Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Ve Vítkovicích hořela hala v průmyslovém areálu, požár je již lokalizován, hasiči zůstávají minimálně do rána na místě

Ostrava-Vítkovice |

Hasiči od středečního rána zasahují v Ostravě-Vítkovicích, kde hořelo v jedné z tamních hal. Velké množství kouře zaznamenali lidé i v širším okolí, dým byl vidět několik kilometrů.

video: HZS MSK
video: HZS MSK

Jde o halu společnosti Skatlop, která před časem převzala ostravský podnik Vítkovice Heavy Machinery. Krátce po desáté hodině hasiči vyhlásili 2. stupeň požárního poplachu.

Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: “Na místě zasahuje 7 jednotek profesionálních, 8 jednotek dobrovolných hasičů, jednotka ZU HZS ČR s dislokaci v Hlučíně, chemická laboratoř a vrtulník LHS.”
Eva Michalíková, mluvčí PČR: “Podle prvotních informací měla externí firma provádět paličské práce, přičemž došlo k zahoření izolace a rozšíření požáru. Evakuováno bylo cca 30 osob. Na místě koordinujeme dopravu.”
Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: “Hasební práce jsou vedeny jak z vnitřní strany objektu, tak z vnější, zde je využívána výšková technika. Na místo byla povolána rovněž chemická laboratoř, která bude provádět monitoring ovzduší. V současné chvíli byla letecká podpora hašení požáru ukončena a zásah probíhá opět standartní cestou, z výškové techniky, vzhledem k hrozícímu pádu střešních konstrukcí."

Obyvatelům okolních domů bylo doporučeno, aby nevětrali. Okolo půl páté odpoledne bylo doporučení odvoláno a v 18:42 hodin oznámil velitel zásahu lokalizaci požáru.

Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: “Došlo k další redukci jednotek a snížení stupně požárního poplachu na první. Na místě události tak zůstávají dvě jednotky hasičů, které budou minimálně do čtvrteční osmé hodiny ranní provádět dohled nad požářištěm.”
Nahlásit chybu


K tématu

Paraglidistka v Ostravici uvízla na stromě, sundávali ji hasiči

16. září 2023 19:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V Ostravici zasahovaly v sobotu tři jednotky hasičů u záchrany paraglidistky z koruny stromů. Žena ve výšce uvízla po neočekávaném střihu větru, událost se však obešla bez zranění.

V Hnojníku se střetl osobní vlak s autem, nikdo se nezranil

16. září 2023 10:12 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pátek večer u dopravní nehody osobního automobilu a vlaku na železničním přejezdu v Hnojníku na Frýdecko-Místecku. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči pomohli 23 cestujícím a dvěma členům posádky z vlaku.

Ministr vnitra ocenil na Dnech NATO hasiče a záchranáře zasahující v Řecku

16. září 2023 14:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Více než stovka účastníků zahraniční mise, kterou vyslala Česká republika v druhé polovině srpna do požáry postiženého Řecka, si převzala za své velké osobní nasazení ocenění v podobě medaile Ministerstva vnitra. Ocenění předávali během slavnostního zahájení Dnů NATO v Ostravě ministr vnitra Vít Rakušan, jeho náměstci Radek Kaňa a Lukáš Hendrych a generální ředitel HZS ČR genpor. Vladimír Vlček.


Obchodní dům Breda v Opavě se po letech otevírá lidem. Dostanou se až na střechu

Opava spustila komentované prohlídky bývalého obchodního domu Breda. Lidé tak mají jedinečnou příležitost prohlédnout si tento památkově chráněný objekt od přízemí až po střechu.

MS kraj rozdělil na sociální služby téměř 300 milionů kč. O dotaci žádalo 337 služeb

Moravskoslezský kraj každoročně přispívá na provoz sociálních služeb v regionu. Letos krajští zastupitelé podpořili 80 žádostí na 337 nejrůznějších sociálních služeb.

Třinecké železárny postaví unikátní briketační linku

Slavnostním poklepáním na základní kámen oficiálně začala stavba Železnorudné briketační linky v Třineckých železárnách. Jde o první projekt transformace huti, která zásadním způsobem sníží emise oxidu uhličitého, jak požaduje evropská legislativa.

Rotariáni a dobrovolníci vyvezli na Lysou horu několik vozíčkářů

9. září 2024 19:20 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Beskydský expres

Rotariáni z Ostravy, Opavy, Frýdku-Místku a Kopřivnice zorganizovali další akci, při které na vrchol Lysé hory vyvezli vozíčkáře, kteří by se tam sami dostali jen stěží. Některé týmy to vzaly sportovně, jiné jako příjemnou procházku.

V Porubě byla otevřena nová budova ekonomické fakulty Vysoké školy báňské

9. září 2024 11:38 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ekonomická fakulta Vysoké školy báňské má novou budovu. Byla postavena přímo v areálu univerzitního kampusu v Ostravě-Porubě, což studentům i pedagogům přinese řadu výhod. Fakulta původně sídlila v centru Ostravy.

Moravskoslezský kraj postaví v Klimkovicích a Rychvaldě další kruhové objezdy

9. září 2024 17:39 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj se dohodl s obcemi Klimkovice a Rychvald na výstavbě nových okružních křižovatek. Díky nim se zvýší bezpečnost dopravy a plynulost silničního provozu. Další memorandum kraj uzavřel s obcemi Šenov, Vratimov a Václavovice. Společně plánují vybudování přeložky místní silnice, ta nahradí stávající železniční přejezd, který bude rušit Správa železnic.

Velkolepé Havířovské slavnosti, hlavní hvězdou byl Bryan Adams

9. září 2024 12:01 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Na 45 tisíc lidí navštívilo během pátku a soboty letošní Havířovské slavnosti. Celkem se na hlavní scéně vystřídalo třináct zpěváků a kapel. Hlavní hvězdou byl pak legendární Bryan Adams.

Dny rodin na hradě Sovinci podpořily začleňování dětí do rodin a pěstounskou péči o ně

9. září 2024 13:53 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Již potřetí se na hradě Sovinci u Rýmařova konala akce Dny rodin. Je zaměřená na podporu začleňování děti, které neměly to štěstí vyrůstat ve vlastní rodině. Cílem je zejména zabránit umísťování dětí do ústavní péče a podpořit všechny formy pěstounské péče o ně.

Ostravské Krásné Pole slavilo 600 let od první písemné zmínky o obci

Ostravský obvod Krásné Pole oslavil 600 let od své první písemné zmínky. Připraven byl bohatý program pro děti a dospělé. Obvodu také přišla pogratulovat řada významných hostů.

Učitel z Havířova se zpovídá z vybrždění autobusu, kde se zranilo několik lidí

9. září 2024 11:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Před senátem Okresního soudu v Havířově stanul Daniel P., který je obžalovaný z vybrždění linkového autobusu. Po jeho nečekaném manévru se zranilo několik cestujících a někteří se dodnes léčí.

Svářeči

Ostrava Nástup: od 1. října 2024 od 30 000 do 38 000 Kč/měsíc

Unikátní projekt Nové Lauby je dokončen. Blok domů v centru Ostravy nabízí 83 bytů

Blok obytným domů v historickém centru Ostravy - Nové Lauby je dokončen. Projekt byl vybudován unikátní kombinací veřejných a soukromých financích s tím, že nyní Ostrava část bytů vlastní. Domy zaplnily proluku, která byla využívána jako parkoviště.

Dva muži se vloupali do rychlého občerstvení v Ostravě. Policie je zadržela v nedalekém baru

9. září 2024 17:01 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Dva muži se před několika dny vloupali do rychlého občerstvení v centru Ostravy. Jeden se dovnitř dostal přes výdejní okénko a bral na co přišel. Druhý venku hlídal. Policisté po vloupání začali dvojici hledat, pomohly kamery. Policisté si pro dvojici přišli do nedalekého baru. Ukázalo se, že jeden z nich toho má na svědomí mnohem více.

Šest zraněných po noční srážce dvou aut v Ostravě. Jeden z řidičů nedal přednost

8. září 2024 12:20 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Další vážná nehoda zaměstnala v Ostravě všechny záchranné složky. V nedělních nočních hodinách nedal 45letý řidič přednost při sjezdu z dálnice a naboural do dalšího auta. To bylo doslova odhozeno mimo silnici. Záchranáři museli ošetřit šest zraněných.

Porubští hokejisté jsou na MAXA ligu připraveni. Začínají na domácím ledě s Chomutovem

6. září 2024 18:43 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Hokejisté RT Torax Poruba zahájí sezonu s novými posilami. Většina z nich jsou odchovanci z našeho kraje. Cílem týmu je atakovat nejvyšší příčky play off.

V Galerii Dukla se vzpomínalo na 50. až 70. léta. Proběhlo tady komunitní setkání s Pamětí národa

6. září 2024 18:31 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Galerie Dukla patřila dalšímu komunitnímu setkání. Tentokrát s Pamětí národa. Lidé se tak mimo jiné dozvěděli, jak to v obvodu vypadalo v 50. až 70. letech.

Do porubských školních lavic poprvé usedlo 656 prvňáčků. Otevřelo se pro ně 32 tříd

6. září 2024 18:03 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Do 1. tříd porubských základních škol letos nastoupilo 656 děti. Je to zhruba stejně jako v minulých letech. Dalších 45 dětí nastoupilo do přípravných tříd Otevřely se i tři přípravné třídy, které fungují v základních školách Dětská, Jana Šoupala a Karla Pokorného.

Ve Vítkovicích hořela hala v průmyslovém areálu, požár je již lokalizován, hasiči zůstávají minimálně do rána na místě
Vydáno 14. srpna 2024 9:50, Ostrava-Vítkovice, Lukáš Zavadil
Hasiči od středečního rána zasahují v Ostravě-Vítkovicích, kde hořelo v jedné z tamních hal. Velké množství kouře zaznamenali lidé i v širším okolí, dým byl vidět několik kilometrů.

video: HZS MSK

Jde o halu společnosti Skatlop, která před časem převzala ostravský podnik Vítkovice Heavy Machinery. Krátce po desáté hodině hasiči vyhlásili 2. stupeň požárního poplachu.

Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: “Na místě zasahuje 7 jednotek profesionálních, 8 jednotek dobrovolných hasičů, jednotka ZU HZS ČR s dislokaci v Hlučíně, chemická laboratoř a vrtulník LHS.”
Eva Michalíková, mluvčí PČR: “Podle prvotních informací měla externí firma provádět paličské práce, přičemž došlo k zahoření izolace a rozšíření požáru. Evakuováno bylo cca 30 osob. Na místě koordinujeme dopravu.”
Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: “Hasební práce jsou vedeny jak z vnitřní strany objektu, tak z vnější, zde je využívána výšková technika. Na místo byla povolána rovněž chemická laboratoř, která bude provádět monitoring ovzduší. V současné chvíli byla letecká podpora hašení požáru ukončena a zásah probíhá opět standartní cestou, z výškové techniky, vzhledem k hrozícímu pádu střešních konstrukcí."

Obyvatelům okolních domů bylo doporučeno, aby nevětrali. Okolo půl páté odpoledne bylo doporučení odvoláno a v 18:42 hodin oznámil velitel zásahu lokalizaci požáru.

Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: “Došlo k další redukci jednotek a snížení stupně požárního poplachu na první. Na místě události tak zůstávají dvě jednotky hasičů, které budou minimálně do čtvrteční osmé hodiny ranní provádět dohled nad požářištěm.”
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-vitkovice/11000044390/ve-vitkovicich-hori-hala-v-prumyslovem-arealu-kour-byl-videt-v-sirokem-okoli