Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek už zná nejchutnější menu 2020, vaří ho italská restaurace na okraji města

Frýdek-Místek |

Frýdek-Místek už zná vítěze kuchařského klání o nejchutnější menu. V rámci ochutnávek a následného hlasování o něm rozhodli návštěvníci třinácti restaurací, které se zapojily do akce Týden plný chutí. Veřejnost doslova okouzlila italská restaurace na okraji města.

La Baracca Osteria, poměrně mladá restaurace, která ale dokázala v rámci akce Týden plný chutí překvapit.

Anketa: "Když jsem tady posledně byl, bylo to velmi příjemné, dal jsem si mrkev, opečenou kachnu. Italská restaurace perfektní, obsluha příjemná, doporučuji. Každý, kdo by chtěl zkusit něco nového."

Z restaurací, které se do nultého ročníku akce zapojily, totiž získala titul Nejchutnější menu 2020.

Václav Oboda, šéfkuchař restaurace La Baracca Osteria: "Jsme samozřejmě velmi vděční, že jsme zvítězili a chtěli bychom poděkovat všem našim hostům, že k nám chodili a drželi přízeň a hlasovali a máme velkou radost samozřejmě, že jsme se zúčastnili a vyhráli."
Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek: "Dobrovolně se nám přihlásilo do této akce 13 restaurací a s nimi jsme se domluvili na tématech. Ta témata si vymýšleli nebo zvážili sami ti, kteří provozují tu restauraci."
Václav Oboda, šéfkuchař restaurace La Baracca Osteria: "My jsme žánrová restaurace, jsme italská striktně, takže jsme vymysleli takové do Itálie laděné menu, takže jsme měli samozřejmě nějakou pastu, chtěli jsme lidem ukázat, že to není jenom o těstovinách nebo o pizze. Takže jsme dali i nějaký kus masa, měli jsme vepřovou plumu s rozmarýnovým bramborem, měli jsme carpaccio, Toskánskou paštiku a myslím, že největší hit byla rajčatová polévka s mořskými plody."

Návštěvníci pak prostřednictvím hlasovacích lístků hodnotili na stupnici od nuly do deseti, jak jim menu chutnalo.

Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek: "Hodnotili vzhled menu, hodnotili vůni a chuť, hodnotili obsluhu personálu a samozřejmě i takový celkový dojem, to bylo to nejdůležitější a my jsme to sečetli a udělali jsme průměr každé té restaurace."
Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Určitě bych rád poděkoval celému týmu Turistického informačního centra za velmi kvalitní organizaci akce, přičemž bylo času velice málo a oni museli velice rychle oslovit všechny restaurace ve Frýdku-Místku."

Cílem akce bylo vyvolat zájem veřejnosti o restaurace ve městě, podpořit jejich návštěvnost, zároveň šlo o určitou komorní formu náhrady za letos zrušený tradiční Gastrofestoval.

Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Nápad vznikl tak, že jsme se snažili podpořit místní podnikatele, gastronomii ve Frýdku-Místku, potom co Covid-19 negativně zasáhl cestovní ruch i návštěvnost místních restaurací. Chtěli jsme je podpořit tady touhle akcí s výhledem na další léta, s tím, že by se stala součástí Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí, kdy bychom mohli třeba na tom festivalu vyhlašovat tady tu cenu, kterou vyhlašujeme dnes a nebo bychom mohli mít rozdělenou tu akci na více částí."
Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek: "Vždy záleželo na originalitě a přístupu, některá jídla byla hodně výjimečná, jedinečná, mě osobně se to strašně líbilo a nadšení všech těch restaurací bylo prima. Já se budu těšit na to, že v příštím roce budeme moci tuto soutěž zorganizovat."

Organizátoři věří, že příští rok se do akce zapojí mnohem více restaurací ze současných dvaapadesáti, které ve městě jsou.

Nahlásit chybu


Předvánoční atmosféru navodily jarmarky v Janovicích a na Bystrém

Včera 9:04 | Janovice | Libor Běčák

Tradice rozsvícení vánočních stromů se drží i v Janovicích. Vánoční jarmark s mnoha stánky a hudebním programem se konal také v místní části Bystré.

Záchranáři přijeli ke kolabujícímu muži v Karviné. Čidlo je upozornilo na oxid uhelnatý

Včera 22:31 | Karviná | Jiří Cileček

Kolabující muž z Karviné si přivolal záchranku. Zdravotníkům po vstupu do bytu začalo pískat čidlo oxidu uhelnatého. Hned věděli, kde je problém, muži pomohli a přivolali hasiče.

Dobrovolníci pořádají Vánoční sbírku pro děti z ostravských nemocnic

6. prosince 2025 17:48 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Dlouhé dny v nemocnici jsou pro děti náročné, zvlášť v období Vánoc. Skupina dobrovolníků z Ostravska proto organizuje Vánoční sbírku pro děti v ostravských nemocnicích, která má dětem přinést více radosti, hry a pocit, že na ně někdo myslí. A to na základě konkrétních přání zdravotníků z jednotlivých oddělení.

Auto v kolejišti zastavilo tramvaje. DPO zařídil náhradní dopravu

Včera 1:19, vydáno 6. prosince 2025 19:31 | Ostrava-Poruba | Jiří Cileček

V Ostravě skončilo další auto v kolejišti tramvají. Tentokrát u frekventované křižovatky ulic Martinovská a Opavská. Událost omezila provoz tramvají číslo 4. Dopravní podnik Ostrava zařídil náhradní dopravu.

Otužilci plavali na Žermanické přehradě Mikulášskou štafetu

6. prosince 2025 13:13 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na Žermanické přehradě se v sobotu 6. prosince konala tradiční Mikulášská přeplavba. Jedná se o štafetu otužilců, kteří uplavali trať delší než 5 kilometrů.

Havířov velkolepě oslavil 70 let od založení města

6. prosince 2025 10:20 | Havířov | Bára Kelnerová

Vladimír Hron, Big Band Felixe Slováčka, představení Kůň pátý element, kapela Mirai a nakonec ohňostroj. Tak takovou oslavu připravilo město k 70. výročí založení Havířova. Pozváni byli i všichni obyvatelé narození v roce 1955.

Opava-Jaktař rozsvítila dřevěný betlém: klienti Charity přidali vyřezávaného velblouda

6. prosince 2025 14:45 | Opava | Yvona Fajtová

Už potřetí se v Opavě-Jaktaři slavnostně rozsvítil vyřezávaný betlém, který vyrábějí klienti a zaměstnanci Charity Opava. Letos k němu přibylo nové vyřezané zvířátko – velbloud. Betlém vznikl před třemi lety na přání místních obyvatel, kteří v městské části postrádali vánoční výzdobu.

Stavba vodovodu na ulici Na Stráni omezuje dopravu, potrvá do konce tohoto roku

6. prosince 2025 13:20 | Karviná | Gabriela Stašová

V karvinském Ráji momentálně probíhá výměna vodovodního řadu. O veškerých opravách byli obyvatelé včas informováni.

Čerpali podporu určenou pro ukrajinské uprchlíky. Cizinci podvodem získali 2,8 milionu korun

5. prosince 2025 10:37 | Celý MS kraj | Anna Břenková

Za dávky získali 2,8 milionu korun. Přitom na ně neměli nárok. Dva cizinci využili údaje několika ukrajinských žen a pobírali na ně příspěvek na bydlení. Společně se svými partnerkami peníze utráceli za dovolené a nákupy. Kriminalisté obvinili muže i jejich přítelkyně z trestného činu.

Modernizace střechy na zimním stadionu je dokončena

5. prosince 2025 10:54 | Havířov | Bára Kelnerová

Modernizovaná víceúčelová hala v Havířově je opět v provozu. Město představilo novou střechu, vylepšenou akustiku, moderní vzduchotechniku i osvětlení a současně oznámilo, že po sezóně plánuje výměnu chladící desky.

Senioři si na besedě vyslechli rady k bezpečnosti v dopravě a ochraně před podvodníky

5. prosince 2025 10:04 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se sešli senioři, aby si vyslechli rady o tom, jak se chovat bezpečně nejen v dopravě, ale také jak se bránit nejrůznějším podvodníkům.

Pracoval na střeše a spadl z výšky sedmi metrů. Muž krvácel z hlavy a vážně si poranil nohu

5. prosince 2025 9:15 | Čeladná | Anna Břenková

Spadl z výšky okolo sedmi metrů při práci na střeše. Muž utrpěl krvácející zranění hlavy a vážně si zranil nohu. Byl letecky transportován do ostravské Fakultní nemocnice.

Rozsvícení stromu bylo důkazem, že Čeladná prostě žije

5. prosince 2025 7:09 | Čeladná | Petra Dorazilová

Vystoupení zdejších dětí z mateřských škol a základní školy a z dětského domova navodilo sváteční atmosféru, která vedla k rozsvícení vánočního stromu v centru Čeladné. Stalo se tak v předvečer první adventní neděle.

Zapojte se do soutěže o nejlepší sváteční vánočku

4. prosince 2025 7:40 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

Vánoce se hlásí o slovo a k nim neodmyslitelně patří i jedna z nejoblíbenějších tradic – pečení vánočky. A upéct opravdu chutnou vláčnou sváteční dobrotu není jen tak. Město Frýdek-Místek spouští již pátý ročník tradiční soutěže O nejlepší sváteční vánočku.

Frýdek-Místek se připojil ke krajskému projektu Povodně cvičně

4. prosince 2025 7:21 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

Po zkušenostech s loňskými povodněmi zorganizoval MS kraj školení s názvem Povodně cvičně. Zapojilo se do něj i město Frýdek-Místek a aktuální novinky nám sdělil náměstek primátora Lukáš Kmec.

Čím krmíte ptáky v zimě? Frýdek-Místek instaloval tabule, které poradí

2. prosince 2025 11:45 | Frýdek-Místek | Anna Břenková

Víte, že pečivo nepatří do ptačího jídelníčku? O správném krmení vodních ptáků informují tabule u řeky Ostravice ve Frýdku-Místku. Nejlepší jsou například vločky, obilí nebo krájená zelenina. Cílem je, aby pomoc ptákům opravdu prospěla.

Frýdek-Místek už zná nejchutnější menu 2020, vaří ho italská restaurace na okraji města
Vydáno 20. srpna 2020 12:31, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek už zná vítěze kuchařského klání o nejchutnější menu. V rámci ochutnávek a následného hlasování o něm rozhodli návštěvníci třinácti restaurací, které se zapojily do akce Týden plný chutí. Veřejnost doslova okouzlila italská restaurace na okraji města.

La Baracca Osteria, poměrně mladá restaurace, která ale dokázala v rámci akce Týden plný chutí překvapit.

Anketa: "Když jsem tady posledně byl, bylo to velmi příjemné, dal jsem si mrkev, opečenou kachnu. Italská restaurace perfektní, obsluha příjemná, doporučuji. Každý, kdo by chtěl zkusit něco nového."

Z restaurací, které se do nultého ročníku akce zapojily, totiž získala titul Nejchutnější menu 2020.

Václav Oboda, šéfkuchař restaurace La Baracca Osteria: "Jsme samozřejmě velmi vděční, že jsme zvítězili a chtěli bychom poděkovat všem našim hostům, že k nám chodili a drželi přízeň a hlasovali a máme velkou radost samozřejmě, že jsme se zúčastnili a vyhráli."
Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek: "Dobrovolně se nám přihlásilo do této akce 13 restaurací a s nimi jsme se domluvili na tématech. Ta témata si vymýšleli nebo zvážili sami ti, kteří provozují tu restauraci."
Václav Oboda, šéfkuchař restaurace La Baracca Osteria: "My jsme žánrová restaurace, jsme italská striktně, takže jsme vymysleli takové do Itálie laděné menu, takže jsme měli samozřejmě nějakou pastu, chtěli jsme lidem ukázat, že to není jenom o těstovinách nebo o pizze. Takže jsme dali i nějaký kus masa, měli jsme vepřovou plumu s rozmarýnovým bramborem, měli jsme carpaccio, Toskánskou paštiku a myslím, že největší hit byla rajčatová polévka s mořskými plody."

Návštěvníci pak prostřednictvím hlasovacích lístků hodnotili na stupnici od nuly do deseti, jak jim menu chutnalo.

Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek: "Hodnotili vzhled menu, hodnotili vůni a chuť, hodnotili obsluhu personálu a samozřejmě i takový celkový dojem, to bylo to nejdůležitější a my jsme to sečetli a udělali jsme průměr každé té restaurace."
Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Určitě bych rád poděkoval celému týmu Turistického informačního centra za velmi kvalitní organizaci akce, přičemž bylo času velice málo a oni museli velice rychle oslovit všechny restaurace ve Frýdku-Místku."

Cílem akce bylo vyvolat zájem veřejnosti o restaurace ve městě, podpořit jejich návštěvnost, zároveň šlo o určitou komorní formu náhrady za letos zrušený tradiční Gastrofestoval.

Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Nápad vznikl tak, že jsme se snažili podpořit místní podnikatele, gastronomii ve Frýdku-Místku, potom co Covid-19 negativně zasáhl cestovní ruch i návštěvnost místních restaurací. Chtěli jsme je podpořit tady touhle akcí s výhledem na další léta, s tím, že by se stala součástí Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí, kdy bychom mohli třeba na tom festivalu vyhlašovat tady tu cenu, kterou vyhlašujeme dnes a nebo bychom mohli mít rozdělenou tu akci na více částí."
Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek: "Vždy záleželo na originalitě a přístupu, některá jídla byla hodně výjimečná, jedinečná, mě osobně se to strašně líbilo a nadšení všech těch restaurací bylo prima. Já se budu těšit na to, že v příštím roce budeme moci tuto soutěž zorganizovat."

Organizátoři věří, že příští rok se do akce zapojí mnohem více restaurací ze současných dvaapadesáti, které ve městě jsou.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000021520/frydekmistek-uz-zna-nejchutnejsi-menu-2020-vari-ho-italska-restaurace-na-okraji-mesta