Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

ZŠ a MŠ Naděje Frýdek-Místek slaví 30 let. Žáci připravili školní akademii

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Základní a mateřská škola Naděje Frýdek-Místek slaví letos 30 let od svého založení. K tomuto výročí připravila soubor představení z řad žáků pod vedením pedagogů. Program měl název Strojem času.

Divadélko, které propojuje dvě základní školy ve Frýdku-Místku, se stalo dějištěm představení s názvem Strojem času.

Vratislav Matěj, ředitel ZŠ a MŠ Naděje, Frýdek-Místek: "Naše škola, Základní škola Naděje a mateřská škola, slaví 30 let založení. Takže jsme připravili pro veřejnost, rodiče, slavnostní akademii, která nějakým způsobem předvádí to, co se naše děti naučily, čeho dosáhly. Prakticky jsme škola, která pracuje s dětmi s různým handicapem, i kombinovanými vadami, takže od toho se to všechno odvíjí."
Miroslava Holáková, zástupkyně ředitele ZŠ a MŠ Naděje, Frýdek-Místek: "Pro ten dnešní den jsme si připravili takový průřez časem, protože naše škola slaví 30 let, takže je to ve formě stroje času. Naše akademie. A představí se všechny děti v naší škole."

Do jednotlivých představení se postupně zapojilo na 50 dětí.

Miroslava Holáková, zástupkyně ředitele ZŠ a MŠ Naděje, Frýdek-Místek: "Zajímavé je to, že děti si to připravily. Je to všechno takové různorodé. Máme tam stínové divadlo, děti tančí i zpívají. A máme tam i mateřskou školku, která má své vlastní vystoupení, takové dětské."

Jak dlouho jste to připravovali? Jak náročné to bylo?

Miroslava Holáková, zástupkyně ředitele ZŠ a MŠ Naděje, Frýdek-Místek: "Připravovali jsme to od ledna, kdy jsme na tom začali pracovat, kdy vznikl původní nápad, jak se to bude odvíjet a jaké bude téma."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Dnešní program, který připravily děti a paní učitelky k třicátému výročí založení Naděje je programem, který mě osobně velmi dojal. Zvláště stínové divadlo v počátku. A já bych to fakt shrnul jedním slovem. Myslím si, že musíme všichni dělat všechno proto, aby každé dítě bez rozdílu mělo svoji naději."

Základní a mateřská škola Naděje má rozdělená pracoviště ve třech budovách.

Vratislav Matěj, ředitel ZŠ a MŠ Naděje, Frýdek-Místek: "Kapacitně jsme na tom velice dobře. V tuto chvíli máme asi 117 žáků na základní škole a na základní škole speciální. A 60 žáků v mateřské škole. Jsme škola plného rozsahu. To znamená od první do deváté třídy. Základní škola speciální má první až desátou třídu. A mateřská škola, prakticky máme dvě třídy normální školky a čtyři třídy speciální školky."

V rámci rozvoje škola s městem jedná o doplnění herních prvků na zahradě pro nejmenší děti. Ale i možnosti zřízení speciálních terapeutických místností.

Nahlásit chybu


K tématu

ZŠ a MŠ Naděje ve Frýdku-Místku chce vylepšit zahradu a zřídit Snoezelen místnosti

20. listopadu 2023 12:36 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Základní a mateřská škola Naděje ve Frýdku-Místku usiluje o další speciální vybavení a také unikátní terapeutické místnosti. Město v tomto ohledu vyjde školce vstříc a společně s ní připraví vylepšení herních prvků na zahradě a také zřízení a vybavení místností Snoezelen.

Rekonstrukce Integrovaného centra Žirafa ve Frýdku-Místku je kompletně hotová

30. října 2023 11:36 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Integrované centrum Žirafa ve Frýdku-Místku má kompletně hotovou revitalizaci. Práce na zateplení, výměně oken, vybudování nájezdových ramp a nových vchodů trvaly 10 měsíců. Stály téměř 11 milionů korun a musely se zvládnout za plného provozu.

Handicap centrum Škola života funguje ve Frýdku-Místku už 33 let

Handicap centrum Škola života letos oslaví své 33 narozeniny. Za tu dobu pomohlo už stovkám klientů s mentálním postižením. Stále s nimi pracuje a adaptuje je do společnosti. Od příštího roku se stacionář transformuje na centrum denních služeb.


Senior vyjel s autem mimo silnici a narazil do stromu, spolujezdkyně zemřela

Včera 18:30 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Tragická nehoda zaměstnala v sobotu ráno na Opavsku všechny složky integrovaného záchranného systému. 76letý řidič tam z ničeho nic vyjel ze silnice a naboural do stromu. Auto poté sjelo ze ještě ze srázu. Nehodu bohužel nepřežila 75letá spolujezdkyně.

Třídílný gastrofestival Pojez vyvrcholil v beskydské Ostravici

Gastrofestival Pojez, který každým rokem pořádá Moravskoslezský kraj, vyvrcholil tradičně v beskydské Ostravici. Vedle kulinářských specialit se lidé bavili při kulturních vystoupeních a pro nejmenší byla připravena dětská zóna.

MS kraj opravuje v Karviné několik autobusových zálivů

V Karviné probíhají rozsáhlé opravy autobusových zálivů na dvou velmi frekventovaných krajských silnicích. Úseky, kde probíhá stavba, omezují dopravu a je tady nutná obezřetnost řidičů i chodců při přecházení.

Městská policie v Opavě už potřetí uspořádala sportovní odpoledne pro děti

Včera 17:34 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Městská policie v Opavě už potřetí uspořádala sportovní odpoledne pro děti a jejich rodiče. Probíhalo v Městských sadech a smyslem této akce bylo zapojit co nejvíce dětí do sportovních aktivit.

Dobrovolníci uklidili okolí Karvinského moře, zapojili se i náhodní návštěvníci areálu

Uplynulou sobotu se konal velký úklid v okolí Karvinského moře. Kampaň “Za čisté moře” zorganizovali zaměstnanci karvinského magistrátu, kteří se kromě dobrovolníků aktivně do úklidu také zapojili.

Palkovice se představily komisařům národního finále soutěže Vesnice roku 2024

6. září 2024 18:03 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Ani 4 hodiny nemohly v Palkovicích stačit na prezentaci všech zájmových spolků a aktivit, kterými se v pátek obec představila v celostátním finále prestižní soutěže Vesnice roku.

MS kraj pomáhá řešit nedostatek zubařů. Lékařské fakultě přispěje na mzdy pedagogů

Na posledním zasedání krajského zastupitelstva v končícím volebním období odhlasovali jeho členové významnou finanční podporu Lékařské fakultě Ostravské univerzity. Peníze půjdou na platy pedagogů, kteří vzdělávají budoucí zubaře.

V Galerii Dukla se vzpomínalo na 50. až 70. léta. Proběhlo tady komunitní setkání s Pamětí národa

6. září 2024 18:31 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Galerie Dukla patřila dalšímu komunitnímu setkání. Tentokrát s Pamětí národa. Lidé se tak mimo jiné dozvěděli, jak to v obvodu vypadalo v 50. až 70. letech.

Základní kámen pro nový heliport a záchranku s urgentním příjmem byl položen v krnovské nemocnici

6. září 2024 10:03 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

Krnovská nemocnice má za sebou další milník na cestě svého rozvoje. V rámci oslav 112. výročí založení byl položen základní kámen ke stavbě nového heliportu a a záchranné stanice. Obě stavby vyrostou v těsné blízkosti nemocnice budou zásadním zlepšením při akutní přepravě pacientů.

Válečný veterán Jan Ihnatík a havířovská nemocnice získali ceny hejtmana

6. září 2024 9:46 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Havířovská nemocnice získala Cenu hejtmana kraje za společenskou odpovědnost za rok 2023. Osobností Moravskoslezského kraje se stal válečný veterán Jan Ihnatík.

Bezplatný seminář Úřadu práce Frýdek-Místek pomůže zájemcům začít s podnikáním

Úřad práce ve Frýdku-Místku chystá bezplatný seminář pro začínající podnikatele. Zástupci z několika institucí na akci poradí zájemcům se vším, co je potřeba k založení všech typů podnikání nebo případně začínajících firem.

Oprava hydroizolace částečně omezí provoz Hospice Frýdek-Místek

Frýdek-Místek už začal s opravou hydroizolace budovy hospice. Spodní patro totiž v posledních letech začala trápit prosakující voda. Oprava částečně omezí provoz zařízení. Město si navíc přizvalo soudního znalce, kvůli analýze možných pochybení v době stavby z roku 2010.

Faunapark Frýdek-Místek zve na plno akcí pro děti i dospělé

Oblíbený Faunapark chystá plno zajímavých akcí i na září i říjen. Tradičně se v nich zaměří na všechny věkové kategorie. Děti pobaví zvířátka, cirkusová představení nebo například strašidla. Dospělí zase mohou přijít na filmová představení nebo například na besedu u duševním zdraví.

V Návsí slavili 30 let samostatnosti na dožínkách

4. září 2024 10:01 | Návsí | Libor Běčák | Miniexpres Návsí

Letošní sklizeň završili v Návsí tradičními dožínkami. Obec je pořádá společně s místními hospodáři a letos dožínky spojila s oslavami 30 let samostatnosti.

Děti ve Frýdku-Místku se rozloučí s prázdninami na akci Ahoj prázdniny!

Středisko volného času Klíč opět připravilo symbolické rozloučení s prázdninami. Akce Ahoj prázdniny! byla letos naplánována na pátek 6. září. Děti čeká odpoledne plné aktivit a mohou se seznámit i s kroužky, které poběží ve středisku volného času v novém školním roce.

Frýdek-Místek rozdělí více peněz na podporu sportující mládeže

Sportující děti a mládež ve Frýdku-Místku dostanou od města ještě vyšší podporu. Radnice dá jejich klubům o 7 milionů korun více než loni. Radní schválili pilotní dotační program, který také zajistí větší přehlednost ve sportovních klubech.

ZŠ a MŠ Naděje Frýdek-Místek slaví 30 let. Žáci připravili školní akademii
Vydáno 10. června 2024 14:32, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Základní a mateřská škola Naděje Frýdek-Místek slaví letos 30 let od svého založení. K tomuto výročí připravila soubor představení z řad žáků pod vedením pedagogů. Program měl název Strojem času.

Divadélko, které propojuje dvě základní školy ve Frýdku-Místku, se stalo dějištěm představení s názvem Strojem času.

Vratislav Matěj, ředitel ZŠ a MŠ Naděje, Frýdek-Místek: "Naše škola, Základní škola Naděje a mateřská škola, slaví 30 let založení. Takže jsme připravili pro veřejnost, rodiče, slavnostní akademii, která nějakým způsobem předvádí to, co se naše děti naučily, čeho dosáhly. Prakticky jsme škola, která pracuje s dětmi s různým handicapem, i kombinovanými vadami, takže od toho se to všechno odvíjí."
Miroslava Holáková, zástupkyně ředitele ZŠ a MŠ Naděje, Frýdek-Místek: "Pro ten dnešní den jsme si připravili takový průřez časem, protože naše škola slaví 30 let, takže je to ve formě stroje času. Naše akademie. A představí se všechny děti v naší škole."

Do jednotlivých představení se postupně zapojilo na 50 dětí.

Miroslava Holáková, zástupkyně ředitele ZŠ a MŠ Naděje, Frýdek-Místek: "Zajímavé je to, že děti si to připravily. Je to všechno takové různorodé. Máme tam stínové divadlo, děti tančí i zpívají. A máme tam i mateřskou školku, která má své vlastní vystoupení, takové dětské."

Jak dlouho jste to připravovali? Jak náročné to bylo?

Miroslava Holáková, zástupkyně ředitele ZŠ a MŠ Naděje, Frýdek-Místek: "Připravovali jsme to od ledna, kdy jsme na tom začali pracovat, kdy vznikl původní nápad, jak se to bude odvíjet a jaké bude téma."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Dnešní program, který připravily děti a paní učitelky k třicátému výročí založení Naděje je programem, který mě osobně velmi dojal. Zvláště stínové divadlo v počátku. A já bych to fakt shrnul jedním slovem. Myslím si, že musíme všichni dělat všechno proto, aby každé dítě bez rozdílu mělo svoji naději."

Základní a mateřská škola Naděje má rozdělená pracoviště ve třech budovách.

Vratislav Matěj, ředitel ZŠ a MŠ Naděje, Frýdek-Místek: "Kapacitně jsme na tom velice dobře. V tuto chvíli máme asi 117 žáků na základní škole a na základní škole speciální. A 60 žáků v mateřské škole. Jsme škola plného rozsahu. To znamená od první do deváté třídy. Základní škola speciální má první až desátou třídu. A mateřská škola, prakticky máme dvě třídy normální školky a čtyři třídy speciální školky."

V rámci rozvoje škola s městem jedná o doplnění herních prvků na zahradě pro nejmenší děti. Ale i možnosti zřízení speciálních terapeutických místností.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000043486/zs-a-ms-nadeje-frydek-mistek-slavi-30-let-zaci-pripravili-skolni-akademii