Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Okolí porubského DK Poklad bude hotovo do konce roku. Dodělává se park i druhý parkovací dům

U kulturního domu Poklad v Ostravě-Porubě bude více parkovacích míst. Jejich počet se zvýší díky druhému parkovacímu domu, který bude zprovozněn v nejbližších dnech. Ke konci se chýlí i revitalizace přilehlého parku.

První parkovací dům u DK Poklad s kapacitou 74 míst funguje už od roku 2022, druhý objekt po zprovoznění nabídne o 10 parkovacích míst méně.

Lucie Baránková Vilamová (ANO), starostka Ostravy-Poruby: “Jsem moc ráda, že se v letošním roce celá oblast DK Poklad dostaví a konečně to území bude celistvé, protože v těchto dnech by mělo být zprovoznění druhého parkovacího domu, který bude v dohledné době osazen novým systémem, takže ty parkovací domy oba budou mít stejný systém parkování.”

Půjde o stejný systém, který funguje i v ostatních městských parkovacích domech. Ukazuje se, že lidé hojně využívají vjezd i výjezd na bankovní kartu nebo rezervační systém s možností předplatného.

Michal Hrubý, předseda představenstva, Ostravské komunikace, a.s.: “Ten systém je intuitivní, jednoduchý. Ten displej ty parkující navádí a v případě, že by si i přesto nevěděli rady, mohou stisknout tlačítko komunikátoru a dovolat se na obsluhu, která jim poradí.”

Ještě letos skončí i revitalizace druhého parku u kulturního domu přiléhajícího k ulici Čs. Exilu. Sloužit by měl k aktivnímu odpočinku. Nabídne totiž tři prostory pro sport a hru. Na jednom budou oblíbené trampolíny, na druhém basketbalový koš a na třetím workout. Chybět nebudou ani pingpongové stoly. Co se týká zeleně, park ozdobí více než 20 nových stromů, mezi nimi i okrasné třešně.

Petra Brodová (ANO), místostarostka Ostravy-Poruby: “Přibudou také solitérní okrasné keře, které tady vnesou barvy, kvetení v průběhu roku a i tento park dolní výsadba záhonů trvalek, travin a jarních cibulovin.”
Lucie Baránková Vilamová (ANO), starostka Ostravy-Poruby: “Samozřejmě pěkný ten park bude až na jaře až to všechno vykvete, doroste tak jak by to mělo opravdu vypadat a tak jak to vypadá i na vizualizacích, které máme. Práce by měly být dokončeny do konce roku a skutečně až po vykvetení a dorostení všech těch věcí předpokládáme, že v té podobě jaké si slibujeme, to bude až někdy na jaře, v létě v příštím roce.”

Porubská radnice už teď plánuje různé akce, které by v parku chtěla pořádat.

Lucie Baránková Vilamová (ANO), starostka Ostravy-Poruby: “Předpokládáme, že by se tam mohl přesunout v příštím roce Festival v ulicích částečně, protože naopak Florida bude v té době ještě nefunkční, respektive procházet revitalizací, takže si myslíme, že celá ta oblast by mohla lépe fungovat.”

První park, kterému dominuje kašna Vladislava Gajdy, prošel proměnou loni a slouží k relaxaci a odpočinku.

Nahlásit chybu


K tématu

Porubský ples nabídne více zábavy. Nově bude probíhat ve dvou sálech DK Poklad

18. ledna 2024 17:47 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Městský obvod Poruba připravil pro všechny milovníky tance a dobré zábavy tradiční Porubský ples. Uskuteční se v polovině února v DK Poklad a tentokrát bude probíhat nejen ve společenském sále, ale navíc i na malé scéně.

DK Poklad patřil tradičnímu vánočnímu jarmarku. Podepsala se na něm sběhová kalamita

8. prosince 2023 19:47 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Kulturní dům Poklad uspořádal už 2. ročník vánočního jarmarku. Bohužel i na něm se podepsala sněhová kalamita. Několik prodejců se do Poruby vůbec nedostalo.

Kinům vládne Mezinárodní festival outdoorových filmů. Potrvá do 3. prosince

9. listopadu 2023 14:20 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V kulturním domě Poklad v Ostravě-Porubě byl slavnostně zahájen mezinárodní festival outdoorových filmů. Letos probíhá už 21. ročník během kterého návštěvníkům vybraných českých a polských kin nabízí dobrodružství i adrenalin.


Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepy i ulice v Ostravě

Včera 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který poveden napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Ostravské hřbitovy prodlužují provozní dobu. Nezapomeňte si pohlídat své věci

Blíží se památka zesnulých, kdy většina z nás směřuje na hřbitovy, abychom vzpomenuli na své předky. Na toto období se připravují také strážníci, kteří v okolí hřbitovů zesilují hlídky, aby dohlédli na bezpečnost návštěvníků, ale i na dopravu. Lidem pak vzkazují, aby byli opatrní na sebe i své věci. Na území města se nachází celkem 22 veřejných hřbitovů.

Hraniční přechod Závada- Golkowice bude na několik dní kvůli opravě silnice uzavřen

V Petrovicích u Karviné se momentálně opravuje silnice, ze které se řidiči dostanou na spojnici s hraničím přechodem do Polska Závada-Golkowice. Kvůli plánovanému asfaltování po celé šířce komunikace bude muset být na několik dní tento hraniční přechod uzavřen.

Hasiči v Ostravě zachránili mládě jestřába lesního z ochranné sítě

Včera 19:17 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Profesionální hasiči z ostravské stanice Přívoz zasahovali ve čtvrtek dopoledne u záchrany mladého dravce v městské části Michálkovice. Jestřáb lesní se zamotal do ochranné sítě na kurníku pro drůbež. Hasiči dravce zachránili.

Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

Letiště Leoše Janáčka Ostrava letos zaznamenalo historicky nejúspěšnější sezónu

Včera 13:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

450 tisíc odbavených cestujících za prvních 9 měsíců roku 2024. Pro ostravské letiště jde o rekord. V porovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o 45% nárůst. V letošní sezóně nabídlo letiště 31 destinací, z nichž 13 bylo nových, a už od začátku sezóny o ně byl velký zájem. Mezi nejpopulárnější novinky patřila Malaga ve Španělsku, egyptská Marsa Matrouh, tuniská Enfidha, Chania na řeckém ostrově Kréta, Dalamán v Tureku a albánská Tirana.

Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

Zdravotnice z havířovské nemocnice prošly kurzem sebeobrany, nakládačku od nich dostal i ředitel

23. října 2024 16:16 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Hned dva kurzy sebeobrany zaplnily zdravotnice z havířovské nemocnice. Strážníci je učili, jak reagovat na nejrůznější krizové situace. A že to ženy pochopily správně, pocítil na vlastní kůži i ředitel nemocnice.

Slezskoostravské ZŠ se zapojily do projektu proti menstruační chudobě, Škrobálkova je v první řadě

Základní škola Škrobálkova ve Slezské Ostravě je jednou ze čtyř pilotních škol v rámci projektu zaměřeného na menstruační chudobu. Jako jedna z prvních ostravských škol vstoupila do jeho druhé části, která žákyním zprostředkuje volný odběr menstruačních pomůcek.

Nemocnice v Havířově uspořádala již 11. ročník Dne zdraví

Havířovská nemocnice se dlouhodobě věnuje prevenci. Během roku pořádá mnoho různě zaměřených akcí. Tou největší a nejkomplexnější je Den zdraví.

Poruba bude mít odlehčovací službu, v obvodu dosud chybí

V Porubě začala výstavba nové budovy, která bude poskytovat odlehčovací službu. Ta v obvodu zatím chybí a je po ní velká poptávka. První klienti by ji mohli využívat od začátku roku 2026.

Projekt ostravských strážníků varuje školáky před nástrahami na internetu

Včera 20:40 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravští strážníci ukončili další ročník úspěšného preventivního projektu OnlineMPO 2024. Ten je určen pro žáky a studenty základních a středních škol a zaměřuje se na prevenci sociálně patologických jevů v internetovém prostředí.

Zloděj využíval nepozornosti prodavaček i lidí na ulici. Ostravská policie už ho dopadla

Včera 15:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Tak dlouho chodil z obchodů bez zaplacení, až se mu to stalo osudným. 27letý recidvista většinou zabavil prodavačku a pak ukradl na co přišel. Stejně tak řádil i na ulici, kde ženě sebral mobilní telefon nebo ze stojanu kolo. Způsobil škodu přes 230 tisíc korun. Policie už ho dopadla a teď mu hrozí až 5 let vězení.

V Porubě staví dům pro odlehčovací službu. Jednopodlažní objekt nabídne ubytování pro 8 lidí

V Porubě začala výstavba nové budovy, která bude poskytovat odlehčovací službu. Ta v obvodu zatím chybí a je po ní velká poptávka. První klienti by ji mohli využívat od začátku roku 2026.

Předposlední komorní koncert patřil na Slezskoostravské radnici violoncellu a klavíru

Letošní předposlední komorní koncert na Slezskoostravské radnici nabídl tentokrát posluchačům spojení klavíru a violoncella. Návštěvníci na něm mohli po více než půl století slyšet taky skladby z archivu významného violoncellisty Ivana Měrky.

Okolí porubského DK Poklad bude hotovo do konce roku. Dodělává se park i druhý parkovací dům
Vydáno 24. října 2024 21:06, Ostrava-Poruba, Yvona Fajtová
U kulturního domu Poklad v Ostravě-Porubě bude více parkovacích míst. Jejich počet se zvýší díky druhému parkovacímu domu, který bude zprovozněn v nejbližších dnech. Ke konci se chýlí i revitalizace přilehlého parku.

První parkovací dům u DK Poklad s kapacitou 74 míst funguje už od roku 2022, druhý objekt po zprovoznění nabídne o 10 parkovacích míst méně.

Lucie Baránková Vilamová (ANO), starostka Ostravy-Poruby: “Jsem moc ráda, že se v letošním roce celá oblast DK Poklad dostaví a konečně to území bude celistvé, protože v těchto dnech by mělo být zprovoznění druhého parkovacího domu, který bude v dohledné době osazen novým systémem, takže ty parkovací domy oba budou mít stejný systém parkování.”

Půjde o stejný systém, který funguje i v ostatních městských parkovacích domech. Ukazuje se, že lidé hojně využívají vjezd i výjezd na bankovní kartu nebo rezervační systém s možností předplatného.

Michal Hrubý, předseda představenstva, Ostravské komunikace, a.s.: “Ten systém je intuitivní, jednoduchý. Ten displej ty parkující navádí a v případě, že by si i přesto nevěděli rady, mohou stisknout tlačítko komunikátoru a dovolat se na obsluhu, která jim poradí.”

Ještě letos skončí i revitalizace druhého parku u kulturního domu přiléhajícího k ulici Čs. Exilu. Sloužit by měl k aktivnímu odpočinku. Nabídne totiž tři prostory pro sport a hru. Na jednom budou oblíbené trampolíny, na druhém basketbalový koš a na třetím workout. Chybět nebudou ani pingpongové stoly. Co se týká zeleně, park ozdobí více než 20 nových stromů, mezi nimi i okrasné třešně.

Petra Brodová (ANO), místostarostka Ostravy-Poruby: “Přibudou také solitérní okrasné keře, které tady vnesou barvy, kvetení v průběhu roku a i tento park dolní výsadba záhonů trvalek, travin a jarních cibulovin.”
Lucie Baránková Vilamová (ANO), starostka Ostravy-Poruby: “Samozřejmě pěkný ten park bude až na jaře až to všechno vykvete, doroste tak jak by to mělo opravdu vypadat a tak jak to vypadá i na vizualizacích, které máme. Práce by měly být dokončeny do konce roku a skutečně až po vykvetení a dorostení všech těch věcí předpokládáme, že v té podobě jaké si slibujeme, to bude až někdy na jaře, v létě v příštím roce.”

Porubská radnice už teď plánuje různé akce, které by v parku chtěla pořádat.

Lucie Baránková Vilamová (ANO), starostka Ostravy-Poruby: “Předpokládáme, že by se tam mohl přesunout v příštím roce Festival v ulicích částečně, protože naopak Florida bude v té době ještě nefunkční, respektive procházet revitalizací, takže si myslíme, že celá ta oblast by mohla lépe fungovat.”

První park, kterému dominuje kašna Vladislava Gajdy, prošel proměnou loni a slouží k relaxaci a odpočinku.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-poruba/11000045642/okoli-porubskeho-dk-poklad-bude-hotovo-do-konce-roku-dodelava-se-park-i-druhy-parkovaci-dum