Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Příběh Vánoc zavede návštěvníky do frýdeckého betléma

12. prosince 2019 17:03 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Turistické informační centrum připravilo pro všechny zájemce speciální vánoční komentovanou prohlídku s průvodcem. Na návštěvníky čeká nevšední Příběh Vánoc, který je zavede až do frýdeckého betléma.

Obyvatelé Mar. Hor se dočkali prvních vánočních trhů. Podívejte se, jak to na nich vypadá

12. prosince 2019 10:00 | Ostrava-Mariánské hory | Marek Remeta

Obyvatelé Mariánských Hor a Hulvák se letos historicky poprvé dočkali vlastních vánočních trhů. Obvod je uspořádal na nově zrekonstruovaném Mariánském náměstí. Nechybí na nich stylové stánky s vánočním zbožím ani bohatý doprovodný program.

Do Frýdlantu se sjely gymnastky od nás i ze zahraničí. Proběhla tam Mezinárodní gymnastická soutěž

10. prosince 2019 17:16 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

Ve Frýdlantu nad Ostravicí se konala Mezinárodní soutěž mladých gymnastek ve sportovní gymnastice žen O pohár starostky města. V tělocvičně Základní školy T. G. Masaryka děti v několika soutěžních disciplínách ukázaly, co dovedou.

Výstava betlému bude ve F-M pokračovat. Město podepsalo s vystavovateli Memorandum o spolupráci

9. prosince 2019 17:22 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě opět proběhne unikátní výstava betlémů. Tu tradičně o vánočním čase pořádá Josef Kleinwächter s přáteli a kolegy. Podpořit tuto ojedinělou akci chce také vedení města, proto s organizátory podepsalo Memorandum o spolupráci, na základě kterého poskytne pro výstavu zázemí i pro další léta.

Do sociální oblasti ve F-M půjde přes 100 mil. korun. Nejvíce financí získá charita

9. prosince 2019 17:16 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město má rozpočet na příští rok. Na posledním zasedání jej schválili zastupitelé. Počítá s řadou investičních akcí v mnoha oblastech. Více než 100 milionů korun pak poputuje do oblasti sociálních služeb.

30 let od sametové revoluce: 17. listopadu 1989 připomene výstava v Muzeu Beskyd

9. prosince 2019 17:13 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Charta 77, Rudé právo, Havel na Hrad. Vzpomínáte? Pamětníci určitě ano. Ti, kteří se narodili až po roce 1989 se o událostech, které předcházely listopadu před 30 lety, mohou dozvědět díky výstavě, která dnes probíhá na frýdeckém zámku.

Zastupitelé F-M schválili rozpočet na rok 2020. Město bude hospodařit s více než 1,6 mld KČ

5. prosince 2019 17:18 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve středu ve městě usedli zastupitelé. Schvalovali mimo jiné návrh rozpočtu na rok 2020. Rozhodovali o zavedení nové vyhlášky o regulaci hlučných činností nebo o zavedení nového programu na podporu výsadby dřevin v soukromých zahradách.

Další Senior taxi v Moravskoslezském kraji! Od ledna začne jezdit i ve Frýdku-Místku

5. prosince 2019 17:11 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Od ledna příštího roku začne ve městě fungovat služba senior taxi. Lidé nad sedmdesát let se tak za mírný poplatek pohodlně přepraví do zdravotnických zařízení, ale třeba i na úřad či dokonce na hřbitov.

Jak se dříve slavily Vánoce? Vánoční tradice a zvyky připomene výstava v Chlebovicích

5. prosince 2019 17:10 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Klub seniorů v Chlebovicích uspořádal v budově Fojtství tradiční vánoční výstavu. Návštěvníci na ní spatřili sbírku betlémů, dozvěděli se, jak se v minulosti o Vánocích stolovalo a připomněli si dávné vánoční tradice a zvyky.

Hala Krystal za čtvrt miliardy? Ne! Raději postavíme více tělocvičen, slibuje vedení F-M

2. prosince 2019 17:30 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Hala Krystal, která se měla stavět ve Frýdku-Místku, nebude. Podle projektu by náklady na ni byly až příliš vysoké. Místo toho vedení města rozhodlo, že na různých místech postaví více menších tělocvičen.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více