Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vítězové Beskydské sedmičky se sblížili při sportu, běhat začali až v dospělosti

Ostrava-Slezská Ostrava |

Zářným příkladem toho, že není nikdy pozdě na sportování, například i na déletrvající běh, jsou manželé Monika a Tomáš Přibylkovi z Koblova. Pravidelně běhat začali až v dospělosti, zhruba před 12 lety. Extrémní běh je dokonce dal dohromady a učí je vzájemné podpoře.

Starosta Slezské Ostravy Richard Vereš přijal a ocenil letošní vítězný pár extrémního běžeckého maratonu Beskydská sedmička - manžele Přibylkovy. Na začátku září na něm zvítězili v kategorii mix, a v celkovém pořadí dvojic skončili čtvrtí - hned za třemi mužskými týmy. Zhruba za 15 a půl hodiny společně zdolali sedm beskydských vrcholů z Třince do Frenštátu pod Radhoštěm, o délce 101 kilometrů, s celkovým převýšením 5 500 metrů.

Tomáš Přibylka, extrémní běžec: Já jsem asi běžel podesáté, celkově podesáté, manželka, myslím, poosmé. Jako tým mix jsme běželi podruhé, poprvé jsme nedokončili, a skončili jsme na prvním místě, štěstí nám trochu přálo, měli jsme trochu natrénované.

Monika Přibylková, extrémní běžkyně: Krize určitě byla, teda u mě, hned ve druhé polovině, po 50. kilometru. Prvních 50 se běželo úplně skvěle, to byla vlastně taková ta noc, kdy se běží, startuje z toho Třince, vyběhne se na Javorový, sbíhá se dolů do Řeky. Pak se vlastně vybíhá na Travný a končí se první polovina, těch 50 kilometrů dole v Ostravici. Tam už se běží na Smrk, kde už začíná taková to ranní krize. Je to o hlavě hlavně a o tom, jak je natrénováno. Manžel je velkou podporou, protože, opravdu nebojím se to říct, táhnul mě. Existují takové gumy, na kterou si tu partnerku přivěsí, a byly kopce, na které mě opravdu vytáhnul.

Například Tomáš Přibylka začal běhat teprve před 12 lety a za chvíli shodil nejméně deset kilo. Pár, nebo každého zvlášť, můžete i dnes potkat při tréninku okolo Ostravice, Odry a Landeku. Tomáš nyní pracuje jako stavbyvedoucí na Slovensku. Znamená to trénovat i velmi brzy ráno, a pak večer po návratu. A možná se opět na startu bé sedmičky objeví.

Tomáš Přibylka, extrémní běžec: Příští rok plánujeme spolu, ale je to o tom, jak natrénujete. Musíte trénovat celý rok, a není to tak jednoduché, protože již nám není 20 let, a může se stát nějaké zranění.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: Podobné úspěchy jsou samozřejmě obdivuhodné. My si na radnici vážíme všech našich občanů, nejen těch, kteří dosahují úspěchů v podobných soutěžích, ale všech těch, kteří se takových soutěží účastní. Stejně tak podporujeme sportování, tak i aktivní trávení volného času. A já věřím, že i takové úspěchy, jako je právě vítězství v Beskydské sedmičce, jsou inspirací pro všechny ostatní, kteří chtějí třeba se sportováním začít, nebo chtějí aktivně trávit volný čas.

Vítězný pár z Koblova byl pozvánkou na radnici velmi příjemně zaskočen. Starostovi daroval sportovní tričko.


Nahlásit chybu


K tématu

Na Bazalech se konal mezinárodní turnaj fotbalových nadějí i s pořádnou diváckou kulisou

5. září 2023 11:29 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Tři desítky velmi mladých fotbalových týmů z ČR, Slovenska a Polska - ve věkových kategoriích sedmi a osmi let - si zahrály na ostravském stadionu Bazaly Mezinárodní turnaj přípravek U7 a U8. V příjemné sportovní kulise s několika stovkami fandících rodičů a dalších diváků z hlavní tribuny.

Heřmanický pivovar poděkoval svým příznivcům slavností na náměstí i přípravou rozhledny

5. září 2023 11:34 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Heřmanický pivovar, založený skupinou místních nadšenců, je dosud jediným zařízením svého druhu v obvodu Slezská Ostrava. Jako poděkování svým příznivcům, a to nejen z Ostravy, i letos uspořádal tradiční letní pivní slavnost.

Prvňáčci ze Slezské Ostravy dostali na uvítanou dárečky, batoh a pamětní stužku

5. září 2023 11:23 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Do čtyř základních škol v obvodu Slezská Ostrava letos nastoupilo celkem 136 prvňáčků. Na každé škole dostali nejrůznější dárečky, na všech čtyřech mimo jiné i barevné baťůžky.


Náročný zásah hasičů hluboko v pralese Mionší, vodu k požáru museli nosit v zádových vacích

Dnes 8:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náročný zásah mají za sebou čtyři jednotky hasičů, které 1. května večer a následně až do čtvrtečních ranních hodiny zasahovaly u požáru hluboko v pralese Mionší v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku.

Třinečtí mistři slavili triumfální jízdou ulicemi a setkáním s fanoušky

Do ulic Třince za svými fanoušky vyrazili hokejisté, kteří se letos už popáté v řadě stali extraligovými šampiony. Na trase spanilé jízdy se s fanoušky zdravili a děkovali jim za podporu.

Studénka v lednu převzala areál TJ, aby jej mohli sportovci využívat, musí do něj investovat

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu ve Studénce je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí se provést rekonstrukce rozvodů. Město tento majetek převzalo do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

U hraničního přechodu Bumbálka havarovala motorkářka, lékaře museli vysadit z vrtulníku

Včera 20:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve středu 1. května odpoledne zasahoval vrtulník LZS Ostrava a posádka rychlé zdravotnické pomoci z Rožnova pod Radhoštěm u nehody motocyklu. Nehoda se stala mezi obcí Bílá a hraničním přechodem Bumbálka, na rozhraní Moravskoslezského a Zlínského kraje. Informaci o události získali operátoři tři minuty před půl třetí odpoledne.

Žáci těrlických základních škol hráli tradiční prvomájový turnaj ve fotbale o Sladký míč

Na fotbalovém stadionu se 1. května odehrál tradiční turnaj žáků základních škol o Sladký míč.

První část opravené ulice Borovského je průjezdná, uzavírka začala v dalším úseku

30. dubna 2024 18:57 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

SDH Svinov vznikl před více než 130 lety. Oddíl mladých hasičů existuje od jeho založení

Historie Sboru dobrovolných hasičů ve Svinově sahá až do roku 1889 a hned od jeho založení existuje také oddíl mladých hasičů.

DIAMO zveřejní možnosti sanace heřmanické haldy 20. června

30. dubna 2024 11:03 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková | Eko magazín

Heřmanická halda. Je jí sto let, leží na okraji Ostravy, kousek od čtvrtí Hrušov a Heřmanice. Její rozloha je 60 hektarů, na kterých je uloženo 30 milionů tun hlušiny z bývalých dolů. Materiál, který obsahuje také uhlí, hoří. A i když jsou podzemní požáry uhelných odvalů běžné, například v sousedním Polsku jich doutná a prohořívá na 15, u Heřmanické haldy to je možné vnímat jako problém. Je tam totiž uložen také nebezpečný odpad z koksoven.

Protest proti továrně v Dolní Lutyni neslábne, atmosféra setkání s občany byla opět napjatá

Kulturní dům v Dolní Lutyni znovu naplnili občané nespokojení s plánovanou stavbou továrny v obci. Vadí jim zabírání úrodné půdy a rozdělení vesnice, ale taky to, že stále nevědí, kdo je investorem. Spíš než pro odpovědi na otázky přišli na pondělní setkání protestovat.

AZ Havířov do 1. ligy nepostoupil, zklamání bylo velké

30. dubna 2024 20:35 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Rozhodující hokejový zápas mezi AZ Havířov a Chomutovem byl nesmírný boj. Přesto, že hráči do posledního domácího utkání dali všechno, stejně jako fanoušci, postup do první ligy si zajistil Chomutov.

Roztržka v tramvaji skončila napadením, poškozenému pak žena ukradla batoh, policie pátrá po dvou osobách

30. dubna 2024 12:01 | Ostrava-Vítkovice | Lukáš Zavadil

Policisté z Ostravy-Vítkovic prověřují případ výtržnictví a ublížení na zdraví, kdy po slovní rozepři v tramvaji mezi zastávkami Karpatská a Horymírova došlo k fyzickému napadení 44letého muže. Útok si vyžádal lékařské ošetření a poškozený přišel i o batoh s osobními věcmi a mikinu. Policie žádá veřejnost o pomoc s vypátráním obou osob.

Uplynulo 79 let od osvobození Ostravy. Vzpomínka na padlé se uskutečnila v Komenského sadech

30. dubna 2024 11:16 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava si 30. dubna tradičně připomněla osvobození města od fašistických okupantů. Vyvrcholila tak Ostravsko-opavská operace, která byla největší bitvou 2. světové války na našem území. Průmyslové město osvobodili kromě Rudé armády také příslušníci 1. čs. armádního sboru.

V Bělském lese bude stát revitalizované pumptrackové hřiště

V Bělském lese aktuálně probíhá revitalizace hlučné a technicky nevyhovující pumptrackové dráhy. Nové hřiště bude tišší a bude mít větší využití. Stavební práce by měly být hotovy do konce června.

Pumptrackové hřiště v Bělském lese prochází komplexní revitalizací. Hotové bude do léta

29. dubna 2024 11:12 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

V Bělském lese aktuálně probíhá revitalizace hlučné a technicky nevyhovující pumptrackové dráhy. Nové hřiště bude tišší a bude mít větší využití. Stavební práce by měly být hotovy do konce června.

Záchranná stanice v Bartošovicích děkuje Jižanům za finanční příspěvek vstupem zdarma

29. dubna 2024 11:06 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Obyvatelé obvodu měli během dne Země možnost nahlédnout do Záchranné stanice živočichů v Bartošovicích, a to zdarma. Vedení stanice zorganizovala prohlídky jako poděkování za finanční příspěvek, který obdrželi na začátku roku. Putoval z vánočního městečka.

V Ostravě-Jihu řeší špatný stav bytových domů v Bělském Lese. Nájemníci se budou muset vystěhovat

29. dubna 2024 10:52 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Vedení obvodu řeší situaci se špatným technických stavem bytových domů v Bělském lese. Aby dotčeným nájemníkům přestavilo výsledky odborné studie stavu budovy a možnosti náhradního bydlení, setkali se s nimi v K-triu.

Vítězové Beskydské sedmičky se sblížili při sportu, běhat začali až v dospělosti
Vydáno 3. října 2023 16:52, Ostrava-Slezská Ostrava, Petr Kůdela
Zářným příkladem toho, že není nikdy pozdě na sportování, například i na déletrvající běh, jsou manželé Monika a Tomáš Přibylkovi z Koblova. Pravidelně běhat začali až v dospělosti, zhruba před 12 lety. Extrémní běh je dokonce dal dohromady a učí je vzájemné podpoře.

Starosta Slezské Ostravy Richard Vereš přijal a ocenil letošní vítězný pár extrémního běžeckého maratonu Beskydská sedmička - manžele Přibylkovy. Na začátku září na něm zvítězili v kategorii mix, a v celkovém pořadí dvojic skončili čtvrtí - hned za třemi mužskými týmy. Zhruba za 15 a půl hodiny společně zdolali sedm beskydských vrcholů z Třince do Frenštátu pod Radhoštěm, o délce 101 kilometrů, s celkovým převýšením 5 500 metrů.

Tomáš Přibylka, extrémní běžec: Já jsem asi běžel podesáté, celkově podesáté, manželka, myslím, poosmé. Jako tým mix jsme běželi podruhé, poprvé jsme nedokončili, a skončili jsme na prvním místě, štěstí nám trochu přálo, měli jsme trochu natrénované.

Monika Přibylková, extrémní běžkyně: Krize určitě byla, teda u mě, hned ve druhé polovině, po 50. kilometru. Prvních 50 se běželo úplně skvěle, to byla vlastně taková ta noc, kdy se běží, startuje z toho Třince, vyběhne se na Javorový, sbíhá se dolů do Řeky. Pak se vlastně vybíhá na Travný a končí se první polovina, těch 50 kilometrů dole v Ostravici. Tam už se běží na Smrk, kde už začíná taková to ranní krize. Je to o hlavě hlavně a o tom, jak je natrénováno. Manžel je velkou podporou, protože, opravdu nebojím se to říct, táhnul mě. Existují takové gumy, na kterou si tu partnerku přivěsí, a byly kopce, na které mě opravdu vytáhnul.

Například Tomáš Přibylka začal běhat teprve před 12 lety a za chvíli shodil nejméně deset kilo. Pár, nebo každého zvlášť, můžete i dnes potkat při tréninku okolo Ostravice, Odry a Landeku. Tomáš nyní pracuje jako stavbyvedoucí na Slovensku. Znamená to trénovat i velmi brzy ráno, a pak večer po návratu. A možná se opět na startu bé sedmičky objeví.

Tomáš Přibylka, extrémní běžec: Příští rok plánujeme spolu, ale je to o tom, jak natrénujete. Musíte trénovat celý rok, a není to tak jednoduché, protože již nám není 20 let, a může se stát nějaké zranění.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: Podobné úspěchy jsou samozřejmě obdivuhodné. My si na radnici vážíme všech našich občanů, nejen těch, kteří dosahují úspěchů v podobných soutěžích, ale všech těch, kteří se takových soutěží účastní. Stejně tak podporujeme sportování, tak i aktivní trávení volného času. A já věřím, že i takové úspěchy, jako je právě vítězství v Beskydské sedmičce, jsou inspirací pro všechny ostatní, kteří chtějí třeba se sportováním začít, nebo chtějí aktivně trávit volný čas.

Vítězný pár z Koblova byl pozvánkou na radnici velmi příjemně zaskočen. Starostovi daroval sportovní tričko.


Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/slezska-ostrava/11000039418/vitezove-beskydske-sedmicky-se-sblizili-pri-sportu-behat-zacali-az-v-dospelosti