Lukáš Bražina, provozovatel Hospůdky Pod Sjezdovkou: “My jako restaurace Hospůdka pod sjezdovkou pomáháme seniorům tím způsobem, že jim to denně rozvážíme. Jedná se o nějakých 30 až 40 obědů. Potom to řešíme výdejovým okýnkem, když si lidé zavolají, tak si objednají menu na určitou hodinu, které buď rozvezeme, nebo se staví osobně. Zatím to zvládáme, držíme se a je to fajn.”
Lada Čepánová, provozovatelka restaurace Pod Habešem: “V době koronakrize jsme se zaměřili na prodej jídla s sebou, baleného. A rozšířili jsme rozvoz do okolních obcí. Také zajišťujeme pravidelný rozvoz obědů důchodcům. Díky koronakrizi jsme přišli o plesovou sezonu, která čítá sedm plesů, takže jsme pro lidi připravili akci, přes výdejové okno. To je například zabíjačkový víkend, že si zavoláte a koupíte přes okno zabíjačkové obědy. Byl Valentýnský víkend, Řízkový víkend a nejvíce ohlasů měl Myslivecký ples přes okno, aneb zatančete si doma.”
Jaroslav Mrkva, provozovatel restaurace Myšák Western Ranch: “Snažíme se vařit. Otevřeli jsme výdejové okýnko, respektive u nás to jsou dveře. Děláme rozvozy jídel. Při našem konceptu restaurace se snažíme dělat všechno na grilu, takže děláme trošku jinou kuchyni. Nejsme zavedeni na kuchyň meníčkovou, protože tady ten styl kuchyně tomu neodpovídá. Takže, když děláme hotová jídla, tak děláme větší porce 200 gramů, abychom nebyli zatěžováni polévkami. Lidé si dají jenom druhé jídlo, nebo pokud si dají polévku, ty jsou větší 0,4 nebo 0,5 litru obsahem, takže jim stačí jenom polévka. Doufáme, že to zvládneme, máme top malý rodinný podnik s manželkou. Brigádníci nám skončili, protože si hledají jinou práci.”