Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Útočník, který surově napadl pracovníka ostrahy, se vymlouvá na alkohol. Soud ho v pátek poslal do vazby

Ostrava-město |

Policisté obvinili 16letého útočníka, který napadl pracovníka ostrahy u obchodního centra v Ostravě. Byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a z výtržnictví. Vypověděl, že si nepamatuje přesné okolnosti napadení, protože vypil dvě a půl láhve tvrdého alkoholu. Soud v pátek 21. května akceptoval návrh policie na jeho vzetí do vazby. Potvrdila to mluvčí PČR Pavla Jiroušková.

Pavla Jiroušková, mluvčí PČR: Policejní komisař zahájil 19. 5. 2021 trestní stíhání 16letého mladíka z provinění těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a provinění výtržnictví. Obviněný mladík se ke svému jednání policistům doznal a uvedl, že si nepamatuje přesné okolnosti napadení, jelikož měl před útokem vypít dvě a půl láhve tvrdého alkoholu. Obviněný byl od roku 2018 do začátku května letošního roku umístěn ve výchovných ústavech, ze kterých však opakovaně utíkal. Je také prověřován policisty pro podezření z napadení a vyhrožování pracovníkům výchovného ústavu, ke kterému mělo dojít v únoru letošního roku. Policejní komisař podal dnes podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Trestní zákoník stanoví za výše uvedené trestné činy trest odnětí svobody ve výši tři až deset let, jelikož se jedná o osobu mladistvou, tak mu hrozí trest odnětí svobody do výše pěti let.

Mladík zaútočil na 73letého pracovníka ostrahy v pondělí 17. května. Z rozběhu ho kopl do břicha a poté, co muž spadl na zem, tak ho kopl do hlavy. O případu jsme informovali v úterý.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Ke skutku mělo dojít v pondělí navečer na veřejném prostranství u nákupní zóny v centru Ostravy. Napaden byl po předchozí vzájemné slovní rozepři více než 70letý pracovník ochranky objektu. Neznámý mladý muž se měl rozběhnout a kopnout ho do horní oblasti těla. Napadený upadl a podezřelý měl tedy již ležícího muže kopnout do hlavy."

Napadený byl poté převezen s lehkým až středně těžkým zraněním do Městské nemocnice v Ostravě. Podle dostupných informací je v pracovní neschopnosti v domácím léčení a už se cítí lépe.

Tereza Franková, mluvčí společnosti SSI Group: "Naši pracovníci se maximálně snaží zajistit bezpečnost návštěvníků jak v budově obchodního centra, tak i v jeho bezprostředním okolí. Naštěstí takové incidenty jsou spíše výjimečné, ačkoli v posledních letech agresivita útočníků stoupá. Zde úzce spolupracujeme s Policií ČR i s Městskou policií Ostrava. S dotyčným pracovníkem jsme v kontaktu a má naši plnou podporu. Nyní věc vyšetřuje Policie ČR a z pochopitelného důvodu se nemůžeme k záležitostem incidentu více vyjadřovat."

V úterý ráno se na sociálních sítích objevilo zhruba dvouminutové video, které zachycuje část incidentu. Chvíli předtím měl pracovník ostrahy vykázat partu mladých lidí z míst, kde údajně neměla co dělat. Následnou reakci už zachycuje celé video, které natočil někdo z přihlížející party. Mládež byla na staršího muže velmi hrubá a celý incident tak vygradoval. Muž dokonce tvrdil, že přivolá na místo policii. Vzápětí na to přišel doslova likvidační útok. Ještě ve středu dopoledne informovala policie, že po mladém útočníkovi stále pátrá. Přitom už v úterý zaplavily sociální sítě jeho fotografie a údaje o jeho identitě. Později byl jeho profil na sociální síti smazán. Zřejmě se nějakou dobu skrýval před policií. Ve středu odpoledne ale přišla zpráva, že byl zadržen. Tehdy o tom informovala mluvčí PČR Soňa Štětínská.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "V této chvíli mohu potvrdit, že osoba podezřelá je již omezena na osobní svobodě. Kriminalisté realizují jednotlivé úkony trestního řízení, dosud však nebylo zahájeno trestní stíhání konkrétní osoby. Podezřelou je osoba mladší 18 let. V této chvíli nelze býti konkrétnější, primárně s ohledem na stav řízení a věk osoby podezřelé. Jakmile to okolnosti dovolí, poskytneme další informace."
Nahlásit chybu


K tématu

VIDEO: Muž v Ostravě-Porubě poškodil dvě zaparkovaná auta, poznáte ho?

5. června 2023 12:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté už několik měsíců pátrají po muži, který na konci loňského roku poškodil dvě zaparkovaná osobní auta. K jeho smůle ho při tom natočily kamery. Policie teď zveřejnila získaný záznam a je možné, že pachatele někdo pozná.

Muž se zbraní přepadl večerku v Bohumíně, hledá ho policie

17. května 2023 11:43 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Maskovaný muž s dlouhou střelnou zbraní přišel do večerky v Bohumíně a požadoval peníze. Prodavačka mu vydala přes 9 500 korun a lupič utekl. Nyní ho hledá policie, která žádá o pomoc i veřejnost.

VIDEO: Zloděj ukradl dívce mobil, ničeho si nevšimla. Policie pátrá po pachateli a dalších dvou mužích

24. května 2023 12:20 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští policisté pátrají po zloději, který na lavičce v obchodním centru v Porubě ukradl z kabelky mobilní telefon. Muž využil nepozornosti majitelky, mladé dívky, která si povídala s kamarádkou.


Tragický konec noční jízdy: osmpadesátiletý muž zemřel po havárii v Palkovicích

Dnes 14:18 | Palkovice | Lukáš Zavadil

V noci ze čtvrtku na pátek zasahovaly pozemní týmy z Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí společně s leteckými záchranáři u muže se selháním životních funkcí v Palkovicích. Osmapadesátiletý muž cestoval v osobním vozidle a havaroval do příkopy. Při příjezdu záchranných složek nejevil žádné známky života.

Show v Novém Jičíně připomněla zisk jediného titulu před 25 lety

Uplynulo čtvrt století od doby, kdy basketbalisté Nového Jičína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.

Policisté vyšetřují výtržnictví v Kravařích a potřebují ztotožnit cyklistu

Dnes 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté obvodního oddělení Kravaře prověřují okolnosti výtržnictví, ke kterému došlo ve čtvrtek 4. dubna 2024 večer v Kravařích u restaurace Nemlýn. Podařilo se jim získat fotografie muže, který by mohl souviset s případem a který se v době incidentu pohyboval na místě na jízdním kole.

Město elektrorozvody v budovách sportoviště opraví, fotbalisté mohou hrát

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí město provést rekonstrukci rozvodů. Studénka tento majetek převzala do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

Experti na energetiku řešili nízkou zaměstnanost v oboru

Nejen náš kraj se potýká se zásadním problémem v energetice, a to nedostatkem kvalifikovaných pracovníků. Český svaz zaměstnavatelů v energetice proto organizuje setkání expertů na energetiku, kteří se snaží najít cestu, jak zaměstnance v oboru udržet a přitáhnout i absolventy středních a vysokých škol.

Havířov uspořádal v životických sadech Májový den, lidé dorazili v hojném počtu

Radnice v Havířově jakožto nový vlastník životických sadů uspořádala v areálu Májový den. Což mělo u veřejnosti velký ohlas. Nicméně, tak jako v celé České republice, i zde budou kvůli počasí sčítat ztráty.

Záchranáři bojovali o život muže, který spadl v bývalé kotelně v Bohumíně

Dnes 8:52 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve čtvrtek 2. května odpoledne zasahovaly týmy zdravotnické záchranné služby u vážně zraněného muže na Karvinsku. Krajští operátoři obdrželi informaci o vážném zranění v objektu bývalé kotelny v Bohumíně.

Velká cena Ostravy v plavání na porubském krytém bazénu přinesla pět rekordů

Krytý bazén v Ostravě-Porubě opět patřil Velké ceně Ostravy v plavání. Letos se uskutečnil už 31. ročník. Jeho historie sahá do roku 1967, kdy začínal Velkou cenou Vítkovic.

Frýdek-Místek vyjednal pro obyvatele podmínky parkování u Tesca na Slezské

Frýdek-Místek dohodl nové podmínky parkování u malého Tesca na Slezské. Řidiči budou moci parkoviště u obchodu využít mimo otevírací dobu. Zároveň ještě letos město vybuduje nové parkoviště u Sekerovy vily, které je od prodejny naproti přes cestu.

Náročný zásah hasičů hluboko v pralese Mionší, vodu k požáru museli nosit v zádových vacích

Včera 8:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náročný zásah mají za sebou čtyři jednotky hasičů, které 1. května večer a následně až do čtvrtečních ranních hodin zasahovaly u požáru hluboko v pralese Mionší v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku.

Ostravský majáles je pro studenty všech škol v kraji

Ostravský majáles chce být symbolem všech studentů v kraji. Na letošní rok připravil kromě volby krále a královny, také volbu prince a princezny. Ti budou za střední školy. Vítězové dostanou 50 tisíc korun na studentské aktivity pro své školy.

Stezka v Bělském lese bude obnovena. Stavba navazuje na Cestu vody

Dnes máme připravenu dobrou zprávu pro obyvatele okolí Bělského lesa a nebo jeho návštěvníky. Páteřní propojení lesní cestou Staré a Nové Bělé bude v celé délce obnoveno. Postarají se o to Ostravské komunikace.

Začne rekonstrukce vodovodu na Hornopolní. Stavbu doprovodí omezení a uzavírky

Ostravské Fifejdy se dočkají nového vodovodu. Kompletní výměnu potrubí budou stavebníci provádět hlavně v ulici Hornopolní a Nemocniční, což si vyžádá i omezení dopravy.

Studenti vysokých a středních škol se utkali na mistrovství ČR v požárním sportu

V Ostravě ve středu odstartovalo Otevřené akademické mistrovství České republiky v požárním sportu. Sto sedmdesát mladých závodníků a závodnic se letos v Porubě utkalo ve čtyřech nelehkých disciplínách.

Na Mariánské náměstí se slétly čarodějnice, skřeti, kouzelníci a další nadpřirozené bytosti

Mariánské náměstí zaplnili čarodějnice, čarodějové, skřeti, kouzelníci a jiné nadpřirozené bytosti. Sešli se tady na tradičním sletu čarodějnic.

Klienti domova Kamenec ochutnali světovou kuchyni, tentokrát je čekala kuchyně mexická

Zdravý svět seniora na stole – tak se jmenuje akce, která čtyřikrát do roka obohatí program uživatelům domova pro seniory Kamenec ve Slezské Ostravě. Jejím cílem je seznámit seniory se zdravými a netradičními jídly české i zahraniční kuchyně.

Útočník, který surově napadl pracovníka ostrahy, se vymlouvá na alkohol. Soud ho v pátek poslal do vazby
Vydáno 20. května 2021 11:25, Ostrava-město, Lukáš Zavadil
Policisté obvinili 16letého útočníka, který napadl pracovníka ostrahy u obchodního centra v Ostravě. Byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a z výtržnictví. Vypověděl, že si nepamatuje přesné okolnosti napadení, protože vypil dvě a půl láhve tvrdého alkoholu. Soud v pátek 21. května akceptoval návrh policie na jeho vzetí do vazby. Potvrdila to mluvčí PČR Pavla Jiroušková.

ilustrační foto: PČR

Pavla Jiroušková, mluvčí PČR: Policejní komisař zahájil 19. 5. 2021 trestní stíhání 16letého mladíka z provinění těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a provinění výtržnictví. Obviněný mladík se ke svému jednání policistům doznal a uvedl, že si nepamatuje přesné okolnosti napadení, jelikož měl před útokem vypít dvě a půl láhve tvrdého alkoholu. Obviněný byl od roku 2018 do začátku května letošního roku umístěn ve výchovných ústavech, ze kterých však opakovaně utíkal. Je také prověřován policisty pro podezření z napadení a vyhrožování pracovníkům výchovného ústavu, ke kterému mělo dojít v únoru letošního roku. Policejní komisař podal dnes podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Trestní zákoník stanoví za výše uvedené trestné činy trest odnětí svobody ve výši tři až deset let, jelikož se jedná o osobu mladistvou, tak mu hrozí trest odnětí svobody do výše pěti let.

Mladík zaútočil na 73letého pracovníka ostrahy v pondělí 17. května. Z rozběhu ho kopl do břicha a poté, co muž spadl na zem, tak ho kopl do hlavy. O případu jsme informovali v úterý.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Ke skutku mělo dojít v pondělí navečer na veřejném prostranství u nákupní zóny v centru Ostravy. Napaden byl po předchozí vzájemné slovní rozepři více než 70letý pracovník ochranky objektu. Neznámý mladý muž se měl rozběhnout a kopnout ho do horní oblasti těla. Napadený upadl a podezřelý měl tedy již ležícího muže kopnout do hlavy."

Napadený byl poté převezen s lehkým až středně těžkým zraněním do Městské nemocnice v Ostravě. Podle dostupných informací je v pracovní neschopnosti v domácím léčení a už se cítí lépe.

Tereza Franková, mluvčí společnosti SSI Group: "Naši pracovníci se maximálně snaží zajistit bezpečnost návštěvníků jak v budově obchodního centra, tak i v jeho bezprostředním okolí. Naštěstí takové incidenty jsou spíše výjimečné, ačkoli v posledních letech agresivita útočníků stoupá. Zde úzce spolupracujeme s Policií ČR i s Městskou policií Ostrava. S dotyčným pracovníkem jsme v kontaktu a má naši plnou podporu. Nyní věc vyšetřuje Policie ČR a z pochopitelného důvodu se nemůžeme k záležitostem incidentu více vyjadřovat."

V úterý ráno se na sociálních sítích objevilo zhruba dvouminutové video, které zachycuje část incidentu. Chvíli předtím měl pracovník ostrahy vykázat partu mladých lidí z míst, kde údajně neměla co dělat. Následnou reakci už zachycuje celé video, které natočil někdo z přihlížející party. Mládež byla na staršího muže velmi hrubá a celý incident tak vygradoval. Muž dokonce tvrdil, že přivolá na místo policii. Vzápětí na to přišel doslova likvidační útok. Ještě ve středu dopoledne informovala policie, že po mladém útočníkovi stále pátrá. Přitom už v úterý zaplavily sociální sítě jeho fotografie a údaje o jeho identitě. Později byl jeho profil na sociální síti smazán. Zřejmě se nějakou dobu skrýval před policií. Ve středu odpoledne ale přišla zpráva, že byl zadržen. Tehdy o tom informovala mluvčí PČR Soňa Štětínská.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "V této chvíli mohu potvrdit, že osoba podezřelá je již omezena na osobní svobodě. Kriminalisté realizují jednotlivé úkony trestního řízení, dosud však nebylo zahájeno trestní stíhání konkrétní osoby. Podezřelou je osoba mladší 18 let. V této chvíli nelze býti konkrétnější, primárně s ohledem na stav řízení a věk osoby podezřelé. Jakmile to okolnosti dovolí, poskytneme další informace."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000025622/utocnik-ktery-surove-napadl-pracovnika-ostrahy-se-vymlouva-na-alkohol-soud-ho-v-patek-poslal-do-vazby