Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

STUDUJ U NÁS: Autoopraváři soutěžili v Krnově

Krnov |

Střední škola automobilní v Krnově pořádá soutěž pro mladé automechaniky s názvem Autoopravář junior.

Nahlásit chybu


Děti plnily branné disciplíny, profesionální vojáci ukázali boj zblízka

Den vítězství si Novojičínští nepřipomněli jen pietními akty, ale také zážitkovou akcí. Ta nabídka stezku s brannými disciplínami, vystavena byla vojenská technika a nechyběla atraktivní ukázka Armády České republiky.

V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

Kolekci historických vozidel obohatí tramvaj Tatra T3. Na její opravu věnuje Ostrava 5 milionů kč

Ostrava má po Praze největší sbírku historických vozidel městské hromadné dopravy. Většina z nich je ve perfektním stavu a stále jezdí. Nyní k ním přibude i tramvaj Tatra T3, která v Ostravě jezdila ještě před 30 roky.

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Nejstarší ze 102 mincí je pražský groš z doby Jana Lucemburského

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález na území dnešního Moravskoslezského kraje za posledních 100 let. Jedinečný je zejména množstvím zlatých mincí, stavem dochování a vzácností některých exemplářů.


V Karviné se konala náborová akce Policie ČR, studenti prošli fyzickými testy

Studenti pěti karvinských středních škol dostali příležitost vyzkoušet si fyzické testy, které jsou nutné pro přijetí k policii. Kdo je splnil, dostal rok platný certifikát. Pokud se tedy úspěšní studenti rozhodnou rozšířit řady policistů, nemusí fyzické testy dělat znovu.

V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 2024

V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 24. Určen byl mládeži ve věku 11 až 18 let a zúčastnili se ho boxeři i z Německa a Skotska.

Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.

Hasiči v noci na Bruntálsku bojovali s požárem štěpky

Včera 19:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Co bylo příčinou požáru štěpky uskladněné ve Staré Vsi na Bruntálsku, se snaží od čtvrtečního časného rána zjistit hasičský vyšetřovatel. Oheň hasilo pět jednotek.

Při nehodě auta s motocyklem v Třinci se těžce zranila motorkářka

Včera 19:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ke kolizi osobního automobilu s motocyklem spěchali ve čtvrtek odpoledne záchranáři do Koperníkovy ulice v Třinci. Hlášeno tam bylo vážné zranění motorkářky.

Více než 600 motorek zaplnilo centrum Bruntálu na tradičním Motorkářském vítání jara

13. května 2024 12:24 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

648. To je přesný počet motorek, které zaplnily náměstí a centrum Bruntálu. 15. ročník motorkářského Vítání jara přilákal davy zájemců a obdivovatelů strojů různých druhů a typů na dvou, třech i čtyřech kolech.

V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

5. května 2024 19:42 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Akce Ukliďme Česko se v Bruntále setkala se zájmem účastníků i přes chladné a deštivé počasí

2. května 2024 15:31 | Bruntál | Karel Soukop

I přes nepříznivé dubnové počasí proběhla v Bruntále každoroční akce Ukliďme Česko. Účastnili se jí jednotlivci, malé kolektivy i skupiny ze škol a jiných organizací. Na stanovištích po celém městě dostali vybavení a vybrali si lokalitu, kterou půjdou uklízet.

V Bruntále otevřeli nové prostory pro pečovatelskou službu v adaptované vile

21. dubna 2024 18:04 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Bruntál adaptoval nové prostory pro pečovatelskou službu ve vilovém objektu v Domově pro seniory. Bývalá lékařská vila na zahradě domu po odchodu odborného lékaře zůstala bez využití. Plánované propojení s domovem pro seniory by bylo velmi nákladné. Našlo se však nové řešení.

Unikátní výstava „Ve znamení černého kříže“ na bruntálském zámku

21. dubna 2024 17:53 | Bruntál | Karel Soukop | Kulturní okénko

Velmi zajímavou a originální výstavu připravilo Muzeum v Bruntále ve výstavní síni bruntálského zámku. Pod názvem „Ve znamení černého kříže“ se zabývá se působením Řádu německých rytířů v Jeseníkách. Řád, vznikl již ve 12. století za křižáckých výprav do Palestiny nejprve jako řád špitální. Rytířským se stal až na konci 12. století za papeže Inocence III.

Největší investicí v Bruntále za posledních několik desetiletí je příprava lokality pro výstavbu domů a bytů

14. dubna 2024 19:24 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Město Bruntál čekají roky největších investic v jeho novodobé historii. Byla zahájena příprava strategické rozvojové lokality s pracovním názvem Lokalita Za mlékárnou. Jde o desetihektarovou plochu, na které vyrostou desítky nových domů, jak bytových, tak pro individuální bydlení.

STUDUJ U NÁS: Autoopraváři soutěžili v Krnově
Vydáno 16. března 2018 10:05, Krnov, Tomáš Tikal
Střední škola automobilní v Krnově pořádá soutěž pro mladé automechaniky s názvem Autoopravář junior.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/bruntalsko/krnov/11000012046/studuj-u-nas-autoopravari-soutezili-v-krnove