Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nový kalendář na rok 2024 představuje mládežnické sportovní kluby ve Frýdku-Místku

Frýdek-Místek |

Frýdek-Místek vydal nový kalendář na rok 2024. Ten představuje jednotlivé mládežnické sporty ve městě. Zástupci jednotlivých klubů, v některých případech i s mladými sportovci, se sešli na slavnostním křtu. Na akci proběhlo také předání kalendářů.

Rytířský sál frýdeckého zámku zaplnili mladí sportovci a jejich vedoucí z různých klubů ve Frýdku-Místku. Společně si tady totiž přišli převzít kalendář, na jehož výrobě se podíleli.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Letos město oslovilo mládežnické sportovní kluby ve městě s dotazem, zda by je nepotěšil kalendář, který by představil jejich kluby, jejich děti. A setkalo se to s velmi milou odezvou. A já jsem rád, že jsme tuto myšlenku dotáhli do zdárného konce. Takže město vydalo sportovní kalendář, ve kterém naleznete téměř všechny mládežnické kluby, které ve městě fungují, které podporujeme. Ale hlavně jsem moc rád, že jsme se poprvé setkali."

Kalendář společně s primátorem pokřtili fotbalová legenda, bývalý brankář a trenér Svatopluk Schäfer a hokejový trenér mládeže Pavel Palát.

Pavel Palát, trenér mládeže HC Frýdek-Místek a kmotr kalendáře: "Je to pěkný počin a každý má doma kalendář rád. Zapíše si do toho něco důležitého. Je to dobré, že patří dětem a těm sportovcům. Takže každý si v tom kalendáři najde svoje."

Kalendář je plný fotografií, ve kterých jsou mladí sportovci z různých klubů ve městě.

Vendula Hanychová, Sportovní klub Město Frýdek-Místek: "Určitě si myslím, že to je super věc. Že to město vymyslelo, protože se tím propagují veškeré sporty, které tady ve městě máme. A není to právě jenom ten fotbal a hokej, které jsou tak moc slavné. Ale může to být například gymnastika, tanec, šachy, cokoliv dalšího."
Kristýna Blahutová, vedoucí TS Funky Beat: "My jsme velmi rádi, že něco takového ve Frýdku-Místku vzniklo, protože děti z toho byly nadšené. A myslím, že to pro ně bude taková krásná vzpomínka. Protože opravdu makají a dřou, takže je to takové pěkné poděkování pro ty děti."
Jan Paldus, Akademie japonského Ju Jitsu: "Je skvělý, je to super, že se dělá podpora sportu. A hlavně ta vizualizace toho, co tady všichni děláme. Je to snaha všech trenérů a ta činnost by se měla nějakým způsobem dokumentovat. Takže je to skvělé."

Primátor využil setkání, aby se se zástupci klubů pobavil o jejich potřebách i o tom, jak měli úspěšný rok.

Kristýna Blahutová, vedoucí TS Funky Beat: "Za nás byl velmi úspěšný. My jsme se opět dostali na mistrovství světa i mistrovství Evropy. Podařilo se nám získat dva tituly mistrů Evropy. A dokonce děti porazily 28 týmů, takže letošní sezóna byla velmi úspěšná."
Vendula Hanychová, Sportovní klub Město Frýdek-Místek: "My jsme teď v listopadu vyjeli na mistrovství střední Evropy, které se konalo v Itálii. A právě i město nám k tomu poskytlo určitý příspěvek, za který moc děkujeme."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Můžeme se pobavit o spoustě věcí. Je to takové příjemné předvánoční setkání. A myslím si, že nejenom v tom, že finančně podporujeme ty kluby, ale to, že se budeme snažit pochopit ty jejich potřeby. To, jak jim můžeme být co nejvíce prospěšní, je to nejdůležitější. A je třeba se mezi sebou bavit. Nasávat ty informace a snažit se dětem, aby se pohybovaly, aby sportovaly, tak snažit se této myšlence být co nejvíce nápomocni."

Nový kalendář na rok 2024 představuje 27 sportovních klubů.

Nahlásit chybu


K tématu

Házenkáři Frýdku-Místku chtějí vylepšit výsledek z minulé sezóny, cílem je opět play off

18. září 2023 15:51 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Házenkáři Frýdku-Místku jsou na letošní sezónu dobře připraveni. Tým sice opustilo několik špičkových hráčů, ale přišly další významné posily. Cílem je opět zaútočit na nejvyšší příčky a dostat se do vyřazovacích bojů v play off. Podobně jako tomu bylo v loňské sezóně.

Projekt Corrency dál přispívá dětem ze Slezské Ostravy na kroužky

8. srpna 2023 10:58 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Rodiče ze Slezské Ostravy mohou opět žádat o příspěvek na mimoškolní aktivity svých dětí. Projekt Corrency vstoupil od začátku měsíce do druhé etapy. V každé z nich je možné získat 500 korun. Stačí se zaregistrovat přes internet a vybrat si, do jakého kroužku bude dítě chodit.

Moravskoslezský kraj letos podpoří přes 100 sportovních akcí

19. června 2023 17:48 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj podporuje sportovní aktivity i konání významných sportovních akcí v regionu. V letošním roce půjde z krajského rozpočtu 8,1 milionu korun na celkem 104 sportovních akcí, mistrovství, šampionátů a soutěží. Kromě tradičních sportů kraj podpoří také discgolf, paragliding, jachting nebo například dogmaraton.


Náročný zásah hasičů hluboko v pralese Mionší, vodu k požáru museli nosit v zádových vacích

Dnes 8:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náročný zásah mají za sebou čtyři jednotky hasičů, které 1. května večer a následně až do čtvrtečních ranních hodiny zasahovaly u požáru hluboko v pralese Mionší v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku.

Třinečtí mistři slavili triumfální jízdou ulicemi a setkáním s fanoušky

Do ulic Třince za svými fanoušky vyrazili hokejisté, kteří se letos už popáté v řadě stali extraligovými šampiony. Na trase spanilé jízdy se s fanoušky zdravili a děkovali jim za podporu.

Studénka v lednu převzala areál TJ, aby jej mohli sportovci využívat, musí do něj investovat

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu ve Studénce je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí se provést rekonstrukce rozvodů. Město tento majetek převzalo do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

U hraničního přechodu Bumbálka havarovala motorkářka, lékaře museli vysadit z vrtulníku

Včera 20:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve středu 1. května odpoledne zasahoval vrtulník LZS Ostrava a posádka rychlé zdravotnické pomoci z Rožnova pod Radhoštěm u nehody motocyklu. Nehoda se stala mezi obcí Bílá a hraničním přechodem Bumbálka, na rozhraní Moravskoslezského a Zlínského kraje. Informaci o události získali operátoři tři minuty před půl třetí odpoledne.

Žáci těrlických základních škol hráli tradiční prvomájový turnaj ve fotbale o Sladký míč

Na fotbalovém stadionu se 1. května odehrál tradiční turnaj žáků základních škol o Sladký míč.

První část opravené ulice Borovského je průjezdná, uzavírka začala v dalším úseku

30. dubna 2024 18:57 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

SDH Svinov vznikl před více než 130 lety. Oddíl mladých hasičů existuje od jeho založení

Historie Sboru dobrovolných hasičů ve Svinově sahá až do roku 1889 a hned od jeho založení existuje také oddíl mladých hasičů.

DIAMO zveřejní možnosti sanace heřmanické haldy 20. června

30. dubna 2024 11:03 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková | Eko magazín

Heřmanická halda. Je jí sto let, leží na okraji Ostravy, kousek od čtvrtí Hrušov a Heřmanice. Její rozloha je 60 hektarů, na kterých je uloženo 30 milionů tun hlušiny z bývalých dolů. Materiál, který obsahuje také uhlí, hoří. A i když jsou podzemní požáry uhelných odvalů běžné, například v sousedním Polsku jich doutná a prohořívá na 15, u Heřmanické haldy to je možné vnímat jako problém. Je tam totiž uložen také nebezpečný odpad z koksoven.

Protest proti továrně v Dolní Lutyni neslábne, atmosféra setkání s občany byla opět napjatá

Kulturní dům v Dolní Lutyni znovu naplnili občané nespokojení s plánovanou stavbou továrny v obci. Vadí jim zabírání úrodné půdy a rozdělení vesnice, ale taky to, že stále nevědí, kdo je investorem. Spíš než pro odpovědi na otázky přišli na pondělní setkání protestovat.

AZ Havířov do 1. ligy nepostoupil, zklamání bylo velké

30. dubna 2024 20:35 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Rozhodující hokejový zápas mezi AZ Havířov a Chomutovem byl nesmírný boj. Přesto, že hráči do posledního domácího utkání dali všechno, stejně jako fanoušci, postup do první ligy si zajistil Chomutov.

Frýdek-Místek vyjednal pro obyvatele podmínky parkování u Tesca na Slezské

Frýdek-Místek dohodl nové podmínky parkování u malého Tesca na Slezské. Řidiči budou moci parkoviště u obchodu využít mimo otevírací dobu. Zároveň ještě letos město vybuduje nové parkoviště u Sekerovy vily, které je od prodejny naproti přes cestu.

Evu s 360 kily usadili do lázeňského parku v Čeladné na třítunový podstavec

360 kilová bronzová plastika s názvem Eva je jedním z největších figurálních děl českého sochaře Davida Moješčíka. Instalována byla v lázeňském parku v Rehabilitačním centru Čeladná.

Kapličku svaté Otýlie ve Frýdku-Místku opravili potomci jejího zřizovatele

Na zdi Neumannovy přádelny ve Staroměstské ulici ve Frýdku-Místku doslova září kaplička svaté Otýlie. Opravil ji na vlastní náklady potomek jejího zřizovatele. Město ještě připravuje opravu okolní zdi.

Den Země ve Frýdku-Místku učil o světě zvířat a jak chránit přírodu

Den plný her, soutěží, a hlavně zvířat a informací o ochraně přírody. Takové byly další velkolepé oslavy Dne Země ve Frýdku-Místku. Letošní ročník odpovídal hlavně na otázky, jak nám pomáhají zvířata a co pro ně můžeme udělat?

Frýdek-Místek je druhým nejlepším městem pro život v Moravskoslezském kraji

Frýdek-Místek je druhým nejlepším místem k životu v Moravskoslezském kraji. Za rok 2023 ho ocenila společnost Obce v datech, která pravidelně sleduje kvalitu života v obcích napříč celou zemí.

V lázeňském parku v Čeladné sedí Eva s předtuchou osudu

28. dubna 2024 15:30 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

360 kilová bronzová plastika s názvem Eva je jedním z největších figurálních děl předního českého sochaře Davida Moješčíka. Instalována byla v lázeňském parku před Léčebným domem Dr. Storch v Rehabilitačním centru Čeladná.

Nový kalendář na rok 2024 představuje mládežnické sportovní kluby ve Frýdku-Místku
Vydáno 7. prosince 2023 12:39, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek vydal nový kalendář na rok 2024. Ten představuje jednotlivé mládežnické sporty ve městě. Zástupci jednotlivých klubů, v některých případech i s mladými sportovci, se sešli na slavnostním křtu. Na akci proběhlo také předání kalendářů.

Rytířský sál frýdeckého zámku zaplnili mladí sportovci a jejich vedoucí z různých klubů ve Frýdku-Místku. Společně si tady totiž přišli převzít kalendář, na jehož výrobě se podíleli.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Letos město oslovilo mládežnické sportovní kluby ve městě s dotazem, zda by je nepotěšil kalendář, který by představil jejich kluby, jejich děti. A setkalo se to s velmi milou odezvou. A já jsem rád, že jsme tuto myšlenku dotáhli do zdárného konce. Takže město vydalo sportovní kalendář, ve kterém naleznete téměř všechny mládežnické kluby, které ve městě fungují, které podporujeme. Ale hlavně jsem moc rád, že jsme se poprvé setkali."

Kalendář společně s primátorem pokřtili fotbalová legenda, bývalý brankář a trenér Svatopluk Schäfer a hokejový trenér mládeže Pavel Palát.

Pavel Palát, trenér mládeže HC Frýdek-Místek a kmotr kalendáře: "Je to pěkný počin a každý má doma kalendář rád. Zapíše si do toho něco důležitého. Je to dobré, že patří dětem a těm sportovcům. Takže každý si v tom kalendáři najde svoje."

Kalendář je plný fotografií, ve kterých jsou mladí sportovci z různých klubů ve městě.

Vendula Hanychová, Sportovní klub Město Frýdek-Místek: "Určitě si myslím, že to je super věc. Že to město vymyslelo, protože se tím propagují veškeré sporty, které tady ve městě máme. A není to právě jenom ten fotbal a hokej, které jsou tak moc slavné. Ale může to být například gymnastika, tanec, šachy, cokoliv dalšího."
Kristýna Blahutová, vedoucí TS Funky Beat: "My jsme velmi rádi, že něco takového ve Frýdku-Místku vzniklo, protože děti z toho byly nadšené. A myslím, že to pro ně bude taková krásná vzpomínka. Protože opravdu makají a dřou, takže je to takové pěkné poděkování pro ty děti."
Jan Paldus, Akademie japonského Ju Jitsu: "Je skvělý, je to super, že se dělá podpora sportu. A hlavně ta vizualizace toho, co tady všichni děláme. Je to snaha všech trenérů a ta činnost by se měla nějakým způsobem dokumentovat. Takže je to skvělé."

Primátor využil setkání, aby se se zástupci klubů pobavil o jejich potřebách i o tom, jak měli úspěšný rok.

Kristýna Blahutová, vedoucí TS Funky Beat: "Za nás byl velmi úspěšný. My jsme se opět dostali na mistrovství světa i mistrovství Evropy. Podařilo se nám získat dva tituly mistrů Evropy. A dokonce děti porazily 28 týmů, takže letošní sezóna byla velmi úspěšná."
Vendula Hanychová, Sportovní klub Město Frýdek-Místek: "My jsme teď v listopadu vyjeli na mistrovství střední Evropy, které se konalo v Itálii. A právě i město nám k tomu poskytlo určitý příspěvek, za který moc děkujeme."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Můžeme se pobavit o spoustě věcí. Je to takové příjemné předvánoční setkání. A myslím si, že nejenom v tom, že finančně podporujeme ty kluby, ale to, že se budeme snažit pochopit ty jejich potřeby. To, jak jim můžeme být co nejvíce prospěšní, je to nejdůležitější. A je třeba se mezi sebou bavit. Nasávat ty informace a snažit se dětem, aby se pohybovaly, aby sportovaly, tak snažit se této myšlence být co nejvíce nápomocni."

Nový kalendář na rok 2024 představuje 27 sportovních klubů.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000040494/novy-kalendar-na-rok-2024-predstavuje-mladeznicke-sportovni-kluby-ve-frydkumistku