Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek už zná nejchutnější menu 2020, vaří ho italská restaurace na okraji města

Frýdek-Místek |

Frýdek-Místek už zná vítěze kuchařského klání o nejchutnější menu. V rámci ochutnávek a následného hlasování o něm rozhodli návštěvníci třinácti restaurací, které se zapojily do akce Týden plný chutí. Veřejnost doslova okouzlila italská restaurace na okraji města.

La Baracca Osteria, poměrně mladá restaurace, která ale dokázala v rámci akce Týden plný chutí překvapit.

Anketa: "Když jsem tady posledně byl, bylo to velmi příjemné, dal jsem si mrkev, opečenou kachnu. Italská restaurace perfektní, obsluha příjemná, doporučuji. Každý, kdo by chtěl zkusit něco nového."

Z restaurací, které se do nultého ročníku akce zapojily, totiž získala titul Nejchutnější menu 2020.

Václav Oboda, šéfkuchař restaurace La Baracca Osteria: "Jsme samozřejmě velmi vděční, že jsme zvítězili a chtěli bychom poděkovat všem našim hostům, že k nám chodili a drželi přízeň a hlasovali a máme velkou radost samozřejmě, že jsme se zúčastnili a vyhráli."
Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek: "Dobrovolně se nám přihlásilo do této akce 13 restaurací a s nimi jsme se domluvili na tématech. Ta témata si vymýšleli nebo zvážili sami ti, kteří provozují tu restauraci."
Václav Oboda, šéfkuchař restaurace La Baracca Osteria: "My jsme žánrová restaurace, jsme italská striktně, takže jsme vymysleli takové do Itálie laděné menu, takže jsme měli samozřejmě nějakou pastu, chtěli jsme lidem ukázat, že to není jenom o těstovinách nebo o pizze. Takže jsme dali i nějaký kus masa, měli jsme vepřovou plumu s rozmarýnovým bramborem, měli jsme carpaccio, Toskánskou paštiku a myslím, že největší hit byla rajčatová polévka s mořskými plody."

Návštěvníci pak prostřednictvím hlasovacích lístků hodnotili na stupnici od nuly do deseti, jak jim menu chutnalo.

Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek: "Hodnotili vzhled menu, hodnotili vůni a chuť, hodnotili obsluhu personálu a samozřejmě i takový celkový dojem, to bylo to nejdůležitější a my jsme to sečetli a udělali jsme průměr každé té restaurace."
Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Určitě bych rád poděkoval celému týmu Turistického informačního centra za velmi kvalitní organizaci akce, přičemž bylo času velice málo a oni museli velice rychle oslovit všechny restaurace ve Frýdku-Místku."

Cílem akce bylo vyvolat zájem veřejnosti o restaurace ve městě, podpořit jejich návštěvnost, zároveň šlo o určitou komorní formu náhrady za letos zrušený tradiční Gastrofestoval.

Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Nápad vznikl tak, že jsme se snažili podpořit místní podnikatele, gastronomii ve Frýdku-Místku, potom co Covid-19 negativně zasáhl cestovní ruch i návštěvnost místních restaurací. Chtěli jsme je podpořit tady touhle akcí s výhledem na další léta, s tím, že by se stala součástí Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí, kdy bychom mohli třeba na tom festivalu vyhlašovat tady tu cenu, kterou vyhlašujeme dnes a nebo bychom mohli mít rozdělenou tu akci na více částí."
Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek: "Vždy záleželo na originalitě a přístupu, některá jídla byla hodně výjimečná, jedinečná, mě osobně se to strašně líbilo a nadšení všech těch restaurací bylo prima. Já se budu těšit na to, že v příštím roce budeme moci tuto soutěž zorganizovat."

Organizátoři věří, že příští rok se do akce zapojí mnohem více restaurací ze současných dvaapadesáti, které ve městě jsou.

Nahlásit chybu


Rekonstrukce budovy nádraží Ostrava-Vítkovice začne v květnu

Správa železnic začne tento měsíc s rekonstrukcí nádražní budovy v Ostravě-Vítkovicích. Oprava památkově chráněného objektu vyjde na téměř 275 milionů korun. Ve spolupráci s obvodem Vítkovice navíc projde revitalizací také přednádražní prostor. Hotovo by mělo být do dvou let.

Dobráci z Myslíku pořádali soutěž v požárním útoku, poprvé do boje nasadili i ženský tým

Soutěž v klasickém požárním útoku uspořádali na své trati dobrovolní hasiči z Myslíku.

Den vítězství uctili u Pomníku obětem válek

Den vítězství připomněli představitelé města, legionářů a dalších organizací u Památníku obětem válek na městském hřbitově. Položením květin a zapálením svíček uctili památku padlých i těch, kteří bojovali a přežili.

Oslavy výročí Velké Ostravy jsou v plném proudu, vyvrcholí 15. června

Oslavy sta let Velké Ostravy jsou v plném proudu a nabízejí bohatý program všeho druhu. Nachystány jsou přednášky, výstavy, hudební produkce, taneční workshopy a mnoho dalšího. Významné výročí si Ostrava připomíná ve velkém stylu.

Nájemníci MRA se mohou těšit na přeplatky za služby

Nájemníci v městských bytech už dostali do svých schránek vyúčtování za služby. Přeplatky jsou vyčísleny na necelých 60 milionů korun, což je o dvacet milionů více než v předchozím období.

Střelmistr už připravuje nálože pro odstřel skipové věže Dolu Lazy v Orlové

Několik desítek kilogramů trhaviny a především precizně odvedená práce střelmistra bude nutná o odstřelu těžní věže Dolu Lazy v Orlové. Z bezpečné vzdálenosti ji budou v červenci moci sledovat i lidé. Po odstřelu skipové věže Dolu Dukla v roce 2008 jde teprve o druhou takovou demolici pomocí trhaviny.

Opavu navštívil princ Lorenz Belgický, vnuk Karla I., posledního českého krále a císaře rakouského

Do Opavy zavítala vzácná návštěva. Princ Lorenz Belgický, arcivévoda rakouský d'Este, vnuk Karla I. Habsburského, posledního českého krále a císaře rakouského. V konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie se zúčastnil slavnostní instalace relikvie tohoto světce.

Při hokejovém mistrovství se do maléru mohou dostat piloti dronů, kolem arény létat nesmí

Včera 16:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

50 tisíc korun pokuty a tisícovku navrch jako správní poplatek musel zaplatit pilot dronu, který v průběhu Mistrovství světa v ledním hokeji létal se svým strojem kolem sportovní arény v Ostravě-Vítkovicích. V roce 2015 si tam totiž policie nechala s urgentní naléhavostí zřídit bezletový prostor.

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos. Projektová dokumentace je připravena, schváleno je i stavební povolení. Město má v plánu přestavět objekt na kulturně komuniktní centrum a inhalátorium.

Veřejné toalety v Havířově jsou neustálým terčem vandalů

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

David Palkovský přivezl z US Open v pickleballu čtvrté místo

Včera 20:30 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

Jedním z menších, ale nejrychleji se rozšiřujících sportů na světě je pickleball. Vznikl v roce 1965 v USA a v posledních letech zakořenil i u nás. Baštou pickleballu v našem kraji je Dobrá u Frýdku-Místku. Zatím se zde provozuje tento mladý sport v hale, ale velmi brzy vyroste velký venkovní areál specializovaný právě na pickleball.

Na náměstí ve Frýdku-Místku soutěžili hasiči ve vyprošťování

Náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta. Nejlépe zásah zvládli hasiči z Třince, kteří postupují na Mistrovství České republiky.

Hasiči z celého kraje soutěžili ve Frýdku-Místku ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta.

Bývalá Záložna ve Frýdku-Místku chystá druhý ročník akce art of život

Design, móda, hudba i gastronomie. Na to vše láká v pořadí už druhý ročník unikátní akce art of život. Ta najde opět své místo v bývalé záložně ve Frýdku-Místku. Letos organizátoři program ještě rozšířili o další novinky a zvětšily také prostory akce. Probíhat bude uvnitř i venku.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

Silný noční požár bytu ve Frýdku-Místku, 13 lidí skončilo v péči záchranářů, škoda 2 miliony

5. května 2024 10:13 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Požární poplach a silný požár vzbudil obyvatele domu na ulici Gagarinova ve Frýdku-Místku. Krátce před jednou hodinou ranní se na místo sjelo velké množství hasičů, záchranářů a policistů kvůli požáru v jednom z bytů.

Frýdek-Místek už zná nejchutnější menu 2020, vaří ho italská restaurace na okraji města
Vydáno 20. srpna 2020 12:31, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek už zná vítěze kuchařského klání o nejchutnější menu. V rámci ochutnávek a následného hlasování o něm rozhodli návštěvníci třinácti restaurací, které se zapojily do akce Týden plný chutí. Veřejnost doslova okouzlila italská restaurace na okraji města.

La Baracca Osteria, poměrně mladá restaurace, která ale dokázala v rámci akce Týden plný chutí překvapit.

Anketa: "Když jsem tady posledně byl, bylo to velmi příjemné, dal jsem si mrkev, opečenou kachnu. Italská restaurace perfektní, obsluha příjemná, doporučuji. Každý, kdo by chtěl zkusit něco nového."

Z restaurací, které se do nultého ročníku akce zapojily, totiž získala titul Nejchutnější menu 2020.

Václav Oboda, šéfkuchař restaurace La Baracca Osteria: "Jsme samozřejmě velmi vděční, že jsme zvítězili a chtěli bychom poděkovat všem našim hostům, že k nám chodili a drželi přízeň a hlasovali a máme velkou radost samozřejmě, že jsme se zúčastnili a vyhráli."
Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek: "Dobrovolně se nám přihlásilo do této akce 13 restaurací a s nimi jsme se domluvili na tématech. Ta témata si vymýšleli nebo zvážili sami ti, kteří provozují tu restauraci."
Václav Oboda, šéfkuchař restaurace La Baracca Osteria: "My jsme žánrová restaurace, jsme italská striktně, takže jsme vymysleli takové do Itálie laděné menu, takže jsme měli samozřejmě nějakou pastu, chtěli jsme lidem ukázat, že to není jenom o těstovinách nebo o pizze. Takže jsme dali i nějaký kus masa, měli jsme vepřovou plumu s rozmarýnovým bramborem, měli jsme carpaccio, Toskánskou paštiku a myslím, že největší hit byla rajčatová polévka s mořskými plody."

Návštěvníci pak prostřednictvím hlasovacích lístků hodnotili na stupnici od nuly do deseti, jak jim menu chutnalo.

Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek: "Hodnotili vzhled menu, hodnotili vůni a chuť, hodnotili obsluhu personálu a samozřejmě i takový celkový dojem, to bylo to nejdůležitější a my jsme to sečetli a udělali jsme průměr každé té restaurace."
Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Určitě bych rád poděkoval celému týmu Turistického informačního centra za velmi kvalitní organizaci akce, přičemž bylo času velice málo a oni museli velice rychle oslovit všechny restaurace ve Frýdku-Místku."

Cílem akce bylo vyvolat zájem veřejnosti o restaurace ve městě, podpořit jejich návštěvnost, zároveň šlo o určitou komorní formu náhrady za letos zrušený tradiční Gastrofestoval.

Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Nápad vznikl tak, že jsme se snažili podpořit místní podnikatele, gastronomii ve Frýdku-Místku, potom co Covid-19 negativně zasáhl cestovní ruch i návštěvnost místních restaurací. Chtěli jsme je podpořit tady touhle akcí s výhledem na další léta, s tím, že by se stala součástí Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí, kdy bychom mohli třeba na tom festivalu vyhlašovat tady tu cenu, kterou vyhlašujeme dnes a nebo bychom mohli mít rozdělenou tu akci na více částí."
Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek: "Vždy záleželo na originalitě a přístupu, některá jídla byla hodně výjimečná, jedinečná, mě osobně se to strašně líbilo a nadšení všech těch restaurací bylo prima. Já se budu těšit na to, že v příštím roce budeme moci tuto soutěž zorganizovat."

Organizátoři věří, že příští rok se do akce zapojí mnohem více restaurací ze současných dvaapadesáti, které ve městě jsou.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000021520/frydekmistek-uz-zna-nejchutnejsi-menu-2020-vari-ho-italska-restaurace-na-okraji-mesta