2024 14:54 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Šedesát alejí a stromořadí z celé České republiky letos soutěží o titul nejoblíbenější Alej roku 2024. V Moravskoslezské kraji jde o 11 alejí, což je nejvíc ze všech krajů v zemi. Jsou mezi nimi i dvě aleje na Opavsku.

Bezpečnost a větší jistota. Zdravotní sestry a pečovatelky opavské charity absolvovaly školu smyku

23. listopadu 2024 13:06 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Minimálně patnáct tisíc kilometrů ročně najede za svými klienty každá ze zdravotních sester a pečovatelek terénních služeb Charity Opava. Jezdí přitom denně a za každého počasí.. Aby si byly za volantem jistější, absolvovaly školu smyku.

Zdravotní sestry a pečovatelky terénních služeb opavské charity prošly školou smyku

Minimálně patnáct tisíc kilometrů ročně najede za svými klienty každá ze zdravotních sester a pečovatelek terénních služeb Charity Opava. Jezdí přitom denně na čas a za každého počasí. Aby si byly za volantem jistější, absolvovaly školu smyku.

Transfuzní oddělení SNO potřebuje více dárců

21. listopadu 2024 17:25 | Opava | Yvona Fajtová | Magazín TV medicína

Hematologicko-transfuzní oddělení Slezské nemocnice v Opavě zajišťuje krev nejen pro své pacienty, ale také pro pacienty krnovské nemocnice, která kvůli zářijovým povodním přišla o odběrové místo. Aktuálně tak chybí dárci krve všech krevních skupin.

Archeologové v Opavě objevili středověké sídliště i velmi vzácnou poutní láhev

20. listopadu 2024 19:13 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Na budoucí stavbě jižního obchvatu Opavy od léta probíhal archeologický výzkum. A přinesl vzácné objevy. Vedle velmi dobře dochovaných pozůstatků germánského osídlení z mladší doby římské byl velkým překvapením objev středověkého sídliště.

Už žádné převážení pacientů venkem. Slezská nemocnice v Opavě má nové nadzemní koridory

20. listopadu 2024 18:52 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Slezská nemocnice v Opavě slavnostně otevřela nadzemní tubusové koridory. Jejich stavba trvala déle než rok a přinesla zejména komfort jak zaměstnancům, tak pacientům a návštěvníkům tohoto zdravotnického zařízení.

Oslavy Dne boje za svobodu a demokracii v Opavě ukončil lampionový průvod s pohádkovými postavami

20. listopadu 2024 18:39 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě si hned několika akcemi připomněli Den boje za svobodu a demokracii. Zapojilo se do nich jak vedení města, tak studenti Slezské univerzity a Slezského gymnázia a také herci Slezského divadla.

V Opavě vařil mišelinský kuchař G. Feliciani
Vydáno 13. dubna 2015 9:55, Opava, Katka Geryková
Italský šéfkuchař Gabriele Feliciani, který se pyšní třemi mišelinskými hvězdami, vařil pro milovníky gastronomie v Opavě. Během tří dnů servíroval pětichodová menu, která připravil z výhradně čerstvých surovin, přivezených přímo z Itále.

Gabriele Feliciani působil v nejlepších restaurantech v na celém světě. Vařil třeba pro modelku Naomi Campbell, zpěváka Seala nebo papeže Benedikta XVI. Do Opavy si kromě svého kuchařského týmu také veškeré suroviny.

Marcel Witek, Restaurece U soudu, Opava: “Pro nás to byl šok, když přijeli a my jsme věděli, že potřebují volnou lednici, volný mražák,nějaké skladovací prostory pro zeleninu. Ale s tím, co přivezli, tak my jsme měli asi poloviční kapacitu.”

Gabriele Feliciani, šéfkuchař: „Přivezli jsme humry ze Sardinie, červené krevety – nejlepší na světě ze Sicilie, speciální nebo krásně žlutá vajíčka ze soukromé farmy.

Italský původ mělo i veškeré maso, ovoce a zelenina a dokonce i cukr nebo mouka. Kuchyň Gabriela Felicianiho je totiž založená na kvalitních potravinách a jemných chutích. Což hosté ocenili.

Hosté mohli během tří dnů ochutnat třeba humra v krustě z parmazánu na bazalkovém kuskusu s citronovou pěnou, smažené kalamáry s wasabi majonézou, nebo ravioly plněné ricottou na šalvějovém másle a spoustu dalších lahůdek. Gabriele Feliciani naopak ochutnával českou kuchyni: “ Vyzkoušel jsem v restauraci třeba kachnu nebo guláš.”

Z českých pochutin mu učaroval ocet. A tak možná jím v budoucnu italskou gastronomii obohatí.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/opavsko/opava/17888/v-opave-varil-miselinsky-kuchar-g-feliciani