Jelita, jitrnice, prejt, čerstvé tlačenky, ovar či výpečky.Všechno co k pravým vepřovým hodům patří, mohli lyžaři ale i obyčejní hosté na místě sledovat při výrobě a nakonec i ochutnat. V provozu byla samozřejmě i udírna a apres ski bar s horkými nealkoholickými zahřívadly. Hody ale nebyly samoúčelné.
Josef Hetmánek, Ski Annaberg: „Zároveň personál ski Annabergu připravil veřejné závody o jitrnici, kterou svět nikdy neviděl. Je postavená trať obřího slalomu a v tuto chvíli máme asi 15 dětí přihlášených a dvanáct dospělých a probíhá prezentace, takže očekáváme dobrou účast a dobrou zábavu.“
Veřejných závodů v obřím slalomu se mohl zúčastnit kdokoli z příchozích. A tak své síly změřili děti i dospělí, ryzí amatéři a zdatní slalomáři. Kdo nakonec zvítězil, nebylo podstatné. Radost ze sněhové nadílky a pohody na svahu byla důležitější.
Anketa, účastníci závodů a hodů:
„Normálně tak na hory jsem přijeli a náhodou jsou tady závody tak jsem se rozhodl, že se zúčastním.Jsem tady s rodičema a ještě se sestrou ale závodím jenom já.“
„No na závody a možná na prase.“
„Já jsem se přijel dneska podívat jenom. Na hodech už jsem byl a budu povzbuzovat závodníky na tomto vydařeném podujatí.“
„Prasátko bylo vynikající. Hlavně ty bílé jelítka, ty byly jedinečný.“
Vepříka jsme na svahu nezabíjeli, ale tradici si vzít nenecháme. Všechny suroviny jsme měli řádně ověřené a zdravotně nezávadné. Potvrdili pořadatelé a slíbili další akce. Již v sobotu je čeká další veřejný lyžařský závod.