Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

35letý muž vykrádal sklepy, kolárny i domy v Ostravě, na lavičce okradl i spícího muže

Ostrava-město |

Recidivista s bohatou trestní minulostí skončil nedávno opět v rukou kriminalistů. Policejní hlídka ho zadržela krátce po vloupání v Ostravě-Porubě, když se snažil z místa zmizet. Jak se zjistilo, měl na svědomí vloupání do koláren a sklepů i do rodinných domů. Spícímu muži na tramvajové zastávce dokonce ukradl hodinky přímo z ruky. Teď mu hrozí až tříleté vězení.

zdroj videa: Policie ČR

Do sklepů v domě na ulici Průběžná v Ostravě-Porubě se minulý týden pokusil vloupat zloděj. Podle dat z kamerových záznamů bylo teprve krátce před 11. hodinou. Zloděje vyrušil náhodný svědek, který zároveň okamžitě zavolal policii. Zloděj mezitím utekl

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Policisté z obvodního oddělení Ostrava Poruba 2 ihned vyjeli na místo, aby zjistili podrobnější informace. Ve chvíli, když projížděli poblíž inkriminovaného místa, všimli si na tramvajové zastávce muže, který odpovídal prvotnímu popisu možného pachatele. Tudíž se rozhodli muže zkontrolovat. Sice tvrdil, že se ničeho nedopustil a čeká na tramvaj, přesto byl vyzván muži zákona, aby je následoval k místu činu. Ukázalo se, že před několika minutami se měl vloupat do sklepních prostor domu, kde měl stolem rozbít skleněnou výplň dveří. Poté, co byl vyrušen nájemníkem, z místa s prázdnou utekl."

Policisté vzápětí zjistili, že jde o recidivistu s bohatou trestní minulostí. V rejstříku trestů má už 14 záznamů. Převzali si ho proto porubští kriminalisté.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Na základě poznatků, operativního šetření a vyhodnocení kamerových záznamů byly 35letému muži prokázány další skutky v podobě vloupání jak do objektů, ale také krádež na osobě."

Celkem ve třech případech se pokusil vloupat do sklepů a koláren panelových domů v Ostravě-Porubě, kde způsobil škodu poškozením, ale vždy odešel s prázdnou.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Na svědomí má také dvě vloupání do rodinných domů, kde už byl o něco úspěšnější a podařilo se mu utéct s lupem. V jednom případě měl odcizit elektrické čerpadlo a v druhém případě jízdní kolo."

V neposlední řadě také policisté podle kamerových záznamů zjistili, že muž využil na tramvajové zastávce Svinov mosty příležitosti a okradl spícího muže o hodinky. Sundal mu je přímo z ruky.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Komisař 4. oddělení obecné kriminality Ostrava proti muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání přečinů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Obviněný s kriminalisty spolupracoval, ke svému jednání se doznal a vyjádřil svou lítost. Také uvedl, že odcizené věci prodal náhodným lidem a získané peníze použil pro svou potřebu."

V případě odsouzení mu teď hrozí až tříleté vězení.

Nahlásit chybu


K tématu

Z opakované lži usvědčil zloděje v Ostravě kamerový záznam

4. května 2023 21:12 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Celkem třikrát změnil strážníkům verzi své výpovědi o způsobu nabytí pěti kusů dřevěných palet 26letý zloděj, které minulé úterý v časných ranních hodinách v Ostravě-Zábřehu odcizil u jedné z prodejen a poté odvezl na odcizeném nákupním vozíku. Z opakované lži ho totiž pomohl usvědčit záznam z kamer.

Zloděj kradl plechy ze střechy v Ostravě, díky svědkyni si pro něj přijeli policisté

24. dubna 2023 14:47 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravští policisté nachytali přímo při krádeži 29letého zloděje. Lámal plechy ze střechy a chystal si je na odvoz. Všimla si ho ale pozorná svědkyně, která přivolala policisty. Ti navíc ještě před příjezdem viděli krádež doslova v přímém přenosu na bezpečnostních kamerách.

Zloděj chtěl svému pronásledovateli uplavat v řece Ostravici. Policisté jej už čekali na břehu

3. května 2023 13:08 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ani chladné počasí neodradilo zloděje, který před svým pronásledovatelem skočil do řeky Ostravice a chtěl mu zmizet na druhém břehu. Svědek byl ale ve spojení s policisty a ti už pachatele čekali na břehu.


Děti ve Vítkovicích si budou hrát na novém hygienickém písku

Písek v pískovištích může být zdrojem závažných onemocnění. Radnice v Ostravě-Vítkovicích proto každoročně písek obměňuje. Použitý písek nekončí na skládce, ale je dál využíván např. při opravě chodníků.

Masturbace online neměla šťastný konec. Vyděrači chtěli za nezveřejnění videa 150 tisíc kč

V posledních dnech policisté evidují případy vydírání prostřednictvím sociálních sítí. V Ostravě pachatelům naletěl muž středního věku, který poslechl údajnou krásnou blondýnu a natáčel se mobilem při masturbování. Byl pak velmi překvapen, když po něm chtěla 150 tisíc, jinak video zveřejní na internetu.

V životických sadech mají kvůli počasí obavy o úrodu jablek

V roce 2018 sklidili v životických sadech rekordních 1 900 tun jablek. Letošní sklizeň může ohrozit počasí. Sady nyní nově vlastní město Havířov, které chce získat do vlastnictví pronajaté pozemky od zemědělského půdního fondu.

Ne nadarmo se zámku Nová Horka u Studénky přezdívá "malá Vídeň"

Včera 17:45 | Studénka | Andrea Holeszová | Kam vyrazit

Od příchodu říšského hraběcího rodu Vetter von der Lilie do lůna úrodné krajiny podél Odry se z původně malé tvrze stává významné aristokratické sídlo, centrum hudební i výtvarné kultury.

Nemocnice Karviná-Ráj připravila pro páry čekající potomka předporodní pokoj v porodnici

Nemocnice Karviná-Ráj investovala peníze do vybudování předporodního pokoje pro páry, které čekají na příchod svého potomka. Po celou dobu hospitalizace, v době porodu i po porodu, tak nemusí být partneři vůbec separováni.

Handicap centrum Škola života funguje ve Frýdku-Místku už 33 let

Handicap centrum Škola života letos oslaví své 33 narozeniny. Za tu dobu pomohlo už stovkám klientů s mentálním postižením. Stále s nimi pracuje a adaptuje je do společnosti. Od příštího roku se stacionář transformuje na centrum denních služeb.

Originální dresy opavských basketbalistů se vydražily za více než 108 tisíc. Peníze pomůžou charitě

Charitativní dražba originálních červených dresů opavských basketbalistů s logem Opava 800 vynesla více než 108 tisíc korun. Dražilo se na Aukru a peníze pomohou mobilnímu hospici Pokojný přístav Charity Opava.

Mistrovství ČR dětí a mládeže ve fitness sportu proběhlo v Bruntále

Včera 15:05 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Frýdek-Místek zve školy i veřejnost na Den Země ve znamení Světa zvířat

Sady Bedřicha Smetany v Místku se promění na „Svět zvířat“. Stane se tak v rámci oslav Dne Země. Letošní ročník proběhne v pátek 26. dubna. Dopoledne hlavně pro školy a odpoledne pro veřejnost. Připraven bude tradičně bohatý program zvířecích, ekologických a vzdělávacích aktivit.

Vize tělocvičny Tyršovy školy už má reálné obrysy, stát by mohla do čtyř let

Absenci kvalitní tělocvičny se základní škola na Tyršově ulici snaží řešit asi dvacet let. Nyní rada města její požadavek posvětila, schválila studii nového školního sportoviště, to by mohlo stát do čtyř let.

Blíží se zápisy do mateřských škol. Registrace žádostí začala 19. dubna

Blíží se termín pro zápisy dětí do mateřských škol. V Ostravě ho má většina školek stanoven na 6. a 7. května, je ale nutné dítě nejprve registrovat do celoměstského portálu. Rodiče ale nemusejí mít obavy, protože míst je dostatek.

Vedení Ostravy-Jihu diskutuje s občany na veřejných setkáních

Ve Výškovické pobočce knihovny města Ostravy se konalo první veřejné setkání vedení obvodu s jeho obyvateli. Občané Jihu mohli přímo se starostou otevřeně probrat témata, které je trápí. Například situaci okolo bývalého obchodního centra Odra.

Ostrava považuje rozvoj cyklodopravy za jednu z priorit. Zásadní je ale bezpečnost

Rozvoj cyklodopravy je jednou z priorit vedení města. S tím samozřejmě souvisí bezpečnost, protože cyklisté považují za nejdůležitější, aby je při jízdě neohrožovala auta. Město proto klade důraz na kvalitní cyklostezky a pomáhají také strážníci, kteří se v rámci různých projektů a akcí na cykodopravu zaměřují.

Ostrava podpoří začínající podnikatele. Inspirace vzešla z programu Řemeslný akcelerátor

Ostrava chce pomoci začínajícím podnikatelům a proto vyhlásila nový dotační program. Jeho cílem je zvýšení konkurenceschopnosti, podpora inovací a technologií, ale také rozvoj podnikatelského prostředí.

Dny památek zaměřené na historii městského obvodu Ostrava-Jih se konaly už po deváté

Již 9. ročník festivalu Dny památek na Jihu se konal od čtvrtka do neděle. Zahrnoval foto-přednášky, prohlídky bytového muzea či komentované vycházky. Festivalem provázel kronikář obvodu Petr Lexa Přendík.

Bikesharing je v Ostravě oblíbenou formou dopravy

Bikesharing v Ostravě funguje už šestým rokem a získal si obrovskou oblibu. Jen za loňský byla kola společnosti Nextbike vypůjčena uživateli téměř v půl milionech případů a většinou svou trasu zvládli do 15 minut.

35letý muž vykrádal sklepy, kolárny i domy v Ostravě, na lavičce okradl i spícího muže
Vydáno 30. září 2021 12:14, Ostrava-město, Jiří Cileček
Recidivista s bohatou trestní minulostí skončil nedávno opět v rukou kriminalistů. Policejní hlídka ho zadržela krátce po vloupání v Ostravě-Porubě, když se snažil z místa zmizet. Jak se zjistilo, měl na svědomí vloupání do koláren a sklepů i do rodinných domů. Spícímu muži na tramvajové zastávce dokonce ukradl hodinky přímo z ruky. Teď mu hrozí až tříleté vězení.

zdroj videa: Policie ČR

Do sklepů v domě na ulici Průběžná v Ostravě-Porubě se minulý týden pokusil vloupat zloděj. Podle dat z kamerových záznamů bylo teprve krátce před 11. hodinou. Zloděje vyrušil náhodný svědek, který zároveň okamžitě zavolal policii. Zloděj mezitím utekl

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Policisté z obvodního oddělení Ostrava Poruba 2 ihned vyjeli na místo, aby zjistili podrobnější informace. Ve chvíli, když projížděli poblíž inkriminovaného místa, všimli si na tramvajové zastávce muže, který odpovídal prvotnímu popisu možného pachatele. Tudíž se rozhodli muže zkontrolovat. Sice tvrdil, že se ničeho nedopustil a čeká na tramvaj, přesto byl vyzván muži zákona, aby je následoval k místu činu. Ukázalo se, že před několika minutami se měl vloupat do sklepních prostor domu, kde měl stolem rozbít skleněnou výplň dveří. Poté, co byl vyrušen nájemníkem, z místa s prázdnou utekl."

Policisté vzápětí zjistili, že jde o recidivistu s bohatou trestní minulostí. V rejstříku trestů má už 14 záznamů. Převzali si ho proto porubští kriminalisté.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Na základě poznatků, operativního šetření a vyhodnocení kamerových záznamů byly 35letému muži prokázány další skutky v podobě vloupání jak do objektů, ale také krádež na osobě."

Celkem ve třech případech se pokusil vloupat do sklepů a koláren panelových domů v Ostravě-Porubě, kde způsobil škodu poškozením, ale vždy odešel s prázdnou.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Na svědomí má také dvě vloupání do rodinných domů, kde už byl o něco úspěšnější a podařilo se mu utéct s lupem. V jednom případě měl odcizit elektrické čerpadlo a v druhém případě jízdní kolo."

V neposlední řadě také policisté podle kamerových záznamů zjistili, že muž využil na tramvajové zastávce Svinov mosty příležitosti a okradl spícího muže o hodinky. Sundal mu je přímo z ruky.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Komisař 4. oddělení obecné kriminality Ostrava proti muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání přečinů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Obviněný s kriminalisty spolupracoval, ke svému jednání se doznal a vyjádřil svou lítost. Také uvedl, že odcizené věci prodal náhodným lidem a získané peníze použil pro svou potřebu."

V případě odsouzení mu teď hrozí až tříleté vězení.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000027732/35lety-muz-vykradal-sklepy-kolarny-i-domy-v-ostrave-na-lavicce-okradl-i-spiciho-muze