Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Stavba nové centrální knihovny bude dokončena na Vánoce

Havířov |

Už několik měsíců prochází jedno křídlo magistrátu rekonstrukcí. Nová centrální knihovna bude slavnostně otevřena možná ještě před Vánocemi. Provoz ale bude zahájen nejdříve v únoru.

Nahlásit chybu


ŘSD plně obnovuje provoz na dálnici mezi Ostravou a Polskem

Dnes 14:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dálnice D1 mezi Ostravou a Polskem bude dnes odpoledne opět průjezdná standardně dvěma pruhy pro každý směr. Ředitelství silnic a dálnic dokončilo v úterý 1. října úklid a opravy po povodních.

Ostrava se snaží vyřešit čištění odpadních vod. Ústřední čističku voda značně poničila

Jedním z největších problémů Ostravy po povodních je vodohospodářská infrastruktura a hlavně zničená čistírna odpadních vod, která byla zcela pod vodou. Byla proto svolána mimořádná rada města, kde byly schváleny první finance na opravy.

Děti v MŠ Resslova v Havířově mají vlastního sportovního trenéra

Nedostatek pohybu u dětí nemusí vést jen k obezitě, ale i k dalším problémům. Mateřská škola Resslova v Havířově se proto zaměřuje na sport. Děti mají dokonce i vlastního trenéra, což rodiče vítají.

Voda z ulic v Nové Vsi už byla odčerpána. Zatopeny jsou stále některé sklepy a garáže

Voda v Ostravě Nové Vsi už díky vysokokapacitním čerpadlům klesla natolik, že ulice jsou průjezdné a majitelé se mohou dostat ke svým domům. Policie ale stále reguluje vjezd do této oblast, aby mohly plynule projíždět nákladní auta s odpadem. Voda je ale stále odčerpávána ze sklepů, garáží a také lagun u Mariánskohorské ulice.

Muže o berlích srazilo v Ostravě auto. Policie hledá svědky

Dnes 10:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Policie zveřejnila výzvu k víkendové nehodě v Ostravě-Výškovicích. Hledají svědky události, kdy před jedoucí auto vstoupil 47letý muž o berlích. Řidič už nedokázal reagovat a muže srazil. Ten skončil v kritickém stavu v nemocnici.

Studénka zahájila cestu k založení technických služeb, nakupuje další stroje

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Od září fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město také pokračuje v nákupu techniky.

Pěvecké sbory z Karviné a Nového Jičína vyhrály prestižní soutěž v Norsku

Včera 16:34 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Pěvecké sbory z Moravskoslezského kraje uspěly v prestižní norské soutěži Grieg International Choir Festival. Karvinský pěvecký sbor Permoník vyslal do soutěže tři soubory. Jeden vyhrál zlato a další dva stříbro. Mužský pěvecký sbor Sextet plus z Nového Jičína bral také v jedné kategorii zlato.

Veřejnost se zapojila do Kolo-běžné výzvy havířovské nemocnice, pro Gretku se vybralo 290 tisíc korun

Téměř 500 lidí se zapojilo do Kolo-běžné výzvy na podporu nemocné Gretky, kterou uspořádala havířovská nemocnice. Dívka spolu se svými rodiči obdržela šek v hodnotě 290 tisíc korun na pořízení automobilu.

Frýdek-Místek obnovil Pochod pro seniory. Šlo se z Lískovce do Sedlišť

Frýdek-Místek obnovil oblíbenou akci Pochod pro seniory. Začalo se podzimním výšlapem z Lískovce do Sedlišť, kterého se účastnilo několik desítek aktivních seniorů. Cílem akce je motivovat seniory k pohybu a také jim nabídnout možnosti setkávání.

Rodinné centrum Lumpíkov Frýdek-Místek zve na konferenci Úspěšná žena v každém věku

Rodinné a vzdělávací centrum Lumpíkov ve Frýdku-Místku připravilo první velkou konferenci s názvem Úspěšná žena v každém věku. Pět inspirativních žen bude sdílet své příběhy o tom, jak se dostaly k podnikání nebo jak si vybudovaly různé posty ve firmě.

Konala se střelecká soutěž ozbrojených složek O putovní pohár primátora Karviné

Na karvinské střelnici uskutečnila střelecká soutěž pro příslušníky ozbrojených složek. O putovní pohár primátora Karviné tady vedli souboj strážníci z různých měst naší republiky, policisté, celníci a příslušníci vězeňské služby.

Středisko volného času Juventus funguje pro karvinské děti a mládež už 50 let

V první reportáži navštívíme Středisko volného času Juventus, který nepřetržitě funguje pro děti a mládež ve městě 50 let. Uplynulou neděli se proto v prostorách střediska sešli současní í bývalí zaměstnanci, aby společně zavzpomínali na prožitou dobu.

Strážníci z Havířově se zúčastnili střelecké soutěže v Karviné

Strážníci se mohou dostat do situace, kdy musí být připraveni použít služební zbraň. Proto absolvují pravidelná cvičení, ale i soutěže. Jednu takovou pořádala na střelnici i Městská policie Karviná, kam pozvala i své kolegy z okolních měst.

Kolo-běžná výzva havířovské nemocnice přinesla malé Gretce 290 tisíc korun na pořízení auta

Téměř 500 lidí se zapojilo do Kolo-běžné výzvy na podporu nemocné Grétky, kterou uspořádala havířovská nemocnice. Dívka spolu se svými rodiči obdržela šek v hodnotě 290 tisíc korun.

Těrlické filmové léto nabídlo 15 českých a polských novinek

S tradičně velkým zájmem diváků se setkal letošní ročník Těrlického filmového léta. Festival nabídl 15 českých a polských novinek.

Retro tábor pro karvinské seniory byl plný sportovních disciplín

28. září 2024 19:14 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Karvinské seniorky i letos zažily krásné chvíle na retro táboře, který pro ně v Beskydech zorganizoval Odbor sociální. Letos pro ně připravil program plný olympijských disciplín.

Stavba nové centrální knihovny bude dokončena na Vánoce
Vydáno 25. listopadu 2011 17:49, Havířov, Bára Kelnerová
Už několik měsíců prochází jedno křídlo magistrátu rekonstrukcí. Nová centrální knihovna bude slavnostně otevřena možná ještě před Vánocemi. Provoz ale bude zahájen nejdříve v únoru.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/29264/stavba-nove-centralni-knihovny-bude-dokoncena-na-vanoce