Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Slezská Ostrava loni investovala do bytového fondu přes 120 milionů korun

Ostrava-Slezská Ostrava |

Rekonstrukce bytů a bytových domů loni stála Slezskou Ostravu téměř 122 milionů korun. Radnice se tak snaží neustále zlepšovat životní podmínky obyvatel. Letos se například opraví i tři zdevastované bytové domy v Heřmanické ulici, ve kterých vzniknou nové byty pro rodiny s dětmi.

Městský obvod Slezská Ostrava dlouhodobě postupuje v rekonstrukci svých bytových domů a jednotlivých bytů.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "V roce 2022 provedl jak rozsáhlé opravy bytových domů, zejména na Mírové osadě, kde se jednalo o ulice 8. března a Zapletalova. Tak také řadu oprav jednotlivých bytů, kterých v loňském roce zrekonstruoval celkem 57. Celková částka, která v loňském roce putovala na rekonstrukce bytů a bytových domů, činí 122 milionů korun, což je dosud jedna z nejvyšších částek v historii městského obvodu. A doháníme tak dlouhodobý dluh, který máme na rekonstrukci našeho bytového fondu."

V Dědičné ulici vzniklo také 23 bytů pro studenty vysokých škol. Z bytového fondu má obvod příjmy ročně zhruba 40 milionů korun. Svým způsobem tak tyto peníze trojnásobně vrátil nájemníkům za loňský rok v rekonstrukcích.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Čímž chceme zlepšit kvalitu bydlení a zejména nabídnout dnes neobydlené byty novým nájemníkům. V roce 2023 tak zahájíme další rekonstrukce. Kromě rekonstrukcí jednotlivých bytů, půjde i o větší rekonstrukci tří bytových domů na Heřmanické ulici, kde by mělo nově vzniknout 12 bytů 3+1 pro rodiny s dětmi."

Začaly také práce na opravě bytů na Bohumínské a chystají se opravy dalších bytů v ulicích Hladnovská, Želazného nebo U Staré elektrárny.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Městskému obvodu se podařilo v loňském roce získat také dotaci ve výši téměř 11 milionů korun na rekonstrukci neobydlených bytů, které jsou primárně určeny pro ukrajinské rodiny, které v nich mohou bydlet ve standardním nájemním bydlení s placením nájmu. Pokud Ukrajinci tyto byty nevyužijí, tak městský obvod v souladu s podmínkami dotace může tyto byty nabídnout také dalším občanům, zejména skupině obyvatel, jako jsou mladí lidé do 30 let nebo senioři."

Letos plánuje obvod vydat na údržbu bytového fondu zhruba 15 milionů korun.

Nahlásit chybu


K tématu

Ostrava podpoří vznik nových bytů v opuštěných nemovitostech

5. ledna 2024 14:38 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava znovu nabídne možnost financování vzniku bytů v obnovených, dlouhodobě opuštěných nebytových prostorách ve městě a pomůže tak rozšířit nabídku nájemního a dostupného bydlení. Program podporuje obnovu a znovuoživení dlouhodobě prokazatelně opuštěných budov či jednotek ve městě a rozšíří portfolio bytů s dostupnou cenou nájmu. Na rok 2024 vyčlenilo město pro tento dotační program 10 milionů korun.

Moravskoslezský kraj dá 35 milionů na opravy významných památek

18. června 2023 18:19 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj opět přispěje na opravy významných kulturních památek. Letos rozdělí 35 milionů korun na celkem 15 projektů, mezi kterými jsou i opravy dvou národních kulturních památek. Jsou to Společenský dům v Opavě a Dolní oblast Vítkovice, která chystá opravu Malého světa techniky U6.

Zájemci o byt v Penzionu pro seniory Frýdek-Místek musejí aktualizovat své žádosti

Žadatelé o byt v Penzionu pro seniory Frýdek-Místek musejí znovu aktualizovat své žádosti. O bydlení je totiž velký zájem a v pořadníku jsou desítky lidí. Penzion prošel před časem náročnou rekonstrukcí bytových jader a celkově má 167 bytových jednotek.


Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

Studénka zkouší u Národní sportovní agentury uspět se dvěma projekty

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu - rozhodlo o tom dubnové zastupitelstvo. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, o tu se pokouší už počtvrté, druhá stavby nové multifunkční haly.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Město žádá dotace na investice do sportovišť, na rekonstrukci šaten a stavbu haly

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, druhá stavby nové multifunkční haly.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

Včera 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Fajne školní bistro Ostravě závidí i okolní města. Špičkoví kuchaři pomáhají v jídelnách

24. dubna 2024 12:11 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Kvalita jídla ve školních jídelnách se v posledních letech výrazně zlepšila a v Ostravě na tom má podíl i velmi oblíbený a úspěšný projekt Fajne školní bistro. Školy objíždějí špičkoví kuchaři a pomáhají kuchařkám s přípravou chutných jídel podle norem a děti jsou nadšené.

Fotografie ze života Ostravy jsou nově k vidění ve Slezskoostravské galerii

Více než 100 černobílých reportážních fotografií z Ostravy si mohou nově prohlédnout návštěvníci Slezskoostravské galerie. Jejich autorem je významný a oceňovaný ostravský fotograf a rodák Jiří Kudělka, který své dílo vystavoval na mnoha místech v Česku i v Evropě.

Slezskoostravský korfbalový tým bojuje v baráži o účast v extralize

Slezskoostravské korfbalové družstvo KK Sokol Koblov bojovalo v neděli o účast v extralize. V prvním kole baráže se hráči setkali s prvoligovými nováčky z Prievidzy a ostřílenými několikanásobnými mistry extraligy – Českými Budějovicemi.

Základní školy ve Slezské Ostravě budou mít moderní učebny, vybavené budou i virtuální realitou

Robotické sady, 3D tiskárny, sady pro experimenty, a dokonce i virtuální realitu – to vše najdou studenti v nových jazykových, multimediálních a přírodovědných učebnách ve slezskoostravských základních školách. Finální úpravy by měly být hotové do konce června.

Děti vyrábějí loga a erby městské části Hrabůvka v rámci oslav 100 let Velké Ostravy

23. dubna 2024 16:25 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Historická loga, erby a dominanty jednotlivých obvodů Velké Ostravy. Ty vznikají v rámci akce „Loguj!“ ve výtvarných dílnách ostravských knihoven. Minulý týden patřil Hrabůvce.

Děti ve Vítkovicích si budou hrát na novém hygienickém písku

Písek v pískovištích může být zdrojem závažných onemocnění. Radnice v Ostravě-Vítkovicích proto každoročně písek obměňuje. Použitý písek nekončí na skládce, ale je dál využíván např. při opravě chodníků.

Slezská Ostrava loni investovala do bytového fondu přes 120 milionů korun
Vydáno 21. února 2023 12:30, Ostrava-Slezská Ostrava, Jiří Cileček
Rekonstrukce bytů a bytových domů loni stála Slezskou Ostravu téměř 122 milionů korun. Radnice se tak snaží neustále zlepšovat životní podmínky obyvatel. Letos se například opraví i tři zdevastované bytové domy v Heřmanické ulici, ve kterých vzniknou nové byty pro rodiny s dětmi.

Městský obvod Slezská Ostrava dlouhodobě postupuje v rekonstrukci svých bytových domů a jednotlivých bytů.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "V roce 2022 provedl jak rozsáhlé opravy bytových domů, zejména na Mírové osadě, kde se jednalo o ulice 8. března a Zapletalova. Tak také řadu oprav jednotlivých bytů, kterých v loňském roce zrekonstruoval celkem 57. Celková částka, která v loňském roce putovala na rekonstrukce bytů a bytových domů, činí 122 milionů korun, což je dosud jedna z nejvyšších částek v historii městského obvodu. A doháníme tak dlouhodobý dluh, který máme na rekonstrukci našeho bytového fondu."

V Dědičné ulici vzniklo také 23 bytů pro studenty vysokých škol. Z bytového fondu má obvod příjmy ročně zhruba 40 milionů korun. Svým způsobem tak tyto peníze trojnásobně vrátil nájemníkům za loňský rok v rekonstrukcích.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Čímž chceme zlepšit kvalitu bydlení a zejména nabídnout dnes neobydlené byty novým nájemníkům. V roce 2023 tak zahájíme další rekonstrukce. Kromě rekonstrukcí jednotlivých bytů, půjde i o větší rekonstrukci tří bytových domů na Heřmanické ulici, kde by mělo nově vzniknout 12 bytů 3+1 pro rodiny s dětmi."

Začaly také práce na opravě bytů na Bohumínské a chystají se opravy dalších bytů v ulicích Hladnovská, Želazného nebo U Staré elektrárny.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Městskému obvodu se podařilo v loňském roce získat také dotaci ve výši téměř 11 milionů korun na rekonstrukci neobydlených bytů, které jsou primárně určeny pro ukrajinské rodiny, které v nich mohou bydlet ve standardním nájemním bydlení s placením nájmu. Pokud Ukrajinci tyto byty nevyužijí, tak městský obvod v souladu s podmínkami dotace může tyto byty nabídnout také dalším občanům, zejména skupině obyvatel, jako jsou mladí lidé do 30 let nebo senioři."

Letos plánuje obvod vydat na údržbu bytového fondu zhruba 15 milionů korun.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/slezska-ostrava/11000035808/slezska-ostrava-loni-investovala-do-bytoveho-fondu-pres-120-milionu-korun