Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V domově Luna mají nové venkovní posilovací stroje

Havířov |

Havířovští senioři ze střediska Luna mají k dispozici zbrusu nové sportovní hřiště se speciálními stroji na cvičení. Poslouží k procvičování dolních a horních končetin, ale i paměti, zraku a hmatu.

Nahlásit chybu


Radnice města Ostravy zve na Den otevřených dveří

Dnes 16:25 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravský magistrát se opět chystá na Den otevřených dveří. Tradičně se Nová radnice otevře veřejnosti u příležitosti Dne české státnosti v sobotu 28. 9. od 14 do 18 hodin. Úplně poprvé budou moci návštěvníci nahlédnout i do běžně nepřístupných prostor národní kulturní památky. Radnice byla totiž zapsána do seznamu národních kulturních letos 1. července.

Ostravské hlavní nádraží bude v provozu o víkendu. Regionální doprava se obnoví v pondělí

Dnes 16:59 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Od soboty 28. září odpoledne budou dálkové vlaky Českých drah znovu jezdit do stanice Ostrava hlavní nádraží  a také do Bohumína. Správa železnic ohlásila obnovení provozu na traťovém úseku Ostrava-Svinov – Ostrava hl.n. – Bohumín – Dětmarovice od sobotní 14:00 hod. Na svou běžnou trasu se tak v průběhu  soboty a neděle v plném rozsahu vrátí dálkové vlaky linky Ex1 směřující na Slovensko.

Klimkovický tunel čekají plánované opravy, chystá se uzavírka i omezení

Včera 16:04 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Opravy tunelu Klimkovice změní dopravní režim na dálnici D1 před Ostravou. Ve směru na Ostravu se plánuje v termínu od 27. září do 13. října zásah techniků. To přinese dvě dočasné uzavírky i omezení provozu.

Voda v Ostravě-Nové Vsi klesla natolik, že některá čerpadla už musela být odpojena

Likvidace následků povodně stále pokračuje. V Ostravě-Nové Vsi klesla hladina natolik, že některá velkokapacitní čerpadla už musela být odpojena a voda se čerpá pomocí menších přenosných zařízení. Pod vodou zůstává už pouze poslední ulice.

Ostravské sběrné místo pro pomoc po povodních končí provoz

Dnes 14:40 | Ostrava-město | Jiří Cileček

V Ostravě pokračují práce související s následky povodní, situace se v mnoha oblastech stabilizovala. Ve středu 25. září byl ukončen provoz centra k nouzovému ubytování, které bylo zřízeno na Černé louce. Dnes, v pátek, 27. září skončí večer také provoz tamního sběrného místa pomoci.

S následky po povodni pomáhají v Petrovicích u Karviné i odsouzení

I odsouzení z karvinské věznice se aktivně zapojili do pomáhání městům, obcím a firmám v odstraňování škod po povodních. Jedna ze skupin momentálně pomáhá v Petrovicích u Karviné.

Na Jičínce opravili zvedací lávku, která zvládne i stoletou vodu

Nový Jičín nechal opravit zvedací lávku přes řeku Jičínku v místní části Žilina. Ta byla postavena rok po ničivých povodních v roce 2009. Zvládne průtok i stoleté vody. Od loňského podzimu byl ale dřevěný mostek už v nevyhovujícím stavu.

Dobrovolníci z Adry chodí už 20 let za klienty Domova pro seniory Frýdek-Místek

Dobrovolníci už 20 let navštěvují klienty domova pro seniory na ulici 28. října. Právě tady navíc ADRA začala se svými dobrovolnickými programy, které postupně rozšířila. Významné výročí spolupráce teď všichni společně oslavili.

Vězeň využil příležitosti a utekl. Pomáhal uklízet po povodních v Bohumíně

Včera 15:02 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Uklízet následky povodní pomáhají na mnoha místech také vězni. Jeden ale pracovní nasazení využil jako příležitost k útěku. Policie ho hledá od středy a žádá o pomoc i veřejnost.

Obce Bruntálska potřebují těžkou techniku, vodovod a vysoušeče

Včera 20:18 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Obce Bruntálska sbírají všechny síly, aby si poradily s následky povodní. Jde zejména o záchrany nemovitostí a snahy o obnovu infrastruktury. V mnoha obcích nefunguje dodávka vody, kanalizace, opravují se přívody elektřiny. Do pomoci se zapojuje i armáda a dobrovolníci.

V Karviné veřejně četli lidem známé osobnosti, konala se Noc literatury

Karviná se prostřednictvím regionální knihovny připojila k 80 městům v republice a zorganizovala literární festival Noc literatury. Série veřejných čtení současné zahraniční literatury se tak svým rozsahem stala největší literární událostí v Česku.

Mladí hasiči si poměřili síly v Horní Suché na Mládežnické Lize okresu Karviná

Sbor dobrovolných hasičů z Horní Suché uspořádal již 3. kolo Mládežnické Ligy okresu Karviná. Nedávné povodně se ale podepsaly na organizaci i účasti některých družstev.

Karvinské seniorky zažily Retro tábor plný sportovních disciplín

Karvinské seniorky i letos zažily krásné chvíle na retro táboře, který pro ně v Beskydech zorganizoval Odbor sociální. Letos pro ně připravil program plný olympijských disciplín.

Náborová akce “Pojď hrát hokej” měla v Karviné velký úspěch

Hokejový klub Karviná zorganizoval v rámci Týdne hokeje velkou náborou akci pro nejmenší děti a jejich rodiče. Kampaň Davida Pastrňáka přilákala mnoho zájemců, bylo mezi nimi i několik děvčat.

Sraz auto-moto veteránů přilákal do Orlové stovky návštěvníků

25. září 2024 14:47 | Orlová | Monika Ociepková | Orlovský miniexpres

V neděli 22. září ožilo staré náměstí v Orlové 1 setkáním auto-moto veteránů.

V domově Luna mají nové venkovní posilovací stroje
Vydáno 23. září 2015 17:45, Havířov, Bára Kelnerová
Havířovští senioři ze střediska Luna mají k dispozici zbrusu nové sportovní hřiště se speciálními stroji na cvičení. Poslouží k procvičování dolních a horních končetin, ale i paměti, zraku a hmatu.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/30673/v-domove-luna-maji-nove-venkovni-posilovaci-stroje