Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Policie zastavila stíhání lidí bydlících na Přednádraží

24. června 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Policie nebude trestně stíhat obyvatele domu na ostravském Přednádraží. Vyplývá to z usnesení, které tento týden od policie obdržel majitel domů Oldřich Roztočil. Podle policie není tím, že v domě nadále žijí lidé, páchán žádný přečin a případ proto odkládá. Rozhodnutí ale prozatím není pravomocné.

Studenti ekonomie v Ostravě se budou učit v ekotřídě

21. června 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Také ostravští studenti ekonomie budou brát během výuky zřetel na životní prostředí. Pomůže jim k tomu nová ekotřída, kterou vedení ostravské Obchodní akademie tento týden uvedlo do provozu. Ve třídě obklopené přírodou se budou vyučovat běžné předměty se zaměřením na ekologii.

Moravskoslezský kraj pomůže záchytce v Ostravě 3,68 miliony korun

21. června 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

MS kraj poskytne účelovou neinvestiční dotaci na provoz protialkoholní záchytné stanice v Městské nemocnici Ostrava. Rozhodli o tom krajští zastupitelé na čtvrtečním zasedání Rady kraje. Záchytná stanice tak získá přes tři a půl milionu korun na mzdy zaměstnanců.

Frýdlantské mosty v Ostravě ozvláštní unikátní umělecké dílo

20. června 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Pokud jste v těchto dnech procházeli jedním z podchodů na Frýdlantských mostech v Ostravě, zřejmě jste zaregistrovali, že se v něm děje něco neobvyklého. Pražští umělci tam totiž instalují unikátní výtvarně vizuální dílo. Podle jejich slov chtějí prostředí frýdlantských mostů zkrášlit a zároveň neporušit industriální ráz města.

Z ústavu pro mládež v Ostravě uprchlo sedm dívek

20. června 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Policie dopadla celkem pět ze sedmi dívek ve věku od patnácti do sedmnácti let, které utekly z ústavu pro mládež v Ostravě. Na útěku napadly a okradly dvě vychovatelky a také devatenáctiletou ženu. Některým z dívek hrozí až desetileté vězení.

Stavbou Moravskoslezského kraje za rok 2012 je aula Gong

19. června 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Prestižní cenu Grand Prix v soutěži Stavba MS kraje roku 2012 získala multifunkční aula Gong v Dolních Vítkovicích. Zvítězila tak nad bezmála třicítkou významných novostaveb, které do letošního ročníku vybírala jedenáctičlenná porota. Soutěž se každoročně koná pod záštitou hejtmana MS kraje.

Klíšťata útočí, lidé by se měli nechat očkovat

18. června 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jan Varga

Český hydrometeorologický ústav vydal o víkendu výstrahu týkající se nejvyšší aktivity klíšťat. Kombinace vyšších teplot a zvýšené vlhkosti totiž klíšťatům velmi vyhovuje. Odborníci proto radí, aby lidé neváhali a nechali se očkovat.

Daší kola pro Afriku poputují z Ostravy ještě letos

18. června 2013 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Sběrná místa humanitární akce Kola pro Afriku jsou znovu otevřená. Lidé tak mohou věnovat dětem v africké Gambii další nepotřebná kola. V tuto chvíli se může už 350 afrických dětí každý den dopravit do školy na kole. Další kontejner vyrazí do Afriky ještě letos.

Frýdecko-místečtí žáci se utkali v dopravní soutěži

14. června 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Jan Varga

Žáci základních škol ve Frýdku-Místku soutěžili o putovní pohár pro nejlepší družstvo na dopravním hřišti. Vzdělávací program, který vyvrcholil soutěžemi jako je například jízda zručnosti, už potřetí organizuje Městská policie Frýdek-Místek ve spolupráci s Červeným křížem a BESIP.

Frýdecko-místečtí chtějí více kamer a radarů v ulicích

13. června 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Jan Varga

Obyvatelé Frýdku-Místku si přejí častější kontroly povolené rychlosti a více kamer a radarů v ulicích. Vyplývá to z dotazníku, který připravil Odbor bezpečnostních rizik a prevence kriminality Magistrátu města. Cílem šetření bylo zjistit, čeho se občané nejvíce obávají.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více