Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Taneční skupina Funky Beat z Frýdku-Místku letos získala titul Mistr Mistrů

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Taneční skupina Funky Beat z Frýdku-Místku má za sebou jednu z nejlepších sezón. Přivezla medaile z mistrovství Evropy, ale junioři hlavně ovládli domácí soutěž Czech Dance Masters, kde porazili na 150 týmů a stali se Mistry Mistrů.

Taneční skupina Funky Beat z Frýdku-Místku poslední roky doslova dobývá domácí i světové soutěže. Velmi úspěšnou měla skupina i letošní sezónu.

Kristýna Blahutová, vedoucí TS Funky Beat: "Na mistrovství Evropy byly dvě naše formace na prvním místě. Z toho děcka vyhrála absolutní vítěze a měli jsme i super výsledky v kategorii duo, kdy kadetky byly na prvním místě, juniorky byly na druhém místě a naše seniorky, naše maminky, byly na prvním místě. Takže jsme byli velmi rádi."

Mezi největší úspěch ale tanečníci řadí vítězství juniorů na domácím Czech Dance Masters.

Kristýna Blahutová, vedoucí TS Funky Beat: "Největší titul, který jsme mohli získat, byl právě na galavečeru Mistr Mistrů, kdy jsme vyhráli první místo. A ty emoce nejdou popsat, protože tam to funguje tak, že sedíte a díváte se na obrovskou obrazovku. A odpočítává se prostě deset, a když to skončí, tak se na té plazmě objeví sestava, která vyhrává. A když jsme tam viděli naši Černou díru, tak to jsou nepopsatelné pocity, řvali jsme štěstím, skákali jsme, brečeli jsme, protože to je nejprestižnější ocenění, jaké můžete v tom tancování získat."
Sofie Kapitanov, taneční skupina Funky Beat: "Já už ve Funky Beat tancuju třetím rokem a je to pro mě teďka úplně všechno, pokud nepočítám školu. Ale dalo mi to hodna kamarádů a zábavy a strašně mě to baví." - Jaká byla letošní sezóna? - "Letošní sezóna byla hodně úspěšná. Naše choreografie byla nejúspěšnější, ve které jsem kdy vlastně byla. Takže dobrá." - Jaké to pro vás bylo, když jste vyhráli ten pohár? - "My jsme to vůbec nečekali, protože tam byla hodně velká konkurence, takže jsme vůbec nečekali, že bychom vyhráli. Takže to bylo skvělé, nikdo jsme to nečekali."
Eliška Čubová, taneční skupina Funky Beat: "Já už tančím čtvrtým rokem, je to super, také hlavně díky kolektivu, máme tam super kolektiv s holkami. A také, že se hýbu, to mám také moc ráda." - Jak hodnotíš letošní sezónu? - "Letošní sezóna byla úplně nejlepší ze všech, vyhráli jsme naši hlavní cenu, Mistry mistrů, a je to velká čest pro nás." - A jaká byla ta soutěž? - "Ta soutěž byla skvělá, byla tam skvělá atmosféra i od ostatních skupin. Viděli jsme i mnoho dalších skupin a bylo to fakt super."
Kristýna Blahutová, vedoucí TS Funky Beat: "Konkurence byla obrovská, protože tam soutěžíte napříč všemi styly. Ale soutěžíte proti baletu, disku, proti show. A ta konkurence tam je obrovská. Hlavní věc je, že jsme porazili přes 150 týmů, což je prostě obrovské číslo. A ta choreografie byla natolik dobrá, že se to líbilo porotě a dala nás na první místo. Za to jsme všichni šťastní."

Choreograf skupiny Filip Růžička se stal také choreografem roku a díky tomu ho čeká stáž mezi nejlepšími v Americe.

Nahlásit chybu


K tématu

Dancepoint bavil děti ve Frýdku-Místku i o prázdninách

Taneční studio Dancepoint připravilo v létě ve Frýdku-Místku plno akcí pro děti. Kromě příměstských táborů pro své tanečníky, fungovaly tradičně i bezplatné jednodenní kurzy. Děti si tak mohly v rámci akce Prázdniny ve městě vyzkoušet taneční lekce a naučit základy různých tanečních stylů.

Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek připravilo pro děti letní tábory i jednodenní akce

Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek se opět zapojilo do letní akce Prázdniny ve městě. Kromě jednodenních akcí pro děti, ale připravilo také několik vlastních příměstských táborů.

Děti ve Frýdku-Místku soutěžily na dopravním hřišti o Putovní pohár

Městská policie pořádala na dopravním hřišti ve Frýdku-Místku soutěž Putovní pohár. Žáci čtvrtých tříd mezi sebou poměřili znalosti z teorie i v praktickém simulovaném provozu. Ti nejlepší si odnesli pohár i věcné ceny.


Senior vyjel s autem mimo silnici a narazil do stromu, spolujezdkyně zemřela

Včera 18:30 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Tragická nehoda zaměstnala v sobotu ráno na Opavsku všechny složky integrovaného záchranného systému. 76letý řidič tam z ničeho nic vyjel ze silnice a naboural do stromu. Auto poté sjelo ze ještě ze srázu. Nehodu bohužel nepřežila 75letá spolujezdkyně.

Třídílný gastrofestival Pojez vyvrcholil v beskydské Ostravici

Gastrofestival Pojez, který každým rokem pořádá Moravskoslezský kraj, vyvrcholil tradičně v beskydské Ostravici. Vedle kulinářských specialit se lidé bavili při kulturních vystoupeních a pro nejmenší byla připravena dětská zóna.

MS kraj opravuje v Karviné několik autobusových zálivů

V Karviné probíhají rozsáhlé opravy autobusových zálivů na dvou velmi frekventovaných krajských silnicích. Úseky, kde probíhá stavba, omezují dopravu a je tady nutná obezřetnost řidičů i chodců při přecházení.

Městská policie v Opavě už potřetí uspořádala sportovní odpoledne pro děti

Včera 17:34 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Městská policie v Opavě už potřetí uspořádala sportovní odpoledne pro děti a jejich rodiče. Probíhalo v Městských sadech a smyslem této akce bylo zapojit co nejvíce dětí do sportovních aktivit.

Dobrovolníci uklidili okolí Karvinského moře, zapojili se i náhodní návštěvníci areálu

Uplynulou sobotu se konal velký úklid v okolí Karvinského moře. Kampaň “Za čisté moře” zorganizovali zaměstnanci karvinského magistrátu, kteří se kromě dobrovolníků aktivně do úklidu také zapojili.

Palkovice se představily komisařům národního finále soutěže Vesnice roku 2024

6. září 2024 18:03 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Ani 4 hodiny nemohly v Palkovicích stačit na prezentaci všech zájmových spolků a aktivit, kterými se v pátek obec představila v celostátním finále prestižní soutěže Vesnice roku.

MS kraj pomáhá řešit nedostatek zubařů. Lékařské fakultě přispěje na mzdy pedagogů

Na posledním zasedání krajského zastupitelstva v končícím volebním období odhlasovali jeho členové významnou finanční podporu Lékařské fakultě Ostravské univerzity. Peníze půjdou na platy pedagogů, kteří vzdělávají budoucí zubaře.

V Galerii Dukla se vzpomínalo na 50. až 70. léta. Proběhlo tady komunitní setkání s Pamětí národa

6. září 2024 18:31 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Galerie Dukla patřila dalšímu komunitnímu setkání. Tentokrát s Pamětí národa. Lidé se tak mimo jiné dozvěděli, jak to v obvodu vypadalo v 50. až 70. letech.

Základní kámen pro nový heliport a záchranku s urgentním příjmem byl položen v krnovské nemocnici

6. září 2024 10:03 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

Krnovská nemocnice má za sebou další milník na cestě svého rozvoje. V rámci oslav 112. výročí založení byl položen základní kámen ke stavbě nového heliportu a a záchranné stanice. Obě stavby vyrostou v těsné blízkosti nemocnice budou zásadním zlepšením při akutní přepravě pacientů.

Válečný veterán Jan Ihnatík a havířovská nemocnice získali ceny hejtmana

6. září 2024 9:46 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Havířovská nemocnice získala Cenu hejtmana kraje za společenskou odpovědnost za rok 2023. Osobností Moravskoslezského kraje se stal válečný veterán Jan Ihnatík.

Bezplatný seminář Úřadu práce Frýdek-Místek pomůže zájemcům začít s podnikáním

Úřad práce ve Frýdku-Místku chystá bezplatný seminář pro začínající podnikatele. Zástupci z několika institucí na akci poradí zájemcům se vším, co je potřeba k založení všech typů podnikání nebo případně začínajících firem.

Oprava hydroizolace částečně omezí provoz Hospice Frýdek-Místek

Frýdek-Místek už začal s opravou hydroizolace budovy hospice. Spodní patro totiž v posledních letech začala trápit prosakující voda. Oprava částečně omezí provoz zařízení. Město si navíc přizvalo soudního znalce, kvůli analýze možných pochybení v době stavby z roku 2010.

Faunapark Frýdek-Místek zve na plno akcí pro děti i dospělé

Oblíbený Faunapark chystá plno zajímavých akcí i na září i říjen. Tradičně se v nich zaměří na všechny věkové kategorie. Děti pobaví zvířátka, cirkusová představení nebo například strašidla. Dospělí zase mohou přijít na filmová představení nebo například na besedu u duševním zdraví.

V Návsí slavili 30 let samostatnosti na dožínkách

4. září 2024 10:01 | Návsí | Libor Běčák | Miniexpres Návsí

Letošní sklizeň završili v Návsí tradičními dožínkami. Obec je pořádá společně s místními hospodáři a letos dožínky spojila s oslavami 30 let samostatnosti.

Děti ve Frýdku-Místku se rozloučí s prázdninami na akci Ahoj prázdniny!

Středisko volného času Klíč opět připravilo symbolické rozloučení s prázdninami. Akce Ahoj prázdniny! byla letos naplánována na pátek 6. září. Děti čeká odpoledne plné aktivit a mohou se seznámit i s kroužky, které poběží ve středisku volného času v novém školním roce.

Frýdek-Místek rozdělí více peněz na podporu sportující mládeže

Sportující děti a mládež ve Frýdku-Místku dostanou od města ještě vyšší podporu. Radnice dá jejich klubům o 7 milionů korun více než loni. Radní schválili pilotní dotační program, který také zajistí větší přehlednost ve sportovních klubech.

Taneční skupina Funky Beat z Frýdku-Místku letos získala titul Mistr Mistrů
Vydáno 11. července 2024 13:33, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Taneční skupina Funky Beat z Frýdku-Místku má za sebou jednu z nejlepších sezón. Přivezla medaile z mistrovství Evropy, ale junioři hlavně ovládli domácí soutěž Czech Dance Masters, kde porazili na 150 týmů a stali se Mistry Mistrů.

Taneční skupina Funky Beat z Frýdku-Místku poslední roky doslova dobývá domácí i světové soutěže. Velmi úspěšnou měla skupina i letošní sezónu.

Kristýna Blahutová, vedoucí TS Funky Beat: "Na mistrovství Evropy byly dvě naše formace na prvním místě. Z toho děcka vyhrála absolutní vítěze a měli jsme i super výsledky v kategorii duo, kdy kadetky byly na prvním místě, juniorky byly na druhém místě a naše seniorky, naše maminky, byly na prvním místě. Takže jsme byli velmi rádi."

Mezi největší úspěch ale tanečníci řadí vítězství juniorů na domácím Czech Dance Masters.

Kristýna Blahutová, vedoucí TS Funky Beat: "Největší titul, který jsme mohli získat, byl právě na galavečeru Mistr Mistrů, kdy jsme vyhráli první místo. A ty emoce nejdou popsat, protože tam to funguje tak, že sedíte a díváte se na obrovskou obrazovku. A odpočítává se prostě deset, a když to skončí, tak se na té plazmě objeví sestava, která vyhrává. A když jsme tam viděli naši Černou díru, tak to jsou nepopsatelné pocity, řvali jsme štěstím, skákali jsme, brečeli jsme, protože to je nejprestižnější ocenění, jaké můžete v tom tancování získat."
Sofie Kapitanov, taneční skupina Funky Beat: "Já už ve Funky Beat tancuju třetím rokem a je to pro mě teďka úplně všechno, pokud nepočítám školu. Ale dalo mi to hodna kamarádů a zábavy a strašně mě to baví." - Jaká byla letošní sezóna? - "Letošní sezóna byla hodně úspěšná. Naše choreografie byla nejúspěšnější, ve které jsem kdy vlastně byla. Takže dobrá." - Jaké to pro vás bylo, když jste vyhráli ten pohár? - "My jsme to vůbec nečekali, protože tam byla hodně velká konkurence, takže jsme vůbec nečekali, že bychom vyhráli. Takže to bylo skvělé, nikdo jsme to nečekali."
Eliška Čubová, taneční skupina Funky Beat: "Já už tančím čtvrtým rokem, je to super, také hlavně díky kolektivu, máme tam super kolektiv s holkami. A také, že se hýbu, to mám také moc ráda." - Jak hodnotíš letošní sezónu? - "Letošní sezóna byla úplně nejlepší ze všech, vyhráli jsme naši hlavní cenu, Mistry mistrů, a je to velká čest pro nás." - A jaká byla ta soutěž? - "Ta soutěž byla skvělá, byla tam skvělá atmosféra i od ostatních skupin. Viděli jsme i mnoho dalších skupin a bylo to fakt super."
Kristýna Blahutová, vedoucí TS Funky Beat: "Konkurence byla obrovská, protože tam soutěžíte napříč všemi styly. Ale soutěžíte proti baletu, disku, proti show. A ta konkurence tam je obrovská. Hlavní věc je, že jsme porazili přes 150 týmů, což je prostě obrovské číslo. A ta choreografie byla natolik dobrá, že se to líbilo porotě a dala nás na první místo. Za to jsme všichni šťastní."

Choreograf skupiny Filip Růžička se stal také choreografem roku a díky tomu ho čeká stáž mezi nejlepšími v Americe.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000043968/tanecni-skupina-funky-beat-z-frydkumistku-letos-ziskala-titul-mistr-mistru