Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Opravy na školách ve Frýdku-Místku jsou přes prázdniny v plném proudu

Frýdek-Místek |

Zateplení, nové fasády, výměna elektroinstalace i bezbariérové sociální zařízení. Rekonstrukce a opravy jsou během prázdnin tradičně v plném proudu na základních a mateřských školách ve Frýdku-Místku. Na práce vyčlenilo město dohromady přes 22 milionů korun.

Frýdek-Místek využil letních prázdnin a opět se pustil do dalších důležitých oprav a rekonstrukcí na základních a mateřských školách. Mezi ty největší patří jednoznačně zateplení přístavby 1. základní školy.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Jedná se o klasickou věc, to znamená úspory energií, kdy bude zastřešený plášť a budou vyměněny všechny klempířské prvky, v důsledku toho zateplení, plus střecha. Součástí toho bude i opravená vzduchotechnika a samozřejmě, že je tam i otázka dalších podmínek, které stanovil dotační orgán. To znamená, musí se tam udělat ještě další opatření k úsporám elektrické energie, výměna osvětlení a tak dále."
Zbyněk Šostý (NMFM), ředitel 1. základní školy, radní Frýdku-Místku: "Osobně jsem rád, že po dlouhých a dlouhých letech se podařilo zahájit rekonstrukci fasády přístavby, která spočívá zejména v zateplení. A jako novinkou jsou rekuperační jednotky, které by měly být instalovány do všech tříd na prvním stupni tady v této části budovy."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Není to úplně jednoduché, protože dneska firmy mají tak vysokou poptávku, že je problém je sehnat. A ještě v nějakém čase."
Zbyněk Šostý (NMFM), ředitel 1. základní školy, radní Frýdku-Místku: "Tato priorita se měla realizovat už před několika lety, ale v dnešní době, kdy se budeme dívat na budovy i z pozice energetické, tak si myslím, že je to za minutu dvanáct. Protože to zateplení a ta oprava napomůže nejenom tomu komfortu žáků, ale i úspoře energií."

Rekonstrukce se připravovala dva roky a vyjde na více než 13 milionů korun. Firma má navíc na dokončení 4 měsíce.

Zbyněk Šostý (NMFM), ředitel 1. základní školy, radní Frýdku-Místku: "Bude naším velkým úkolem zvládnout, aby byl školní rok první zářijový den zahájen a děti mohly přijít do školy. Ale bude nutno koordinovat z hlediska bezpečnosti, ale i vzdělávacího procesu tak, aby ten proces byl co nejméně narušen."

Zároveň se pracuje i na dalších školských zařízeních. Novou fasádu dostává Základní škola ve Skalici.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Tam to také není úplně jednoduché, protože ta fasáda má víceméně závady takové, že je tam nulová přilnavost. Takže musíme oklepat celou školu, oproti plánu, kde jsme plánovali asi zhruba 60 procent. Dále je to 6. základní škola, tam je to bezbariérové sociální zařízení, které chceme na všech školách. Potom je to na 2. základní škole, kde chceme upravit nefunkční venkovní hřiště podle požadavku vedení školy. Dále je to na mateřské škole Naděje, kde provádíme výměnu elektroinstalace. A po elektroinstalaci budeme ještě dělat venkovní úpravy na Třanovského. To je další část mateřské školy."

Celkově město investuje během prázdnin do oprav základních a mateřských škol přes 22 milionů korun.

Nahlásit chybu


K tématu

Čtyři školní tělocvičny ve Frýdku-Místku vyměnily staré výbojky za nové LED osvětlení

Základní a mateřské školy využívají tradičně letních prázdnin k nejrůznějším opravám. Kromě dokončení rekonstrukce kuchyně na 5. základní škole byla letos jednou z významných oprav ve Frýdku-Místku výměna osvětlení v tělocvičnách na čtyřech školách. Staré výbojky byly po letech nahrazeny LED světly.

Moravskoslezský kraj investuje v létě stamiliony do oprav škol

4. srpna 2024 21:11 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Letní období je pro opravy a rekonstrukce školských budov nejvhodnější. I v tomto roce se v Moravskoslezském kraji realizují desítky investic. Aktuálně se pracuje na 55 projektech s celkovými náklady 790 milionů korun. Dokončena byla například rozsáhlá rekonstrukce krajské Základní školy na Praskově ulici v Opavě za 221 milionů korun nebo opravy třineckého gymnázia, které kraj vyšly na 42 milionů.

Štramberské roubenky, Jurkovičova sušárna i kostelní varhany. Kraj podpoří obnovu památek

9. března 2024 13:33 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj letos přispěje na obnovu kulturních památek v regionu 12 milionů korun. Zastupitelé schválili finanční podporu 27 projektů na rekonstrukce či opravy kulturně či historicky významných objektů. Nad rámec tohoto programu kraj také přispěje 1,3 milionu korun na novou expozici v krovu kostela sv. Jana Křtitele v Hlučíně.


V Tylově sadu ve Slezské Ostravě se konalo Sousedské vinobraní

V nedávno rekonstruovaném Tylově parku na Hladnově ve Slezské Ostravě se konalo první Sousedské vinobraní.

Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

Popravený polský student má v Opavě opravený hrob a novou pamětní desku

25. října 2024 20:56 | Opava | Jiří Cileček

V Opavě byl odhalený pomník na hrobu Frantiszka Kubici. Studenta teologie, občana Polské republiky, který byl v Opavě zatčený, mučený a následně popravený v Oticích fašisty za II. světové války.

Z hořícího auta po nárazu do domu lidé vytáhli posádku a dva mladé pasažéry oživovali

Včera 22:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do velmi náročné záchranné akce se v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku okamžitě po nárazu osobního vozidla do rodinného domu zapojili svědci, včetně dvou policistů mimo službu. Auto okamžitě začalo hořet. Dva pasažéry museli oživovat.

Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

25. října 2024 10:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

Den stromů v opavských sadech Svobody se nenechaly ujít stovky lidí

Včera 16:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Přesně na den, kdy stromy slaví svůj svátek, se okolí Ptačího vrchu proměnilo v pestrou oslavu. Díky slunečnému počasí si ji nenechaly ujít stovky lidí.

V ostravské zoo se narodila mláďata kriticky ohrožených prasat z Filipín

25. října 2024 18:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ve výběhu prasat visajánských v Zoo Ostrava mohou trpěliví návštěvníci zahlédnout kromě čtyř dospělých jedinců i dvě mláďata. Selata tohoto vzácného filipínského druhu přišla na svět 13. října. Jejich pohlaví zatím není známo, ale obě se mají čile k světu a jejich matka o ně příkladně pečuje.

Zimní verze opavského festivalu Slunovrat nabídne pestrý program i novinky

Včera 16:06 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Zimní verze oblíbeného festivalu Slunovrat už klepe na dveře. Uskuteční se od 7. do 9. listopadu v kulisách historických budov Opavy a nabídne pestrý program a také novinky.

Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

24. října 2024 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Vrátní

Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

Projekt Connect with creativity na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku byl úspěšně dokončen

23. října 2024 8:05 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Největší frýdecko-místecká střední škola je velmi aktivní v projektech - národních i mezinárodních. Poslední úspěšný projekt na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku nesl název Connect with creativity.

Vyřazené parkovací automaty poslouží ve Frýdku-Místku jako knihobudky

Technické služby Frýdek-Místek přišly s ekologickým nápadem. Vyřazený parkovací automat neskončil ve starém železe, ale stala se z něj knihobudka. První kus prototypu už slouží pacientům i návštěvníkům v areálu nemocnice. Navíc v prostorách terapeutické zahrádky.

Trh vzdělávání a uplatnění pomáhal žákům ve Frýdku-Místku s výběrem dalšího studia

Frýdek-Místek ve spolupráci s Úřadem práce uspořádal další ročník tradičního Trhu vzdělávání a uplatnění. Ten pomáhá především žákům základních škol s výběrem dalšího studia. Prezentaci zde mělo i několik zaměstnavatelů a nechyběla ani nabídka vzdělávání pro dospělé.

Opravy na školách ve Frýdku-Místku jsou přes prázdniny v plném proudu
Vydáno 8. srpna 2022 11:04, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Zateplení, nové fasády, výměna elektroinstalace i bezbariérové sociální zařízení. Rekonstrukce a opravy jsou během prázdnin tradičně v plném proudu na základních a mateřských školách ve Frýdku-Místku. Na práce vyčlenilo město dohromady přes 22 milionů korun.

Frýdek-Místek využil letních prázdnin a opět se pustil do dalších důležitých oprav a rekonstrukcí na základních a mateřských školách. Mezi ty největší patří jednoznačně zateplení přístavby 1. základní školy.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Jedná se o klasickou věc, to znamená úspory energií, kdy bude zastřešený plášť a budou vyměněny všechny klempířské prvky, v důsledku toho zateplení, plus střecha. Součástí toho bude i opravená vzduchotechnika a samozřejmě, že je tam i otázka dalších podmínek, které stanovil dotační orgán. To znamená, musí se tam udělat ještě další opatření k úsporám elektrické energie, výměna osvětlení a tak dále."
Zbyněk Šostý (NMFM), ředitel 1. základní školy, radní Frýdku-Místku: "Osobně jsem rád, že po dlouhých a dlouhých letech se podařilo zahájit rekonstrukci fasády přístavby, která spočívá zejména v zateplení. A jako novinkou jsou rekuperační jednotky, které by měly být instalovány do všech tříd na prvním stupni tady v této části budovy."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Není to úplně jednoduché, protože dneska firmy mají tak vysokou poptávku, že je problém je sehnat. A ještě v nějakém čase."
Zbyněk Šostý (NMFM), ředitel 1. základní školy, radní Frýdku-Místku: "Tato priorita se měla realizovat už před několika lety, ale v dnešní době, kdy se budeme dívat na budovy i z pozice energetické, tak si myslím, že je to za minutu dvanáct. Protože to zateplení a ta oprava napomůže nejenom tomu komfortu žáků, ale i úspoře energií."

Rekonstrukce se připravovala dva roky a vyjde na více než 13 milionů korun. Firma má navíc na dokončení 4 měsíce.

Zbyněk Šostý (NMFM), ředitel 1. základní školy, radní Frýdku-Místku: "Bude naším velkým úkolem zvládnout, aby byl školní rok první zářijový den zahájen a děti mohly přijít do školy. Ale bude nutno koordinovat z hlediska bezpečnosti, ale i vzdělávacího procesu tak, aby ten proces byl co nejméně narušen."

Zároveň se pracuje i na dalších školských zařízeních. Novou fasádu dostává Základní škola ve Skalici.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Tam to také není úplně jednoduché, protože ta fasáda má víceméně závady takové, že je tam nulová přilnavost. Takže musíme oklepat celou školu, oproti plánu, kde jsme plánovali asi zhruba 60 procent. Dále je to 6. základní škola, tam je to bezbariérové sociální zařízení, které chceme na všech školách. Potom je to na 2. základní škole, kde chceme upravit nefunkční venkovní hřiště podle požadavku vedení školy. Dále je to na mateřské škole Naděje, kde provádíme výměnu elektroinstalace. A po elektroinstalaci budeme ještě dělat venkovní úpravy na Třanovského. To je další část mateřské školy."

Celkově město investuje během prázdnin do oprav základních a mateřských škol přes 22 milionů korun.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000032742/opravy-na-skolach-ve-frydkumistku-jsou-pres-prazdniny-v-plnem-proudu