Na začátku příběhu byla nefunkční vzduchotechnika. Její výměna by ale stála spoustu peněz a nic by nevyřešila. Vznikla tak myšlenka vybudovat úplně novou kuchyň, což se povedlo.
Jana Foltýnová, ředitelka, Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Ostrava: “Jednak se tady změnily dispozice celé kuchyně. Původní plocha byla v podstatě jedna velká kuchyně s nějakou přípravnou. Teď je kuchyň daleko více členěná na jednotlivé sektory a samozřejmě se změnilo úplně komplet vybavení.”
Jiří Válek, jednatel realizační firmy: “Kuchyň na zdravotní škole je postavena na nejšpičkovějších spotřebičích. Varná technologie je sto procent multifunkční, mycí technologie nevyžaduje jakékoliv ruční předmytí, takže šetří maximum vody na tom vstupu.”
Michal Chromek, jednatel realizační firmy: “Jedná se o unikátní kotle, které nahrazují až 5 zařízení varných, které se v obyčejných kuchyních nachází jako je fritéza, gril, obyčejný varný kotel, obyčejná pánev. //Navíc umí ještě nízkoteplotní vaření přes noc.”
Veškerá chladící a mrazící skladovací zařízení jsou pod dohledem bezdrátového monitoringu teplot.