Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Sportovní kluby ve Frýdku-Místku mohou připravit letní pohybové akce pro děti

Frýdek-Místek |

Vraťme dětem pohyb – to je název iniciativy, se kterou oslovil Frýdek-Místek velké sportovní kluby ve městě. Ty by mohly přes léto připravit sportovní aktivity pro děti ze základních škol. Důvodem je, že děti v době mimořádných opatření nemohly hromadně sportovat.

U hřiště 8. Základní školy ve Frýdku-Místku se sešli zástupci velkých sportovních klubů s vedením města. To by totiž ve spolupráci s kluby rádo připravilo letní pohybové aktivity pro děti.

Pavel Palát, trenér přípravky a 3. třídy HC Frýdek-Místek: "My jsme to přivítali, protože víme, jak nám ty děti zlenivěly. Vidíme to i na hokejistech, kteří se vrátí po tom roce, kdy cvičí doma, cvičí podle videa a všichni ví, že to není ono. No a teď je právě otázka, jak je dostat, nejenom hokejisty, zpátky tady do toho pohybu."
Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Ten nápad je v pořádku, myslím si, že vychází z toho, že většina spolků nemohla fungovat v plném provozu. Frýdek-Místek je skutečně městem veřejných sportovišť, takže by to mělo fungovat."
Petr Korč, primátor Frýdku-Místku: "Přišli jsme s nabídkou spolupráce, nabídnutí aktivity přes prázdniny dětem pod pracovním názvem Vraťme dětem pohyb. Víme, že děti seděly u počítačů, distanční výuky. Město a kluby hledají společnou řeč, aby nabídly zdarma sportovní aktivity všeobecné přes prázdniny a chtěli bychom ty prázdniny zaplnit takovými jednotýdenními kempy, příměstskými tábory, říkejme tomu jakkoliv, které by nabídly těm dětem to, co jim celou dobu scházelo. To je pohyb na čerstvém vzduchu."

Organizace projektu bude v plné režii sportovních klubů. Město pomůže s propagací, koordinací a případně poskytne sportoviště. Rodiče by pak uhradili pouze náklady za stravu, pojištění a zajistili dětem testy.

Petr Korč, primátor Frýdku-Místku: "Určitě už někdo víte, kde by se vám to hodilo nejlíp. Znáte se i mezi sebou, v podstatě to bude tak, že u paní Čechové se budou scházet ty termíny. Kdo se ozve první, ona řekne tento týden už tady máme dva, jsou volné třeba zbytek prázdnin. Samozřejmě bychom rádi, kdyby se nám to podařilo rozložit do těch prázdnin rovnoměrně, ať nemáme všechno v jednom týdnu."
Pavel Palát, trenér přípravky a 3. třídy HC Frýdek-Místek: "Máme ledovou plochu a jsme schopni pro ty nejmenší nabídnout tu ledovou plochu a týden učit děti bruslit, učit je pohyb venku a přidat k tomu oběd a rodičům ve tři hodiny děti odevzdat."
Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "My v podstatě na konec července a srpen máme program pro nějakých 400 dětí našich spolkových. Personálně jsme strašně pod nějakými zásadními limity. V podstatě nejsme schopni pokrýt tuto aktivitu, takže zoufale sháním lidi, ale rádi pomůžeme taky. Něco vymyslíme. Jestli to bude na týden nebo na 3 dny, určitě se o děti postaráme."

Projekt je primárně určen pro děti ze základních škol a kluby by pro ně měly připravit všeobecné pohybové aktivity, které nemusejí být brány jako náborové.

Nahlásit chybu


K tématu

Parkour se těší ve Frýdku-Místku velké oblibě, přidat se může každý

1. května 2023 15:49 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Dělali sport, který je baví a rozhodli se předávat zkušenosti dál. Parkouristé si ve městě po mnoha letech vybudovali vlastní tréninkové zázemí a nyní se jejich hala i akce těší velké oblibě. Otevřeni jsou dalším zájemcům, ať už jde o děti nebo dokonce dospělé.

Děti ve Frýdku-Místku o prázdninách nezahálí, mohou si zkusit i lekce brazilského jiu-jitsu

13. července 2023 13:57 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Prázdniny ve městě – vraťme dětem pohyb. To je název projektu, který připravil Frýdek-Místek ve spolupráci se Střediskem volného času Klíč. V průběhu letních prázdnin baví děti různými aktivitami. Jednou z nich byla například i lekce brazilského JIU-JITSU.

TS Dancepoint učí děti ve Frýdku-Místku tancovat i během léta

20. července 2023 16:21 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Děti ve Frýdku-Místku se chtějí hýbat a tancovat i o prázdninách. V hojném počtu tak využily prvního letního kurzu Tanečního studia Dancepoint. Ten je v rámci programu akce Prázdniny ve městě – Vraťme dětem pohyb zdarma učil základy street dance.


Krnovská nemocnice má jako první v Česku unikátní transportní systém vzorků

Včera 18:41 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Jamajský sprinter Usain Bolt uběhne 250 metrů za cca 23 sekund. Stejnou rychlostí nyní běhají po areálu krnovské nemocnice laboratorní vzorky v novém přepravním systému. Rychlostí 8 až 10 metrů za sekundu jsou transportovány z vyšetřoven do laboratoří nemocnice.

Domovníci preventisté se mariánskohorské radnici osvědčili. Problémy řeší rychle a zodpovědně

Obvod Ostrava-Mariánské Hory a Hulváky postupně zlepšuje technický stav bytových domů, jejich okolí a také bezpečnost. Za vším stojí domovníci preventisté, kteří se momentálně starají o 15 lokalit v obvodu.

Zelené parkoviště na Slezské ve Frýdku-Místku má být hotové ještě letos

Výstavba nového parkoviště na sídlišti Slezská ve Frýdku-Místku je před spuštěním. Místo zde najde na čtyři desítky aut. Stavba by měla začít do konce května a hotovo má být ještě letos. Parkoviště bude zasazeno do zeleně, aby se nenarušoval ráz okolí betonovou plochou.

Památník životické tragédie čeká rekonstrukce, lidé to vítají

Muzeum Těšínska se chystá zahájit práce na rekonstrukci životického památníku v Havířově. Práce by měly být dokončeny do srpna, aby se zde mohl uskutečnit pietní akt k uctění památky zavražděných mužů gestapem.

Marica ožívá. Strašák Poruby se po letech mění na bytový dům

Marica. Ruina, která několik let strašila obyvatele porubského 5. obvodu, se konečně mění k lepšímu. Poté, co získala nového majitele, vzniká tady moderní bytový dům.

Studenti slezskoostravského gymnázia se chystají do Tanzánie, jejich projekt podporuje místní školu

Studenti hladnovského gymnázia možná vycestují ze Slezské Ostravy až do Tanzánie, a to díky projektu Hakuna Matata. Projekt sami vypracovali od píky s cílem zlepšit výuku na partnerské škole, podpořit výstavbu internátu, a zároveň si rozšířit vlastní obzory. Africkou expedici plánují už na leden.

Cyklistická doprava se stává v Ostravě fenoménem. Důležité ale je dbát na bezpečnost

Cyklistická doprava se v Ostravě stává fenoménem. Mnozí obyvatelé města i okolí využívají kolo denně a díky husté síti cyklostezek je to stále bezpečnější způsob dopravy. Na oblibě získává také sdílení jízdních kol. Strážníci proto často pořádají nejrůznější preventivní akce a vzdělávají cyklisty.

Kamerami jsou už vybaveny všechny vozy MHD v Ostravě. Velmi to zvyšuje bezpečnost

Jedním z důležitých faktorů při snaze o přilákání pasažérů do městské hromadné dopravy je její bezpečnost. Ostravský dopravní podnik na to velmi dbá a proto byla všechna vozidla vybavena kamerovým systémem. Nejen že to působí preventivně na zloděje a výtržníky, ale pomáhá to také policistům při odhalování pachatelů trestných činů.

Ve Slezské Ostravě se po zimě opravují výtluky, silnice se ale v obvodu opravují celoročně

Slezská Ostrava začala stejně jako ostatní městské obvody po zimě s opravou výtluků. Ve Slezské ale probíhá oprava silnic celoročně. Zajišťují ji slezskoostravské technické služby.

Studenti VŠB zkoumali možnosti rychvaldských veřejných prostranství a jejich využití

17. dubna 2024 20:00 | Rychvald | Michal Slonina | Rychvaldský miniexpres

Workshop studentů Vysoké školy báňské naplno odstartoval spolupráci s městem Rychvald. Cílem projektu bude zvelebit veřejná prostranství a navrhnout jejich možné další využití.

Sezóna Beskydských farmářských trhů ve Frýdku-Místku začne letos dřív

Frýdek-Místek opět připravilo další sezónu oblíbených Beskydských farmářských trhů. Letos začínají ještě dříve než loni a probíhat budou vždy jednou za 14 dní. Sezónu pak tradičně završí na konci listopadu oblíbená zabijačka.

Dívka poděkovala členům IZS za záchranu. Vytáhli ji z řeky Ostravice ve Frýdku-Místku

Chtěla chytit padající mobilní telefon, jenže uklouzla a skončila pod splavem v řece Ostravici. Mladá dívka pak se štěstím ve vodě dlouhé minuty čekala na záchranu. Tu nakonec díky perfektní spolupráci bleskově zvládli strážníci, policisté a hasiči.

Frýdek-Místek udržuje tradici Podbeskydského ještěra

17. dubna 2024 21:46 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Podbeskydský ještěr je už zavedená značka soutěže mladých cukrářů. Pořádá ji SŠ gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku-Místku a rovněž na letošním ročníku jsme mohli obdivovat umění cukrářských talentů.

Dívka se topila v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Zachránili ji policisté a hasiči

Strážníci, policisté a hasiči zachraňovali 21letou dívku, která se topila v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Díky perfektní spolupráci a také velkému štěstí se dívka neutopila pod jezem. Dlouhé minuty totiž čekala na záchranu, než si jí někdo ve vodě všimne.

O vodě se školáci z Nové Vsi na Den Země učili v planetáriu

Děti ze základní školy v Nové Vsi se u příležitosti Dne Země učily v mobilním planetáriu, které bylo postavené v tělocvičně.

Dívka se topila v řece Ostravici, spadl jí tam telefon. Zachránili ji policisté a hasiči

17. dubna 2024 8:34 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

21leté dívce padl mezi kameny v řece Ostravici ve Frýdku-Místku telefon. Chtěla ho vytáhnout, spadla do vody a strhl ji proud. Náhodný svědek zburcoval záchranné složky. Jako první byl na místě strážník městské policie, který držel dívku na laně. Do vody se pak pro dívku vrhl státní policista.

Sportovní kluby ve Frýdku-Místku mohou připravit letní pohybové akce pro děti
Vydáno 7. června 2021 13:01, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Vraťme dětem pohyb – to je název iniciativy, se kterou oslovil Frýdek-Místek velké sportovní kluby ve městě. Ty by mohly přes léto připravit sportovní aktivity pro děti ze základních škol. Důvodem je, že děti v době mimořádných opatření nemohly hromadně sportovat.

U hřiště 8. Základní školy ve Frýdku-Místku se sešli zástupci velkých sportovních klubů s vedením města. To by totiž ve spolupráci s kluby rádo připravilo letní pohybové aktivity pro děti.

Pavel Palát, trenér přípravky a 3. třídy HC Frýdek-Místek: "My jsme to přivítali, protože víme, jak nám ty děti zlenivěly. Vidíme to i na hokejistech, kteří se vrátí po tom roce, kdy cvičí doma, cvičí podle videa a všichni ví, že to není ono. No a teď je právě otázka, jak je dostat, nejenom hokejisty, zpátky tady do toho pohybu."
Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Ten nápad je v pořádku, myslím si, že vychází z toho, že většina spolků nemohla fungovat v plném provozu. Frýdek-Místek je skutečně městem veřejných sportovišť, takže by to mělo fungovat."
Petr Korč, primátor Frýdku-Místku: "Přišli jsme s nabídkou spolupráce, nabídnutí aktivity přes prázdniny dětem pod pracovním názvem Vraťme dětem pohyb. Víme, že děti seděly u počítačů, distanční výuky. Město a kluby hledají společnou řeč, aby nabídly zdarma sportovní aktivity všeobecné přes prázdniny a chtěli bychom ty prázdniny zaplnit takovými jednotýdenními kempy, příměstskými tábory, říkejme tomu jakkoliv, které by nabídly těm dětem to, co jim celou dobu scházelo. To je pohyb na čerstvém vzduchu."

Organizace projektu bude v plné režii sportovních klubů. Město pomůže s propagací, koordinací a případně poskytne sportoviště. Rodiče by pak uhradili pouze náklady za stravu, pojištění a zajistili dětem testy.

Petr Korč, primátor Frýdku-Místku: "Určitě už někdo víte, kde by se vám to hodilo nejlíp. Znáte se i mezi sebou, v podstatě to bude tak, že u paní Čechové se budou scházet ty termíny. Kdo se ozve první, ona řekne tento týden už tady máme dva, jsou volné třeba zbytek prázdnin. Samozřejmě bychom rádi, kdyby se nám to podařilo rozložit do těch prázdnin rovnoměrně, ať nemáme všechno v jednom týdnu."
Pavel Palát, trenér přípravky a 3. třídy HC Frýdek-Místek: "Máme ledovou plochu a jsme schopni pro ty nejmenší nabídnout tu ledovou plochu a týden učit děti bruslit, učit je pohyb venku a přidat k tomu oběd a rodičům ve tři hodiny děti odevzdat."
Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "My v podstatě na konec července a srpen máme program pro nějakých 400 dětí našich spolkových. Personálně jsme strašně pod nějakými zásadními limity. V podstatě nejsme schopni pokrýt tuto aktivitu, takže zoufale sháním lidi, ale rádi pomůžeme taky. Něco vymyslíme. Jestli to bude na týden nebo na 3 dny, určitě se o děti postaráme."

Projekt je primárně určen pro děti ze základních škol a kluby by pro ně měly připravit všeobecné pohybové aktivity, které nemusejí být brány jako náborové.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000025894/sportovni-kluby-ve-frydkumistku-mohou-pripravit-letni-pohybove-akce-pro-deti