Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Slezská Ostrava letos poprvé vítala občánky, loni se v obvodu narodilo 189 dětí

Ostrava-Slezská Ostrava |

Slezská Ostrava letos poprvé přivítal občánky narozené v závěru loňského roku. Vítání bylo rozděleno do několika částí. Rodiče a příbuzní zažili slavnostní událost. Čekalo na ně přání, fotografování dětí a dostali také drobné dárky a poukázky.

Obřadní síň Slezskoostravské radnice zaplnili maminky s nejmenšími dětmi, tatínci a jejich příbuzní. Odehrálo se tady totiž první letošní vítání občánků v obvodu.

Anketa: 1.) "Mám první zkušenosti s tímto a jsem poprvé otec a jsem tady z toho nadšený." 2.) "Malá se jmenuje Kateřinka, bude mít 4,5 měsíce. Vítání bylo krásné, děkujeme všem a za dárky také." 3.) "Zkušenost už mám druhou, jelikož už máme staršího syna doma. Takže taky to probíhalo tady v obřadní síni. Bylo to super. Je to takové hezké uvítání do toho života pro ty malé človíčky."
Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Já osobně jsem rodičům nejenom pogratuloval k jejich potomkům, ale poděkoval jsem jim také. A to jednak za to, že se vůbec rozhodli založit rodinu a vychovávat své děti. Tomáš Garrigue Masaryk říkával, že rodina je základ státu. Já si myslím, že to není klišé, ale že je to opravdu důležité. A jednak jsem jim poděkoval za to, že se rozhodli vychovávat své děti právě na Slezské Ostravě, kterou vnímám jako velmi atraktivní pro život. Věřím, že to tak vnímají i sami rodiče. A také jsem jim slíbil, že my za radnici uděláme vše proto, aby Slezská dobrým místem pro život zůstala."

Vítání bylo kvůli velkému zájmu rozděleno do několika etap. Kromě vedení obvodu přivítaly nové občánky také děti z mateřské školky a hudební doprovod.

Anketa 4.) "Malá se jmenuje Valerie. Bylo to moc hezké. Moc děkujeme, bylo to opravdu pěkné a ráda jsem poznala naše vrstevníky." 5.) "Tady na Slezské jsme byli poprvé na vítání občánků a bylo to moc hezké. Moc se mi to líbilo, pan starosta moc šikovný, všichni hezky mluvili. A jsme rádi, že jsme poznali i ostatní děti tady ze Slezské, se kterými potom budou chodit do školky nebo do školy."
Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Vítání občánků se na Slezské Ostravě pořádá čtyřikrát do roka, vždy přivítáme kolem dvaceti až třiceti dětí. V rámci slavnostního obřadu popřejeme jak dětem, tak rodičům. A samozřejmě od městského obvodu dostanou také drobný dárek, kterým je dárková poukázka, balíček z Knihovny města Ostravy a také hračka z chráněných dílen."

V roce 2022 se narodilo 189 dětí s trvalým pobytem na Slezské Ostravě. V celé Ostravě to pak bylo 2 250 dětí.

Nahlásit chybu


K tématu

Projekt Corrency dál přispívá dětem ze Slezské Ostravy na kroužky

8. srpna 2023 10:58 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Rodiče ze Slezské Ostravy mohou opět žádat o příspěvek na mimoškolní aktivity svých dětí. Projekt Corrency vstoupil od začátku měsíce do druhé etapy. V každé z nich je možné získat 500 korun. Stačí se zaregistrovat přes internet a vybrat si, do jakého kroužku bude dítě chodit.

Slezská Ostrava přivítala poprvé v novém roce své nové občánky

Slezská Ostrava přivítala poprvé v novém roce své nové občánky. Na jarní ceremoniál přinesly maminky ze Slezské ve dvou termínech patnáct miminek a většina z nich byli kluci.

Slezská Ostrava přivítala 20 nových občánků. Tento akt se koná čtyřikrát do roka

7. listopadu 2023 11:23 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

Slezská Ostrava má dvacet nových občánků. Osobně je v honosných prostorách radnice přivítal starosta Richard Vereš a předal jim drobné dárky.


Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

Studénka zkouší u Národní sportovní agentury uspět se dvěma projekty

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu - rozhodlo o tom dubnové zastupitelstvo. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, o tu se pokouší už počtvrté, druhá stavby nové multifunkční haly.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Město žádá dotace na investice do sportovišť, na rekonstrukci šaten a stavbu haly

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, druhá stavby nové multifunkční haly.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

Včera 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Svářeči

Ostrava Nástup: od 1. května 2024 od 35 000 do 44 000 Kč/měsíc

Fajne školní bistro Ostravě závidí i okolní města. Špičkoví kuchaři pomáhají v jídelnách

24. dubna 2024 12:11 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Kvalita jídla ve školních jídelnách se v posledních letech výrazně zlepšila a v Ostravě na tom má podíl i velmi oblíbený a úspěšný projekt Fajne školní bistro. Školy objíždějí špičkoví kuchaři a pomáhají kuchařkám s přípravou chutných jídel podle norem a děti jsou nadšené.

Fotografie ze života Ostravy jsou nově k vidění ve Slezskoostravské galerii

Více než 100 černobílých reportážních fotografií z Ostravy si mohou nově prohlédnout návštěvníci Slezskoostravské galerie. Jejich autorem je významný a oceňovaný ostravský fotograf a rodák Jiří Kudělka, který své dílo vystavoval na mnoha místech v Česku i v Evropě.

Slezskoostravský korfbalový tým bojuje v baráži o účast v extralize

Slezskoostravské korfbalové družstvo KK Sokol Koblov bojovalo v neděli o účast v extralize. V prvním kole baráže se hráči setkali s prvoligovými nováčky z Prievidzy a ostřílenými několikanásobnými mistry extraligy – Českými Budějovicemi.

Základní školy ve Slezské Ostravě budou mít moderní učebny, vybavené budou i virtuální realitou

Robotické sady, 3D tiskárny, sady pro experimenty, a dokonce i virtuální realitu – to vše najdou studenti v nových jazykových, multimediálních a přírodovědných učebnách ve slezskoostravských základních školách. Finální úpravy by měly být hotové do konce června.

Děti vyrábějí loga a erby městské části Hrabůvka v rámci oslav 100 let Velké Ostravy

23. dubna 2024 16:25 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Historická loga, erby a dominanty jednotlivých obvodů Velké Ostravy. Ty vznikají v rámci akce „Loguj!“ ve výtvarných dílnách ostravských knihoven. Minulý týden patřil Hrabůvce.

Děti ve Vítkovicích si budou hrát na novém hygienickém písku

Písek v pískovištích může být zdrojem závažných onemocnění. Radnice v Ostravě-Vítkovicích proto každoročně písek obměňuje. Použitý písek nekončí na skládce, ale je dál využíván např. při opravě chodníků.

Slezská Ostrava letos poprvé vítala občánky, loni se v obvodu narodilo 189 dětí
Vydáno 21. března 2023 16:27, Ostrava-Slezská Ostrava, Jiří Cileček
Slezská Ostrava letos poprvé přivítal občánky narozené v závěru loňského roku. Vítání bylo rozděleno do několika částí. Rodiče a příbuzní zažili slavnostní událost. Čekalo na ně přání, fotografování dětí a dostali také drobné dárky a poukázky.

Obřadní síň Slezskoostravské radnice zaplnili maminky s nejmenšími dětmi, tatínci a jejich příbuzní. Odehrálo se tady totiž první letošní vítání občánků v obvodu.

Anketa: 1.) "Mám první zkušenosti s tímto a jsem poprvé otec a jsem tady z toho nadšený." 2.) "Malá se jmenuje Kateřinka, bude mít 4,5 měsíce. Vítání bylo krásné, děkujeme všem a za dárky také." 3.) "Zkušenost už mám druhou, jelikož už máme staršího syna doma. Takže taky to probíhalo tady v obřadní síni. Bylo to super. Je to takové hezké uvítání do toho života pro ty malé človíčky."
Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Já osobně jsem rodičům nejenom pogratuloval k jejich potomkům, ale poděkoval jsem jim také. A to jednak za to, že se vůbec rozhodli založit rodinu a vychovávat své děti. Tomáš Garrigue Masaryk říkával, že rodina je základ státu. Já si myslím, že to není klišé, ale že je to opravdu důležité. A jednak jsem jim poděkoval za to, že se rozhodli vychovávat své děti právě na Slezské Ostravě, kterou vnímám jako velmi atraktivní pro život. Věřím, že to tak vnímají i sami rodiče. A také jsem jim slíbil, že my za radnici uděláme vše proto, aby Slezská dobrým místem pro život zůstala."

Vítání bylo kvůli velkému zájmu rozděleno do několika etap. Kromě vedení obvodu přivítaly nové občánky také děti z mateřské školky a hudební doprovod.

Anketa 4.) "Malá se jmenuje Valerie. Bylo to moc hezké. Moc děkujeme, bylo to opravdu pěkné a ráda jsem poznala naše vrstevníky." 5.) "Tady na Slezské jsme byli poprvé na vítání občánků a bylo to moc hezké. Moc se mi to líbilo, pan starosta moc šikovný, všichni hezky mluvili. A jsme rádi, že jsme poznali i ostatní děti tady ze Slezské, se kterými potom budou chodit do školky nebo do školy."
Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Vítání občánků se na Slezské Ostravě pořádá čtyřikrát do roka, vždy přivítáme kolem dvaceti až třiceti dětí. V rámci slavnostního obřadu popřejeme jak dětem, tak rodičům. A samozřejmě od městského obvodu dostanou také drobný dárek, kterým je dárková poukázka, balíček z Knihovny města Ostravy a také hračka z chráněných dílen."

V roce 2022 se narodilo 189 dětí s trvalým pobytem na Slezské Ostravě. V celé Ostravě to pak bylo 2 250 dětí.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/slezska-ostrava/11000036302/slezska-ostrava-letos-poprve-vitala-obcanky-loni-se-v-obvodu-narodilo-189-deti