Česká síť restaurací Sushi Point je typická tím, že sice vychází z tradic japonského sushi, ale dokáže svou nabídku přizpůsobit českému konzumentovi.
Díky pozdějšímu příchodu japonské kuchyně na český trh jsou čeští zákazníci při konzumaci sushi pokrmů více opatrní, bojí se experimentovat a zkoušet nové chutě. Z toho důvodu je v české síti sushi restaurací pro nové zákazníky či konzumenty připravený prvořadý profesionální servis, aby jejich seznámení s japonskou kuchyní bylo hned napoprvé skvělým zážitkem, za kterým se budou pravidelně vracet.
„Nechceme a neděláme z našich podniků originální sushi restaurace. Japonská gastronomická tradice je opravdu velmi odlišná od té evropské. Snažíme se uchopit naše sushi restaurace více „evropsky" a přizpůsobit českým zákazníkům. To je hlavně patrné na skladbě jídelníčku a interiéru našich restaurací," říká Marek Kerle, zakladatel značky Sushi Point.
Základem každého sushi je ryba a rýže, proto je tak zásadní pro jeho přípravu kvalita surovin. Všichni dodavatelé restaurací Sushi Point kontrolují čerstvost ryb každý den. Ryby pocházejí z nočního lovu a po ranním doručení do restaurace se musí ještě ten den zpracovat. Chobotnice a krevety se vaří, takže vydrží déle. Lososi a tuňáci se však upravují okamžitě.
„Lososy dovážíme z Norska, tuňáky dle aktuální nabídky z různých světových destinací, např. Nový Zéland, Srí Lanka atd. Kromě mořských ryb využíváme také sladkovodního úhoře, kterého nám dodávají české firmy," dodává David Růža, šéfkuchař restaurací Sushi Point.
V restauracích Sushi Point myslí i na zákazníky, kterým ryby nechutnají. Kromě sushi jsou na jídelním lístku i masové a nudlové speciality. Masové pokrmy se připravují bez tuku a marinují se v různorodých nálevech. Můžete ochutnat japonskou zmrzlinu ze zeleného čaje nebo domácí dorty a dezerty. Menu dále doplňuje široká nabídka polévek a předkrmů.
Restaurace Sushi Point Black Label v nákupním a zábavním centru Forum Nová Karolina je otevřená každý den od 10 do 21 hodin, o víkendu do 22 hodin. Šéfkuchařem české sítě sushi restaurací je David Růža, který se japonské kuchyni věnuje od roku 1993.
„Jsme potěšeni, že můžeme tento ojedinělý gastronomický koncept přivítat v našem centru. Na samém začátku jsme slíbili, že se budeme snažit přinášet novinky do života našich zákazníků, a Sushi Point je nepochybně jedním z atraktivních prvků v oblasti gastronomie," říká Martin Kubík, ředitel centra Forum Nová Karolina a s úsměvem dodává: "Sushi je společně s nedávno otevřenou restaurací Pizza Coloseum jasným krokem na cestě kvalitní zážitkové gastronomie."
Sushi Point nabízí pro zájemce individuální či skupinovou „školu sushi", cateringové služby a v průběhu měsíce září začne s provozem služby Sushi Express, doručování sushi.