Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Výstavba obchvatu Frýdku-Místku opět změní organizaci dopravy na D56, ta se obousměrně převede na nový most

Frýdek-Místek |

Řidiče jedoucí po dálnici D56 čeká výrazná změna v organizaci dopravy. Z důvodů výstavby obchvatu Frýdku-Místku dojde totiž k přepojení dálnice na nově vybudovaný most. Po něm se bude jezdit v obou směrech, tím pádem hrozí kvůli zúžení pruhů do jednoho, v každém směru, možné kolony na příjezdu i výjezdu z města.

Výstavba obchvatu Frýdku-Místku opět výrazně pokročila. Nyní se ale dostali stavbaři do fáze, že bude potřeba začít budovat mimoúrovňové křížení a napojení směrem na Olešnou. Chystá se proto přepojení dopravy na příjezdu a vjezdu dálnice D56.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: "V místě připojení nové části dálnice na stávající úsek je provedena část dálnice, zároveň dálniční rampa, mimoúrovňová křižovatka Sviadnov a most číslo 205 na dálniční rampě. Předmětný most bude využit pro odklon dopravy mimo stávající D56."
Karel Deutscher, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Tadyma budou jezdit vozidla do Frýdku-Místku a z Frýdku-Místku směr na Ostravu a tím dojde k uvolnění toho stávajícího připojení na ostravskou dálnici a stavba začne budovat právě velké odbočení směrem na Olešnou."
Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: "Toto nové provedení dopravy je nutné pro vytvoření zhruba 400 metrů pravého jízdního pásu nové dálnice 56 a 200 metrů přiléhající dálniční rampy, které jsou navrženy v půdoryse současné dálnice D56. Došlo k přeložení veškerých dotčených sítí a zhruba kilometr dlouhý úsek protihlukových stěn bude chránit před hlukem především obec Sviadnov."

Tímto krokem se ale příjezd i výjezd z Frýdku-Místku zúží kvůli tomuto novému přemostění do jednoho pruhu v každém směru. To může znamenat menší dopravní komplikace.

Karel Deutscher, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Dneska jsme zvyklí, že tady jsou takzvané dva pruhy směrem z Frýdku-Místku do Ostravy a jeden pruh od Ostravy do Frýdku-Místku. Tím, že ten most samozřejmě není nafukovací, tak tady to bude ve tvaru 1+1, to znamená jeden směr na Ostravu nebo jeden pruh na Ostravu a jeden pruh z Ostravy, takže tady můžeme očekávat i mírné zpomalení dopravy."

Přepojení dopravy na tento most se připravuje na neděli, může se to ale ještě posunout.

Karel Deutscher, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Je to plně v kompetenci Ředitelství silnic a dálnic. My jsme se bavili o tom, že bychom byli rádi, aby zůstalo to napojení ve tvaru 2+1, ale stavbaři tvrdí, že to prostě jinak udělat nešlo. Chystá se ještě jednání s ŘSD, kde se o tom budeme bavit, jak dlouho to právě bude trvat."
Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: 03 "Přesný termín převedení dopravy je ještě v jednání mezi Ředitelstvím silnic a dálnic, zhotovitelem a dotčenými orgány. Při jednání je uvažováno ještě v horizontu letošního roku a dílčí omezení potrvají do konce roku následujícího."

Řidiči by měli být přesto připravení na možné komplikace.

Karel Deutscher, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Přesně tak, ať se řidiči nachystají, že tady v tom místě, navíc tím, že to bude novinka, se budou všichni rozhlížet, budou se dívat kolem sebe, takže tady bude pomalejší provoz."

První etapa obchvatu Frýdku-Místku by měla být hotová už za 13 měsíců. Druhá pak o půl roku později.

Nahlásit chybu


K tématu

Nehoda nákladních aut na obchvatu Frýdku-Místku, vážně se zranil 58letý muž

19. června 2023 22:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na obchvatu Frýdku-Místku v pondělí havarovala dvě nákladní vozidla. Při srážce se vážně zranil osmapadesátiletý muž, kterého museli zdravotníci transportovat do na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava.

Obchvat Frýdku-Místku sbírá dopravu z průtahu městem. ŘSD řeší i měření hlučnosti

20. listopadu 2023 16:43 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Obchvat Frýdku-Místku jednoznačně ulevil dopravě v centru. Aktuálně mohou lidé vnímat komplikace spojené s uzavírkami a omezeními kvůli některým opravám. Ředitelství silnic a dálnic aktuálně řeší také stížnosti na hluk z obchvatu. Měření pomůže zpracovat dodatečná protihluková opatření.

Kvůli vážným závadám musely bagry část dálnice u Frýdku-Místku opět rozbít

25. května 2023 12:01 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Část obchvatu Frýdku-Místku je v těchto dnech uzavřena a veškerý provoz ve směru od Ostravy je vedený přes centrum města. Důvodem je nutnost provést reklamační opravu povrchu vozovky.


Provoz na D1 před Ostravou půl roku omezí oprava mostu, další se opravuje v opačném směru

Dnes 9:42 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nejbližších 5 měsíců budou muset řidiči strpět omezení na dálnici D1, kde na 340. kilometru ve směru na Ostravu probíhá celková rekonstrukce mostů.

V opavské nemocnici pokračuje stavba nadzemních koridorů mezi pavilony

Včera 17:31 | Opava | Jiří Cileček

Ve Slezské nemocnici Opava se staví nadzemní koridory mezi pavilony S,V a L,N. Zakázku ve výši 150 milionů korun financuje zřizovatel nemocnice, Moravskoslezský kraj. První část by měla být hotová do konce roku.

Krojovaní horníci si pietním aktem připomněli důlní neštěstí na Dole Gabriela

Před 100 lety zahynulo při důlním neštěstí na Dole Gabriela 15 horníků. Tuto tragickou událost si připomněli krojovaní horníci v Karviné-Dolech pietním aktem a také bohoslužbou v šikmém kostele sv. Petra z Alkantary.

Klauni z Balónkova baví děti na dětském oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku

Pravidelně navštěvují dětská oddělení v nemocnicích a baví tamní děti. Návštěvy klaunů patří mezi nedílnou součást péče o malé pacienty i v Nemocnici ve Frýdku-Místku. Samotní klauni svou práci berou jako poslání.

Senioři se mohou hlásit o místo v novém Domově pod Bílou horou v Kopřivnici

Včera 15:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Domov pod Bílou horou v Kopřivnici ode dneška přijímá žádosti o službu v domově pro seniory a v domově se zvláštním režimem. Celkem nabízí 84 míst. Nový domov buduje Moravskoslezský kraj od konce roku 2021, aktuálně se stavba dokončuje a připravuje se spuštění provozu domova jako nové krajské příspěvkové organizace. Slavnostní otevření je naplánováno na 18. červen.

Novojičínští rodáci uctili čestného občana Karla Kryla

Klub rodáků a přátel města vyhlásil v Novém Jičíně jaro Karla Kryla. Uctil tak kulaté výročí narození i úmrtí tohoto novojičínského čestného občana.

V průběhu jara vysadí ve Frýdku-Místku na 100 stromů a 400 keřů

Frýdek-Místek bude bohatší o další stovky kusů dřevin. Právě v těchto dnech totiž probíhá pravidelná jarní výsadba stromů a keřů. Letos do ní město investuje 880 tisíc korun.

Kniha očima pamětníků „K poslední šichtě – Zdař Bůh!“ mapuje důlní neštěstí před 100 lety

V pátek 12. dubna 2024, v den stého výročí ničivé exploze v Dole Gabriela byla v Karviné slavnostně pokřtěna kniha, která očima pamětníků mapuje nejen tuto ale i další, největší důlní katastrofu na Karvinsku, při které zahynulo 235 horníků.

Protidrogový vlak se po tříleté pauze vrátil varovat a odradit

Do Nového Jičína se po tříleté pauze vrátil protidrogový vlak. Revolution train tu zastavil na jeden den, otevřen byl pro školní skupiny i veřejnost zdarma.

Aktivní senioři uspořádali ve Frýdku-Místku turnaj v badmintonu

Sportem předcházejí krizi středního věku. Takové je pořekadlo seniorů ve spolku Aktivní senioři Frýdek-Místek. Aktuálně mají za sebou třetí ročník turnaje v badmintonu, který měl tradičně velký úspěch. Desítky seniorů mezi sebou s velkým nasazením soupeřili o medaile a nejlepší umístění.

Hasiči z Čeladné připomínají sté výročí založení výstavou

Sezona v Památníku Josefa Kaluse začala po zimní přestávce hned velkou událostí, výstavou ke 100. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů v Čeladné. K vidění je tu i zakladatelská listina a zápis z ustavující schůze z 21. dubna 1924.

V Palkovicích si lidé pochutnali na obecní zabijačce

13. dubna 2024 16:31 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Na tradičním setkávacím místě před požární zbrojnicí v Palkovicích se v sobotu konala obecní zabijačka. K dobré náladě hrála dechová hudba a lidé mohli dobroty od řezníka ochutnat přímo na místě nebo si nakoupit domů.

Někteří řidiči nerespektují zákaz zastavení při blokovém čištění ve Frýdku-Místku

Ulice Frýdku-Místku opět brázdí úklidové čety a čisticí technika. Naplno už probíhá jarní úklid, který je spojený s blokovým čištěním. To tradičně komplikují neukáznění řidiči, kteří nepřeparkují svá auta. Dopravní značení přitom na blokové čištění upozorňuje týden dopředu.

Zájemci o byt v Penzionu pro seniory Frýdek-Místek musejí aktualizovat své žádosti

Žadatelé o byt v Penzionu pro seniory Frýdek-Místek musejí znovu aktualizovat své žádosti. O bydlení je totiž velký zájem a v pořadníku jsou desítky lidí. Penzion prošel před časem náročnou rekonstrukcí bytových jader a celkově má 167 bytových jednotek.

Soutěž Podbeskydský ještěr ve Frýdku-Místku opět hledala nejlepší cukráře

Slavnostní dort do čtyř kilogramů na libovolné téma. To bylo úkolem tradiční soutěže Podbeskydský ještěr, kde mezi sebou pravidelně měří síly studenti oboru cukrář. Jejím cílem je motivovat studenty, aby u oboru zůstali i po škole a dál se mu věnovali naplno.

Lidé se v Jablunkově zapojili do akce Ukliďme Česko

10. dubna 2024 11:31 | Jablunkov | Libor Běčák | Jablunkovský miniexpres

Do celorepublikového jarního úklidu se zapojilo také město Jablunkov. Skupinky sběračů prošly celé město, včetně okrajových částí. Nejčastěji nacházely běžný drobný odpad, ale nechyběly ani velké kusy.

Výstavba obchvatu Frýdku-Místku opět změní organizaci dopravy na D56, ta se obousměrně převede na nový most
Vydáno 17. prosince 2020 15:22, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Řidiče jedoucí po dálnici D56 čeká výrazná změna v organizaci dopravy. Z důvodů výstavby obchvatu Frýdku-Místku dojde totiž k přepojení dálnice na nově vybudovaný most. Po něm se bude jezdit v obou směrech, tím pádem hrozí kvůli zúžení pruhů do jednoho, v každém směru, možné kolony na příjezdu i výjezdu z města.

Výstavba obchvatu Frýdku-Místku opět výrazně pokročila. Nyní se ale dostali stavbaři do fáze, že bude potřeba začít budovat mimoúrovňové křížení a napojení směrem na Olešnou. Chystá se proto přepojení dopravy na příjezdu a vjezdu dálnice D56.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: "V místě připojení nové části dálnice na stávající úsek je provedena část dálnice, zároveň dálniční rampa, mimoúrovňová křižovatka Sviadnov a most číslo 205 na dálniční rampě. Předmětný most bude využit pro odklon dopravy mimo stávající D56."
Karel Deutscher, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Tadyma budou jezdit vozidla do Frýdku-Místku a z Frýdku-Místku směr na Ostravu a tím dojde k uvolnění toho stávajícího připojení na ostravskou dálnici a stavba začne budovat právě velké odbočení směrem na Olešnou."
Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: "Toto nové provedení dopravy je nutné pro vytvoření zhruba 400 metrů pravého jízdního pásu nové dálnice 56 a 200 metrů přiléhající dálniční rampy, které jsou navrženy v půdoryse současné dálnice D56. Došlo k přeložení veškerých dotčených sítí a zhruba kilometr dlouhý úsek protihlukových stěn bude chránit před hlukem především obec Sviadnov."

Tímto krokem se ale příjezd i výjezd z Frýdku-Místku zúží kvůli tomuto novému přemostění do jednoho pruhu v každém směru. To může znamenat menší dopravní komplikace.

Karel Deutscher, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Dneska jsme zvyklí, že tady jsou takzvané dva pruhy směrem z Frýdku-Místku do Ostravy a jeden pruh od Ostravy do Frýdku-Místku. Tím, že ten most samozřejmě není nafukovací, tak tady to bude ve tvaru 1+1, to znamená jeden směr na Ostravu nebo jeden pruh na Ostravu a jeden pruh z Ostravy, takže tady můžeme očekávat i mírné zpomalení dopravy."

Přepojení dopravy na tento most se připravuje na neděli, může se to ale ještě posunout.

Karel Deutscher, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Je to plně v kompetenci Ředitelství silnic a dálnic. My jsme se bavili o tom, že bychom byli rádi, aby zůstalo to napojení ve tvaru 2+1, ale stavbaři tvrdí, že to prostě jinak udělat nešlo. Chystá se ještě jednání s ŘSD, kde se o tom budeme bavit, jak dlouho to právě bude trvat."
Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: 03 "Přesný termín převedení dopravy je ještě v jednání mezi Ředitelstvím silnic a dálnic, zhotovitelem a dotčenými orgány. Při jednání je uvažováno ještě v horizontu letošního roku a dílčí omezení potrvají do konce roku následujícího."

Řidiči by měli být přesto připravení na možné komplikace.

Karel Deutscher, náměstek primátora Frýdku-Místku: "Přesně tak, ať se řidiči nachystají, že tady v tom místě, navíc tím, že to bude novinka, se budou všichni rozhlížet, budou se dívat kolem sebe, takže tady bude pomalejší provoz."

První etapa obchvatu Frýdku-Místku by měla být hotová už za 13 měsíců. Druhá pak o půl roku později.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000023303/vystavba-obchvatu-frydkumistku-opet-zmeni-organizaci-dopravy-na-d56-ta-se-obousmerne-prevede-na-novy-most