Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Charitativní punč na Alšově náměstí. Porubané dobrovolnou částkou přispívali na Tomáška

Ostrava-Poruba |

Vánoční trhy na Alšově náměstí mají i charitativní podtext. Jejich součástí se i letos stala sbírka Srdce pro Porubu. Za dobrovolnou částku se podával punč a rozdávaly lístky na vánoční vláček.

Na Alšově náměstí se rozléval charitativní punč do sbírky Srdce pro Porubu. Lidé tak mohli přispívat na 6 letého Matýska, který trpí vzácným vrozeným onemocněním zvaným Kartagenerův syndrom.

Lucie Baránková Vilamová (ANO), starostka MOb Ostrava-Poruba: “Punč je sice nealko, celá řada lidí se nás ptá na alko, ale my raději rozléváme takovou dětskou verzi. Ale je výborný punč, máme dobré zpětné vazby. Je sice dobrovolný příspěvek, kolik kdo chce dát do kasičky. Vybíráme na dalšího chlapce na sbírku Srdce pro Porubu. Věřím, že to budeme mít rychle vybráno, protože vždycky kolem Vánoc je větší množství akcí a lidé jsou i více solidárnější, více přispívají a my z toho máme velkou radost.”

Na akci Punč se starostkou si radnice nechala navařit 100 litrů punče a napéct 500 perníčků ve tvaru srdíček.

Anketa: návštěvníci vánočních trhů : “Atmosféra je tady skvělá, punč je výborný a úplně tady jde cítit to kouzlo Vánoc.”
“Líbí se nám tady, nepořídili jsme tady nic a punč teprve budeme ochutnávat.”))))
“Punč je opravdu výborný, paní starostka velice milá a přivedla mě sem kamarádka, která tady pracuje, takže jsem hrozně ráda, že jsem mohla do Ostravy přijet, protože nejsem tady, ale jsem zdaleka, takže jsem strašně ráda. Užívám si to, moc děkuju.”))))
“Výborný punč, moc se nám tady líbí, je tady krásná atmosféra, děkujem.”

Okolo Alšova náměstí a Hlavní třídy jezdil i charitativní vláček. Nechyběl ani výpravčí, který cvakal klasické jízdenky, což se líbilo hlavně dětem.

Martin Otipka, mluvčí MOb Ostrava-Poruba: “My tady dneska máme vlastně poprvé na Hlavní třídě Matýskův vánoční expres.((( Je to vláček, který jezdí z Alšova náměstí kolem kruhového objezdu zpět. Zájem je obrovský především mezi dětmi, které si to užívají, ale jezdí samozřejmě i dospělí, takže jsme rádi, že takto můžeme lidem před Vánocemi zpříjemnit atmosféru a dát takový netradiční zážitek.”

Předvánoční atmosféru umocnil i doprovodný program. Připravena byla light show, koncert Kateřiny Marie Tiché a zazněly i koledy.

Frída Guňková, studentka Wichterlova gymnázia: “Některé koledy už jsme nacvičovali i minulý rok. Zazpíváme hlavně ty nejznámější například Nesem vám noviny, nebo Půjdem spolu do Betléma. Zazní taky Byla cesta ušlapaná, což vlastně bude na dva hlasy, nebo na tři. Ale jsme všichni nemocní.”

Na Matýska můžete přispívat i pomocí transparentního účtu sbírky, který vidíte na obrazovce, nebo můžete využít pokladničku v informačním centru na Hlavní třídě.

Nahlásit chybu


K tématu

Velikonoční jarmark na Alšově náměstí v Porubě nabídl dobroty, velikononí dekorace i kulturní program

4. dubna 2024 23:35 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Alšovo náměstí opět po roce patřilo Velikonočnímu jarmarku. Probíhal od pondělka do soboty a nabídl nejen plno stánků s různým zbožím, ale i spoustu atrakcí a doprovodný program.

Na Alšově náměstí už svítí vánoční strom. Světlo přinesli andělé na chůdách

8. prosince 2023 19:57 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Také v Porubě už svítí vánoční strom na Alšově náměstí. Slavnostní rozsvícení bylo spojeno se zahájením vánočního jarmarku, který bude probíhat až do 21. prosince a nabídne pestrý doprovodný program.

Porubská ZŠ I. Sekaniny tvoří virtuální velikonoční trhy na Alšově náměstí a rozšiřují zástavbu o Hl. třídu

Porubská ZŠ Ivana Sekaniny už se připravuje na Velikonoce. Po úspěšné animaci, kdy vytvořila virtuální Alšovo náměstí s vánočními trhy, teď žáci v Minecraftu (čti v majnkraftu) tvoří velikonoční jarmark.


Senior vyjel s autem mimo silnici a narazil do stromu, spolujezdkyně zemřela

Včera 18:30 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Tragická nehoda zaměstnala v sobotu ráno na Opavsku všechny složky integrovaného záchranného systému. 76letý řidič tam z ničeho nic vyjel ze silnice a naboural do stromu. Auto poté sjelo ze ještě ze srázu. Nehodu bohužel nepřežila 75letá spolujezdkyně.

Třídílný gastrofestival Pojez vyvrcholil v beskydské Ostravici

Gastrofestival Pojez, který každým rokem pořádá Moravskoslezský kraj, vyvrcholil tradičně v beskydské Ostravici. Vedle kulinářských specialit se lidé bavili při kulturních vystoupeních a pro nejmenší byla připravena dětská zóna.

MS kraj opravuje v Karviné několik autobusových zálivů

V Karviné probíhají rozsáhlé opravy autobusových zálivů na dvou velmi frekventovaných krajských silnicích. Úseky, kde probíhá stavba, omezují dopravu a je tady nutná obezřetnost řidičů i chodců při přecházení.

Městská policie v Opavě už potřetí uspořádala sportovní odpoledne pro děti

Včera 17:34 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Městská policie v Opavě už potřetí uspořádala sportovní odpoledne pro děti a jejich rodiče. Probíhalo v Městských sadech a smyslem této akce bylo zapojit co nejvíce dětí do sportovních aktivit.

Dobrovolníci uklidili okolí Karvinského moře, zapojili se i náhodní návštěvníci areálu

Uplynulou sobotu se konal velký úklid v okolí Karvinského moře. Kampaň “Za čisté moře” zorganizovali zaměstnanci karvinského magistrátu, kteří se kromě dobrovolníků aktivně do úklidu také zapojili.

Palkovice se představily komisařům národního finále soutěže Vesnice roku 2024

6. září 2024 18:03 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Ani 4 hodiny nemohly v Palkovicích stačit na prezentaci všech zájmových spolků a aktivit, kterými se v pátek obec představila v celostátním finále prestižní soutěže Vesnice roku.

MS kraj pomáhá řešit nedostatek zubařů. Lékařské fakultě přispěje na mzdy pedagogů

Na posledním zasedání krajského zastupitelstva v končícím volebním období odhlasovali jeho členové významnou finanční podporu Lékařské fakultě Ostravské univerzity. Peníze půjdou na platy pedagogů, kteří vzdělávají budoucí zubaře.

V Galerii Dukla se vzpomínalo na 50. až 70. léta. Proběhlo tady komunitní setkání s Pamětí národa

6. září 2024 18:31 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Galerie Dukla patřila dalšímu komunitnímu setkání. Tentokrát s Pamětí národa. Lidé se tak mimo jiné dozvěděli, jak to v obvodu vypadalo v 50. až 70. letech.

Základní kámen pro nový heliport a záchranku s urgentním příjmem byl položen v krnovské nemocnici

6. září 2024 10:03 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

Krnovská nemocnice má za sebou další milník na cestě svého rozvoje. V rámci oslav 112. výročí založení byl položen základní kámen ke stavbě nového heliportu a a záchranné stanice. Obě stavby vyrostou v těsné blízkosti nemocnice budou zásadním zlepšením při akutní přepravě pacientů.

Válečný veterán Jan Ihnatík a havířovská nemocnice získali ceny hejtmana

6. září 2024 9:46 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Havířovská nemocnice získala Cenu hejtmana kraje za společenskou odpovědnost za rok 2023. Osobností Moravskoslezského kraje se stal válečný veterán Jan Ihnatík.

Porubští hokejisté jsou na MAXA ligu připraveni. Začínají na domácím ledě s Chomutovem

6. září 2024 18:43 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Hokejisté RT Torax Poruba zahájí sezonu s novými posilami. Většina z nich jsou odchovanci z našeho kraje. Cílem týmu je atakovat nejvyšší příčky play off.

Do porubských školních lavic poprvé usedlo 656 prvňáčků. Otevřelo se pro ně 32 tříd

6. září 2024 18:03 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Do 1. tříd porubských základních škol letos nastoupilo 656 děti. Je to zhruba stejně jako v minulých letech. Dalších 45 dětí nastoupilo do přípravných tříd Otevřely se i tři přípravné třídy, které fungují v základních školách Dětská, Jana Šoupala a Karla Pokorného.

Mariánskohorská radnice uspořádala tradiční hudební festival Folková dolina

V Ostravě-Mariánských Horách proběhl už tradiční rodinný hudební festival Folková dolina. Kromě hudby byl připraven i bohatý doprovodný program zaměřený především na děti.

Centrum kultury a vzdělávání Ostrava zahájilo sezónu mytologickou výstavou Peklo

Centrum kultury a vzdělávání Ostrava zahájilo sezónu výstavou mladého autora Jana Herese. Ta představuje výběr z jeho nejnovější série, která vznikla po jeho letošní umělecké stáží v Taiwanu.

Ostrava podporuje dětské terapeuty, pomáhají s prevencí kriminality

5. září 2024 16:28 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Dětí s psychickými problémy přibývá, ale Česko trápí nedostatek klinických psychologů. Rodiče tak těžce hledají odborníka, který přijímá nové klienty, a i tak jsou pak čekací lhůty v měsících. Pokud se k psychickým problémům přidá rizikové chování, situaci je třeba řešit rychle. Město Ostrava podpořilo v roce 2024 projekt zaměřený na individuální a rodinnou terapii orientovanou na děti a mladé lidi ve věku 8-18 let s akutními projevy rizikového nebo kriminálního chování s cílem odbourání nežádoucích projevů mladých klientů.

Ostravu-Jih čeká unikátní sousedská večeře. Prostřený stůl bude mít přes 100 metrů

5. září 2024 15:05 | Ostrava-Jih | Jiří Cileček

Ostravu čeká v pátek 13. září unikátní večer. Radnice nejlidnatějšího obvodu Ostrava-Jih pořádá ve spolupráci se spolkem Piána na ulici pro své obyvatele sousedskou hostinu. Ten na sídlišti Dubina rozprostře více než sto metrů dlouhý bílý stůl ozdobený květinami. Zván je k němu každý, vstupné se neplatí a registrace není třeba. Přicházet už mohou od 17 hodin.

Charitativní punč na Alšově náměstí. Porubané dobrovolnou částkou přispívali na Tomáška
Vydáno 22. prosince 2022 15:45, Ostrava-Poruba, Yvona Fajtová
Vánoční trhy na Alšově náměstí mají i charitativní podtext. Jejich součástí se i letos stala sbírka Srdce pro Porubu. Za dobrovolnou částku se podával punč a rozdávaly lístky na vánoční vláček.

Na Alšově náměstí se rozléval charitativní punč do sbírky Srdce pro Porubu. Lidé tak mohli přispívat na 6 letého Matýska, který trpí vzácným vrozeným onemocněním zvaným Kartagenerův syndrom.

Lucie Baránková Vilamová (ANO), starostka MOb Ostrava-Poruba: “Punč je sice nealko, celá řada lidí se nás ptá na alko, ale my raději rozléváme takovou dětskou verzi. Ale je výborný punč, máme dobré zpětné vazby. Je sice dobrovolný příspěvek, kolik kdo chce dát do kasičky. Vybíráme na dalšího chlapce na sbírku Srdce pro Porubu. Věřím, že to budeme mít rychle vybráno, protože vždycky kolem Vánoc je větší množství akcí a lidé jsou i více solidárnější, více přispívají a my z toho máme velkou radost.”

Na akci Punč se starostkou si radnice nechala navařit 100 litrů punče a napéct 500 perníčků ve tvaru srdíček.

Anketa: návštěvníci vánočních trhů : “Atmosféra je tady skvělá, punč je výborný a úplně tady jde cítit to kouzlo Vánoc.”
“Líbí se nám tady, nepořídili jsme tady nic a punč teprve budeme ochutnávat.”))))
“Punč je opravdu výborný, paní starostka velice milá a přivedla mě sem kamarádka, která tady pracuje, takže jsem hrozně ráda, že jsem mohla do Ostravy přijet, protože nejsem tady, ale jsem zdaleka, takže jsem strašně ráda. Užívám si to, moc děkuju.”))))
“Výborný punč, moc se nám tady líbí, je tady krásná atmosféra, děkujem.”

Okolo Alšova náměstí a Hlavní třídy jezdil i charitativní vláček. Nechyběl ani výpravčí, který cvakal klasické jízdenky, což se líbilo hlavně dětem.

Martin Otipka, mluvčí MOb Ostrava-Poruba: “My tady dneska máme vlastně poprvé na Hlavní třídě Matýskův vánoční expres.((( Je to vláček, který jezdí z Alšova náměstí kolem kruhového objezdu zpět. Zájem je obrovský především mezi dětmi, které si to užívají, ale jezdí samozřejmě i dospělí, takže jsme rádi, že takto můžeme lidem před Vánocemi zpříjemnit atmosféru a dát takový netradiční zážitek.”

Předvánoční atmosféru umocnil i doprovodný program. Připravena byla light show, koncert Kateřiny Marie Tiché a zazněly i koledy.

Frída Guňková, studentka Wichterlova gymnázia: “Některé koledy už jsme nacvičovali i minulý rok. Zazpíváme hlavně ty nejznámější například Nesem vám noviny, nebo Půjdem spolu do Betléma. Zazní taky Byla cesta ušlapaná, což vlastně bude na dva hlasy, nebo na tři. Ale jsme všichni nemocní.”

Na Matýska můžete přispívat i pomocí transparentního účtu sbírky, který vidíte na obrazovce, nebo můžete využít pokladničku v informačním centru na Hlavní třídě.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-poruba/11000034985/charitativni-punc-na-alsove-namesti-porubane-dobrovolnou-castkou-prispivali-na-tomaska