Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Bezruči uzavřou letošní sezónu nad Ostravou!

I v době úpadku kultury a všeobecného chaosu na tomto poli se může stát, že se náhle objeví něco nového, co rozzáří jinak zdánlivě šedivou oblohu. Na Ostravsku by tak mohlo stát nejen řečnicky, ale i obrazně! Nový kulturní prostor, otevřený pro pořádání řady kulturních akcí, totiž na Ostravu shlíží z vrcholu hory Landek a nabízí asi nejkrásnější výhled na Ostravu. A hned první kulturní vlaštovka, která odtud vyletí, bude více než atraktivní – ukončení sezóny Divadla Petra Bezruče!

„Pokud si myslíte, že nejde za 60 minut zahrát celý repertoár Divadla Petra Bezruče, pak se šeredně mýlíte! Právě to vám totiž dokáží herci tohoto oblíbeného divadla Jakub Burýšek, Vojtěch Johaník, Jáchym Kučera, Michal Sedláček a Magdaléna Tkačíková! Během speciálního komponovaného večera vás s humorem sobě vlastním provedou kultovními inscenacemi z let minulých, současných a možná i budoucích. Slibují nejen polechtat vaše bránice, ale také představit oblíbené hry, situace i postavy z jiného úhlu, než jste zvyklí,“ prozrazují pořadatelé s tím, že po divadelním vystoupení dojde i na notnou dávku muziky! Představí se zde totiž hned dvě hudební seskupení v čele s divadelními herci – za bicími a mikrofonem skupiny Zkrat se objeví Norbert Lichý, pěvecky pak potáhne skvělou ostravskou partu Tamala herečka Pavla Gajdošíková! Punc celému jistě skvělému večeru pak dodá i velmi netradiční prostor.

„Rádi bychom touto první akcí uvedli mezi Ostravany nový kulturní prostor, který se nachází v opravdových výšinách – na Landeku! Toto vystoupení totiž proběhne v nově vybudovaném amfiteátru pod urostlými stromy v areálu Vily na Landeku (www.vilanalandeku.cz), která byla postavena v polovině dvacátých let minulého století. Oblíbené výletní místo Ostravanů s amfiteátrem však podlehlo zubu času a až nyní, po kompletní přestavbě, opět může sloužit k pořádání koncertů, divadelních i jiných vystoupení. Výhled, který se z tohoto místa naskýtá na Ostravu a beskydské vrchy, navíc podle nás patří rozhodně k těm nejkrásnějším. Za pravdu nám ostatně dávají i novomanželé, kteří si Vilu na Landeku velmi oblíbili jako romantické místo pro uspořádání svatebního obřadu i následných oslav,“ dodávají pořadatelé.

Vidět představení Bezruči v 60 minutách i vystoupení spřízněných hudebních skupin můžete ve Vile na Landeku již v pátek 26. června 2020 v 19.30 hod. a vstupenky jsou v prodeji na internetových stránkách Divadla Petra Bezruče (www.bezruci.cz), v tradičních předprodejích a pokud nebude vyprodáno, pak i na místě konání.



Děti ve Vítkovicích si budou hrát na novém hygienickém písku

Písek v pískovištích může být zdrojem závažných onemocnění. Radnice v Ostravě-Vítkovicích proto každoročně písek obměňuje. Použitý písek nekončí na skládce, ale je dál využíván např. při opravě chodníků.

Masturbace online neměla šťastný konec. Vyděrači chtěli za nezveřejnění videa 150 tisíc kč

V posledních dnech policisté evidují případy vydírání prostřednictvím sociálních sítí. V Ostravě pachatelům naletěl muž středního věku, který poslechl údajnou krásnou blondýnu a natáčel se mobilem při masturbování. Byl pak velmi překvapen, když po něm chtěla 150 tisíc, jinak video zveřejní na internetu.

V životických sadech mají kvůli počasí obavy o úrodu jablek

22. dubna 2024 20:30 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

V roce 2018 sklidili v životických sadech rekordních 1 900 tun jablek. Letošní sklizeň může ohrozit počasí. Sady nyní nově vlastní město Havířov, které chce získat do vlastnictví pronajaté pozemky od zemědělského půdního fondu.

Ne nadarmo se zámku Nová Horka u Studénky přezdívá "malá Vídeň"

22. dubna 2024 17:45 | Studénka | Andrea Holeszová | Kam vyrazit

Od příchodu říšského hraběcího rodu Vetter von der Lilie do lůna úrodné krajiny podél Odry se z původně malé tvrze stává významné aristokratické sídlo, centrum hudební i výtvarné kultury.

Nemocnice Karviná-Ráj připravila pro páry čekající potomka předporodní pokoj v porodnici

22. dubna 2024 16:30 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Nemocnice Karviná-Ráj investovala peníze do vybudování předporodního pokoje pro páry, které čekají na příchod svého potomka. Po celou dobu hospitalizace, v době porodu i po porodu, tak nemusí být partneři vůbec separováni.

Handicap centrum Škola života funguje ve Frýdku-Místku už 33 let

Handicap centrum Škola života letos oslaví své 33 narozeniny. Za tu dobu pomohlo už stovkám klientů s mentálním postižením. Stále s nimi pracuje a adaptuje je do společnosti. Od příštího roku se stacionář transformuje na centrum denních služeb.

Originální dresy opavských basketbalistů se vydražily za více než 108 tisíc. Peníze pomůžou charitě

22. dubna 2024 11:32 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Charitativní dražba originálních červených dresů opavských basketbalistů s logem Opava 800 vynesla více než 108 tisíc korun. Dražilo se na Aukru a peníze pomohou mobilnímu hospici Pokojný přístav Charity Opava.

Mistrovství ČR dětí a mládeže ve fitness sportu proběhlo v Bruntále

22. dubna 2024 15:05 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Frýdek-Místek zve školy i veřejnost na Den Země ve znamení Světa zvířat

Sady Bedřicha Smetany v Místku se promění na „Svět zvířat“. Stane se tak v rámci oslav Dne Země. Letošní ročník proběhne v pátek 26. dubna. Dopoledne hlavně pro školy a odpoledne pro veřejnost. Připraven bude tradičně bohatý program zvířecích, ekologických a vzdělávacích aktivit.

Vize tělocvičny Tyršovy školy už má reálné obrysy, stát by mohla do čtyř let

Absenci kvalitní tělocvičny se základní škola na Tyršově ulici snaží řešit asi dvacet let. Nyní rada města její požadavek posvětila, schválila studii nového školního sportoviště, to by mohlo stát do čtyř let.

Razovský pohár je nový sedmidílný přespolní běh u Slezské Harty, právě proběhlo jeho 2. kolo

Včera 15:32 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Ani téměř zimní počasí dubnového víkendu neodradilo sportovní nadšence od účasti na Razovském poháru. Místní Sokol Razová připravil atraktivní sedmidílný přespolní běh v terénech v okolí přehrady Slezská Harta. Na druhý pohárový závod a i ve sněhové vánici sjeli běžci nejen z okresu Bruntál.

Lidé mohou policistům pomoci při objasnění úmrtí 50letého muže v Ostravě

22. dubna 2024 16:04 | Celý MS kraj | Libor Běčák

S výzvou na veřejnost se obrátili ostravští policisté, kteří objasňují okolnosti úmrtí 50letého muže ve Vítkovicích.

V Bruntále otevřeli nové prostory pro pečovatelskou službu v adaptované vile

22. dubna 2024 9:58 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Bruntál adaptoval nové prostory pro pečovatelskou službu ve vilovém objektu v Domově pro seniory. Bývalá lékařská vila na zahradě domu po odchodu odborného lékaře zůstala bez využití. Plánované propojení s domovem pro seniory by bylo velmi nákladné. Domov proto nabídl prostory městu.

Správa silnic MSK používá nová služební vozidla na elektropohon

22. dubna 2024 9:46 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil | Dopravní revue

Správa silnic Moravskoslezského kraje udělala další krok ke snížení uhlíkové stopy. Do svého vozového parku získala pět nových elektromobilů. Jde o jednu z největších krajských organizací.

Nová cargolinka z mošnovského letiště do kazašské Almaty

22. dubna 2024 9:38 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil | Dopravní revue

Ostravské letiště rozšiřuje svou cargo dopravu zavedením nové pravidelné linky do kazašské Almaty. Od dubna ji provozuje společnost EGT Express s letadlem Boeing B767 1x týdně.

Komisařka vyhodila žáka od zkoušky v autoškole, když jí neřekl druhý způsob měření dezénu

22. dubna 2024 9:03 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Krajský soud v Ostravě se z rozhodnutí Nejvyššího správního soudu bude muset znovu zabývat případem, ve kterém jde o to, zda komisařka ve Frýdku-Místku měla právo vyhodit žáka od závěrečné zkoušky v autoškole jen proto, že jí po první správné odpovědi neřekl další alternativní způsob ověření hloubky dezénu pneumatiky.