Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek už zná nejchutnější menu 2020, vaří ho italská restaurace na okraji města

Frýdek-Místek už zná vítěze kuchařského klání o nejchutnější menu. V rámci ochutnávek a následného hlasování o něm rozhodli návštěvníci třinácti restaurací, které se zapojily do akce Týden plný chutí. Veřejnost doslova okouzlila italská restaurace na okraji města.

La Baracca Osteria, poměrně mladá restaurace, která ale dokázala v rámci akce Týden plný chutí překvapit.

Anketa: "Když jsem tady posledně byl, bylo to velmi příjemné, dal jsem si mrkev, opečenou kachnu. Italská restaurace perfektní, obsluha příjemná, doporučuji. Každý, kdo by chtěl zkusit něco nového."

Z restaurací, které se do nultého ročníku akce zapojily, totiž získala titul Nejchutnější menu 2020.

Václav Oboda, šéfkuchař restaurace La Baracca Osteria: "Jsme samozřejmě velmi vděční, že jsme zvítězili a chtěli bychom poděkovat všem našim hostům, že k nám chodili a drželi přízeň a hlasovali a máme velkou radost samozřejmě, že jsme se zúčastnili a vyhráli."
Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek: "Dobrovolně se nám přihlásilo do této akce 13 restaurací a s nimi jsme se domluvili na tématech. Ta témata si vymýšleli nebo zvážili sami ti, kteří provozují tu restauraci."
Václav Oboda, šéfkuchař restaurace La Baracca Osteria: "My jsme žánrová restaurace, jsme italská striktně, takže jsme vymysleli takové do Itálie laděné menu, takže jsme měli samozřejmě nějakou pastu, chtěli jsme lidem ukázat, že to není jenom o těstovinách nebo o pizze. Takže jsme dali i nějaký kus masa, měli jsme vepřovou plumu s rozmarýnovým bramborem, měli jsme carpaccio, Toskánskou paštiku a myslím, že největší hit byla rajčatová polévka s mořskými plody."

Návštěvníci pak prostřednictvím hlasovacích lístků hodnotili na stupnici od nuly do deseti, jak jim menu chutnalo.

Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek: "Hodnotili vzhled menu, hodnotili vůni a chuť, hodnotili obsluhu personálu a samozřejmě i takový celkový dojem, to bylo to nejdůležitější a my jsme to sečetli a udělali jsme průměr každé té restaurace."
Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Určitě bych rád poděkoval celému týmu Turistického informačního centra za velmi kvalitní organizaci akce, přičemž bylo času velice málo a oni museli velice rychle oslovit všechny restaurace ve Frýdku-Místku."

Cílem akce bylo vyvolat zájem veřejnosti o restaurace ve městě, podpořit jejich návštěvnost, zároveň šlo o určitou komorní formu náhrady za letos zrušený tradiční Gastrofestoval.

Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Nápad vznikl tak, že jsme se snažili podpořit místní podnikatele, gastronomii ve Frýdku-Místku, potom co Covid-19 negativně zasáhl cestovní ruch i návštěvnost místních restaurací. Chtěli jsme je podpořit tady touhle akcí s výhledem na další léta, s tím, že by se stala součástí Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí, kdy bychom mohli třeba na tom festivalu vyhlašovat tady tu cenu, kterou vyhlašujeme dnes a nebo bychom mohli mít rozdělenou tu akci na více částí."
Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek: "Vždy záleželo na originalitě a přístupu, některá jídla byla hodně výjimečná, jedinečná, mě osobně se to strašně líbilo a nadšení všech těch restaurací bylo prima. Já se budu těšit na to, že v příštím roce budeme moci tuto soutěž zorganizovat."

Organizátoři věří, že příští rok se do akce zapojí mnohem více restaurací ze současných dvaapadesáti, které ve městě jsou.




RenoFarma Beskyd, a.s. - pracoviště kravín Skalice
Frýdek-Místek
od 120 Kč/hod.

Detail

Handicap-chráněná dílna s.r.o. - Třinec
Třinec
od 3 800 Kč/měsíc

Detail

CENTR GROUP-ELMONT s.r.o. - pracoviště Raškovice
Raškovice
od 16 800 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

PR články

Více PR článků