Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Sady Bedřicha Smetany ve Frýdku-Místku ožívají každou prázdninovou neděli swingem

Frýdek-Místek |

Sady Bedřicha Smetany ožívají každou neděli živou hudbou. I přes nevlídnou situaci s koronavirovou nákazou se totiž podařilo pořadatelům zachovat program oblíbených letních Promenádních koncertů. Samozřejmě za dodržení všech hygienických nařízení. Letošní koncerty se nesou v duchu swingu.

Hudba, která rozhodně potěší nejen na duši. Důkazem je i zaplněný prostor diváky, před altánkem v Sadech Bedřicha Smetany.

Anketa: 1.) "Jo líbí se nám to, jsme spokojení." 2.) "Jsme tady poprvé, ale sledujeme to. Vzhledem k tomu, že dneska je to koncert takové určité nostalgie našeho mládí, tak jsme museli přijít." 3.) "Já už tu chodím já nevím který rok, ale je to vynikající."

Promenádní koncerty jsou jedny z mála programů, které ve Frýdku-Místku na úkor aktuální koronavirové situace zůstaly, i když v omezeném režimu.

Josefína Sýkorová, produkční Kultury F-M: "V rámci těch nařízení, která vznikla před 14 dny, tak jsme museli omezit program. Zrušili jsme například celá červencová letní kina, Kino na výletě, doufáme, že v srpnu to proběhne už zase bez problémů. A jak tady vidíte, tak jsme museli omezit i promenádní koncerty na 100 lidí. To znamená, že ve vymezeném sektoru může být maximálně 100 osob i s kapelou, obsluhou, techniky a tak dále."

Druhou červencovou neděli vystoupila kapela Akuma, jejíž historie sahá až do roku 1961. Později se rozpadla, ale po padesáti letech se dala opět dohromady.

Milan Michna, kapelník Akumy: "Já jsem rád, že hrajeme tady v tom altánku, protože já si pamatuju jako kluk, že jsme sem chodívali na pravidelné koncerty. A jinak jsem rád, že ve svém věku jsme to oprášili a dneska vidíte, že coby dědkové prostě hrajeme. Hrajeme repertoár, který jsme hráli tenkrát před těmi padesáti lety. To byly takové ty hity, které se nehrály v českém rádiu, které jsme načerno poslouchali z rádia Luxembourg."

Tím, že je akce v parku, lidé si posedali různě po lavičkách, postávali v okolí a mohli si tak naplno užít atmosféru koncertu bez omezení.

Anketa: 2.) "Nedá se nic dělat, museli jsme se přizpůsobit jiným věcem, taková je situace." 4.) "Je to opravdu dobrá věc pro město udělaná a jsem ráda, že ta kultura tady tak pracuje."
Josefína Sýkorová, produkční Kultury FM: "Když bude hezké počasí, ty sedadla jsou na místě, kde praží slunko, takže aby si vzali pokrývky hlavy, vodu, občerstvení tady máme, takže se osvěžit mohou."

Kultura F-M pořádá navíc ještě pravidelné letní koncerty každý pátek večer v zahradě Národního domu.

Nahlásit chybu


K tématu

Adventní městečko ve Frýdku-Místku letos nabídne i Zimní kino

27. listopadu 2023 17:33 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Adventní městečko ve Frýdku-Místku letos nabídne program až do pátku 29. prosince. Návštěvníci se mohou těšit na hudební vystoupení i pohádková představení. Chybět nebudou stánky, zvířátka, adventní dílny a další. Letošní novinkou bude navíc filmové promítání přímo na náměstí.

Komorní divadlo Arté uvede ve Frýdku-Místku představení Bohemia od Jana Svěráka

7. prosince 2023 16:25 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Komorní divadlo Arté připravilo světovou premiéru inscenace Bohemia. Představení podle knižní předlohy od Jana Svěráka uvedou na prknech Nové scény Vlast ve Frýdku-Místku. Oscarového režiséra divadelníci zároveň pozvali na premiéru, která bude spojena i s besedou a autogramiádou.

Kultura F-M nabízí předplatné na cykly koncertů a divadelních představení

Kultura F-M láká na velkou řadu jarních koncertů i divadelních představení. Zájemcům také opět nabízí výhodné jarní předplatné. To obsahuje tři představení nebo koncerty a zájemci si mohou vybrat z několika cyklů.


ON-LINE: Povodně v Moravskoslezském kraji ustoupily, obnova postižených oblastí ale bude trvat dlouho

Včera 18:34, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj se potýká s následky ničivých povodní. Situace se sice uklidňuje, ale mnoho lidí stále řeší problémy s bydlením a zničeným majetkem, stejně jako firmy, samosprávy a instituce v regionu. V tomto infoservisu přinášíme na jednom místě aktuální informace, fotografie, reakce politiků i osobností Moravskoslezského kraje.

Přehrady Slezská Harta a Kružberk začaly odpouštět vodu, kterou při povodni nepustily na Krnov a Opavu

Dnes 6:30 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vodohospodáři společnosti Povodí Odry začali v pátek ráno odpouštět vodu z vodních nádrží Slezská Harta a Kružberk. Odtok je regulovaný tak, aby se toky pod přehradami nedostaly ani do 1. povodňového stupně.

MSK poskytne finanční dar osmnácti postiženým obcím, peníze by měly mít na účtech do pátku

Moravskoslezský kraj daruje nejvíce povodněmi postiženým obcím jako bezprostřední pomoc devět milionů korun. Hejtman kraje Josef Bělica to oznámil na čtvrteční tiskové konferenci.

Mariánskohorská radnice také letos uspořádala adaptační pobyty pro prvňáčky a jejich rodiče

Mariánskohorská radnice už více než 10 let pořádá adaptační pobyty pro prvňáčky. Jejich cílem je, aby se děti poznaly dříve než nastoupí do prvních tříd. Zároveň se mezi sebou poznají i jejich rodiče a vytvoří si tak vztah na celých 9 let.

Český Těšín nenechává nikoho po záplavách na holičkách

Úředníci, sociální pracovníci i neziskové organizace v Českém Těšíně spojili síly se složkami Integrovaného záchranného systému a zapojili se aktivně do pomoci lidem zasaženým povodněmi. Koordinační schůzky pomáhají v komunikaci a rozdělování jednotlivých úkolů.

Evakuovaní psi z karvinského útulku jsou zpátky

Karvinský magistrát ještě v době před záplavami zajistil preventivní odvoz psů z útulku v Darkově. Nebylo jasné, zda se voda dostane až do areálu a ohrozí jejich životy. Nyni jsou už psi zpátky v kotcích.

Krnovská nemocnice byla povodní zcela ochromena, musela řešit dodávky vody i elektřiny

S velkými následky povodně se potýká také krnovská nemocnice. Velká voda zatopila sklepní prostory s technologiemi a ambulance ve sníženém přízemí. Nemocnice byla zcela ochromena bez elektřiny a vody. Materiální škody škody i nánosy bahna jsou obrovské.

MHD ve Frýdku-Místku má nově 12 nejmodernějších elektrobusů

Poskytovatel městské hromadné dopravy ve městě pořídil do výbavy 12 nejmodernějších elektrobusů. Zcela bezemisní vozy nahradí původní autobusy s pohonem na naftu a CNG. Pořízení vyšlo na 155 milionů korun. Velkou část ale zaplatila evropská dotace.

V Palkovicích po povodních řeší sesuvy svahů, které ohrožují domy

Hned několik sesuvů podmáčených svahů řeší v Palkovicích na Frýdecko-Místecku. Tuny ujíždějící zeminy tam ohrožují rodinné domy a hledá se řešení, jak sesuvy zastavit.

Začala oprava protržené hráze na soutoku Odry a Opavy. Zatím půjde jen o dočasné řešení

Hned po opadnutí vody u soutoku Opavy a Odry začaly práce na opravě hráze, kterou voda protrhla. Zatím jde pouze o provizorní a hlavně rychlé řešení, které by mělo ochránit obyvatele v případě dalšího výrazného stoupnutí hladiny řeky.

Radnice v Palkovicích řeší několik povodňových sesuvů svahů

Po posledních vydatných deštích se některé svahy v Palkovicích a na Myslíku daly do pohybu a nikdo neví, jestli hrozí další sesuv. Obec už nechala svahy zkontrolovat geologem a hledá řešení, jak sesuvy zastavit.

Frýdek-Místek i další města pomáhají zasaženým povodněmi

Povodně strhly obrovskou vlnu solidarity. Pomoc nabízejí lidé, firmy i města. Frýdek-Místek například vyčlenil 200 tisíc korun, za které nakoupil nejnutnější potřeby pro Krnov a Opavu.

Vytopená dětská školička ve Frýdku-Místku vysouší zdi fény na vlasy

Spodní voda vyplavila ve Frýdku-Místku i malou dětskou školičku. Ta je nyní mimo provoz, sčítá škody a řeší opravy. Kvůli nedostatku vysoušečů si ženy ve skupině poradily jinak. Zároveň vyhlásily netradiční sbírku na novou dlažbu.

Voda poškodila atletický stadion i Domov Přístav ve Frýdku-Místku

Vyplavený atletický stadion i Domov Přístav Armády spásy ve Frýdku-Místku. Škody nezpůsobila vylitá řeka, ale velké množství vody z přívalových dešťů, a hlavně spodní voda. Náklady na opravy se zatím nedají vyčíslit, nyní probíhá hlavně úklid.

Výtvarnou výchovu zpestřil čeladenským školákům workshop s malířem

17. září 2024 14:00 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Školáci z Čeladné si klasické hodiny výtvarné výchovy zpestřili workshopem kresby vedeným místním rodákem, malířem Zdeňkem Kurečkou. Konal se v prostorách staré školy v památníku Josefa Kaluse.

Frýdek-Místek pomáhá hledat pěstouny pro opuštěné děti

Frýdek-Místek hledá zájemce o pěstounskou péči. Cílem je zajistit plnohodnotný rodinný život dětem, které jsou opuštěné nebo z různých důvodů bez rodičů. Pěstouni mohou být i dočasní a starat se o děti různých věkových skupin.

Sady Bedřicha Smetany ve Frýdku-Místku ožívají každou prázdninovou neděli swingem
Vydáno 13. července 2020 18:36, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Sady Bedřicha Smetany ožívají každou neděli živou hudbou. I přes nevlídnou situaci s koronavirovou nákazou se totiž podařilo pořadatelům zachovat program oblíbených letních Promenádních koncertů. Samozřejmě za dodržení všech hygienických nařízení. Letošní koncerty se nesou v duchu swingu.

Hudba, která rozhodně potěší nejen na duši. Důkazem je i zaplněný prostor diváky, před altánkem v Sadech Bedřicha Smetany.

Anketa: 1.) "Jo líbí se nám to, jsme spokojení." 2.) "Jsme tady poprvé, ale sledujeme to. Vzhledem k tomu, že dneska je to koncert takové určité nostalgie našeho mládí, tak jsme museli přijít." 3.) "Já už tu chodím já nevím který rok, ale je to vynikající."

Promenádní koncerty jsou jedny z mála programů, které ve Frýdku-Místku na úkor aktuální koronavirové situace zůstaly, i když v omezeném režimu.

Josefína Sýkorová, produkční Kultury F-M: "V rámci těch nařízení, která vznikla před 14 dny, tak jsme museli omezit program. Zrušili jsme například celá červencová letní kina, Kino na výletě, doufáme, že v srpnu to proběhne už zase bez problémů. A jak tady vidíte, tak jsme museli omezit i promenádní koncerty na 100 lidí. To znamená, že ve vymezeném sektoru může být maximálně 100 osob i s kapelou, obsluhou, techniky a tak dále."

Druhou červencovou neděli vystoupila kapela Akuma, jejíž historie sahá až do roku 1961. Později se rozpadla, ale po padesáti letech se dala opět dohromady.

Milan Michna, kapelník Akumy: "Já jsem rád, že hrajeme tady v tom altánku, protože já si pamatuju jako kluk, že jsme sem chodívali na pravidelné koncerty. A jinak jsem rád, že ve svém věku jsme to oprášili a dneska vidíte, že coby dědkové prostě hrajeme. Hrajeme repertoár, který jsme hráli tenkrát před těmi padesáti lety. To byly takové ty hity, které se nehrály v českém rádiu, které jsme načerno poslouchali z rádia Luxembourg."

Tím, že je akce v parku, lidé si posedali různě po lavičkách, postávali v okolí a mohli si tak naplno užít atmosféru koncertu bez omezení.

Anketa: 2.) "Nedá se nic dělat, museli jsme se přizpůsobit jiným věcem, taková je situace." 4.) "Je to opravdu dobrá věc pro město udělaná a jsem ráda, že ta kultura tady tak pracuje."
Josefína Sýkorová, produkční Kultury FM: "Když bude hezké počasí, ty sedadla jsou na místě, kde praží slunko, takže aby si vzali pokrývky hlavy, vodu, občerstvení tady máme, takže se osvěžit mohou."

Kultura F-M pořádá navíc ještě pravidelné letní koncerty každý pátek večer v zahradě Národního domu.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000021140/sady-bedricha-smetany-ve-frydkumistku-ozivaji-kazdou-prazdninovou-nedeli-swingem